Το ζύγισμα ενός όπλου

Ανοίγω αυτό το θέμα που έχει και αυτό την σημασία του ΤΟ ΖΎΓΙΣΜΑ του ΌΠΛΟΥ και η χρησιμότητα του
Δεν θέλω να σου φάνη περίεργοι άποψή μου αλλά ελάχιστη έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν και να αντιληφθούν τι πραγματικά προσφέρει ενα ζύγισμα στο όπλο

Εντελώς υποκειμενικό θέμα.

Άλλο ζύγισμα θέλει ένας κοντός κι άλλο ένας ψηλός.
Άλλο ζύγισμα θέλει ένα όπλο καρτεριού και άλλο ένα περπατητού κυνηγίου.
Άλλο ζύγισμα θέλει ένας που κινείται με το σώμα κι άλλο κάποιος που κουνάει το όπλο με τα χέρια.
Άλλο ζύγισμα θέλει ένα δίκανο κι άλλο μία καραμπίνα.
Ακόμα και οι τεχνικές που προτιμούνται για να μπει η προσκόπευση ευνοούν διαφορετικά είδη ζυγίσματος. Ακόμα και το διαφορετικό διαμέτρημα μπορεί να απαιτεί διαφορετικό ζύγισμα.

Άλλο ζύγισμα θέλει ένας που κινείται με το σώμα κι άλλο κάποιος που κουνάει το όπλο με τα χέρια.
Ακόμα και οι τεχνικές που προτιμούνται για να μπει η προσκόπευση ευνοούν διαφορετικά είδη ζυγίσματος. Ακόμα και το διαφορετικό διαμέτρημα μπορεί να απαιτεί διαφορετικό ζύγισμα.
Επιτελους!
Ενας ανθρωπος να πει για τους κοντους και μαλιστα να τιυς αναφερει πρωτους!!!
.big smile.

Επίσης, σημασία στο ζύγισμα έχει να γίνετε με γεμάτο το όπλο και όχι άδειο. Πολλά μαγαζιά και πωλητές διαφημίζουν πόσο καλοζυγισμενο είναι το όπλο που θέλουν να πουλήσουν, άδειο, ισορροπώντας το κάτω απ' τους πυρους. Αυτό το όπλο άλλο ζύγισμα θα έχει πχ για ένα δίκανο άδειο, άλλο με 2 24γρ φυσίγγια και άλλο με 2 40γρ! Το ίδιο γίνεται αντίστοιχα με μια καραμπίνα...

Το θέμα το άνοιξα για να δούμε το καλύτερο που υπάρχει για κάθε κυνήγι μπορεί να βοηθήσει κάποιων και στην επιλογή όπλο.
Το 391 που ήταν 3200γρ και έβαλα λάιτ βίδα το κατέβασα στα 3140γρ και είδα διαφορά αλλά και πάλι ήταν μπροστά το βάρος.
Όταν έβαλα το μηχανισμό στο κοντάκι 90γρ
Το όπλο ζυγιστικε καλύτερα από ποτέ και το είδα χθες με το 391 νίκελ του φίλου που έχει το ίδιο βάρος με το δικό μου.

Το θέμα το άνοιξα για να δούμε το καλύτερο που υπάρχει για κάθε κυνήγι μπορεί να βοηθήσει κάποιων και στην επιλογή όπλο.
Το 391 που ήταν 3200γρ και έβαλα λάιτ βίδα το κατέβασα στα 3140γρ και είδα διαφορά αλλά και πάλι ήταν μπροστά το βάρος.
Όταν έβαλα το μηχανισμό στο κοντάκι 90γρ
Το όπλο ζυγιστικε καλύτερα από ποτέ και το είδα χθες με το 391 νίκελ του φίλου που έχει το ίδιο βάρος με το δικό μου.
Ωχ μανούλα μου! Τί άλλο θα ακούσω από αυτό το παιδί!(Όπως τα λέει ο Λέο.)

Δηλαδή εγώ που είμαι 1,80 και κυνηγάω ποιο πολύ πέρδικα και κουνάω ποιο πολύ τα χέρια με το όπλο τι ζύγισμα πρέπει να έχει το όπλο??Φέτος την κυνηγησα με την καραμπίνα remington 11 87 και της έβαλα κανη 53 πόντους από 71 που ήταν η διαφορά βάρους είναι 52 γραμμάρια από τις δύο κάνες ζυγηστηκε καλύτερα στα χέρια μου μπορώ να πω και καθότανε και καλύτερα το βάρος 3480....Αλλά και με το πλάγιο που κυνηγησα 3150 βάρος εννοείται ποιο ελαφρύ αλλά ποιο ζύγισμενο ήταν η καραμπίνα

Δηλαδή εγώ που είμαι 1,80 και κυνηγάω ποιο πολύ πέρδικα και κουνάω ποιο πολύ τα χέρια με το όπλο τι ζύγισμα πρέπει να έχει το όπλο??Φέτος την κυνηγησα με την καραμπίνα remington 11 87 και της έβαλα κανη 53 πόντους από 71 που ήταν η διαφορά βάρους είναι 52 γραμμάρια από τις δύο κάνες ζυγηστηκε καλύτερα στα χέρια μου μπορώ να πω και καθότανε και καλύτερα το βάρος 3480....Αλλά και με το πλάγιο που κυνηγησα 3150 βάρος εννοείται ποιο ελαφρύ αλλά ποιο ζύγισμενο ήταν η καραμπίνα
Οπλο 3 κιλά βάρος ελαφρώς πίσω

3.500 κιλά για περδικα τα παλικάρια του 1940
Αντέχουν τόσο βάρος 😂😂

Άσε προτιμώ τη μπενελα μου κάτω από 3...
Σιγά μην σηκώνω το κοιλοδοκο πάνω στα κατσαβραχα.my man.

Η έλλειψη θηραμάτων τελικά μας κάνει όλους να διυλιζουμε το κονωπα
Η αλήθεια είναι ότι από εργονομία και κτλπ είναι πρώτη λίγο η κάννες είναι σκόρπιες 😂
Όπως λες και εσύ τα σκοτωματα της beretta δεν τα έχει 😅

Η αλήθεια είναι ότι από εργονομία και κτλπ είναι πρώτη λίγο η κάννες είναι σκόρπιες 😂
Όπως λες και εσύ τα σκοτωματα της beretta δεν τα έχει 😅
Μην ξεχνάς ότι εμένα υβρίδιο αλλά και πάλι τα περδικακια μια χαρά καπνιζουν.yelling.

Back