Πολύ ωραίες διαδρομές, έχω κάνει τίς τρεις με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα εντουροhttps://traveldiary.gr/index.php/2023/01/19/perasma_mparos_kalarrytes_tzoumerka/
Πραγματικά μία φανταστική διαδρομή μέσα από την οποία μπορεί κανεις να δει τα πάντα. χαράδρες, ποτάμια φαράγγια ,βλάστηση και το αποκορύφωμα βέβαια είναι όταν βγαίνεις στα 1900 μέτρα στον αυχένα του Μπάρου που καβάλας την Πίνδο και κατηφοριζεις προς τα χωρια των Τζουμέρκων. Καλαρρύτες,Συράκο,Πράμαντα κλπ
Μία διαδρομή προσβάσιμη τα τελευταία χρόνια ακόμη και με ένα συμβατικό ΙΧ , αλλά για λίγους μήνες το χρόνο .
Μία διαδρομή μπορεί να έχει τρεις άξονες . Από Τζουμέρκα προς Μέτσοβο , από Τζουμέρκα προς Καλαμπάκα και απο Τζουμερκα προς Ελάτη Περτούλι , Πύλη Τρικάλων.
Κάποτε που πηγαίναμε εκεί πάνω για πέρδικες αφήνουμε το αυτοκίνητο και είχε πορεία τρεις με τέσσερις ώρες μεσα στη νύχτα. Τωρα.....
Άτιμη καταδικη ξέρεις εσύΤο πρωτοείδα δεκαετία του 1990 σε κυνήγι για πέρδικες και είχα μείνει έκπληκτος με την ποσότητα του νερού που έβγαινε σε συνδυασμό με το υψόμετρο των 1800μ. Ειναι κατι που το εχω συζητήσει σε παρέες αρκετές φορές και με την ευκαιρία του βίντεο που μόλις ανακάλυψα το ανεβάζω κι εδώ.
Τι μαγεία κρύβουν τα βουνά ,ακόμη και σ αυτά τα υψόμετρα που δεν υπάρχει δέντρο
Στο Ματσουκι είναι αυτό η κάνω λάθος?Το πρωτοείδα δεκαετία του 1990 σε κυνήγι για πέρδικες και είχα μείνει έκπληκτος με την ποσότητα του νερού που έβγαινε σε συνδυασμό με το υψόμετρο των 1800μ. Ειναι κατι που το εχω συζητήσει σε παρέες αρκετές φορές και με την ευκαιρία του βίντεο που μόλις ανακάλυψα το ανεβάζω κι εδώ.
Τι μαγεία κρύβουν τα βουνά ,ακόμη και σ αυτά τα υψόμετρα που δεν υπάρχει δέντρο
Ναι Κώστα. Στις κορφές πάνω απο το Ματσούκι είναι. Εκει καποτε οι λαγοί έκαναν πάρτι. Τοση κοπρια δεν εχω ξαναδει. Θυμάμαι που έλεγα χαρακτηριστικά ,οτι οπου κ να σταθείς άνετα γεμίζεις εναν τενεκέ και φυτεύεις λουλούδιαΣτο Ματσουκι είναι αυτό η κάνω λάθος?
Eκπληκτικό μέρος Νίκο αρκει να το περπατήσεις .Αφου εχεις παει θα ξέρεις τις ομορφιές και απο τη στιγμή που πέτυχες και τη νεράιδα σου ,ότι καλύτερο.Κουϊάσα- Πουλιάνα, ανάμεσα στο Συρράκο και τους Καλαρρύτες, ο «Χρούσιας», παραπόταμος του Αράχθου, δημιουργεί τον μικρό καταρράκτη και την βάθρα. Εκεί πέτυχα και την νεράιδα που άλλαξε την ζωή μου.
View attachment 88466
Σε δυο βδομάδες θα είμαι εκεί
ΝικοΞεκίνησαν πλέον οι οικογενειακές βόλτες και την ημέρα, σε καθημερινή βάση. Ο αριθμός τους είναι απίστευτος. Μου προκαλεί εντύπωση η συμπεριφορά τους απέναντι στους ανθρώπους και στα οικόσιτα ζώα. Είναι απίστευτη η σχέση που έχουν με τα γαϊδουράκια. Τα μικρά τους παίζουν με τα παιχνίδια των παιδιών που βρίσκουν στο οικόπεδο - χωράφι του σπιτιού. Ξέρει κάποιος αν μπορούμε να τα κρατήσουμε χωρίς κίνδυνο για εκτροφή;
View attachment 89164
Απαγορεύεται από τον νόμο.κρατήσουμε χωρίς κίνδυνο για εκτροφή;
Μακάρι κάποια μέρη,να μείνουν αμόλυντα, από τον τουρισμό.Έχουν παραλία τα Τζουμέρκα?
https://www.travel.gr/experiences/nature/echoyn-paralia-ta-tzoymerka-ki-omos-echo/
Μακάρι Δημήτρη.Μακάρι κάποια μέρη,να μείνουν αμόλυντα, από τον τουρισμό.
Όπως τα λες Δημήτρη. Κάθε φορά που βλέπω ένα ωραίο μέρος, να το εξυμνεί ένα ΜΜΕ (περιοδικό ή ότι άλλο), λέω από μέσα μου, ωχ πάει και αυτό.Ομως επειδή βλέπω όπως όλοι τι γίνεται και πως εξελίσσεται μια περιοχή αφού "αναπτυχθεί" τουριστικά,εγω παρακαλάω να μην υπάρξει τίποτα παραπάνω στην περιοχή απ ότι υπάρχει τώρα . Αν και