Τεχνικές σκόπευσης με λειόκαννο

Από πρόπερσι ξεκίνησα στο σπορτινγκ να τουφεκαω με το όπλο επωμισμενος και πέρυσι πιο εντατικά σχεδόν το τελειοποιησα. Μου αρέσει αυτό το στυλ, με βολεύει περισσότερο στους τραπαδορικους δίσκους και γενικά στις εξερχόμενες βολές. Μειώνεται ο χρόνος βολής, δηλαδή τουφεκας πιο γρήγορα,πιο άμεσα τους δίσκους ώστε να μην σου πάρουν μέτρα. Όπως έχω καταλάβει όμως θέλει άμεση αντίληψη και πάτημα γιατί επωμισμενος δεν έχεις πολλά περιθώρια βελτιώσεις και διορθώσεις τις βολής. Το δοκιμάζω και σε κάποιους κατακορυφους δίσκους από μηχανές που βρίσκονται απέναντι από το πεδίο πιο πολλή για μα το σπάσω στο βγαλσιμο στα πρώτα μέτρα . Δύσκολη βολή και σε ενα αγώνα με σκορ θα το σκεφτόμουν πολλή αν θα το έκανα για να εικαι ειλικρινής. Επίσης σε ενα ντουμπλε που έχεις οριακό το δεύτερο πιάτο και πρέπει να σπάσεις γρήγορα και άμεσα το πρώτο για να κερδίσεις χρόνο, βοηθάει πολλή να είσαι επωμισμενος. Επίσης σε πολλούς ντουμπλεδες σιμ αλλά και ρεπορτ γυρίζω στο δεύτερο πιάτο επωμισμενος αρκεί η μηχανή να μην είναι στο αντίθετο άκρο. Ακόμα και με το κοντάκι στον ώμο και το μάγουλο ελάχιστα πιο ψηλά έχω τουφεκίσει πολλές φορές, πάλι για πιο άμεσο πάτημα. Προϋπόθεση πιστεύω για όλα αυτά είναι να είσαι κοντά ή πάνω στη μηχανή για να τουφεκίσεις το δίσκο στο βγαλσιμο . Δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόσεις αυτή τη τεχνική αν έχεις σκοπό να τουφεκίσεις το πιάτο μακριά από τη μηχανή ή στο πέσιμο για παράδειγμα.
Δοκιμάστετο και θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα σπάνε κάποια δισκάκια ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά ειδικά για τα χαμηλά εξερχόμενα είναι απόλαυση.
Εσυ αγορι μου εισαι σαν τον Δανιήλ. 100 χρόνια μπροστα.οπως καταλαβες ετσι θα σε αποκαλω απο δω και περα
.RESPECT..terror.

Γιάννη σε overhead δίσκους το έχεις βολευτει???όταν κατέβηκα περίπου στο 50-50 έχω θέμα με δαυτους
Ηλία σε overhead δίσκους δε έχει λόγω πιστεύω αυτή η τεχνική. Ίσως να βολεύει καλύτερα το κοντάκι πολλή κοντά στον ώμο αλλά και πάλι είναι ένα δίσκος οθ σου δίνει χρόνο και επιλογή που θα το σπάσεις.

Ηλία σε overhead δίσκους δε έχει λόγω πιστεύω αυτή η τεχνική. Ίσως να βολεύει καλύτερα το κοντάκι πολλή κοντά στον ώμο αλλά και πάλι είναι ένα δίσκος οθ σου δίνει χρόνο και επιλογή που θα το σπάσεις.
Συνήθως και αυτά έχουν συγκεκριμενσ breaking point....όταν γίνει τελείως φλιδα....δυσκολεύει πολύ το πράγμα!

Συνήθως και αυτά έχουν συγκεκριμενσ breaking point....όταν γίνει τελείως φλιδα....δυσκολεύει πολύ το πράγμα!
Ηλία μου τα πιάτα που είναι φλιδα πως λες είναι ούτως ή άλλως δύσκολα με τόσο μικρό όγκο που σου δίνουν για τουφεκιά .

Τα έχω δει τα βιντεάκια του αλλά χωρίς shotkam δεν αξίζει πιστεύω....τεράστιο βοήθημα μια σωστά ρυθμισμένη κάμερα!
σωστος βοηθαει, αλλα υπαρχουν κ αλλα πραγματα που μπορουν να βοηθησουν απο τετεια βιντεο

σωστος βοηθαει, αλλα υπαρχουν κ αλλα πραγματα που μπορουν να βοηθησουν απο τετεια βιντεο
Νικόλα αυτά τα βίντεο μπορούν να σε βοηθήσουν λίγο με το στήσιμο και ίσως να σου εξηγήσουν και τον τρόπο να δουλεύεις διαφορετικές τεχνικές ανάλογα με το είδος και την απόσταση της τροχιάς....αλλά όσα βίντεο και να δούμε ο βατηρας είναι πολύ αλλιωτικο πράμα!

Νικόλα αυτά τα βίντεο μπορούν να σε βοηθήσουν λίγο με το στήσιμο και ίσως να σου εξηγήσουν και τον τρόπο να δουλεύεις διαφορετικές τεχνικές ανάλογα με το είδος και την απόσταση της τροχιάς....αλλά όσα βίντεο και να δούμε ο βατηρας είναι πολύ αλλιωτικο πράμα!
Ετσι ειναι Ηλια περνεις καποιες πληροφωριες κ απο κει περα ειναι ποσο θα πας να δουλευψεις στο βατηρα αλλα για μενα αν δεν εχεις καποιον ξερει να σου δειξει κ να σε βλεπει την ωρα που ριχνει να που πει που κανεις λαθος τοτε θα υπαρξει βελτιωσει κ προοδος

Αυτο παλι ρε παιδια πως γινεται τωρα; Χωρις να κουμπώνει παει κεντρο! Δεν εχει και εμοτικο να σταυροκοπιεται
Αδερφέ στο σημείο που βάζει το όπλο,ξέρει ότι ντουφεκαει εκεί που κοιτάει...αλλά θέλει εκατομμύρια επωμισεις για να φτάσεις στο σημείο να βάζεις το όπλο στο σωστό σημείο συνέχεια χωρίς να ακουμπάει στο ζυγωματικο!

Ετσι ειναι Ηλια περνεις καποιες πληροφωριες κ απο κει περα ειναι ποσο θα πας να δουλευψεις στο βατηρα αλλα για μενα αν δεν εχεις καποιον ξερει να σου δειξει κ να σε βλεπει την ωρα που ριχνει να που πει που κανεις λαθος τοτε θα υπαρξει βελτιωσει κ προοδος
Νικόλα τι να λέμε τώρα...συμφωνώ απόλυτα!

Η shotkam δειχνει την πραγματικη προσκοπευση και οχι την φαινομενικη όμως. Εκτος απο maintain lead οπου σχεδον διασταυρονονται αυτες οι δυο. Οι κατεχοντες ας με διορθωσουν

........ λένε ( χωρίς να ξέρω ότι είναι σωστό ) ότι αυτό που βλέπουμε , έχει συμβεί πριν ένα δέκατο του δευτερολέπτου.
τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζεται το οπτικό ερέθισμα να φύγει από το μάτι να πάει στον εγκέφαλο , ο εγκέφαλος να το επεξεργαστεί και να "υπαρξει" στο μυαλό μας η "εικόνα" του οποιου γεγονότος.
Αυτό σημαίνει ότι αν ένα πιάτο ταξιδεύει με 120 km/h εκεί που το "βλέπουμε" ήταν πριν 1/10 του δευτερολέπτου.
δηλαδή αυτό που βλέπουμε από την πραγματικότητα έχει "απόσταση" 3,3 μ.

....... ωραίο .. δεν συμφωνείτε :eek::eek::eek::eek::eek:

Αδερφέ στο σημείο που βάζει το όπλο,ξέρει ότι ντουφεκαει εκεί που κοιτάει...αλλά θέλει εκατομμύρια επωμισεις για να φτάσεις στο σημείο να βάζεις το όπλο στο σωστό σημείο συνέχεια χωρίς να ακουμπάει στο ζυγωματικο!
Δεν θέλει τόσες βολές αρκεί 1 κοντάκι με λάθος μέτρα κ χωρίς δυνατότητα αλλάγης του να δεις τι καλά το μαθαίνεις. Πόσοι αριστεροχιρες ρίχνουν με δεξί κοντάκι, απλά ο συγκεκριμένος το έχει τελιοποιηση

Back