Μια κλασσικη συνταγη για φασες (και αγριοπεριστερα) απο την Ιταλια. Πολυ καλη για κυνηγοπαρεα και τραβαει και αφθονο κοκκινο κρασι.
Υλικα για 6 ατομα
3 φασες, 1 λιτρο κοκκινο κρασι, 0.1 λιτρο ξυδι, 2 κρεμμυδια, 2 καροτα, 4 σκελιδες σκορδο, 1 κλωναρακι δεντρολιβανο, 1 κλωναρακι φασκομηλο, 100 γρ μπεικον ψιλοκομμενο, 4 κουταλιες σουπας ελαιολαδο, 1 κουταλια σουπας καπαρη, 1/8 λεμονι, 1 φετα απρο ψωμι, αλατι και πιπερι
Αλατοπιπερωνουμε καλα τις φασες και τις τσιγαριζουμε ολοκληρες. Τις βγαζουμε απο την κατσαρολα και σωταρουμε στο ιδιο λαδι το κρεμμυδακι,το καροτο ψιλοκομμενο και τις σκελιδες σκορδο πλακωμενες με την παλαμη η τη λαβη του μαχαιριου. Ριχνουμε παλι τις φασες στη κατσαρολα και τα υπολοιπα υλικα και σιγοβραζουμε για περιπου 1.5 ωρα. Βγαζουμε τις φασες απο την κατσαρολα και τις κοβουμε σε δυο κομματια ουτως ωστε καθε μεριδα να περιεχει στηθος και μπουτακι. Βραζουμε τη σαλτσα μονη της για ακομη μια ωρα, αφαιρουμε τα μυρωδικα και το λεμονι και πολτοποιουμε το υλικο της κατσαρολας στο blender η το περναμε απο ενα μεγαλο σουρωτηρι πιεζοντας τα στερεα υπολοιπα της σαλτσας να περασουν οσο το δυνατον απο το σουρωτηρι. Βαζουμε την ετοιμη σαλτσα στην κατσαρολα μαζι με τα κομματια φασας και ζεσταινουμε για δεκα λεπτα.
Συνοδευεται απο πουρε πατατας η χυλοπιτες.
Υλικα για 6 ατομα
3 φασες, 1 λιτρο κοκκινο κρασι, 0.1 λιτρο ξυδι, 2 κρεμμυδια, 2 καροτα, 4 σκελιδες σκορδο, 1 κλωναρακι δεντρολιβανο, 1 κλωναρακι φασκομηλο, 100 γρ μπεικον ψιλοκομμενο, 4 κουταλιες σουπας ελαιολαδο, 1 κουταλια σουπας καπαρη, 1/8 λεμονι, 1 φετα απρο ψωμι, αλατι και πιπερι
Αλατοπιπερωνουμε καλα τις φασες και τις τσιγαριζουμε ολοκληρες. Τις βγαζουμε απο την κατσαρολα και σωταρουμε στο ιδιο λαδι το κρεμμυδακι,το καροτο ψιλοκομμενο και τις σκελιδες σκορδο πλακωμενες με την παλαμη η τη λαβη του μαχαιριου. Ριχνουμε παλι τις φασες στη κατσαρολα και τα υπολοιπα υλικα και σιγοβραζουμε για περιπου 1.5 ωρα. Βγαζουμε τις φασες απο την κατσαρολα και τις κοβουμε σε δυο κομματια ουτως ωστε καθε μεριδα να περιεχει στηθος και μπουτακι. Βραζουμε τη σαλτσα μονη της για ακομη μια ωρα, αφαιρουμε τα μυρωδικα και το λεμονι και πολτοποιουμε το υλικο της κατσαρολας στο blender η το περναμε απο ενα μεγαλο σουρωτηρι πιεζοντας τα στερεα υπολοιπα της σαλτσας να περασουν οσο το δυνατον απο το σουρωτηρι. Βαζουμε την ετοιμη σαλτσα στην κατσαρολα μαζι με τα κομματια φασας και ζεσταινουμε για δεκα λεπτα.
Συνοδευεται απο πουρε πατατας η χυλοπιτες.
Last edited: