Φασιανός

...θα μπορούσες να το πεις και έτσι!... :) ...
To λέω φίλε Γιάννη διότι ΔΕΝ το λέω εγώ: πριν χρόνια διάβασα σε άρθρο που το έγραψε ΕΙΔΙΚΟΣ επιστήμων πάνω στα θηράματα ότι οι φασιανοί,αν δεν σκοτωθούν φυσικά και επιζήσουν,μπορούν ακόμη και σε 1 χρόνο(ή 1,5 να δώσω εγώ περιθώριο) να γίνουν όχι γονείς αλλά ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ! Όχι όπως οι άνθρωποι που κάποιες φορές γίνονται πατεράδες στα 50 ή 60 χρόνια τους...Συνεπώς αν επιβίωσαν στην ωραία Λέρο π.χ. 4 χρόνια και αναπαράχθηκαν,είναι πλέον άγριοι από γενιές ολόκληρες... Άρα ΝΑΙ είναι ΑΓΡΙΟΙ! Και πάλι τα συγχαρητήριά μου για το πανέμορφο και θηριώδες πουλί σου!! .shake hands. :)Καλοφάγωτο!!😁

Να είσαι καλά Τάσο!...:)...

Οντως , έχω χτυπήσει με τα ίδια φυσίγγια και αγριοκούνελα...

Να τα θυμίσω τα φυσιγγάκια αυτά, και για τους υπόλοιπους...:)...

View attachment 81425

View attachment 81426

Kάλυκας 67αρις,Τ1 Fiocchi με καψούλι 645, κωνικό πυθμένιο. Ο συγκεντρωτήρας Gualandi, αστεροειδές με κεντρική σύντηξη(!), 56 χιλ. τελικό κλείσιμο, πυρίτιδα S4 παλαιάς κοπής 1,25 γρ., σκάγια 26,5 γρ. Νο 6, τα μέτρησα 2,6 χιλ. δηλαδή αγγλικό 6αρι, 10 σκάγια το γραμμάριο, άρα 265 σκάγια σύνολο!
Είναι ΚΑΙ όμορφα τα άτιμα...

Τελικά όμως μπήκε στη τσάντα!...;)...

View attachment 81386

View attachment 81387

Υ.Γ … για την ιστορία , Cal.16, Lambro πορτοκαλί παλιό, 67αρις κάλυκας , S4n παλιά, 26,5 γρ. Νο 6 , αριστερή κάνη 7/10 (**), περίπου 30 μέτρα τουφεκιά ... άμεση καταβολή… το κατα-ευχαριστήθηκα...:p …Στο απογευματινό με τα σκυλιά του Κουρέα , ένα κουνέλι τουφέκισε ο Αντώνης, δεν το πήρε…
Πράγματι πρέπει να είναι η ωραιότερη φωτογραφία στο φόρουμ για φέτος! Μπράβο καπετανιε! Πολύ εντυπωσιακό το που.RESPECT..shake hands.λί σου!

εκει μεσα βαρας οσα θελεις?
Ναι ενημερώθηκα μετά το βίντεο για αυτή τη ρεζέρβα.

Δεν μ αρέσει αυτό το κυνήγι.

Εδώ κοντά στο σπίτι μου υπάρχουν πέρδικες απελευθέρωσης και δεν πήγα ποτέ.

Είναι σαν να μπαίνεις να κυνηγάς σε ένα κοτέτσι.

Νταξει σε κάποιους μπορεί να αρέσει σε εμένα όχι.

Μπορεί να το έκανα μόνο έτσι για να δω πως είναι.

Αν είναι εύκολο δεν θα μ αρέσει.

Έχοντας πάει αρκετές φορές στο νησί, πάντα απομακρύνομαι πολύ από τον πυρήνα και ψάχνω τα άγρια πουλιά που είναι στο νησί από προηγούμενα χρόνια και είναι πολύ πονηρά και μεγάλα. Αυτά τα πουλιά είναι σαν άγρια και τα ευχαριστιέσαι σαν κυνηγός πραγματικά.

Όχι, υπάρχει όριο. Αν ενδιαφέρεσαι παίρνεις τηλέφωνο και ρωτάς στο αρμόδιο δασαρχείο.
Eμείς στην Κεντρική Μακεδονία πάμε καμμιά φορά στην ΕΚΠ Σερρών:δλδ Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Σερρών.Σας πληροφορώ ότι όσοι πηγαίνουν ΧΩΡΙΣ φερμόσκυλο διότι νομίζουν ότι θα βρουν εύκολα ''πουλιά μέσα στο κοτέτσι'' δεν βρίσκουν ΚΑΝΕΝΑ φασιανό!Το έχω δει ο ίδιος σε πάνω από 20 χρόνια κυνηγιού...Το μέρος εκεί έχει πυκνούς θάμνους και ψηλούς,πολλές φορές ούτε οι κομμάντος σκύλοι δεν μπορούν εύκολα να μπουν.Και η περιοχή έχει ΠΟΛΛΑ στρέμματα για κυνήγι,μη φανταστείτε ένα αστικό παρκάκι σε έκταση.Όσο από γεύση είναι καλύτεροι από το κοτόπουλο.Φυσικά ΔΕΝ είναι άγριο κυνήγι και έχει αυξημένο κόστος.Ωστόσο έχει και αυτό τη γοητεία του.Η δε κυνηγετική περιοχή βρίσκεται στα υψώματα και από ανοίγματα των βουνών αγναντεύεις κάτω μακριά τον εύφορο κάμπο των Σερρών... :)

Πηγαίνοντας σε ένα παγετωνα στην Ισλανδία και ένω είχαν περάσει πολλά γκρουπ και άνθρωποι από εκεί, είδα στα κλαριά δίπλα πολύ κοντά στο δρόμο κάτω από ένα κλαρί ένα άσπρο πράγμα που έμοιαζε με κομμάτι χιόνι που ήμουν σίγουρος πως δεν ήταν.

Μόλις κοντοσταθηκα και εστίασα αμέσως με κατάλαβε ότι το πήρα χαμπάρι και πεταχτηκε.. λαγοποδης ή αγριοπτερος. Συγγενικό ειδος του γκραους της οικογένειας του φασιανου.IMG-9780193873059fedacbf3720325fdc47-V.jpgIMG-c4331fa28da1c7bd847c796ae8cca937-V.jpgIMG-6aad532cb39ce653317abd75d68db649-V.jpgIMG-f244ed1c14979f8ce4093c20920b6db7-V.jpg

Back