Bασιλη μου καλοι οι πινακες.....καλοι και οι υπολογισμοι ....καλα και τα προγραμματα....
Ειναι σωστο και ολοι το γνωριζουν οτι την διατρηση των σκαγιων την καθοριζει....ΠΡΩΤΑ η ποιοτητα
τους μετα η διαμμετρος που εχουν....ταχυτητες...αρχικες και μενουσες...και αποσταση.
Εαν κανω καπου λαθος διορθωσε με...
Παμε λιγο στα μετρα...
View attachment 45078
Αυτα ειναι 70 πραγματικα μετρα....και ο στοχος εχει 125χ85 εκατοστα...
Ειναι δλδ λιγο μεγαλυτερος απο λαγο και τσιχλα....( πλακα κανω ) μην παρεξηγηθω...και οτι γραφω....το
γραφω χωρις ΙΧΝΟΣ αντιπαραθεσης...
Παμε σε διατρηση που εχω βγαλει απο δοκιμες μου.
50 ΜΕΤΡΑ - Ν1- 3,7 διαμετρος V1,5 -418m/s = 5,8 xιλιοστα διατρηση σε στεγνο βιβλιο.
50 Μετρα - Ν2 - 3,4 διαμετρος V1,5-417m/s = 5,5 xιλιοστα διατρηση<<<<<<<<<<<<<
40 Μετρα -Ν3 - 3,2 διαμετρος V1,5-399m/s = 8 xιλιοστα διατρηση<<<<<<<<<<<<<
50 Μετρα - Ν4- 3,1 διαμετρος V1,5-400m/s =2,7 χιλιοστα διατρηση <<<<<<<<<<<<
50 Μετρα -Ν4 3,1 διαμετρο V1,5 - 400m/s = 4,1 χιλιοστα διατρηση ΝΙΚΕΛ = Επινικελωμενα
Ολα αυτα αλλαζουν αναλογα την ταχυτητα και τα μετρα με την ΙΔΙΑ ποιοτητα σκαγιων...ΠΧ
35 ΜΕΤΡΑ N4 - V1,5-438m/s = 7,6 Χιλιοστα.....
40 Μετρα -Ν4 - V1,5 -438m/s = 5,5 χιλιοστα
Και εχουμε μολις σε 5 μετρα 2,1 χιλιοστα διαφορα διατρησης με την ιδια ταχυτητα και θερμοκρασια...
Σκεφτειτε στα 65 και 70 μετρα τι θα εχουμε....και μην μου αρχισεις μενουσες και παραμενουσες...γιατι
εγω ''κουφό''...και δεν ακουει !!!
ΥΓ, Ο λαγος ( παντα κατα την γνωμη μου ) στο ποστο και μεχρι 40 μετρα τον κρατας με Ν5 σκαγια....
Εαν εχεις επινικελωμενα....χωρις αγχος μεχρι και τα 45 μετρα δεν εχει λυτρωμο αρκει να τον σημαδεψεις...
Απο εκει και περα.....οσο τα μετρα γινονται περισσοτερα κατεβαινουμε σε νουμερα σκαγιων !!!
ΥΓ.2 Το Ν3 και Ν4 τα θεωρω κορυφαια στον λαγο....χωρις να σημαινει οτι υποτιμω το Ν5 στο ποστο !!!
Αυτα απο μενα Βασιλη μου !!!!