Φιλε Γιαννη και πατριωτη, κυνηγοι ειμαστε...Άμα λέω εγώ να λήγει η τσίχλα στις 10 Μάρτη.....
Έτσι όπως άλλαξαν τα πράγματα μπασίματα από 20 Οκτ. και μετά. Και το...φιλέτο 25/2 - 10/3.
Όχι φιλαράκι μια χαρά ήμαστε και έτσι εδώ τα μπασίματα αρχίζουν 3/10.μέχρι της 20 έχει κάνη τουλάχιστον 2/3 μεγάλα περασματαΆμα λέω εγώ να λήγει η τσίχλα στις 10 Μάρτη.....
Έτσι όπως άλλαξαν τα πράγματα μπασίματα από 20 Οκτ. και μετά. Και το...φιλέτο 25/2 - 10/3.
Εκτός των άλλων, ο Μάρτης θυμίζει ανέκδοτο με τον Τοτό....Όσο και αν με ζαλισαν αποψε και τσιχλες και αρκετά κοτσύφια δεν θα ήθελα να τα κυνηγάμε Μαρτη.
Έτσι ειναι. Δεν χρειαζόμαστε μεγαλύτερη κυνηγετική περίοδο. Να προσπαθήσουμε πρέπει με κάθε μέσο να διατηρηθεί η υπάρχουσα.Εκτός των άλλων, ο Μάρτης θυμίζει ανέκδοτο με τον Τοτό....
Εγώ λέω δόξα τον Θεό που έχουμε κ τον Φλεβάρη............
Αν τίθεται θέμα πολλαπλασιασμού του θηράματος, το σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Αν όμως δεν τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο....Φιλε Γιαννη και πατριωτη, κυνηγοι ειμαστε...
Ολη η φυση μπουμπουκιαζει τωρα!
Κοιτα γυρω σου...ολες οι πιτσιρικες ψαχνουν ταιρι!
Θα ειμαστε εμεις με ενα σιδερικο στο χερι??
Αφηστε το να παει, το γαμημενο!
Ανοιξη λεμε!
Δεν εχει σημασια αν κανει 10 μερες χειμωνα ακομα!
Εδώ ξανα ψυφησαμε αυτούς που μας κατάστρεψαν..βλέπε κουλι και τα λοιπά λιπίδια...ας αφήσουμε το κυνήγι όσο έχει μην το καταστρέψουμε και αυτοΜια χαρά θα ήταν να ξεκινούσε 1 Σεπτεμβρίου με λήξη 10 Μαρτίου.Τωρα το πώς εξελίχθηκε το κυνήγι όπως και η υπαιθρο και πως αλοιωθηκαν βουνά και λαγκάδια με τις αλλαγές και τις διαλύσεις υπηρεσιών να ρωτήσουμε το Γιωργάκη μήπως του είχε πει το λόγο ο πατέρας του που ξεκίνησε να διαλαει τη χώρα και την αποτελείωσαν οι υπόλοιποι .Που ότι ακομη μπαίνει σαν ιδέα τρέχουν για να δείξουν την υπακοή τους να το εφαρμόσουν για να λέει κοίτα τι καλό παιδάκι είμαι εγώ ο Έλληνας πέσε τώρα κάνα φράγκο για να φάω τα μισά και να τους μοιράσω τα άλλα για να με ξαναβάλουν και να σου ξανακάνω τα κέφια .Αυτό το έργο παίζεται χρόνια αλλά δυστυχώς δεν ξυπνάμε με τίποτα με ένα κατοσταρικο το μήνα σωθηκαμε ξανά τον ίδιο .
Έχουμε μαζοχιστικες τάσεις σα λαόςΕδώ ξανα ψυφησαμε αυτούς που μας κατάστρεψαν..βλέπε κουλι και τα λοιπά λιπίδια...ας αφήσουμε το κυνήγι όσο έχει μην το καταστρέψουμε και αυτο![]()
Αυτό είχα προτείνει και εγώ, αλλά αρκετοί συνάδελφοι είχαν διαφορετικές και τεκμηριωμένες απόψεις (να παραμείνει ως έχει). Ως ένα μεγάλο βαθμό με έπεισαν.Μια χαρά θα ήταν να ξεκινούσε 1 Σεπτεμβρίου με λήξη 10 Μαρτίου.
Σε ποιά περιοχή; Η δική μου εντύπωση για τα τελευταία χρόνια είναι ότι τα μπασίματα παίζουν μετά τις 15/10 (Εύβοια).Όχι φιλαράκι μια χαρά ήμαστε και έτσι εδώ τα μπασίματα αρχίζουν 3/10.μέχρι της 20 έχει κάνη τουλάχιστον 2/3 μεγάλα περασματα
Ναι είναι λίγο μακρυά για πρόβλεψη χιονιού....σήμερα λίγο που είδα τον δείχνει πιο ήπιο...από θέμα χιονιού....σε γενικές γραμμές όλη η εβδομάδα πάντως είναι χειμωνιάτικηView attachment 43698
Πρόβλεψη χιονιού για το επόμενο 10ήμερο. 1,02 μέτρα χιόνι στην ορεινή Εύβοια. Μεγάλο το διάστημα για να το "δέσουμε" αλλά θα το παρακολουθούμε.
Μάλλον γλυτώνεις το μπουμπουνισμα....θα δούμε από βδομάδα.....Το κοιτάω από χθες. Οι πιθανότητες να βγει κάτι πολύ δυνατό πλέον ειναι πολλες. Μέχρι χθες εθαβε την χώρα από Λαμία και πανω. Σήμερα δίνει παντού με το πολύ να το τρώμε εμείς οι ανατολικοί προσηνεμοι. Αν συνεχίσει να δίνει τέτοιες καταστάσεις μέχρι την Κυριακή μεθαύριο να δεις που θα μας το μπουμπουνησει.....
Ιδεατό μου φαίνεται. Κυνηγοί δεν είναι μόνο όσοι γράφουν εδώ μέσα. Στο 90% των υπολοίπων πόσοι θα το τηρήσουν σωστά;Αγριόχοιρος, κουρούνα, καρακάξα θα μπορούσαν άνετα να κυνηγούνται και Μάρτιο, και Απρίλιο και Μάιο για όσα χρόνια υπάρχει πρόβλημα με τους υπερπληθυσμούς τους. Λύκος θα μπορούσε να κυνηγιέται 1-2 μήνες το χρόνο.
Τα κυνήγια αυτά Γιάννη είναι εξειδικευμένα και ελάχιστοι θα πηγαίναν. Καμία αναστάτωση δεν θα είχε η πανίδα. Τουναντίον, η πανίδα θα είχε να επωφεληθεί από τη μείωση των ειδών που είναι σε υπερπληθυσμό. Το θέμα της τήρησης δεν είναι δικαιολογία, όπως ελέγχεται η τήρηση της ρυθμιστικής τον Οκτώβριο και το Φεβρουάριο, έτσι θα ελέγχεται τον Απρίλιο και το Μάιο.Ιδεατό μου φαίνεται. Κυνηγοί δεν είναι μόνο όσοι γράφουν εδώ μέσα. Στο 90% των υπολοίπων πόσοι θα το τηρήσουν σωστά;
Επιπλέον με τις τουφεκιές θα αναστατωθεί όλη η πανίδα με τις όποιες συνέπειες στην αναπαραγωγή.
Αν με κάποιο μηχανισμό μπορούσε να εξασφαλισθεί η σωστή τήρηση θα ήταν ευλογία και για τους λόγους που λες (και συμφωνώ) και προσωπικά για μένα που θα ήταν και μία ακόμη αφορμή εξόδου στη φύση.Τα κυνήγια αυτά Γιάννη είναι εξειδικευμένα και ελάχιστοι θα πηγαίναν. Καμία αναστάτωση δεν θα είχε η πανίδα. Τουναντίον, η πανίδα θα είχε να επωφεληθεί από τη μείωση των ειδών που είναι σε υπερπληθυσμό. Το θέμα της τήρησης δεν είναι δικαιολογία, όπως ελέγχεται η τήρηση της ρυθμιστικής τον Οκτώβριο και το Φεβρουάριο, έτσι θα ελέγχεται τον Απρίλιο και το Μάιο.
Ιδίως το κυνήγι της κουρούνας και της καρακάξας θα ήταν πολύ χρήσιμο πιστεύω να γίνεται σε μία εποχή που δεν κυνηγιέται τίποτα άλλο διότι ελάχιστοι είναι οι κυνηγοί που ασχολούνται με αυτά τα δύο από Σεπτέμβριο μέχρι Φεβρουάριο και δεν προσφέρουμε όσο θα έπρεπε στο διαχειριστικό κομμάτι των "υποχρεώσεών" μας ως κυνηγοί.