Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αττική ήταν αλλά πετούσαν προς κατεύθυνση κάτι αμπελια που απέναντι έχει πεύκα και δεν περνάει σχεδόν ποτέ αμάξι και έλεγα μήπως και έχουν καμία κουρνια γιατί τέτοια εποχή Αττική σπάνια να δούμε 30αρι κοπάδι και τόσο χαμηλά.Τεσπα θα πάμε μάλλον αύριο να δούμε τι γίνεται.
Πήγαινε φίλε,το κυνήγι είναι απρόβλεπτο:).
Δεν θα ξεχάσω πρόπερσι σε ένα απογευματινό λίγο έξω από τον Μαραθώνα. Ενώ είχα το νου μου σε λίγες τσίχλες που ακουγόντουσαν μέσα στα πεύκα βλέπω τη σκιά από ένα πουλί που περνούσε από πίσω μου. Γυρνώντας,σίγουρος ότι ήταν το γεράκι που γυρόφερνε ώρα στο καρτέρι, βλέπω μια φάσσα να μου περνάει τραβέρσα στα 20 μέτρα.Με ένα 9αρι έπεσε ξερή λίγο πιο κάτω.
Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα βαρούσα φάσσα στον Μαραθώνα Νοέμβρη μήνα και μάλιστα σε απογευματινό δεν θα τον πιστευα με τίποτα φίλε.

Πήγαινε φίλε,το κυνήγι είναι απρόβλεπτο:).
Δεν θα ξεχάσω πρόπερσι σε ένα απογευματινό λίγο έξω από τον Μαραθώνα. Ενώ είχα το νου μου σε λίγες τσίχλες που ακουγόντουσαν μέσα στα πεύκα βλέπω τη σκιά από ένα πουλί που περνούσε από πίσω μου. Γυρνώντας,σίγουρος ότι ήταν το γεράκι που γυρόφερνε ώρα στο καρτέρι, βλέπω μια φάσσα να μου περνάει τραβέρσα στα 20 μέτρα.Με ένα 9αρι έπεσε ξερή λίγο πιο κάτω.
Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα βαρούσα φάσσα στον Μαραθώνα Νοέμβρη μήνα και μάλιστα σε απογευματινό δεν θα τον πιστευα με τίποτα φίλε.
Έχει φίλε ελάχιστες κάθε χρόνο στα γύρω γύρω μέρη έχει κάτι ντοπιαρες μάλλον γιατί τις συναντώ από 20 Οκτώβρη συνήθως.Αλλα είναι να σου κατσουν.Εγω που βγαίνω σχεδόν καθημερινά πολύ σπάνια να δω και πόσο μάλλον να τουφεκισω.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια λέτε να μπει κάνα πουλάκι????
Έβαλα πριν λίγο 2 φάσσες στη κατσαρόλα με γαρνιτούρα τσίχλες για αύριο ... Θα πέσουν και φάσσες και μπεκάτσες και τσίχλες με το κρύο στα Βαλκάνια.

Attachments

• PC050001.JPG
    PC050001.JPG
    186,8 KB · Προβολές: 28
Παρέα με τον σπρινγκερακο μου το πρωί ξεκινήσαμε να βρούμε καμία μπεκάτσα αλλά σε μια ρεματιά όπως πηγαίναμε οι δρόμοι διασταυρώθηκαν με 2 μπλε ξεκολια με αποτέλεσμα η μία να φάει την μπουκιά και οι άλλη να φύγει με λιγότερα φτερά στον κώλο, σήκωσαμε και 2 μπεκάτσες αλλά δεν μπόρεσα να τις τουφεκισω...
.

.

Παρέα με τον σπρινγκερακο μου το πρωί ξεκινήσαμε να βρούμε καμία μπεκάτσα αλλά σε μια ρεματιά όπως πηγαίναμε οι δρόμοι διασταυρώθηκαν με 2 μπλε ξεκολια με αποτέλεσμα η μία να φάει την μπουκιά και οι άλλη να φύγει με λιγότερα φτερά στον κώλο, σήκωσαμε και 2 μπεκάτσες αλλά δεν μπόρεσα να τις τουφεκισω...
.

.
Το παπί το βρείκες μωρέ...;;; .sarcastic.

Πολύ ταλαιπωρία σήμερα φιλαράκια. Όργωσα τον νομό Ιωαννινων. Τα πουλιά μετρημένα . Υπήρχαν κάποια πουλιά προς Κακαβιά ,αλλά έφαγαν πολυ ντουφεκίδι την προηγουμενη βδομάδα και..."τον πούλο αρμ"
Συνέχισα πιο ΒΑ του νομού σε μερη δυνατα ,αλλά και κει έπαιζαν γυρω στα 5 πουλια τα οποια κάποια στιγμη έγιναν περι τα 25 . Σιγα τα λάχανα δηλαδή για τα μερη που μιλάμε . Εκει που πριν χρόνια γινόταν πάρτι.
Θα σας εγραφα περισσοτερα γιατι ειχε ενδιαφερον ,αλλά ειμαι πτώμα αφου απο τις 4 το πρωι τρέχω .Πολλά τα χλμ και η κούραση μεγαλύτερη . Ομως το χειρότερο ειναι η ψυχολογία όπως εξελίσονται τα πράγματα.

Πολύ ταλαιπωρία σήμερα φιλαράκια. Όργωσα τον νομό Ιωαννινων. Τα πουλιά μετρημένα . Υπήρχαν κάποια πουλιά προς Κακαβιά ,αλλά έφαγαν πολυ ντουφεκίδι την προηγουμενη βδομάδα και..."τον πούλο αρμ"
Συνέχισα πιο ΒΑ του νομού σε μερη δυνατα ,αλλά και κει έπαιζαν γυρω στα 5 πουλια τα οποια κάποια στιγμη έγιναν περι τα 25 . Σιγα τα λάχανα δηλαδή για τα μερη που μιλάμε . Εκει που πριν χρόνια γινόταν πάρτι.
Θα σας εγραφα περισσοτερα γιατι ειχε ενδιαφερον ,αλλά ειμαι πτώμα αφου απο τις 4 το πρωι τρέχω .Πολλά τα χλμ και η κούραση μεγαλύτερη . Ομως το χειρότερο ειναι η ψυχολογία όπως εξελίσονται τα πράγματα.
Λογικό είναι μετά από τόση κούραση να υπάρχει κακή ψυχολογία. Εγώ είμαι πιο αισιόδοξος . Τα πουλά που είδα πριν απο δυο, τρεις εβδομάδες σε Δυτική Μακεδονία με χαροποίησαν. Και τα μισά να μείνανε καλά θάναι. Και δεν είμαστε και μακρυά. Γειτονικοί νομοί είμαστε.
Εμένα με χαλάει περισσότερο που τα τουφεκάνε ασυλλόγιστα και σε εξωπραγματικές αποστάσεις και τα διώχνουν. Και δυστυχώς , επειδή δεν μπορώ να είμαι συνέχεια εκεί, χάνω την συνέχεια της μετακίνησης. Από ΣΚ σε ΣΚ θέλει πάλι ψάξιμο.

Ας είναι, κυνήγι πάμε ... θα τις κυνηγήσουμε τις κουφαλίτσες. Μερικές φορές και μόνο που τις βρίσκω που έχουν κρυφτεί, χαίρομαι κι ας μη τις τουφεκίσω.

Λογικό είναι μετά από τόση κούραση να υπάρχει κακή ψυχολογία. Εγώ είμαι πιο αισιόδοξος . Τα πουλά που είδα πριν απο δυο, τρεις εβδομάδες σε Δυτική Μακεδονία με χαροποίησαν. Και τα μισά να μείνανε καλά θάναι. Και δεν είμαστε και μακρυά. Γειτονικοί νομοί είμαστε.
Εμένα με χαλάει περισσότερο που τα τουφεκάνε ασυλλόγιστα και σε εξωπραγματικές αποστάσεις και τα διώχνουν. Και δυστυχώς , επειδή δεν μπορώ να είμαι συνέχεια εκεί, χάνω την συνέχεια της μετακίνησης. Από ΣΚ σε ΣΚ θέλει πάλι ψάξιμο.

Ας είναι, κυνήγι πάμε ... θα τις κυνηγήσουμε τις κουφαλίτσες. Μερικές φορές και μόνο που τις βρίσκω που έχουν κρυφτεί, χαίρομαι κι ας μη τις τουφεκίσω.
Οπως τα λες ειναι.
Ειναι πολύ χρονοβόρο το ψάξιμο για κάποιον που δεν ειναι συνεχεια κοντά σε κυνηγοτοπο για να εχει μια εικόνα της κατάστασης
Βαλε τώρα να ερχεσαι απο Αθηνα μια βδομάδα και να πρέπει να ψαξεις ,να παρακολουθήσεις και να τις βάλεις χερι. Αν δεν υπαρχει πληροφόρηση έγκυρη και προ πάντων έγκαιρη ,εισαι χαμενος.
Τα δεδομένα εχουν αλλάξει παρα πολύ τα τελευταια 10 χρόνια. Πρωτα ήξερα που θα τα βρω πουλιά.
Τα εχουμε ξαναπεί πως τα πουλιά ντουφεκιούνται όπως νάναι και όπου ναναι. Οπως ειδα χθες κατι λιγα πουλιά να τα ντουφεκάνε κλαρωμένα με τριάρες στην κούρνια.
Εδω τα μέρη μου εχουν καει απο τις ατέλειωτες παγάνες και οτι πουλιά πιάσουν θα ειναι μετά την λήξη του τριχωτού. Κατι που το βλέπουμε καθε χρόνο.
Σήμερα ήθελα να παω άλλο ενα ολοήμερο σε κάποια ωραία μέρη του Ζαγοριου. Ομως δεν είναι η σωματική κούραση που με απέτρεψε ουτε ο καιρός . Με κούρασαν ψυχολογικά οι ρουφιάνες και οταν ο εκνευρισμός σε κυριεύει τελείωσες. Αυτο επαθα χθες και εκανα κάποιες απερίσκεπτες ντουφεκιές .
Το μονο που χόρτασα ,οπως παντα σ αυτα τα μερη είναι οι τρομερές εικονες των τοπιων του όψιμου φετινού φθινοπώρου. Καταπραϋντικό ψυχής κατα τ άλλα.
Τελευταία μέρα σήμερα δεν πηγα πουθενά. Το τοπίο ομιχλώδες και αυριο παλι βροχή. Οποτε πρέπει να σημαζευω και να φυγω ,αν οχι το απογευμα αυριο πρωί.
Ραντεβού τα Χριστούγεννα παλι και εύχομαι να εχει αλλάξει σημαντικά ο καιρός..

Last edited:
Αφού είχα μια πληροφορία από έναν φίλο μπεκατσα ότι κάτι μπλε ξεκολα κοβαν βόλτες σε ένα σημείο με ψηλά δέντρα, έτσι πήγα εχτές το απόγευμα τις είδα και σήμερα το πρωί τις περίμενα να δω από που έρχονται αλλά να τουφεκισω και καμία,το αποτέλεσμα να πάρω 2 στο χέρι και σιγά σιγά τις επόμενες μέρες τις υπόλοιπες....
.
.

Αφού είχα μια πληροφορία από έναν φίλο μπεκατσα ότι κάτι μπλε ξεκολα κοβαν βόλτες σε ένα σημείο με ψηλά δέντρα, έτσι πήγα εχτές το απόγευμα τις είδα και σήμερα το πρωί τις περίμενα να δω από που έρχονται αλλά να τουφεκισω και καμία,το αποτέλεσμα να πάρω 2 στο χέρι και σιγά σιγά τις επόμενες μέρες τις υπόλοιπες....
.
.
Μπαβο Χρησταρα......

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back