ΤΣΟΚ (CHOKE) Παρουσιάσεις – Κριτικές – Εντυπώσεις

Βρηκες τωρα ανθρωπο να βαλεις...τι περιμενες να πει ο συγκεκριμενος?
την αλήθεια!
αυτά που έχει παρατηρήσει στις δοκιμές του!
βέβαια έχει πει και για τα Bell type chokes ότι δεν ανοίγουν παραπάνω από τον κύλνδρο κι ότι είναι απάτη, πράγμα που δεν συμφωνεί με τις παρατηρήσεις μου!
προφανώς στις δοκιμές του δεν είδε διαφορά.................
Το ειχα δει πριν χρονια οταν ειχα το passing και το Ufo και ελεγα ωραια τα λεει ο τυπος, αλλα...δεν ειναι οπως τα λεει τα πραγματα.
και πως είναι τα "πράγματα";;;
αυτά που λέει δεν είναι παράλογα!
παρότι λέει πως δεν θέλει πορτινγκ ούτε στις κάννες του εξηγεί το φαινόμενο εξάλειψης αναπήδησης στομίου με πόρτινγκ στο άνω μέρος των καννών...

Επειδή το IC, and bell πάνω κάτω είναι για τα ίδια μέτρα!
Τα 3 πιο χρήσιμα τσοκ είναι το 0.4mm-0.5mm, το 0mm και το 1-1.2mm.

Όλα τα άλλα τα έβγαλαν για να μας μπερδεύουν :)

ps
Μανώλη, μέτρησες ή σου είπαν από τον Κύργια αυλό ?

View attachment 56736
Τελικά το πήρα Gemini xfoul σήμερα θα γίνουν μερικές δοκιμές σε χαρτόνι πρόχειρα μεν αλλά θα δούμε τι κανει...δείχνει αρκετά σφιχτό σε σύγκριση με τα μαμά τσοκ
Για τι κυνήγια το προορίζεις❓

την αλήθεια!
αυτά που έχει παρατηρήσει στις δοκιμές του!
βέβαια έχει πει και για τα Bell type chokes ότι δεν ανοίγουν παραπάνω από τον κύλνδρο κι ότι είναι απάτη, πράγμα που δεν συμφωνεί με τις παρατηρήσεις μου!
προφανώς στις δοκιμές του δεν είδε διαφορά.................

και πως είναι τα "πράγματα";;;
αυτά που λέει δεν είναι παράλογα!
παρότι λέει πως δεν θέλει πορτινγκ ούτε στις κάννες του εξηγεί το φαινόμενο εξάλειψης αναπήδησης στομίου με πόρτινγκ στο άνω μέρος των καννών...
Καταρχην ειναι φως φαναρι οτι θελει να προωθησει τα δικα του τσοκ!

Απο την στιγμη που δεν βγαζει τσοκ με πορτινγκ η φρενου λογικο ειναι να τα χαντακωνει και να λεει οτι δεν προσφερουν τιποτα...

Μονο την αληθεια δεν λεει παντως.

Το Ufo πχ που το γραφει σαν τσοκ no limits το δοκιμαζε με ειδικα σκαγια βολφραμιου και ειχε καλη αποδοση, γιατι αν το δοκιμασεις εστω με νικελ σκαγια και με οτι αλλο θες δεν το πιανει το Kicks με τιποτα πουθενα.
Και μιλαμε τωρα για συφιξη 1.1 στο Ufo και 0.76 το Kicks Lf και 1.01 το xfull που παντα ηταν μπροστα και τα δυο Kicks σε ολες τις δοκιμες μου, που ειχα ριξει παρα πολλα φυσιγγια τοτε.

Οσον αφορα την ανακρουση και την εκρηξη στομιου εχω γραψει την αποψη μου, οποιος θελει να διαπιστωσει αν οντως κοβουν αναπηδηση καννης και ανακρουση, μπορει να βρει ενα δανεικο να κανει τις δοκιμες του.

Αυτα που γραφω δεν ειναι θεωριες αλλα τα εχω δει στην πραξη με πολλα κουτια φυσιγγια και στην ουσια πολλα λεφτα πεταμενα, γιατι οταν πχ αγοραζεις ενα κουτι nitromag που εχει 50+ ευρω και χαλας τα 20 φυσιγγια στις δοκιμες δεν ειναι και λιγο...

View attachment 56736
Τελικά το πήρα Gemini xfoul σήμερα θα γίνουν μερικές δοκιμές σε χαρτόνι πρόχειρα μεν αλλά θα δούμε τι κανει...δείχνει αρκετά σφιχτό σε σύγκριση με τα μαμά τσοκ
μέτρα σε παρακαλώ διάμετρο στομίου

View attachment 56736
Ποιο μαμα τσοκ;Να συγκρινεις τι;Το full μαμα που μπορει να σου δινει συσφιξη απο 0.80 0.90 σπανια 1;Μετρησε το τσοκ μαμα που εχεις γιατι το gemini xf. εχει 17.20 εξοδο.Να μη συγκρινεις ανομοια πραγματα εκτος εαν σκοπος σου ειναι μια συγκεντρωση περαν των δυνατοτητων του μαμα τσοκ.

μέτρα σε παρακαλώ διάμετρο στομίου
Δεν έχω ηλεκτρονικό παχυμετρο ώστε να ξέρω ακριβώς
Μου δώσατε την ευκαιρία να κάνω την ερώτησή μου .

Πώς μπορεί να μετρηθεί με ηλεκτρονικό παχύμετρο του εμπορίου η διάμετρος του αυλού σε όπλα με εσωτερικά εναλλασσόμενα τσόκ;
Το λέω γιατί με ένα τέτοιο παχύμετρο από τα Lidl δεν μπορώ να φτάσω το βάθος του τελειώματος του αυλού της κάννης.

Υπάρχει καμία πατέντα; Υπάρχει ειδικό όργανο; (άλλης σχεδίασης ,τύπου κλπ)

Ποιο μαμα τσοκ;Να συγκρινεις τι;Το full μαμα που μπορει να σου δινει συσφιξη απο 0.80 0.90 σπανια 1;Μετρησε το τσοκ μαμα που εχεις γιατι το gemini xf. εχει 17.20 εξοδο.Να μη συγκρινεις ανομοια πραγματα εκτος εαν σκοπος σου ειναι μια συγκεντρωση περαν των δυνατοτητων του μαμα τσοκ.
Καταρχάς δεν έχω φουλ από τη μάνα του έχω 2 και όπως λες θέλω κάτι πολύ πιο σφιχτό από αυτό που είδη έχω

Πώς μπορεί να μετρηθεί με ηλεκτρονικό παχύμετρο του εμπορίου η διάμετρος του αυλού σε όπλα με εσωτερικά εναλλασσόμενα τσόκ;
Το λέω γιατί με ένα τέτοιο παχύμετρο από τα Lidl δεν μπορώ να φτάσω το βάθος του τελειώματος του αυλού της κάννης.

Δεν είπαμε για μέτρηση αυλού αλλά πόσο είναι στην έξοδο του τσοκ η διάμετρος του

Απλά δεν γίνεται ... εγώ έφτιαξα σε τόρνο ένα εργαλείο με σκαλοπάτια από 18,25 18,30 18,35 18,40 18,45 κτλ και το έχωσα από την πλευρά του τσοκ.
Το 18,35 έμπαινε άνετα, το 18,40 οριακά και μετέπειτα πήγα σε οπλουργό και τον μέτρησε 18,42.

Σύντομη απάντηση ... πήγαινε σε οπλουργό που έχει αυλόμετρο.

Απλά δεν γίνεται ... εγώ έφτιαξα σε τόρνο ένα εργαλείο με σκαλοπάτια από 18,25 18,30 18,35 18,40 18,45 κτλ και το έχωσα από την πλευρά του τσοκ.
Το 18,35 έμπαινε άνετα, το 18,40 οριακά και μετέπειτα πήγα σε οπλουργό και τον μέτρησε 18,42.

Σύντομη απάντηση ... πήγαινε σε οπλουργό που έχει αυλόμετρο.
Ευχαριστώ !

Πάνω στην κάννη έχει χτυπημένο το νούμερο 18,3 αλλά για ακρίβεια θα κάνω αυτό που πρότεινες (την εύκολη λύση).

Τα 3 πιο χρήσιμα τσοκ είναι το 0.4mm-0.5mm, το 0mm και το 1-1.2mm.

Όλα τα άλλα τα έβγαλαν για να μας μπερδεύουν :)

ps
Μανώλη, μέτρησες ή σου είπαν από τον Κύργια αυλό ?
Βασίλη μου αρέσεις γιατί έχεις γνώσεις, και αυτά που Λές τα αποδεικνύεις με εμπεριστατωμένα παραδείγματα!. Ναί, ρώτησα και μου είπε πώς είναι 18.3, αύριο μάλλον και εφ όσον φτάσουν και τα τσοκάκια που του έστειλα, θα μου πει για το μέλλον τους!. Τώρα επειδή έχω πάθει και εγώ την λεγόμενη τσοκίτιδα η οποία ασθένεια από ότι έχω καταλάβει τείνει να γίνει ανίατη, πές μου τι αστέρια είναι σε μετάφραση του 18,3 το 0.4mm-0,5mm (2,5)? και το 1-1,2 ? Για το 0mm δεν σε ρωτάω, γιατί έχω καταλήξει στο Bell?. Υστερόγραφο! Έχω μπερδευτεί και με τις μάρκες βλέπεις!, τώρα μου είπαν και για τα Briley crio plus helix!. Μύλος η δουλειά, και στο τέλος θα πάρω εκείνα που δεν θα έπρεπε να πάρω! :D

Back