Το ζύγισμα ενός όπλου

το ζυγισμα ενως οπλου παιζη παρα πωλη σημαντικο ρολο επανω στο κυνηγι,,,δηλ τι κυνηγι κανουμε περατιτο ,,καρτερι ;;; χωρις να θελω να πω περισωτεραααα ,,ενα οπλο για σχετικα σε ολα τα κυνηγια να μην ξεπερναη τα 3 κιλα,,,, ενα σχετικα βαρη τουφεκι ειναι και σταθερο για το συγκεκρημενο κυνηγι που κανουμε,,,και ενα ελαφρη τουφεκι μας κανη την ζωημας πιω ευκωλη σε πωληορα κυνηγια που το κουβαλαμε στην πλατημας ωρες,,,, με ενα τουφεκι με πωλααααα η λιγααααα κιλα κανωντας ολα τα κυνηγια θα μας κουραση οχι μωνο πρως το θεμα βαρουςςςς αλλα και πρως της τουφεκιες που θα κανουμε,,, πχ καρτερι μεχρι και 3,500γρ εισαι καλα ,, περπατιτο πανω απο 2,600και εως 3 κιλα εισαι καλα ;) ;)

Όταν το βάρος βρίσκετε ανάμεσα στα χέρια και ελαφρώς προς τα πίσω κυνηγάς ότι θέλεις,Τα βάρη των άκρων δεν μου είναι θεμιτά για το κυνήγι προσωπικά αν και δε ρίχνω παραπάνω απο 40 γρ .Μην ξεχνάτε ότι ο κανόνας των λόρδων (πορδων ) ότι ιδανικός αυλός 12αριου ειναι 18.5 και βάρος γόμωσης για να έχεις ομαλή ανταπόκριση του όπλου ίσον με 1/96 του βάρους του όπλου,ίσως είναι και τα μόνα που ισχύουν ακόμη και σήμερα παρόλα τα τερτιπια των εταιριών που δεν αμφιβάλω κάνουν δουλειά .Το σωστό ντουφέκι πρέπει να έχει μακριά κανη και να είναι πολύ ελαφρώς οπισθοβαρο για τα δικά μου γούστα ,αν και θεωρώ πολύ καλή την 66 εννοώντας μακριά μιλάω για το λιγότερο 71 ,(εκτός αν έχεις κοντή πάπια λόγο 2σφαιρης αποθήκης αυστηρά) το μήκος θα βοηθήσει να κλέψεις λίγο τον κανόνα και να προσθέσεις 2 γρ χωρίς ανησυχητικό αποτέλεσμα.Λεπτομέριες αλλά κάνουν τη διαφορά ,όπως το να έχεις βαρύ όπλο κοντοκανο.Και εκεί εξισοριπείς την κατάσταση Τα δυο μου ντουφέκια έτυχε ίσως ειναι και ανάκρουσης δεν νιώθω βέβαια έχουν σωστά κοντάκια αλλά και πάλι όσο και σωστό να είναι η ανάκρουση είναι ανάκρουση η αίσθηση για το πού ακριβώς επικεντρώνεται ξεγελάει .

Back