Υλικά για ιδιογόμωση

Καλησπέρα. Είναι περίπου έτσι , οχι ακριβώς. Καθαρός μολυβδος 11, 34 (αντιμονιο 6, 72 αρσενικό 4,5. Στα χυτατο αρσενικό συνήθως είναι 0,5% στα πρεσαριστα δεν χρειάζεται. Ο μολυβδος για σκάγια στην Ελλάδα, Ιταλία κλπ είναι απο ανακυκλωση , δεν είναι καθαρος είναι γύρω στο 11, 2 με 2,5% αντιμονιο και 0,5% αρσενικό πάει γύρω στο 11, 05. Ενα καλό πρεσαριστο με 5% αντιμονιο έχει το ιδιο ειδικό βάρος . Τα καλά σκοπευτικα είναι σκληρά όχι για να γλιστράνε αλλά για να θρυματιζουν τους δίσκους. Πάντα ενα σκληρότερο σκαγι ειδικα σε μεγάλη απόσταση υπερέχει σε διάτρηση.. Η φθηνή λυση είναι με πτωση ( οοσο μεγαλύτερο σκαγι τόσο ψηλότερη πτωση ) Το νερο για ψύξη και αποφυγή παστωματος. Οταν το αντιμονιο είναι τουλάχιστον 2% βοηθάει τεμπρα σε νερό βελτιώνεται λίγο η επιφανειακή σκληρότητα.
Δεν ξέρω πως ακριβως έχουν τα πραγματα γιατί δεν είμαι γνωστής.. Όμως με παραξενεψε αρκετά που είπε ότι αν δεν είναι σκληρά τα σκάγια γλιστράνε στους δίσκους κ δεν κατάλαβα κ αν το εννοουσε έτσι..
Όπως κ να είναι δίνω βάση γιατί γιατι είχε πολυ μεγάλη εμπειρία, κατασκευαστής σκαγιων από το 1936 κ μέχρι κ τα βαθιά του γεράματα κ κατά γενικά ομολογία κυνηγών κ ιδιογομωτων ήταν άριστης ποιοτητας...
Οταν πηγε Ιταλία στην τότε snia(που τότε προμηθευοταν υλικά για τα φυσίγγια lambro)είχε παρει μαζι του σκάγια ν3 για δείγμα κ ο διευθυντής της εταιρίας τον ρώτησε που τα βρηκε, λέει εμείς τα φτιαχνουμε κ του απάντησε ουτε τα δικά μας δεν είναι έτσι....

ΥΓ τότε ίσως κ να ήταν κ διαφορετικά τα μείγματα με τα σημερινά......

Last edited:
Δεν ξέρω πως ακριβως έχουν τα πραγματα γιατί δεν είμαι γνωστής.. Όμως με παραξενεψε αρκετά που είπε ότι αν δεν είναι σκληρά τα σκάγια γλιστράνε στους δίσκους κ δεν κατάλαβα κ αν το εννοουσε έτσι..
Όπως κ να είναι δίνω βάση γιατί γιατι είχε πολυ μεγάλη εμπειρία, κατασκευαστής σκαγιων από το 1936 κ μέχρι κ τα βαθιά του γεράματα κ κατά γενικά ομολογία κυνηγών κ ιδιογομωτων ήταν άριστης ποιοτητας...
Οταν πηγε Ιταλία στην τότε snia(που τότε προμηθευοταν υλικά για τα φυσίγγια lambro)είχε παρει μαζι του σκάγια ν3 για δείγμα κ ο διευθυντής της εταιρίας τον ρώτησε που τα βρηκε, λέει εμείς τα φτιαχνουμε κ του απάντησε ουτε τα δικά μας δεν είναι έτσι....

ΥΓ τότε ίσως κ να ήταν κ διαφορετικά τα μείγματα με τα σημερινά......
Ουτε εγω είμαι γνώστης τα λιγα που εχω διαβάσει και κρίνοντας με την κοινή λογική.Παντως στα μολυβδινα τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια , μονο ο ανταγωνισμός για φτηνό προϊόν και οι επιλογές των καταναλωτών εξαφάνισαν σχεδόν τα πρεσαριστα. Απο αυτά που κυκλοφορούν νομίζω τα Ελληνικά είναι καλύτερα απο τα εισαγόμενα. Παντως τα περισσότερα καλά σκάγια σε ευρωπαϊκά φυσίγγια είναι τουρκικά.

Αυτό ουτε που το γνώριζα.....
Μπράβο εξέλιξη.........
Και που 'σε ακόμα, σε μιά ανάλυση που διάβασα πρόσφατα, η Τουρκία στοχεύει να "εκτοπίσει" την Κίνα σε ότι αφορά παραγωγή αγαθών μαζικής κατανάλωσης, ιδιαίτερα για τις ΗΠΑ. Με άλλα λόγια θέλουν να κάνουν ότι έκανε την δεκαετία του '60 η Ιαπωνία, του ΄80 η Κορέα και του '00 η Κίνα - αντιγραφή και φτηνή παραγωγή.

Από την άλλη, έξυπνοι Ελληνες επιχειρηματίες μετέφεραν πριν 10-12 χρόνια παραγωγή και τεχνολογία ιχθυοκαλλιέργειας στην Τουρκία, γιατί πλήρωναν λιγότερο μεροκάματο και δεν είχαν τον αναγαστικό έλεγχο ποιότητας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το 2007 αγόραζε ο Ισπανός και ο Γάλλος καταναλωτής φρέσκια τσιπούρα που είχε εκτραφεί σε ελληνικά ιχθυοτροφία, π.χ. γύρω από το Μεσολογγι. Κάθε Παρασκευή έφευγαν 5-7 νταλίκες 40τόνων η κάθεμία από Πάτρα για Δυτική Ευρώπη. Αλλά σήμερα οι περισσότερες από αυτές τις Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο ή πουλήθηκαν για ένα κομμάτι ψωμί σε Ισπανούς, Μαλτέζους, Τούρκους, Αραβες κλπ... ενώ οι τούρκικες έχουν καταλάβει το 1/3 της ευρωπαϊκής αγοράς.

Το καλό είναι πως με κάθε τσιπούρα από τουρκικο ιχθυοτροφίο (ή κινέζικο, βιετναμέζικο, κλπ) περνουμε και την αντιβίωσή μας:eek:

Καλημέρα. Στα κυνηγετικά όπλα απο τη δεκαετία του 90 ο Οζάλ έκανε την Τουρκία ( με κίνητρα και ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας) την πρωτη χώρα σε ξένες επενδύσεις. Η Beretta κυρίως μετέφερε εκεί ή πούλησε ολη την παλιά υποδομή της και σήμερα η Τουρκία είναι δεύτερη εξαγωγική χωρα σε λειοκανα ( και όχι μόνο) , στον κόσμο πισω απο την Ιταλία .

Το καλό είναι πως με κάθε τσιπούρα από τουρκικο ιχθυοτροφίο (ή κινέζικο, βιετναμέζικο, κλπ) περνουμε και την αντιβίωσή μας:eek:
Θεοδωρε κ για τα δικά μας ψάρια των ιχθυοτροφειων έχω πολλες αμφιβολίες...
Και εκεί μην νομίζεις πως ταιζονται σωστά η με ποιοτικες τροφές....
Ο άνθρωπος κ τα ζώα είναι ότι τρώνε........
Και αυτά η γευση τους δεν έχει καμμια σχέση με τα αντίστοιχα πελαγισια...
Προσωπική μου άποψη χιλιες φορές να παρει κάποιος να φαει ένα μικρό ψαράκι πχ σαρδέλα που είναι κ πλουσια σε ω3 παρα αυτά τα ψάρια.... topic.

Θεοδωρε κ για τα δικά μας ψάρια των ιχθυοτροφειων έχω πολλες αμφιβολίες...
Και εκεί μην νομίζεις πως ταιζονται σωστά η με ποιοτικες τροφές....
Ο άνθρωπος κ τα ζώα είναι ότι τρώνε........
Και αυτά η γευση τους δεν έχει καμμια σχέση με τα αντίστοιχα πελαγισια...
Προσωπική μου άποψη χιλιες φορές να παρει κάποιος να φαει ένα μικρό ψαράκι πχ σαρδέλα που είναι κ πλουσια σε ω3 παρα αυτά τα ψάρια.... topic.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Αλλά, θα προτιμούσα την αντιβίωσή μου - αν τύχει π.χ. στην ψαροταβέρνα της εμπιστοσύνης μουo_O - να την έχουν δουλέψει / παράγει ελληνικά χέρια ...

Καλησπέρα φίλοι μου.

Είμαι καινούργιος στον χώρο της ιδιογόμωσης και κάπου έχω χαθεί μέσα στις χιλιάδες σελίδες διαβάζοντας και σας διαβάζω από καιρό. Πήρα την απόφαση να μπω στον "χορό" αποκτώντας το σύνολο του εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών. Θα ήθελα να μάθω ποια καταστήματα υπάρχουν στην Ελλάδα, εκτός του κενταύρου που έχω διαβάσει επανειλημμένα, υπάρχουν και διαθέτουν εξοπλισμό αλλά και αναλώσιμα, πυρίτιδες, καψύλλια κλπ. Θέλω να κάνω μια έρευνα αγοράς για το σύνολο όλων που θέλω καθώς δεν είναι καθόλου λίγα τα χρήματα που πρέπει να δώσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μου γράψουν για όποιο κατάστημα γνωρίζουν ότι διαθέτει όλα τα αναγκαία υλικά, αναλώσιμα και μη σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν είναι.

Καλησπέρα φίλοι μου.

Είμαι καινούργιος στον χώρο της ιδιογόμωσης και κάπου έχω χαθεί μέσα στις χιλιάδες σελίδες διαβάζοντας και σας διαβάζω από καιρό. Πήρα την απόφαση να μπω στον "χορό" αποκτώντας το σύνολο του εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών. Θα ήθελα να μάθω ποια καταστήματα υπάρχουν στην Ελλάδα, εκτός του κενταύρου που έχω διαβάσει επανειλημμένα, υπάρχουν και διαθέτουν εξοπλισμό αλλά και αναλώσιμα, πυρίτιδες, καψύλλια κλπ. Θέλω να κάνω μια έρευνα αγοράς για το σύνολο όλων που θέλω καθώς δεν είναι καθόλου λίγα τα χρήματα που πρέπει να δώσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μου γράψουν για όποιο κατάστημα γνωρίζουν ότι διαθέτει όλα τα αναγκαία υλικά, αναλώσιμα και μη σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν είναι.
Κωστή με το καλό η νέα σου αρχή στο χώρο της ιδιογόμωσης και ΠΑΝΤΑ με ασφάλεια....

Δες κ αυτό το κατάστημα φίλε!!

https://fantomoutdoors.gr/

Υπαρχει και το καταστημα του Μηνά Ιορδανογλου - JORDAN - Γνωστος σε ολους μας.... Ο γιος του
ο Μιχαλης ευγενεστατος και εξυπηρετικος.... Με πολυ λογικες τιμες!!!!
Τηλεφωνο επικοινωνιας 210 -76 67 702 .
Οτι εχω ψωνισει.....απολυτα ευχαριστημενος εμεινα!!!!

Δυστυχως ελαχιστοι εχουν επενδυσει στην δημιουργια ενος σωστου e-shop για ιδιογομωση και υλικα. Ναι πρεπει καποιος να σου εξηγησει τι βλεπεις αν εισαι αρχαριος, ναι ειναι μικρο σχετικα το κοινο που ασχοληται, ναι ειναι εξοδο εξτρα και οι καιροι δυσκολοι. Ομως οι περισσοτεροι απο μας δεν αγοραζουμε με βαση τις τρεχουσες αναγκες μας, αλλα και για πειραματισμο, οποτε αν πχ θελουμε 5, αγοραζουμε 15. με αυτη τη λογικη, οι ΑΜερικανοι που ειναι γνωστες μανουλες στις αγορες, κοιτανε να πιανουν τον πελατη που "κεινη τη στιγμη" θελει να αγορασει. Δεν τον βαζουν σε διαδικασια να περναει απο το μαγαζι, να παιρνει τηλεφωνο και ολα αυτα. Για να μην παρεξηγηθω, το να εισαι εξυπηρετικος στο μαγαζι ή στο τηλεφωνο ειναι απαραιτητο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα αποθαρρυνεις τον πελατη που ειτε ειναι μακρια και δεν μπορει να περασει ή δεν θα μπορει να αγορασει κατι επειδη το μαγαζι ειναι κλειστα, και ωσπου να ανοιξεις μπορει να του εχει περασει και η καψα.

Απο μαγαζια, εκτος του Κενταυρου, υπαρχει και ο Ιορδανογλου, και νομιζω παλιοτερα και ο Λασκαρης αλλα δεν ξερω αν υπαρχει ακομα. Θα υπαρχουν και αλλοι σιγουρα, με μικροτερη ή μεγαλυτερη ποικιλια, που ομως λογω της μη υπαρξης πληροφορησης δεν θα τους εχουμε ακουσει

Δυστυχως ελαχιστοι εχουν επενδυσει στην δημιουργια ενος σωστου e-shop για ιδιογομωση και υλικα. Ναι πρεπει καποιος να σου εξηγησει τι βλεπεις αν εισαι αρχαριος, ναι ειναι μικρο σχετικα το κοινο που ασχοληται, ναι ειναι εξοδο εξτρα και οι καιροι δυσκολοι. Ομως οι περισσοτεροι απο μας δεν αγοραζουμε με βαση τις τρεχουσες αναγκες μας, αλλα και για πειραματισμο, οποτε αν πχ θελουμε 5, αγοραζουμε 15. με αυτη τη λογικη, οι ΑΜερικανοι που ειναι γνωστες μανουλες στις αγορες, κοιτανε να πιανουν τον πελατη που "κεινη τη στιγμη" θελει να αγορασει. Δεν τον βαζουν σε διαδικασια να περναει απο το μαγαζι, να παιρνει τηλεφωνο και ολα αυτα. Για να μην παρεξηγηθω, το να εισαι εξυπηρετικος στο μαγαζι ή στο τηλεφωνο ειναι απαραιτητο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα αποθαρρυνεις τον πελατη που ειτε ειναι μακρια και δεν μπορει να περασει ή δεν θα μπορει να αγορασει κατι επειδη το μαγαζι ειναι κλειστα, και ωσπου να ανοιξεις μπορει να του εχει περασει και η καψα.

Απο μαγαζια, εκτος του Κενταυρου, υπαρχει και ο Ιορδανογλου, και νομιζω παλιοτερα και ο Λασκαρης αλλα δεν ξερω αν υπαρχει ακομα. Θα υπαρχουν και αλλοι σιγουρα, με μικροτερη ή μεγαλυτερη ποικιλια, που ομως λογω της μη υπαρξης πληροφορησης δεν θα τους εχουμε ακουσει
Παιδια για τον jordan δεν το ηξερα ουτε εγω οτι εχει υλικα δεν γραφει τιππτα στην ιστοσελιδα του ο λασκαρης εχει αλλα δεν μπορεις να παραγγειλεις πρεπει να παρεις τηλ. Ειναι τελειως απαραδεκτο για μενα να εχεις ιστοσελιδα να δειχνεις στον αλλο τι πουλας και να μην μπορει να παραγγειλει απο εκει δλδ εμενα μου καβλωσε να παραγγειλω 1 η ωρα τη νυχτα πρεπει να περιμενω να ανοιξει το μαγαζι το πρωι!! παει με εχασε θα παραγγειλω απο εκει που μπορω ,δεν τους καταλαβαινω τους επαγγελματιες αυτους

Παιδια για τον jordan δεν το ηξερα ουτε εγω οτι εχει υλικα δεν γραφει τιππτα στην ιστοσελιδα του ο λασκαρης εχει αλλα δεν μπορεις να παραγγειλεις πρεπει να παρεις τηλ. Ειναι τελειως απαραδεκτο για μενα να εχεις ιστοσελιδα να δειχνεις στον αλλο τι πουλας και να μην μπορει να παραγγειλει απο εκει δλδ εμενα μου καβλωσε να παραγγειλω 1 η ωρα τη νυχτα πρεπει να περιμενω να ανοιξει το μαγαζι το πρωι!! παει με εχασε θα παραγγειλω απο εκει που μπορω ,δεν τους καταλαβαινω τους επαγγελματιες αυτους
Αυτο ακριβως. Οι Αμερικανοι το λενε "impulse purchase" δηλαδη μια μη προγραμματισμενη αγορα, απλα και μονο επειδη το δες. Και αυτους τους κυνηγανε πολυ περισσοτεροι, γιατι ξερουν οτι οταν σκεφτουν λιγο παραπανω, πιθανοτατα να μην την κανουν την αγορα καν.

Ο Λασκαρης εχει περιορισμενη ποικιλια......πρεπει να τον παρεις τηλ να κατεβει απο το σπιτι κλπ....πιστευω οτι παει για κλεισιμο.....ορισμενα βασικα πραγματα εχει και ο Λαναρας αλλα με την μεθοδο του τηλεφωνου και την μεταβαση στο καταστημα....οποτε οπως προειπαν και τα αλλα μελη....λιγοι ειναι αυτοι με ποικιλια και αμεση συνεννοηση ...

Back