Τι να τις κάνουν τις φαρμακερές κάννες...τσιμπλιάρηδες είναι μετά από κάποια μέτρα...ρε ουυύστ οι ανάλατοι...Οι Άγγλοι είναι πολύ πίσω, δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τις φαρμακερές κάνες
Τι να τις κάνουν τις φαρμακερές κάννες...τσιμπλιάρηδες είναι μετά από κάποια μέτρα...ρε ουυύστ οι ανάλατοι...Οι Άγγλοι είναι πολύ πίσω, δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τις φαρμακερές κάνες
Πτυσσόμενο είναι στη brow?χαχαχαΕγώ πάντως όταν έχασα 30 κιλά δεν χρειάστηκα καμία αλλαγή στο κοντάκι
Πτυσσόμενο είναι στη brow?χαχαχα
ΕγραψεςΑν ξέραμε την απόσταση που θα τουφεκίσουμε το επόμενο θήραμα τα πράγματα θα ήταν εύκολα.
Τα όρια των τσοκ είναι αυτά που δείχνει το χαρτόνι ανάλογα με το μέγεθος του θηράματος.
Βλέπουμε και μια διάτρηση και όλα καλά.
Επειδή όμως εγώ δεν ξέρω σε τι απόσταση θα ρίξω την επόμενη τουφεκιά φοράω μονίμως το Mod ή 3* και από του χρόνου το LM για τα πάντα εκτός από μπεκάτσα και παπιά.
Δηλαδη εγω που εχασα 20 κιλα πρεπει να βαλω φλαντζες?Πτυσσόμενο είναι στη brow?χαχαχα
Breda κανη εχει η SS?Ειχα φτιαξει ενα σε πεντε ποντους+ κριοπλας φοβερο εφυγε σε μπενελακια θα φτιαξω ενα εξωτερικο για τη μπρεντα ομως
Ναι την αλλαξαBreda κανη εχει η SS?
Αν δεν θέλεις να πειράξεις το όπλο ξαναπάρε τα κιλά.Δηλαδη εγω που εχασα 20 κιλα πρεπει να βαλω φλαντζες?
Εαν εχασες απο το προσοπο και το στηθος μπωρει αν σου παρουσιασει καπιο συμτωμα πχ να ριχνεις χαμηλα μπωρει και τπτ οπως λεει ο ευρηΔηλαδη εγω που εχασα 20 κιλα πρεπει να βαλω φλαντζες?
Μη σου πω κ αεροτομήΔηλαδη εγω που εχασα 20 κιλα πρεπει να βαλω φλαντζες?
Καλυτερη?Ναι την αλλαξα
δικος μου εισαι εσυ4αρι όχι μόνο να τα βαράς αλλά και να τα βρίσκεις
χαχα σε λαθος νησι εισαι. απ΄την αλλη μερια στελνει ο Ερντογαν κατι Ντρονς, θα ησουν χρησιμος.View attachment 23656Και η νύφη...Το παντρεμα οπου λεγαμε. Με κουμπαρα την προσκοπευση πας ποολυ μακρια. Α.....Και με ΒΒ παντα
Νικο δοκιμασε το , ειναι 33γρ, αλλα μην περιμενεις κατανομη αλατιερα. ΔΙΑΤΡΗΣΗ μετρα και εκει θα δεις "πιασμενα ψαρια"ΟΚ....Ετσι οπως το γραφεις θα το ζητησω ?? Lambro καφε Ν4 ??? Μηπως υπαρχει αλλος κωδικος ?? ΠΧ.
γραμμαρια ?? Θα το σφαξω....και θα το ριξω....να δω τι ''ψαρια πιανει''.....οχι γιατι δεν σε πιστευω.....αλλα απο
περιεργεια περισσοτερο. Με φουλ τσοκ μαμα στα 55 μετρα.....
{{ποσες φορες εχετε δει σε ενα οπλο το μαμισιο τσοκ 3/4 να συμπεριφερεται καλυτερα απο το φουλ;Το θεμα τελικα ειναι τα ορια των τσοκ;
Δηλαδη απο που μεχρι που αναμενουμε συνηθως να εχουν τις κατανομες που προοριζονται σε αποσταση;
Η η ιδιογομωση εναντι του ετοιμου;
Η τα ορια της κυνηγετικης βολης;
επειδη εγω βλεπω να λεει ο καθε ενας οτι ξερει και οτι προτιμα αλλα σιγουρα οχι για τα ορια των τσοκ
το τσοκ τι ειναι;
Ειναι ενα εργαλειο που δινει μια συσφιξη στην καννη μας στενευοντας το στομιο ωστε να μεγαλωνει η αποσταση βολης
Αναλογα ποσο σφιγκει τοτε αναλογα μεγαλωνει και η αποσταση βολης. Στην θεωρια τουλαχιστον
δεν αλλαζουν τα ορια του τσοκ εαν ριχνεις ετοιμο η ιδιογομωση
η δικη μου αποψη ειναι οτι η καθε καννη εχει μια α γεωμετρια που θα αποδιδει τα μεγιστα σε καποια συγκεκριμενη συσφιξη και σε συγκεγριμενη τυπο βυσματος οπως και νουμερο σκαγιου
εαν καποιος μετα απο δοκιμες βρει αυτη τη συσφιξη που αποδιδει σε αυτον τοτε αυτη θα ειναι η καλυτερη για τον ιδιο
με οτι και αν ριχνει και οσο μακρια και αν ριχνει μεσα στα πλαισια της λογικης
ποσες φορες εχετε δει σε ενα οπλο το μαμισιο τσοκ 3/4 να συμπεριφερεται καλυτερα απο το φουλ;
Ειδικα σε καποια νουμερα σκαγιων;
Πολλες φορες νομιζω
Γιατι ομως;
Αφου επρεπε το φουλ να κραταει παραπανω μετρα και σκαγια
απολυτο δεν υπαρχει κατ εμενα
Υπαρχουν οι γενικες κατευθυντηριες γραμμες για την καθε συσφιξη
Αυτην την καθε συσφιξη την καθορθζουμε με βαση την πραγματικη διαμετρο του αυλου μας
Και με δοκιμες βρισκουμε αυτο που μας εξηπηρετει καλυτερα στο αποτελεσμα
εχω δει πουλια να πεφτουν με τσοκ 5 απο προτωγνωρες αποστεσεις για την κατηγορια του
και αυτο σιγουρα το χετε δει
ειναι καποιος κατοχος οπλων με σταθερο τσοκ;
Εαν ναι.... οταν του παρουσιαστηκε η ευκαιρια και ηταν πολυ κοντα η αρκετα μακρια μηπως δεν εριξε;
Επειδη δεν εκανε το τσοκ;
Δεν το νομιζω.
εαν το οπλο ειναι στα μετρα σου και ξερεις να ριχνεις θα το παρεις κοντα -μακρια και εχεις επιλεξει σωστα το φυσιγγι σου για το κυνηγι σου
το αν θα το χαλασεις θα το αποφασισεις εσυ διαλεγοντας το σωστο φυσιγγιο
δεν ειναι το θεμα μας αυτο
το θεμα μας ειναι τα ορια των τσοκ
και η αποψη μου ειναι οτι ναι υπαρχουν!!!
Αλλα σε μια σωστη επιλογη φυσιγγιυ με βαση την δικη μας καννη η μεταβολη των άποτελεσνατων σε σχεση με την αποσταση κανει τα ορια αυτα να συμβαδιζουν σωστα και αρμονικα ουτος ωστε να περνουμε θηραματα με σωστες κατανομες σε ενα ευρι φασμα αποστασεων
Νικο δοκιμασε το , ειναι 33γρ, αλλα μην περιμενεις κατανομη αλατιερα. ΔΙΑΤΡΗΣΗ μετρα και εκει θα δεις "πιασμενα ψαρια"
(στα πλαισια κανονικου φυσιγγιου, οχι αυτα που κανουν τα νιτρομαγκνουμ κλπ)