Από πρόπερσι ξεκίνησα στο σπορτινγκ να τουφεκαω με το όπλο επωμισμενος και πέρυσι πιο εντατικά σχεδόν το τελειοποιησα. Μου αρέσει αυτό το στυλ, με βολεύει περισσότερο στους τραπαδορικους δίσκους και γενικά στις εξερχόμενες βολές. Μειώνεται ο χρόνος βολής, δηλαδή τουφεκας πιο γρήγορα,πιο άμεσα τους δίσκους ώστε να μην σου πάρουν μέτρα. Όπως έχω καταλάβει όμως θέλει άμεση αντίληψη και πάτημα γιατί επωμισμενος δεν έχεις πολλά περιθώρια βελτιώσεις και διορθώσεις τις βολής. Το δοκιμάζω και σε κάποιους κατακορυφους δίσκους από μηχανές που βρίσκονται απέναντι από το πεδίο πιο πολλή για μα το σπάσω στο βγαλσιμο στα πρώτα μέτρα . Δύσκολη βολή και σε ενα αγώνα με σκορ θα το σκεφτόμουν πολλή αν θα το έκανα για να εικαι ειλικρινής. Επίσης σε ενα ντουμπλε που έχεις οριακό το δεύτερο πιάτο και πρέπει να σπάσεις γρήγορα και άμεσα το πρώτο για να κερδίσεις χρόνο, βοηθάει πολλή να είσαι επωμισμενος. Επίσης σε πολλούς ντουμπλεδες σιμ αλλά και ρεπορτ γυρίζω στο δεύτερο πιάτο επωμισμενος αρκεί η μηχανή να μην είναι στο αντίθετο άκρο. Ακόμα και με το κοντάκι στον ώμο και το μάγουλο ελάχιστα πιο ψηλά έχω τουφεκίσει πολλές φορές, πάλι για πιο άμεσο πάτημα. Προϋπόθεση πιστεύω για όλα αυτά είναι να είσαι κοντά ή πάνω στη μηχανή για να τουφεκίσεις το δίσκο στο βγαλσιμο . Δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόσεις αυτή τη τεχνική αν έχεις σκοπό να τουφεκίσεις το πιάτο μακριά από τη μηχανή ή στο πέσιμο για παράδειγμα.
Δοκιμάστετο και θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα σπάνε κάποια δισκάκια ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά ειδικά για τα χαμηλά εξερχόμενα είναι απόλαυση.