Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
1ο rem semi 4x6 dumblex ,2o rem semi 42,5 γρ 4 νούμερο,3ο rem semi 42,5 γρ 2 νούμερο.Συνταγη εδώ και 25 χρόνια σε όπλα remington 1100 και benelli super sport από Σεπτέμβριο μέχρι και τέλος κυνηγιου και μην ασχολείσαι ξανά με φυσίγγια.

Να σου πω την αλήθεια το καινούριο lepre δεν μου πολύ άρεσε. Δεν ξέρω τι άλλαξαν σε σχέση με το παλιό ( εκτός βέβαια από τα γραμμάρια), αλλά δεν...
Τι διαφορές παρατήρησες ;
Ο αδερφός μου τα ρίχνει σε μακρινό καρτέρι με φοβερά αποτελέσματα, σκοτώνουν για πλάκα στα 50μ το λαγό. Τα έχει σίγουρα μια δεκαετία αλλα δεν ξέρω αν είναι παλιά ή καινούργια.

Πέρυσι Νίκο που τα έριξα, μου έδωσαν το αίσθηση ότι δεν " κόβουν" όπως τα παλιά... 3 στις 5 χρειάστηκα και 2η τουφέκια. Και μιλάω φυσικά για ίδιες πάνω κάτω συνθήκες, ίδιες αποστασεις, μέρος κτλ. Σπασμένα πόδια ,αίματα αλλά ο λαγός ζωντανός. Το παλιό με τον πορτοκάλι κάλυκα και 37γρ, όπου το έριχνες "μαλλί δεν φύτρωνε" που λεν και παππαίοι... Ίσως είναι ιδέα μου αλλά αυτή την αίσθηση μου έδωσαν.

Παντως παιδια το nsi lepre πρεπει να ειναι δυνατο φυσιγγι! Tο f2 long range δεν το εχω ριξει, ουτε το nsi. Το winter το εχω ριξει αλλα Δεκεμβρη και Γεναρη! Για Σεπτεμβρη και Οκτωβριο ποιο θα προτεινατε?
Απο αυτά θα διάλεγα το F2 long range

Last edited by a moderator:
Πέρυσι Νίκο που τα έριξα, μου έδωσαν το αίσθηση ότι δεν " κόβουν" όπως τα παλιά... 3 στις 5 χρειάστηκα και 2η τουφέκια. Και μιλάω φυσικά για ίδιες πάνω κάτω συνθήκες, ίδιες αποστασεις, μέρος κτλ. Σπασμένα πόδια ,αίματα αλλά ο λαγός ζωντανός. Το παλιό με τον πορτοκάλι κάλυκα και 37γρ, όπου το έριχνες "μαλλί δεν φύτρωνε" που λεν και παππαίοι... Ίσως είναι ιδέα μου αλλά αυτή την αίσθηση μου έδωσαν.
Την ίδια αίσθηση αφησε και στον αδερφό μου!
Δεν έχω και κάποιο παλιό να το σφάξω να δω διάφορες με το καινούριο...
Βάζεις το καινούργιο, πρέπει να έχω παλιο....:D

1ο rem semi 4x6 dumblex ,2o rem semi 42,5 γρ 4 νούμερο,3ο rem semi 42,5 γρ 2 νούμερο.Συνταγη εδώ και 25 χρόνια σε όπλα remington 1100 και benelli super sport από Σεπτέμβριο μέχρι και τέλος κυνηγιου και μην ασχολείσαι ξανά με φυσίγγια.
συμφωνω οπου σηκωθει το οπλο τουμπες ο λαγος.τωρα με το lepre νομιζω οτι η μονη διαφορα ειναι στα σκαγια και εχω και εγω καποιες αμφιβολιες τωρα για το φυσιγγι ,το παλιο ηταν εξαιρετικο το καινουργιο δεν το εχω δοκιμασει αλλα ακουσα και εγω παραπονα για ζωντανους λαγους.

Σε ευχαριστω για τις συμβουλες φιλε μου! Το εχω ριξει παλιοτερα το rottweil και εχω χτυπησει λαγους με αυτο κ κοντα κ μακρια! Ωραιο φυσιγγι! Αλλα με εχει πιασει κ το μικροβιο με τα φυσιγγια και δοκιμαζω:)! Ευχαριστω κ παλι! [Σταματησε το κυνηγι κ ασχολουμαστε με φυσιγγια!]
Όλοι αυτό θα κάνουμε
Άλλοι πάνε στο σκοπευτήριο κ άλλοι τουφεκάνε χαρτόνια κ τενεκέδες.....sarcastic.
Εγώ πάντος ανοίκω στα χαρτόνια Αλέξανδρε. .sarcastic.

Με το 4×6 Χρηστο παλια ειχε παρει ο αδερφος μου δυο λαγους σε αποσταση που δεν μπορω να γραψω...πρεπει να ηταν κορυφαιο φυσιγγι το συγκεκριμενο, εγω δεν το εχω ριξει ποτε και εχει σταματησει η παραγωγη του.
Πολυ καλα λογια εχω ακουσει και για τα wolf αλλα δεν τα εχω δοκιμασει για να εχω αποψη, αν παω παλι για λαγο φετος στις αρχες το φυσιγγι που θα παρω θα ειναι Ρουμελ psb1 no3 και no4

Με το 4×6 Χρηστο παλια ειχε παρει ο αδερφος μου δυο λαγους σε αποσταση που δεν μπορω να γραψω...πρεπει να ηταν κορυφαιο φυσιγγι το συγκεκριμενο, εγω δεν το εχω ριξει ποτε και εχει σταματησει η παραγωγη του.
Πολυ καλα λογια εχω ακουσει και για τα wolf αλλα δεν τα εχω δοκιμασει για να εχω αποψη, αν παω παλι για λαγο φετος στις αρχες το φυσιγγι που θα παρω θα ειναι Ρουμελ psb1 no3 και no4
Ποιο wolf Αλεξ; Το 36αρι το ντου μπλε ή το 38αρι;

Πριν μερικά χρόνια στο λαγό δούλευα Rem Nitro Mag semi No4 και λίγα 4x6 duplex με άριστα αποτελέσματα χειμώμα καλοκαίρι. Με τα Nsi lepre και με τα federal premier semi Νο4 (επιχαλκωμένα) που είχα δοκιμάσει είχα ζωντανούς που τους έπιαναν τα σκυλιά. Τα τελευταία 3-4 χρόνια παίζω με τα Express No 5 και με τα Nitro Pheasant 39gr No4 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Του χρόνου θέλω να δοκιμάσω και τα Nsi Percorso σε Νο5 και τα Super Caccia No4x6. Τα τελευταία τα έχει δει κανείς σε λαγό;

Ποιο wolf Αλεξ; Το 36αρι το ντου μπλε ή το 38αρι;
Σιγουρα το dumblex 4/2 και το αλλο μαλλον ηταν το 38αρι

Πριν μερικά χρόνια στο λαγό δούλευα Rem Nitro Mag semi No4 και λίγα 4x6 duplex με άριστα αποτελέσματα χειμώμα καλοκαίρι. Με τα Nsi lepre και με τα federal premier semi Νο4 (επιχαλκωμένα) που είχα δοκιμάσει είχα ζωντανούς που τους έπιαναν τα σκυλιά. Τα τελευταία 3-4 χρόνια παίζω με τα Express No 5 και με τα Nitro Pheasant 39gr No4 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Του χρόνου θέλω να δοκιμάσω και τα Nsi Percorso σε Νο5 και τα Super Caccia No4x6. Τα τελευταία τα έχει δει κανείς σε λαγό;
Το τελευταιο ειναι πολυ καλο αλλα να παρεις το νο3/5

Γραψε Αλεξ τα μετρα θα σε πιστεψω!!!Οσοι τα εχουνε δουλεψει ξερουνε καλα!Θα γραψω εγω την δικια μου εμπειρια με ρεμινγτον 1100 76cm full.πηρα δυο λαγους με 2 σκαγια διαμπερη εκαστοτε στον καθενα πες τε το εστω και κωλοφαρδα 90 βηματα μεγαλα εχω υψος 1,81, Δεν κανω καθολου υπερβολες!!Αντε να ητανε 75 μετρα καθαρα...Ο ενας εν κινηση και ο αλλος καθιστος στον ντοπο και οι δυο.Με rem 4x6 dumblex το magnum ομως και δοκιμη σε τενεκε λαδιου στα 40μετρα με 2 τσοκ με την benelli εβαλα 109 σκαγια τα 54 διαμπερης και απο τις δυο πλευρες με το magnum και με το semi 76 σκαγια 56 και απο τις δυο πλευρες διαμπερη.Δεν ξερω αν αληθευει αν σταματησε η παραγωγη του.Τα παιρνω απο το discoveriesshop και μου ειπε βγαινει κανονικα ουδεν προβλημα και τα παιρνω απο εκει.Ευτυχως με το φυσιγγι ρεμινγτον υπαρχουνε και αυτα και κρατανε ποιοτητα και τουλαχιστον για το θηραμα λαγος ησυχασα και δεν μπαινω στην διαδικασια δοκιμων εδω και παρα παρα πολλα χρονια!!

Εχε χαρη που ολα αυτα τα αμερικ εχουν την καλητερη ποιοτητα σκαγια.....αλιως θα κλεγανε μανουλες και ορφανα....
Δεν ξερω τι εχουνε Μακη στην πραξη δεν εχουνε αντιπαλο κατε με γνωμη μου παντα.Μετα ειναι τα winchester και μετα τα federal με δικες μου δοκιμες με τα δικα μου οπλα και μετα ολα τα αλλα.Τι να θυμηθω το ρεμ wingmaster τετοιο φυσιγγι δεν ξαναεριξα στην ζωη μου αυτο και αν δεν ηταν exocet!!!Κριμα που το σταματησαν 5 ευρω ο φυσιγγος αλλα τουφεκια και σακουλα κυριοι!!!Ειχα παρει εναν λαγο στα 50 μετρα τραβερσα με 2 τσοκ με την super sport απο τα αυτια μεχρι τα πισω νυχια ανα 1 εκατοστο αποσταση ειχε σκαγι..... σουρωτηρι τελειως.....

Back