Το κατάλληλο αυτοκίνητο για κυνήγι

Αν πάει και βάση νόμου και το landkreuzer τις toyota μπορεί να βγάλει κόκινες πινακίδες (σα το τρακτερ) και δε πληρώνει σήμα καθόλου
γιατη έχει την ιδιοτητα να δώσει κηνηση σε ριμουλκούμενο αξονα ..
αλλά αν εχει κοκινες πινακίδες απαγορεύετε να μπαίνει σε πόλεις γενικά..
Ακριβώς. Οι νόμοι είναι τόσο ασαφείς που ούτε αυτοί που καλούνται να τους εκτελέσουν δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Γι αυτό και σε πολλές περιπτώσεις δεν ασχολούνται καν γιατί βλέπουν το παράλογο του πράγματος.

Δυστυχως, ζουμε σε ενα κρατος παρωδια....οπου καθημερινα, επιβεβαιωνεται, οτι ο σωστος πολιτης αγανακτει με την
επιλογη του. Ειχα ωραιοτατο Jeep, 2010 μοντελο, με Γιαννιωτικες πινακιδες μαλιστα, μονο για κυνηγια και εκδρομες, euro4. Το εδωσα για
να ειμαι απολυτως συμφωνος με την νομοθεσια, καθως το χρησιμοποιουσα - ελαχιστα βεβαια - για καμμια βολτα στα προαστια Αττικης.
Λυπηθηκα, διοτι ηταν καλο αυτοκινητο, δεν με πουλησε ποτε και βεβαια ηταν και οικονομικοτατο (πετρελαιο) για το βαρος και τον
ογκο του. Γειτονας μου, με BMW X5/2008, πετρελαιο/euro4, το κυκλοφορουσε με πινακιδες επαρχιας, ηταν "μοδα" καποια στιγμη.
Σημερα, εχει πινακιδες λεκανοπεδιου, "καπου" τις κονομησε, και βεβαια δεν προκειται να τον ενοχλησει κανεις....
Εγω θα ελεγα σε οσους φιλους εχουν πετρελαιο/euro4 και προβληματιζονται, να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικοι διοτι εαν εμπλακουν
σε ατυχημα εντος της "απαγορευμενης ζωνης", ειναι πολυ πιθανον να μην καλυφθουν απο την ασφαλιστικη τους εταιρεια, διοτι
θα επικαλεσθει "κινηση εντος απαγορευμενης περιοχης".....
Στον τοπο αυτον που η λαμογια επικροτειται....ολα να τα περιμενει κανεις!!!
Αυτό με την κάλυψη της ασφαλιστικής μου διέφυγε Σταύρε. Πολύ σωστή επισήμανση.

Δυστυχως, ζουμε σε ενα κρατος παρωδια....οπου καθημερινα, επιβεβαιωνεται, οτι ο σωστος πολιτης αγανακτει με την
επιλογη του. Ειχα ωραιοτατο Jeep, 2010 μοντελο, με Γιαννιωτικες πινακιδες μαλιστα, μονο για κυνηγια και εκδρομες, euro4. Το εδωσα για
να ειμαι απολυτως συμφωνος με την νομοθεσια, καθως το χρησιμοποιουσα - ελαχιστα βεβαια - για καμμια βολτα στα προαστια Αττικης.
Λυπηθηκα, διοτι ηταν καλο αυτοκινητο, δεν με πουλησε ποτε και βεβαια ηταν και οικονομικοτατο (πετρελαιο) για το βαρος και τον
ογκο του. Γειτονας μου, με BMW X5/2008, πετρελαιο/euro4, το κυκλοφορουσε με πινακιδες επαρχιας, ηταν "μοδα" καποια στιγμη.
Σημερα, εχει πινακιδες λεκανοπεδιου, "καπου" τις κονομησε, και βεβαια δεν προκειται να τον ενοχλησει κανεις....
Εγω θα ελεγα σε οσους φιλους εχουν πετρελαιο/euro4 και προβληματιζονται, να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικοι διοτι εαν εμπλακουν
σε ατυχημα εντος της "απαγορευμενης ζωνης", ειναι πολυ πιθανον να μην καλυφθουν απο την ασφαλιστικη τους εταιρεια, διοτι
θα επικαλεσθει "κινηση εντος απαγορευμενης περιοχης".....
Στον τοπο αυτον που η λαμογια επικροτειται....ολα να τα περιμενει κανεις!!!
Θα σου αναφέρω ότι jeep Cherokee 3.7 με πινακίδες επαρχίας και δηλωμένο με έδρα το χωριό είχε τρακάρισμα στο Πειραιά και η ασφάλεια δεν αναγνώρισε τη ζημιά και έτρεχε γνωστός και δεν έφτανε αυτός και η μηχανή πάνω από 3 χιλιάρικα ζημιά και ο ασφαλιστής ξάδελφος του παλεύανε να βρούνε άκρη μήπως τη γλυτώσει ,γιατί το είχε δηλωμένο ότι έχει βάση το χωριό .Και του ζήτησαν εκκαθαριστικό εφορίας είδαν μόνιμη κατοικία στη πόλη ,του λέει η ασφάλεια αφού μένεις μόνιμα Αττική γιατί δηλώνεις ψεύτικα στοιχεία και πληρώνεις μειωμένο ασφάλιστρο . Αυτό που έκαναν και παλαιότερα πολλοί και οι Παξοί είχαν βρεθεί να έχουν 30 κατοίκους μόνιμους και 1000 αυτοκίνητα δηλωμένα στην ασφάλεια .Άλλη περίπτωση αυτή αλλα έχει να κάνει με το τι μπορεί να σου ξεφουρνίσει η ασφαλιστική.

Θα σου αναφέρω ότι jeep Cherokee 3.7 με πινακίδες επαρχίας και δηλωμένο με έδρα το χωριό είχε τρακάρισμα στο Πειραιά και η ασφάλεια δεν αναγνώρισε τη ζημιά και έτρεχε γνωστός και δεν έφτανε αυτός και η μηχανή πάνω από 3 χιλιάρικα ζημιά και ο ασφαλιστής ξάδελφος του παλεύανε να βρούνε άκρη μήπως τη γλυτώσει ,γιατί το είχε δηλωμένο ότι έχει βάση το χωριό .Και του ζήτησαν εκκαθαριστικό εφορίας είδαν μόνιμη κατοικία στη πόλη ,του λέει η ασφάλεια αφού μένεις μόνιμα Αττική γιατί δηλώνεις ψεύτικα στοιχεία και πληρώνεις μειωμένο ασφάλιστρο . Αυτό που έκαναν και παλαιότερα πολλοί και οι Παξοί είχαν βρεθεί να έχουν 30 κατοίκους μόνιμους και 1000 αυτοκίνητα δηλωμένα στην ασφάλεια .Άλλη περίπτωση αυτή αλλα έχει να κάνει με το τι μπορεί να σου ξεφουρνίσει η ασφαλιστική.
Φαντάσου να είχε εμπλακεί σε δυστύχημα με νεκρό......

Φαντάσου να είχε εμπλακεί σε δυστύχημα με νεκρό......
Αυτό ακριβώς. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο νόμος η όχι που δεν νομίζω να έχει αλλάξει αλλά κοντά στο 2010 όταν αγοράσαμε το Isuzu dmax που το είχα ψάξει τα αγροτικά απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν εκτός νομού παρά μόνο αν υπάρχει αγροτεμάχιο στον διαφορετικό νομό ή αν για παράδειγμα θέλεις να πας λαϊκή αγορά κλπ που θα πρέπει νομιζω να έχεις τα ανάλογα δικαιολογητικά. Το ίδιο και στα επαγγελματικά που χρειάζονται τα ανάλογα χαρτιά. Μέχρι και μεγάλο ψηλό κάλυμμα στην καρότσα που ξεπερνάει το ύψος της καροτσας να το κάνεις δηλαδή σαν jeep απαγορεύεται να βάλεις χωρίς σχετική άδεια που να το δικαιολογεί. Συνήθως λόγο ότι οι αγρότες δεν έχουν την πολύτελεια να έχουν και δεύτερο κανονικό όχημα κάνουν τα στραβά μάτια .

Αλλά δεν ειναι έτσι απλά τα πράγματα και όσοι τα αγνοούν και παρανομουν τους εύχομαι να μην κάτσει καμιά στραβή γιατί θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Για κάποιον που ζει Αττική και θέλει όχημα για κυνήγι δεν κάνει με τίποτα το αγροτικό η το επαγγελματικό. Βρίσκεις πολύ ικανά suv πλέον σε καλές τιμές για να κάνεις την δουλειά σου.

Back