Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Και του χρόνου με υγεια παλικαρια… παρτε σκυλο Κώτσο
Μου εχει φαει τα αυτια ο ενας φιλος ρε Ηλία....κι εγω, τον θελω ενα σκύλο για απόρτ, αλλα την τσιχλα, την κυνηγω γυρω στις 15 εξοδους ετησίως....τη να λεει να τον εχω.... :rolleyes:

Η τσίχλα δυστυχώς η ευτυχώς πάντα θα είναι το πουλί που θα τρώει φυσίγγια και θα δείχνει και τις δυνατότητες του κάθενος.Οταν ακούω γιατί ακούω Έριξα 8/10 κουτιά φυσίγγια σε ημέρα και η αναλογία φτάνει 5/6 προς 1 τσίχλα στο μόνο που φοβάμαι αυτά τα ντουφέκια είναι ότι βρωμιζουν τον τόπο .Το κυνήγι κατά τη γνώμη μου είναι ωραίο όταν δεν απαιτεί μόνο να κλαιγεσαι γιατί δεν έχει πουλιά αλλά όταν θα έχει να είσαι και ικανός και απαιτητικός με τον εαυτό σου.Για όσους έκλεισαν τη σεζόν και του χρόνου για τους υπόλοιπους μεταξύ και εμού που θα κυνηγήσω από δω και πέρα ζεστές κάνες και ότι προκύψει τον αέρα μας να πάρουμε και με λίγα και πολλά η χαρά είναι δεδομένη αρκεί που μπορούμε και κάνουμε το χόμπι μας εξάλλου θα χρησιμοποιήσω περισσότερο το 20 αρακι που πήρα πρόσφατα επειδή το γουστάρω .Σύντομα θα αναφέρω ότι η αγία τσίχλα εκτός από καλούς σκοπευτές βοηθά και λίγο τους μαγαζατορες γιατί οι εποχές δυσκολεύουν τάχιστα και θα χειροτερέψουν .Πουλιά υπάρχουν και ο τελευταίος που μπορεί να τα λιγοστέψει είναι το κυνήγι να ξέρετε.

Καλα και σήμερα!🙂
Λίγο καρτέρι το πρωί και μετά περπατητο,όλοι της παρεας ικανοποιημένοι!
Μ'αυτα που βλέπω στα "καρτερια",θα την πω την αμαρτία μου,σκέφτομαι ότι πολλοί συνάδελφοι είναι οικονομικά ανεξάρτητοι!!
Πρέπει να ερχόταν 1-2 πουλιά/κουτί φυσίγγια!
Φθιώτιδα.
Το έζησα τη μία και μοναδική φορά που πήγα φέτος Μόδι!!!
Ένα πουλί πρέπει να έτρωγε ένα κουτί φυσίγγια για να πέσει!!!

Η τσίχλα δυστυχώς η ευτυχώς πάντα θα είναι το πουλί που θα τρώει φυσίγγια και θα δείχνει και τις δυνατότητες του κάθενος.Οταν ακούω γιατί ακούω Έριξα 8/10 κουτιά φυσίγγια σε ημέρα και η αναλογία φτάνει 5/6 προς 1 τσίχλα στο μόνο που φοβάμαι αυτά τα ντουφέκια είναι ότι βρωμιζουν τον τόπο .Το κυνήγι κατά τη γνώμη μου είναι ωραίο όταν δεν απαιτεί μόνο να κλαιγεσαι γιατί δεν έχει πουλιά αλλά όταν θα έχει να είσαι και ικανός και απαιτητικός με τον εαυτό σου.Για όσους έκλεισαν τη σεζόν και του χρόνου για τους υπόλοιπους μεταξύ και εμού που θα κυνηγήσω από δω και πέρα ζεστές κάνες και ότι προκύψει τον αέρα μας να πάρουμε και με λίγα και πολλά η χαρά είναι δεδομένη αρκεί που μπορούμε και κάνουμε το χόμπι μας εξάλλου θα χρησιμοποιήσω περισσότερο το 20 αρακι που πήρα πρόσφατα επειδή το γουστάρω .Σύντομα θα αναφέρω ότι η αγία τσίχλα εκτός από καλούς σκοπευτές βοηθά και λίγο τους μαγαζατορες γιατί οι εποχές δυσκολεύουν τάχιστα και θα χειροτερέψουν .Πουλιά υπάρχουν και ο τελευταίος που μπορεί να τα λιγοστέψει είναι το κυνήγι να ξέρετε.
Με αυτά που έχουν φτάσει στ' αυτιά μου που έχουν γίνει στους Μεξιάτες τις προηγούμενες εβδομάδες σίγουρα και το κυνήγι συμβάλει στη μείωση της φουκαριάρας της τσιχλίτσας...

Τελευταίο κυνήγι σήμερα και για μένα, απογευματινό κεντρική Εύβοια, λιγότερα πουλιά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα!!
Ξεκίνησαν έξι παρά είκοσι κάτι λίγες να περνάνε, πήρα δύο και μετά νέκρα μέχρι τις έξι και δέκα που άρχισαν να περνάνε μαζικά, αλλά σύριζα πάνω από τις ελιές πήρα μία κοτσυφίνα έχασα και δύο τσίχλες στα πυκνά και τους έδωσα ραντεβού για του χρόνου!!!

Με αυτά που έχουν φτάσει στ' αυτιά μου που έχουν γίνει στους Μεξιάτες τις προηγούμενες εβδομάδες σίγουρα και το κυνήγι συμβάλει στη μείωση της φουκαριάρας της τσιχλίτσας...
Και λίγα λες, το τουφεκιδι που έπεσε δεν μπορείτε απλα να το φανταστείτε... Βέβαια πέρα από το φουλ τσοκ που έπρεπε να έχεις βιδωμένο από τις μαύρες κιολας, το όριο το έπιανες από τις 9.00 το πρωί... .terror.

Με λίγα λόγια όσοι δεν κανουν25 στα 20να σταματήσουν να κυνηγάνε :rolleyes:

Όσον αφορά τους Μεξιάτες....9.00-13.00 3 φορές οριο ο χειρότερος και το αστείο ποιο είναι ότι αν ακούσουν κάνα κραχτη πουθενά αυτοι οι ιδιοι...."κλειστο ρε πουστηηηη" και να κάνουν μαθήματα ηθικης.....να τα λέμε και αυτά!!

Όσον αφορά τους Μεξιάτες....9.00-13.00 3 φορές οριο ο χειρότερος και το αστείο ποιο είναι ότι αν ακούσουν κάνα κραχτη πουθενά αυτοι οι ιδιοι...."κλειστο ρε πουστηηηη" και να κάνουν μαθήματα ηθικης.....να τα λέμε και αυτά!!
Καλά ποιος έβαλε κραχτη σε μέρος που σου δίνει το όριο; πρέπει να είσαι και στόκος λίγο

Καλά ποιος έβαλε κραχτη σε μέρος που σου δίνει το όριο; πρέπει να είσαι και στόκος λίγο
Δεν μιλάω για τους Μεξιάτες (όσον αφορά το κραχτη) γιατί το όριο ήταν για τους αλήθορους εκει....γενικά το είπα...ότι δεν γίνεται απ' την μια να το παίζεις "ηθικός" και απ' την άλλη να "οργιάζεις"

Status
Not open for further replies.
Back