Υλικά για ιδιογόμωση

Τι λέει?
Ότι οι ανατιμήσεις καθώς και οι ελλείψεις σε φυσίγγια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Εννοώντας ότι υπάρχει μάλλον τεχνητή έλλειψη για να υπάρξει άνοδος των τιμών.

Ότι οι ανατιμήσεις καθώς και οι ελλείψεις σε φυσίγγια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Εννοώντας ότι υπάρχει μάλλον τεχνητή έλλειψη για να υπάρξει άνοδος των τιμών.
Αμπα στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά .think.ο πόλεμος φταίει

Φαινόταν το πράγμα μυριστηκαν τα μεγάλα κεφάλια ότι χάνουν από την αγορα λόγο ιδιογωμοσης...η αρχή ήρθε με τον ΦΑΝΤΟΜ. .μετά μας πήρε η κατρακύλα....λογικό είναι να στρέψουν την αγορα στα εμπορικά και να αυξήσουν της τιμές όσο και να πάνε ο άλλος το κυνήγι του θα το πάει όσοι μπορείτε κάντε προμήθεια τώρα νομίζω ότι είναι η τελευταία χρόνια με αυτές της τιμές μετά κάτο από 10,€ δεν θα βρίσκουμε φυσηγγι

λογικό είναι να στρέψουν την αγορα στα εμπορικά και να αυξήσουν της τιμές όσο και να πάνε ο άλλος το κυνήγι του θα το πάει όσοι μπορείτε κάντε προμήθεια τώρα νομίζω ότι είναι η τελευταία χρόνια με αυτές της τιμές μετά κάτο από 10,€ δεν θα βρίσκουμε φυσηγγι
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο!
Μείον μία άδεια του χρόνου από εμένα και ελπίζω και από άλλους ιδιογομωτές.
Και όχι μόνο, δεν αγοράζω κανένα υλικό από εδώ και πέρα από κατάστημα γιατί θα αλλάξω χόμπι. Καμία προμήθεια, κανένα φυσίγγι, κανένα αξεσουάρ. Τουλάχιστον 2000 ευρώ από εμένα η κυνηγητική αγορά θα χάσει του χρόνου, και για κάθε χρόνο που ακολουθεί.

Και η ΚΣΕ είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί με την ιδιογόμωση και με τους ιδιογομωτές και να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους διότι η αναγόμωση και η ιδιογόμωση είναι παραδοσιακότατη κυνηγητική δραστηριότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με το κυνήγι, ακριβώς όπως και η κυνοφυλία, και ακριβώς μέσα στο πνεύμα και κυνηγητικής και οικολογικής οικονομίας.

Και όχι μόνο, δεν αγοράζω κανένα υλικό από εδώ και πέρα από κατάστημα γιατί θα αλλάξω χόμπι. Καμία προμήθεια, κανένα φυσίγγι, κανένα αξεσουάρ. Τουλάχιστον 2000 ευρώ από εμένα η κυνηγητική αγορά θα χάσει του χρόνου, και για κάθε χρόνο που ακολουθεί.

Και η ΚΣΕ είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί με την ιδιογόμωση και με τους ιδιογομωτές και να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους διότι η αναγόμωση και η ιδιογόμωση είναι παραδοσιακότατη κυνηγητική δραστηριότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με το κυνήγι, ακριβώς όπως και η κυνοφυλία, και ακριβώς μέσα στο πνεύμα και κυνηγητικής και οικολογικής οικονομίας.
Καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου ...και σύμφωνο απόλυτα με την Τελευταία παραγράφων σου

Πρεπει να καταλάβεις ότι η κυνηγεσια κυνοφιλια και ότι άλλο αναφέρεις συναφή έχει πάψει σοβαρά να απασχολεί τις κυβερνήσεις πλέον και έχουν νικηθεί ,από την παιδοφιλία, παιδαιραστια, ομοφυλοφιλία,διεμφιλια, οικολογία αφού βλέπεις ότι εμάς μας κυνηγούν όλοι προσπαθώντας κάθε χρόνο όλο και κάτι να μας αφαιρέσουν δικαίως ή αδίκως ενώ οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που ανέφερα που υποδαυλίζουν και την φυσιολογική και βιολογική
οικογένεια αποκτούν ολοένα και περισσότερα δικαιώματα συγχρόνως με όλους τους δήθεν οικολόγους για τη τσέπη μόνο .Αυτό τι δείχνει ,απαξίωση για την μεγάλη κοινωνική ομάδα των κυνηγών που συνήθως τα μέλη είναι παραδοσιακά με ότι αυτό συνεπάγεται εσκεμμένα πιέζοντας την κιόλας οικονομικά και όπως αλλιώς μπορούν μεθοδεύσεις για αυστηριοποιηση των νόμων οπλοκατοχής κατοχής σκύλων στοχευμένα γιατί είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας που αντιδρά .Έτσι ας γίνουν όλοι εναντίον μας είναι στοχευμένο και δεν θα αλλάξει γιατί όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες έτσι και οι κυνηγοί θα στηρίζουν τους πολιτικούς ηγέτες που είναι ταγμένοι από παπου προς παπου,κατεστημένα και σύνδρομα που μαστίζουν τον τόπο χρόνια και χρόνια που δυστυχώς δεν θα αλλάξουν. Το γιατί όταν καταφέρω να του δώσω κάποια άλλη εξήγηση εκτός την έλλειψη παιδείας και κοινωνικής αλληλεγγύης (δημοκρατικής σκέψης θα το έλεγα καλύτερα )μη με περάσετε και για κουμουνιστή με δεξιές τσέπες όπως είναι η πλειοψηφία από δαυτους,θα σας την πω .Ότι και να συζητάμε ξανά και ξανά αύριο οι ίδιοι θα κάνουν κουμάντο και περιμένει κανείς ενώ σε γράφουν τόσα χρόνια ξαφνικά να φιλοτιμηθουν και να σε αντιμετωπίσουν δίκαια και αντικειμενικά ή να εκθειάσουν την προσφορά σου (πρόληψη και διαχείριση ) του περιβάλλοντος και των θηραμάτων .Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά σας ερχετε, αλλά δυστυχώς το πρόβατο αν και με νοημοσύνη παραμένει πρόβατο σε τούτη τη χώρα (χρήζει έρευνας)ο Έλληνας σαν προσωπικότητα ίσως κάποια στιγμή βρεθεί κάποιο μεγάλο μυαλό και εξηγήσει το γιατί σε τούτο το τόπο τίποτε δεν πάει σωστά τίποτε και είναι όλα στο περίπου.

Αυτο ακριβως θελουν.
Ελευθερα τα βουνα απο τα παρασιτα (κυνηγους)
Οσο για τα χρηματα που θα χασουν απο τους κυνηγους ειναι μηδαμινα σε σχεση με αυτα που βγαζουν απο την εκμεταλευση των κυνηγοτοπων.

Καλησπέρα.Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ,με την ιδιογόμωση.Πάντα διάβαζα σχετικά άρθρα,βιβλιά,αλλά ως εκεί.

Ωστόσο,σκέφτομαι από του χρόνου, να αρχίσω,να γεμίζω τα δικά μου φυσίγγια,για την Πέρδικα (κυρίως,ορεινή)και μόνο.
Να αρχίσω,με μια ρελιάστρα χειρός ή να πάω σε κάτι τέτοιο, απευθείας;
https://idiogomosishop.gr/14.-mihan...ep-v-s-1500-modded-reloading-machine-3-stage/

Ή μήπως να μείνω,στα αμερικάνικα κυρίως φυσίγγια,που τα έχουμε βρεί;

Ευχαριστώ,εκ των προτέρων,για τις όποιες απαντήσεις.

Καλησπέρα.Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ,με την ιδιογόμωση.Πάντα διάβαζα σχετικά άρθρα,βιβλιά,αλλά ως εκεί.

Ωστόσο,σκέφτομαι από του χρόνου, να αρχίσω,να γεμίζω τα δικά μου φυσίγγια,για την Πέρδικα (κυρίως,ορεινή)και μόνο.
https://idiogomosishop.gr/14.-mihan...ep-v-s-1500-modded-reloading-machine-3-stage/

Άποψη μου μη σκάσεις λεφτά για μηχανή,ακόμα κ αν τ αξίζει!
Άμα δεν είσαι φυσιγγοφάγος (κυρίως τσιχλάς) και ρίχνεις 200-300-400 φυσίγγια το χρόνο,κάνεις άριστη δουλειά και με τη ρελιάστρα (20-25 ευρο) και με τη 2 στάδιων του Λαναρά (100-120 €).
Το ρέλι βλητικά δεν είναι "υποδεέστερο"!
Πλέον,βλέπω,υπάρχουν ρελιάστρες με "στοπ" ώστε να πετυχαίνεις πλήρη σταθερότητα στο κλείσιμο!
Για μένα ή μείνε χαμηλά σε κόστος μηχανων και αγόρασε υλικά, ή μείνε,αλλά στόκαρε έναν αριθμό,στ αμερικανικά φυσίγγια που εμπιστεύεσαι!

Δημητρη, αν πραγματικα γουσταρεις να γεμισεις μονο κ μονο για περδικα, οπου αποτελή εκλεκτο θηραμα, μη ριξεις τοσα χρηματα...η περδικα δε θελει ΤΟΣΑ φυσιγγια, αν κρινω απο τις συναντησεις θηραματος κ την λίγη προθεσμία κυνηγίου της...γνώμη μου, να πας σε μια ρελιαστρα χειρος Λαναρα των μολις 90€ κ θα κλεινεις τα φυσιγγια σου ομορφα κι ωραια χωρις πολλα πολλα εξοδα....αν γουσταρεις να επενδυσης 450€ επιδή το θες κ τα διαθετης τα χρήματα, τοτε αλλαζει το πραγμα!!

Με την παρούσα κατάσταση σε ότι αφορά την πρόσβαση σε υλικά και την τιμή τους,το ξανακοιταζεις του χρόνου.
Αν είσαι ευχαριστημένος από τα αμερικάνικα,το πιθανότερο,θα εξακολουθήσεις να είσαι,με το ανάλογο κόστος.
Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις,μια χαρά δουλειά κάνεις με την χειρός,αφού της φτιάξεις ένα σωστό στοπ,ένα στροφείο,έναν καλυκοκοφτη,ένα παχύμετρο και μια σωστή ζυγαριά που μετράει από 1/100στο του γρμ.
Ξεκινά από κει και ...βλέπεις.

Last edited:
Υπάρχουν και καλύτερες σε αυτά τα χρήματα
Αν είναι μόνο για την πέρδικα μην μπλέξεις με καμία ιδιογωμοση, βρες μια παρτίδα φυσίγγια και κάνε στοκ.
Στα λέω εγώ που είμαι εντελώς άρρωστος με την ίδιο γόμωση, και δε νομίζω να υπάρχει άλλος άνθρωπος στην Ελλάδα που να έχει δώσει τα χρήματα που έχω δώσει εγώ σε μηχανές ιδιογομωσης , στροφεία μαχαιράκια στάδια και υλικά ιδιογομωσεις.

Καλησπερα......αυτη ειναι η μηχανη δυο σταδιων του Λαναρα........
Για τη δουλεια που θελεις πολυ καλη......
Θα κανεις αξιοπρεπεστατα φυσιγγια.......
Αν θελεις της αλλαζεις και ενα στροφειο της επιλογης σου και γινεται κουκλα.......

Μη κανεις κινηση για ιδιογομωση ακομα.
Περιμενε να ξεκαθαρισει το τοπιο με τα υλικα.
Αν παρολα αυτα θες σωνει και καλα τωρα, παρε ρελιαστρα παγκου και γεμισε 2 - 3 σεταπ για αρχη.
Για του χρόνου το σκέφτομαι,Παναγιώτη.

Για του χρόνου το σκέφτομαι,Παναγιώτη.
Αν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο θα ξερεις και πως να κινηθεις.
Αυτη την στιγμη πολλοι απο εμας θα βρεθουμε να εχουμε ferrari αλλα να μη βρισκουμε βενζινη να της βαλουμε.

Back