Όχι !!! Αυτή θα την τουφεκισω αν τύχει και πάλι με τον τούρκο.Αυτή η ίδια ? Επιτέλους![]()
Με τον τούρκο την έχασα με τον τούρκο θα προσπαθήσω να την πάρω.
Αν και τώρα δεν θα χω πολύ χρόνο.
Ίσως την κυνηγήσω την Κυριακή αλλά δεν είναι σίγουρο.
Όχι !!! Αυτή θα την τουφεκισω αν τύχει και πάλι με τον τούρκο.Αυτή η ίδια ? Επιτέλους![]()
Και με τα τρυγόνια το ίδιο παθαίνω...ή όταν πάω να κοιτάξω την ώρα.Οποιος πηγαινει για φασσες την εχει πατησει ετσι πολλες φορες!!! Γι αυτο ολοι τις λεμε καριολες...![]()
Αυτό που με συνεπαίρνει σε αυτό το θήραμα είναι η ταχύτητα του.Ασ μου πει κάποιος αν υπάρχει μεγαλύτερη κ.....α από αυτό το θήραμα ο ήχος το χυσιμο που κάνουν η καρδιά που πάει να σπάσει όταν της βλέπεις λολ
Ωραιος με τα γαντια !
Τις καριολεεεεεεεεςΠροχθές είχα βγει για ένα εκπεδευτικο και ήμουν σε μια ωραία ποταμια ... ξαφνικά νιώθω σαν να έρχεται δυνατό αεράκι μετά νομιζα περνάει ελικόπτερο και ξαφνικά με καβαλάνε από πίσω καμία 50φασες στα 20 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου.
Ε ρε πουστη μου έχουμε φάει τα χρόνια μας μια φορά δεν έχει τύχει όταν κρατάω τουφέκι έστω καταλάθος. Μετά σκέφτομαι φαντάσου τα 500ρια κοπάδια πως θα είναι
Πάντα με γάντια! Ακόμη και το καλοκαίρι.Ωραιος με τα γαντια !
Σίγουρα είναι το πιο γρήγορο πουλί, αλλά κατά την άποψή μου, δυσκολότερη τουφέκι έχει το τρυγόνι και λόγο μεγέθους και λόγο ευελιξίαςΈκανα τώρα μια έρευνα....είδα ότι η φασσα μπορεί να πετάει με 100χλμ σταθερά και αν χρειαστεί μπορεί να πάει και 130χλμ.
Για τα άλλα περιστεροειδη όπως τρυγονι και αγριοπεριστερο είδα μέχρι 100χλμ ταχυτητα.
Η αλλιώς 30-33 μέτρα το δευτερόλεπτο.
Γι αυτό μας την κάνουνε και μετά φταίνε τσοκ φυσίγγια Κάννες ο καιρός ο γείτονας που μας είδε όταν φεύγαμε κτλ...κτλ...
Όταν λέμε 33 μέτρα το δευτερολεπτο καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται ειδικά στις τραβερσες.
Ωραίος αλλά και εσυ τις έκοψες απάνω στην πράξη;;πηγα χθες , εδω στο νησι μου , για φασες , ασχετος με το θυραμα αυτο , γιατι παντα ειχε πολυ λιγες , και δεν ασχολουμαι , εκτος απο φετος ,εβλεπα κατι λιγες , ποτε μια ποτε δυο , μεχρι τεσερις ,ειχα δει να πηγενουν να καθοντε πανω σε αγριοκυπαρισια , μολης πηγα πεταχτηκαν , γυρω στα 3 με 4 πουλια , τουφεκισα μια ανεπυτηχος , και περιμενα καμια ωρα , και ηρθαν 3 πουλια , και καθησαν διπλα στης ελιες , δεν ερηχνα , γιατι δεν ειμουν συγουρος , στα ποσα μετρα ειναι , η μια καθησε κατω , και εμειναν οι δυο μαζη , σε λιγο σηκωνετε η μια απο κατω , και αρχηζει και κανει παιχνιδια στον αερα , σαν την δεκαοχτουρα , και το τρυγονι , που θελει να ζευγαρωσει , που στο τελος εξαφανηστηκε , και αφησε της αλλες δυο μονες , σε λιγο ηρθαν ποιο κοντα σε εμενα γυρω στα 60 μετρα , και βλεπω την μια να αρχηζει να γουργουρουζει , και να κανει καβαλα την αλλη , και εκεινη την στιγμη της ερηξα , με ενα ιμπεριαλ usa παλιο μαγνουμ 3ιντσον 5αρι νομηζοντας οτι θα παρω και τα δυο πουλια , και πηρα μονο την μια , εχοντας και τυψης , και ρωταω εχουν αρχησει να ζευγαρωνουν απο τωρα τα ντοπια πουλια , η ηταν κατι τυχεο
Ναι...συμφωνώ. Είναι και το τρυγονι πολύ δύσκολο όταν πηγαίνει τέρμα και κάνει ελιγμούς.Σίγουρα είναι το πιο γρήγορο πουλί, αλλά κατά την άποψή μου, δυσκολότερη τουφέκι έχει το τρυγόνι και λόγο μεγέθους και λόγο ευελιξίας
Μπραβο παιχτουρα μου!!! Καπου θα βρεις κι αλλες τις επομενες ημερες, δεν σε φοβαμαι εσενα!!!Σήμερα η μέρα μου φέρθηκε με τύχη και μου κανε δώρο. Όση τύχη μπορεί να λέμε ότι έχει κάποιος που φεύγει με δύο φάσσες στο χέρι ,αλλά αν συνυπολογισω τα δεδομένα της χρονιάς και της περιοχής, αισθάνομαι ικανοποιημένος.
Βέβαια θα μπορούσα αν ήμουνα πιο τυχερός να έχω στα χέρια μου και την τρίτη ,η οποία στην ουσία ήταν η πρώτη φάσσα που τουφέκισα αρκετά νωρίς το πρωί με μισοσκόταδο όταν την ξεκλάρωσα εκει ακριβώς που περίμενα οτι θα συμβει . Με δύο τουφεκιές μέσα σε πυκνό έπεσε αλλά σε σημείο που ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το προσεγγίσω με αποτέλεσμα να μην μπορέσω τελικα να την πάρω . Εχει δυσκολέψει παρα πολύ ο τόπος και χρονο με τον χρονο περισσότερο
Να επισημάνω εδώ το πόσο σημαντικό είναι όταν γνωρίζεις τον τόπο ,που ακόμη και με μετρημένα πουλιά μπορείς να έχεις ένα αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια το μόνο που είδα να κινείται ήταν ένα πουλί που απο τις 8 εως 8,30 δεν είχε ησυχασμό ,πράγμα ομως που με έκανε να περιμένω να δω κι αλλα πουλια. Ομως η ώρα περνούσε και δεν φαινοταν τοποτα . Γύρω στις 9 όμως έρχεται ένα ζευγάρι από δεξιά τραβέρσα και κατάφερα και τις πήρα και τις δύο.
Η ωρα πήγε 11 και δεν ειχε πεταξει τιποτα άλλο παρά μόνο μια δεντρότσιχλα.Ετσι κλείνει η μέρα σήμερα κυνηγετικά οσον αφορά τις καριολίτσες.
Νομίζω ότι με αυτά τα δεδομένα δεν έχει καμία ελπίδα το μέρος για αύριο.
upload picture to get url