Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Με αφορμή ότι αγοράσθηκε νέα μηχανή A5S (πεντασταδιακό κλείσιμο) στην προηγούμενη Mek πάντα αφήναμε 11 χιλιοστά τώρα πρέπει να αφήνουμε το ίδιο η 14 χιλιοστά?

Καλοριζικη Δημητρη!!!! Υγεια να εχεις να την χαρεις!!!! Σε αυτη την μηχανη κλεινεις Απο 11 χιλιοστα εως
και 14 σε 5διακο. Μπορεις να κλεισεις και με 2 σταδια....εαν θελεις.....απο τα 9 χιλιοστα εως 11. Ειναι θεμα
ρυθμισης μηχανης....Η ρυθμιση της ειναι ευκολη.....Ρυθμισε την αρχικα στα 12 χιλιοστα κενου χωρου....μεχρι
να της παρεις το κολλαει.....μετα απο κλεισιμο 10 φυσιγγιων....θα κλεινεις στα οποια χιλιοστα θελεις!!!! ;)

Θα το καταλάβεις από τις "παράξενες" ταχύτητες που θα σου δείξει ή δεν θα γράψει τίποτε ή θα γράψει error.
Λευτερη εσυ τα μετραγες με το φουλ πανω στο οπλο;σε ρωταω γιατι οι περισσοτεροι βλητικοι σταθμοι απ οσο ξερω τα κανονακια τους τα εχουν φουλ τσοκαρισμενα

πως θα ξερουμε αν μετραει σωστα υπαρχη κατι για να το τσεκαρουμε?
Ρίχνεις ένα -δυό φθηνά εμπορικά σκοπευτικά εταιρείας που δίδει στο site της το V του φυσιγγίου .
Κάνεις μια σύγκριση- επιβεβαίωση με την δική σου ένδειξη .
Ποτέ δεν κάνουμε δοκιμές καταμεσήμερο με πολύ έντονο το ηλιακό φώς .
Θα δείχνει πεντακοσάρια να τρελλαθείς
Υ.Γ Τίς πιό αξιόπιστες μετρήσεις τις παίρνει κάποιος κάτω από σκιά .

Last edited:
Ρίχνεις ένα -δυό φθηνά εμπορικά σκοπευτικά εταιρείας που δίδει στο site της το V του φυσιγγίου .
Κάνεις μια σύγκριση- επιβεβαίωση με την δική σου ένδειξη .
Ποτέ δεν κάνουμε δοκιμές καταμεσήμερο με πολύ έντονο το ηλιακό φώς .
Θα δείχνει πεντακοσάρια να τρελλαθείς
Υ.Γ Τίς πιό αξιόπιστες μετρήσεις τις παίρνει κάποιος κάτω από σκιά .
Λαμπη εμπορικο να βγαζει αυτο που γραφει ;;;;

Λαμπη εμπορικο να βγαζει αυτο που γραφει ;;;;
Nαί .Εγώ έχω πάντα μαζί μου victory compak 24 gr καί πάντα το ρίχνω 1ο για επιβεβαίωση .
Πάντα Δημητρη μου δίδει απο 399-401 m/s
Eκεί είναι επίσης σχεδόν όλα τα οικονομικά σκοπευτικά ,στα 400 m/s

Καλοριζικη Δημητρη!!!! Υγεια να εχεις να την χαρεις!!!! Σε αυτη την μηχανη κλεινεις Απο 11 χιλιοστα εως
και 14 σε 5διακο. Μπορεις να κλεισεις και με 2 σταδια....εαν θελεις.....απο τα 9 χιλιοστα εως 11. Ειναι θεμα
ρυθμισης μηχανης....Η ρυθμιση της ειναι ευκολη.....Ρυθμισε την αρχικα στα 12 χιλιοστα κενου χωρου....μεχρι
να της παρεις το κολλαει.....μετα απο κλεισιμο 10 φυσιγγιων....θα κλεινεις στα οποια χιλιοστα θελεις!!!! ;)
Eυχαριστώ πάρα πολύ, εγω ειχα κολλήσει και ημουν κάθετος για 11 χιλιοστά....

Ευχαριστώ πάρα πολύ, εγω ειχα κολλήσει μονο στα 11 χιλιοστά

Θα το καταλάβεις από τις "παράξενες" ταχύτητες που θα σου δείξει ή δεν θα γράψει τίποτε ή θα γράψει error.
ναι αυτο το καταλαβα.αυτο ομως που με απασχολει ειναι οτι ενα φυσιγγι το μετραω στο 1.5 μετρο απο το κεντρο του χρονογραφου βγαζει πχ 400 την ιδια συνταγη τη μεραω στο 1 μετρο απο το κεντρο του χρονογραφου αφου ειναι πιο κοντα λογικα θα βγαλει 420 πχ.οποτε ποιο ειναι το σωστο.οι εταιριες με κανονακια που μετρανε ?

Μετράνε σε οποιαδήποτε απόσταση (instrumental) με χρονογράφο σύρματος και το ανάγουν σε ταχύτητα στην άκρη της κάννης (muzzle).
Γράψε σε μηχανή αναζήτησης το παρακάτω και θα βρεις αρκετές απαντήσεις.
true muzzle velocity calculator

ναι αυτο το καταλαβα.αυτο ομως που με απασχολει ειναι οτι ενα φυσιγγι το μετραω στο 1.5 μετρο απο το κεντρο του χρονογραφου βγαζει πχ 400 την ιδια συνταγη τη μεραω στο 1 μετρο απο το κεντρο του χρονογραφου αφου ειναι πιο κοντα λογικα θα βγαλει 420 πχ.οποτε ποιο ειναι το σωστο.οι εταιριες με κανονακια που μετρανε ?
Από VI σε V1.5 η μέγιστη διαφορά δέν ξεπερνά τα 8-9 m/s κι'αυτό σε φυσίγγια με πολύ μεγάλες αρχικές .

Πειραματίστηκα με τη lee να δω αν μπορώ να κλείσω σε κάλυκα 12/67 κάλυκα. Το σετ απ είναι MBX32 1,65x32 fiocchi 616 σκάγια ν8 βύσμα gt 21 ελεύθερος χώρος 10 χιλιοστά. Έβαλα μια πλαστική τάπα κάτω από τον κάλυκα στη χάραξη για να μου κλείσει σωστά. Στις παρακάτω φωτό είναι ρελιασμενο στα 57 χιλιοστά.νομιζω με τον gt δε παίρνει άλλο πάτημα...υψος ρελιου 1,5 χιλ.
IMG_20200522_204524.jpgIMG_20200522_204457.jpg
Τα φώτα σας παρακαλώ....

Πειραματίστηκα με τη lee να δω αν μπορώ να κλείσω σε κάλυκα 12/67 κάλυκα. Το σετ απ είναι MBX32 1,65x32 fiocchi 616 σκάγια ν8 βύσμα gt 21 ελεύθερος χώρος 10 χιλιοστά. Έβαλα μια πλαστική τάπα κάτω από τον κάλυκα στη χάραξη για να μου κλείσει σωστά. Στις παρακάτω φωτό είναι ρελιασμενο στα 57 χιλιοστά.νομιζω με τον gt δε παίρνει άλλο πάτημα...υψος ρελιου 1,5 χιλ.
View attachment 13344View attachment 13345
Τα φώτα σας παρακαλώ....
Επειδη ειναι σε 67αρη καλυκα θελεις χαμηλοτερο βυσμα πχ τον gt18 και κλεισιμο στα 55.5-56 για να εχει σωστη συμπιεση

Επειδη ειναι σε 67αρη καλυκα θελεις χαμηλοτερο βυσμα πχ τον gt18 και κλεισιμο στα 55.5-56 για να εχει σωστη συμπιεση
Giovani 20 δοκίμασα αλλά μου άφηνε 11χιλ. χωρίς καθολου συμπίεση.θα δοκιμάσω και με άλλα βύσματα να δω. Ευχαριστώ Μίλτο!!!

Back