Είναι πολυεργαλείο το 12αρι, δεν το συζητάμε. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας δείχνει ότι έχει την τιμητική του και υπάρχουν φαντάροι που επωμίζονται τον αντίστοιχο ρόλο. Με την αύξηση των αυτόνομων τι γίνεται δεν ξέρουμε, που όλο και θα τα βλέπουμε πιο πολύ "μπροστά μας".Υπάρχουν πολλών ειδών πυρομαχικά για 12 Άρι μέχρι φυσίγγια που σου βάζουν φωτιά σε μια εύλογη απόσταση.Απλα κάνουν ζημιά αλλά είναι μεγάλου όγκου βάρους και με μικρές αποθήκες θα έπρεπε να είναι κοντά και τουλάχιστον 15 ασφαιρα .έχουν όμως Πόλα καλά σε μάχη σώμα με σώμα ιδίως αν είναι συνθετικά μπορούν να δεχθούν από ξιφολόγχη μεχρι φακό ,red dot, καθώς και να χρησιμοποιηθούν τα ίδια τα όπλα από ένα ικανό εκπαιδευμένο άντρα ,καθώς μπορεί να βάλουν και πολλά διαφορετικά πυρομαχικά (πλαστικες μπίλιες,μόνοβόλο ,μπίλιες, σκακια,).
Προσωπικά εικάζω ότι θα αυξηθεί η χρήση του λειόκαννου τόσο από φαντάρους όσο και από πλατφόρμες, μάλιστα νομίζω οι σκούροι έχουν antidrone drone με μονταρισμένη καραμπίνα (αν το ξαναβρώ θα το ποστάρω και εδώ)
Το ερώτημα είναι αν και κατά πόσον ο μέσος φαντάρος εξοπλισμένος για κλασσική μάχη πεζικού θα μπορέσι να "προσθέσει" το λειόκαννο στον εξολπισμό του και να μπορεί να σηκώσει τον επιπλέον φόρτο (αν όχι στη μάχη που θα εξοπλιστεί ανάλογα την αποστολή, τουλάχιστον στην απλή πορεία).
Καλά για τον Έλληνα φαντάρο ούτε λόγος να κουβαλάει G3 παρέα με λειόκαννο συν γεμιστήρες/πυρομαχικά & εξάρτηση...και τι εξάρτηση (;; αν μιλάμε για τη κλασσική τύπου Βιετνάμ/Μ71 "καλησπέρα και καλή βραδιά", γιατί δε χωράει τίποτα.
Έστω όμως ότι παίρνουμε ένα φαντάρο με τα όλα του και το παίρνει και τη καραμπίνα παρέα, τι εκπαίδευση θα λάβει για να το χρησιμοποιήσει; Με τι όπλο, ποιον εκπαιδευτή, τι πυρομαχικά & εξοπλισμό;
Εδώ έχουμε φτάσει 2024 και δεν ξέρουμε αν τα Benelli σκοτώνουν
ΥΓ Benellακιδες της παρέας πλάκα κάνω, μη μου τη πέσετε και γω μια Μ2 Speed θέλω να πάρω, να τη κάψω στη πρακτική σκοποβολή σαν τον Reeves/John Wick