Περα απο τα οπλα...και με τι οπλο κυνηγαει ο καθε ενας μας....αυτο που ειδα σε δικες μου δοκιμες
και τα συμπερασματα που εβγαλα με δικα μου φυσιγγια ( ιδιογομωσης ) ειναι τα εξεις.
1ον ) στα 12/76 φυσιγγια με 50 γραμ. σκαγια η στηλη των σκαγιων ειναι μεγαλη , πραγμα που σημαινει
περισσοτερες παραμορφωσεις ακομα και με αλευρι . ( πλαστικο μπαφερ δεν χρησιμοποιω ).
Συμπερασμα ( δικο μου ) Σε 12/76 απαραιτητη προυποθεση....πολυ καλη ποιοτητα σκαγιων.
Η δοκιμη εγινε με μολυβδινα σκαγια.
Μια γομωση 50 γραμ. σε Ν4 ( τα δικα μου σκαγια με διαμετρο 3,10 χιλ. και 58 σκαγια στα 10 γραμ. )
Εχει 290 σκαγια ....και με συγκεντρωση 87% σημαινει ο κυκλος των 75 εκατ. εχει 252 σκαγια μεσα.
Τωρα σε 12/70 και μια γομωση 40 γραμ. με Ν4 επινικελωμενα εχεις 230 σκαγια και με συγκεντρωση
96,5% που εβγαλα εχει 222 σκαγια ο κυκλος μεσα του.
Δλδ. 252 - 222=30 σκαγια Ν4 ειναι πολυ σοβαρη και μεγαλη διαφορα ....με λιγα λογια ο λαγας πρεπει
να σκεφτει πολυ σοβαρα και αυτος και να ριξει σε λαγο με 12/76 στα 35 μετρα που εγιναν οι δοκιμες μου.
Εαν ο λαγος βρεθει στο κεντρο της τουφεκιας....το πιθανοτερο να τον μαζευει με το στυποχατρο!!!!