ΝυχτερίδεςΤώρα με πανσέληνο λέτε να έχει πέρασμα μεγάλο;
ΝυχτερίδεςΤώρα με πανσέληνο λέτε να έχει πέρασμα μεγάλο;
Έχει ξεκινήσει ήδη...Τώρα με πανσέληνο λέτε να έχει πέρασμα μεγάλο;
Κι εσύ που το ξέρεις?Έχει ξεκινήσει ήδη...
Της πληροφορίες μαςΚι εσύ που το ξέρεις?
Σήμερα είχε πουλια και εδώ....Από θάλασσα μέχρι πρόποδες...Τώρα με πανσέληνο λέτε να έχει πέρασμα μεγάλο;
Άρη δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το ότι είσαι υγιής και γερός και μπορείς να βρίσκεσαι εκεί.Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο κατάφερες και έκανες έστω κάποια πουλιά και σίγουρα θα έγραψες κάποια όμορφα πλάνα για να δείξεις και σε εμάς που το έχουμε όνειρο να πάμε έστω και μια φορά στην Μάνη.9 και 10 του μήνα το πέρασμα εδώ επάνω στα μέρη μας ήταν αρκετά ικανοποιητικό με τα πουλιά να έχουν ξεκινήσει την διαδρομή τους από της 9 το πρωί μέχρι το μεσημέρι ασταμάτητα.Ευχομαι να είμαστε όλοι καλά και να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε το τρυγόνι για άλλη μια χρονιάΕγω εχω πει, αμα με βρει ποτε τιποτα κακο τις μισες σταχτες μου ριξτε τες στη Μανη και τις αλλες μισες στον Εβρο πίσω απο το Κουρτασι...
Επιστροφή λοιπον και φετος απο την λατρεμενη μου Μανη, σε μια απο τις πιο δυσκολες χρονιες που θα θυμαμαι... Φεγγαρι δεν ειχε, ο καιρος ηταν συνεχεια μπαλωματα και η ¨φολα¨ μυριζε απο μακρια αν δεν βοηθαγε η τυχη... Η οποια δεν βοηθησε... Περασμα δεν εκανα καμια μερα ημερησιο...
Ευτυχως βοηθησε η μεση ομως και καταφερα και περπατησα υπερβολικα πολυ φετος, πηγα σε κορυφες που ειχα να παω χρονια, την κυνηγησα πολυ για τα λιγα που ειχε να μου δωσει... Το καρτερι δεν δουλεψε καθολου. Οι κυνηγοι λιγοι, εφευγαν και απο τις 8 παρα λογω ανυπαρξιας περασματος οποτε τα λιγα βραδινα πιασμενα περιμεναν μονο τιποτα κουρασμενα ποδια για να τουφεκιστουν... Στις 2, στις 9, στις 12 και τις 13 ειχε καποιο μικρο ενδιαφερον με την 13 του μηνα να μου μενει στη μνημη... Ηδη απο τις 12 υπηρχαν κάποια τρυγονια πιασμενα και ελαχιστος κοσμος στις πλαγιες, οποτε τα πουλια σηκωνονταν μονο με περπατητα... Ηταν πολυ ωραια.... Στις 13 ξημερωσε ιδιος καιρος, εφερε και δυο μπορες πριν το χαραμα, ανεβηκε ο ήλιος και ολοι αρχισαν να φευγουν απογοητευεμενοι αφου δεν επεφτε τουφεκια... Ο τόπος όμως ειχε τρυγονια, και ειχε αρκετα, και αν δεν τα εφτανες στα 2 μετρα δεν σηκωνονταν... Τα παταγες, εφευγαν μεσα απο τα πυκνο διπλα σου, τα ακουγες αλλα δεν σου εδιναν ευκολα ευκαιρια για βολη... Εφυγα στις 11 εχοντας αφησει πολλα πουλια πισω και επεστρεψα στις 3 το μεσημερι με καλυτερο πλάνο και πιο ξεκουραστος... Τα εψαχα χαμηλα, ανεβηκα ψηλα, πήγα στις μυτες, περπατησα απο τις 3 μεχρι τις 7.30 αλλαζοντας τοπους που απειχαν χιλιομετρα και δεν υπηρχε πουπουλο πουθενα. Ολα τα τρυγονια πριν το δυναμωμα του Γαρμπη, εφυγαν καπου μεταξυ 11 κ 3... Ουτε που θελω να φανταζομαι τι θα εβλεπε καποιος αν ηταν καρτερι εκεινες τις ωρες...
Νεραιδοπουλια...
Εγραψα πολυ χιλιομετρο, εριξα τις τουφεκιες μου, αδειασε το μυαλο και η ψυχη μου και χαρηκα που την εζησα για ακομα μια χρονια.... Θα ημουν εκει κ για ενα τρυγονι...
![]()
Πάει τώρα,ελειξε.Ήρθα χθες στην Πρέβεζα με βροχή, ρωτάω το γιο και μου λέει μπαμπά έχουν αρχίσει οι βροχές εδώ.
Ξυπνάω σήμερα 5πμ. το πρωί με βροχή, κάθομαι στο μπαλκόνι πάει 6 πάει 7 και στις 8 παρά κόπασε λίγο
η βροχή, σπάστηκα και δεν βγήκα.
Αύριο θα βγω, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος.
Τόσα χιλιόμετρα για κανένα τρυγονάκι και το έληξαν, δε γαμιέται με τους μαλάκες που έχουμε μπλέξει,Πάει τώρα,ελειξε.
Φυσικά και θα πας στο καρτερακι που σου είπανε...Τόσα χιλιόμετρα για κανένα τρυγονάκι και το έληξαν, δε γαμιέται με τους μαλάκες που έχουμε μπλέξει,
παρά κάτω πιάνουν αγριοπερίστερα, θα την πληρώσουν αυτά...
Πολλα πλάνα δεν έχω γράψει γιατί το 90% των τρυγονιων ήταν στο περπάτητο που είτε δεν την είχα στο όπλο για να γλιτώσω βάρος, η ακόμα κ κάποια πρωινά που την είχα δεν προλάβαινε ποτέ να γράψει την τουφεκιά... Ενώ τα ορτύκια προλαβαίνω να τα τουφεκισω οριακά εκτός του χρόνου αδράνειας που θέλει η κάμερα να ξεκινήσει το γράψιμο από το χτύπημα της μέχρι την τουφεκιά, περίπου 1,5 δευτερόλεπτο στη δικιά μου, στα τρυγόνια τουφεκαω πάντα πιο γρήγορα κ δεν αποθηκεύεται βίντεο...Άρη δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το ότι είσαι υγιής και γερός και μπορείς να βρίσκεσαι εκεί.Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο κατάφερες και έκανες έστω κάποια πουλιά και σίγουρα θα έγραψες κάποια όμορφα πλάνα για να δείξεις και σε εμάς που το έχουμε όνειρο να πάμε έστω και μια φορά στην Μάνη.9 και 10 του μήνα το πέρασμα εδώ επάνω στα μέρη μας ήταν αρκετά ικανοποιητικό με τα πουλιά να έχουν ξεκινήσει την διαδρομή τους από της 9 το πρωί μέχρι το μεσημέρι ασταμάτητα.Ευχομαι να είμαστε όλοι καλά και να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε το τρυγόνι για άλλη μια χρονιά
Γιατί από ότι βλέπω δεν θα κρατήσει το όνειρο για πολλά χρόνια ακόμη.
Δεν θα έπρεπε να υπήρχε μία πρόνοια να γράφει από μόνη της ασταμάτητα και να σώζει μερικά δευτερόλεπτα πριν και μετά κάθε τουφεκιά; Πόσο δύσκολο είναι αυτό να γίνει;Πολλα πλάνα δεν έχω γράψει γιατί το 90% των τρυγονιων ήταν στο περπάτητο που είτε δεν την είχα στο όπλο για να γλιτώσω βάρος, η ακόμα κ κάποια πρωινά που την είχα δεν προλάβαινε ποτέ να γράψει την τουφεκιά... Ενώ τα ορτύκια προλαβαίνω να τα τουφεκισω οριακά εκτός του χρόνου αδράνειας που θέλει η κάμερα να ξεκινήσει το γράψιμο από το χτύπημα της μέχρι την τουφεκιά, περίπου 1,5 δευτερόλεπτο στη δικιά μου, στα τρυγόνια τουφεκαω πάντα πιο γρήγορα κ δεν αποθηκεύεται βίντεο...
Κάτι έχω ωστόσο, όταν βρω λίγο χρόνο θα τα μαζέψω...
Η Μοσαντ μπορει να το κανει σιγουραΔεν θα έπρεπε να υπήρχε μία πρόνοια να γράφει από μόνη της ασταμάτητα και να σώζει μερικά δευτερόλεπτα πριν και μετά κάθε τουφεκιά; Πόσο δύσκολο είναι αυτό να γίνει;
Αυτό που περιγράφεις λέγεται shadow recording και το έχουν αρκετές κάμερες, ενδεικτικά η shotkam gen4 και η gopro hero hd 12. Για αυτές το ξέρω με σιγουριά. Αν θυμάμαι καλά η go pro γράφει 30" πριν (hindsight το αναφέρει).Δεν θα έπρεπε να υπήρχε μία πρόνοια να γράφει από μόνη της ασταμάτητα και να σώζει μερικά δευτερόλεπτα πριν και μετά κάθε τουφεκιά; Πόσο δύσκολο είναι αυτό να γίνει;
Αυτό θα ήταν το τέλειο... Έχω χάσει απίστευτες σκηνές έτσι... Ωστόσο η δικιά μου δεν το έχει...Δεν θα έπρεπε να υπήρχε μία πρόνοια να γράφει από μόνη της ασταμάτητα και να σώζει μερικά δευτερόλεπτα πριν και μετά κάθε τουφεκιά; Πόσο δύσκολο είναι αυτό να γίνει;
Ήθελα να ήξερα ΠΟΤΕ προλαβαίνεις και κοπάνας το όπλο έτσι που τουφεκας!Αυτό θα ήταν το τέλειο... Έχω χάσει απίστευτες σκηνές έτσι... Ωστόσο η δικιά μου δεν το έχει...
Φημολογείται ότι το έχει η gen4 αλλά από τους κατόχους δεν επιβεβαιώνεται αυτό... Η κάμερα για να αποθηκεύσει βίντεο χρειάζεται ένα μικρό χτύπημα σε κοντάκι ή παπιά... Εκείνη τη στιγμή ανοίγει, ωστόσο αν η τουφεκιά πέσει σε λιγότερο από 1-1,5 δευτερόλεπτο είναι ακόμα σε κατάσταση προετοιμασίας ας το πώ έτσι, κ δεν αναγνωρίζει την τουφεκιά σαν επιβεβαίωση εγγραφής... Τώρα αν δεν δουλέψω ο ίδιος την 4 για να επιβεβαιώσω ότι αυτό δεν υπάρχει, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...
Πολλα πλάνα δεν έχω γράψει γιατί το 90% των τρυγονιων ήταν στο περπάτητο που είτε δεν την είχα στο όπλο για να γλιτώσω βάρος, η ακόμα κ κάποια πρωινά που την είχα δεν προλάβαινε ποτέ να γράψει την τουφεκιά... Ενώ τα ορτύκια προλαβαίνω να τα τουφεκισω οριακά εκτός του χρόνου αδράνειας που θέλει η κάμερα να ξεκινήσει το γράψιμο από το χτύπημα της μέχρι την τουφεκιά, περίπου 1,5 δευτερόλεπτο στη δικιά μου, στα τρυγόνια τουφεκαω πάντα πιο γρήγορα κ δεν αποθηκεύεται βίντεο...
Κάτι έχω ωστόσο, όταν βρω λίγο χρόνο θα τα μαζέψω...
Δεν είναι τυχαίο που με φωνάζουν ΡίνγκοΉθελα να ήξερα ΠΟΤΕ προλαβαίνεις και κοπάνας το όπλο έτσι που τουφεκας!