Χρύσανθε θα σΕ πω 2 παραδείγματα να μπεις στο κλίμα:
Φαντάσου να μιλάγαμε για σκυλιά και να έλεγα την "άποψή" μου:
και ποιός ήταν ο Λιουελλιν και ποιός ο Λάβερακ σιγά τι κάνανε!!!! ο μπαρμπα - Μήτσους εκανε γέννα μια βουλγάρα σκύλα που είχε κι αίματα γιουρογκέκας με ένα συριανό κι έβγαλε κουτάβια που τα κυνηγάνε όλα: και φερμάρουν το ορτύκι και κυνηγάνε κανονικά λαγό
Ή να σου πω: ποιός Παπανικολάου και ποιός Φολερώ και ποιός Τσιορδας και ποια Παγώνη, είχαμε τον κυρ-Γιάννη τον "πρακτικό" στο χωριό σου δινε το βότανο, το μαντζούνι και γινόσουν καλά άμεσως....
Αυτός ο κομπογιαννιτισμός μας σακατεύει σαν λαό.
Και όταν γίνονται προσπάθειες να ξεκολλήσουμε από το τέλμα της ημιμάθειας, πάντα βρίσκονται κάποιοι να μας γυρίσουν πίσω.
Η βλητική του λειόκαννου είναι επιστήμη όχι τέχνη.
Η ιδιογόμωση από την άλλη είναι ΚΑΙ τέχνη
γι' αυτό βλέπεις εξαιρετικούς εμπειροτέχνες ιδιογομωτές όπως τον θειο-Νίκο και τον Γιάννη τον Φωτοβολίδα, με φοβερά αποτελέσματα, αλλά κι αυτοί βασίζονται σε ΓΝΩΣΗ που αποκτήθηκε με κόπο και χιλιάδες βολές σε δοκιμές
Τώρα θα το γράψω κι ας με μαλώσει ο Βασίλης,
Ο Βασίλης με τις έρευνες και την εργασία που έχει κάνει, έχει καταφέρει να φτάσει και να ξεπεράσει παγκοσμίως γνωστούς ειδήμονες της βλητικής όπως ο Δρ. Τζόουνς και μας δίνει ΔΩΡΕΑΝ πληροφορίες που στο εξωτερικό πληρώνεις για να τις αποκτήσεις.
Κι όμως υπάρχουν άτομα που ειρωνεύονται και το παίζουν κι έξυπνοι από πάνω. Όσα δεν φτάνει η αλεπού.....
Αν δεν καταλαβαίνεις τους πίνακες και τα διαγράμματα, ρώτα! μετά χαράς θα δοθεί απάντηση! δεν είναι τίποτε το δυσνόητο, δεν απαιτούνται ποιος ξέρει τι σπουδές, γραμματικές γνώσεις λυκείου και ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ χρειάζονται! Μην απορρίπτεις άκριτα κάτι που δεν καταλαβαίνεις και μην ειρωνεύεσαι, διότι πάνω απ' όλα αυτογελοιοποιήσαι!
Άντε τώρα να πάω εγώ π.χ. στον ΩΡΛ και να του πω τι ορνιθοσκαλίσματα και τι μουτζούρες είναι αυτές στο γράφημα! Κι επειδή δεν τα καταλαβαίνω να πάω στην θειά την Μπιρμπίλω να μου φτιάξει ένα ματζούνι να αρχίσω να ακούω καλά.....
Αντιλαβού;
Μαριε
Φιλε μου δεν θελω να μπω σε αυτη τη διαδικασια
Εδω μεσα μπαινω να ξεσκασω
Παρα πολλα τα αφηνω αδιαβαστα
Και παρα πολλα τα αγνοω
Και αν κατι με ενοχλησει το ρωταω ευθεως η το θιγω ευθεως
Αυτο με τα σκυλια που ξερεις ειναι το μερακκι μου δεν χρειαζεται να το φανταστω!
Το ακουω και το ζω συνεχεια!!!
Αν καθομουν να τσακωνομαι η να συζητω και να προσπαθω να αλλαζω γνωμες θα ειχα παραμελησει τις δουλειες μου θα πονουσα τα στομαχια μου θα εχανα ποιοτικο χρονο που θα μπορουσα να δωσω στην οικογενεια μου
Εφοσον δεν κατηγορει εμενα ο αλλος για να μου κανει κακο ας πει οτι θελει για τον λαβερακ για παραδειγμα
Εξαλου καποιες φορες με κανει να μαθω πραγματα αυτο γιατι ισως μου δειξει κατι απο αλλη οπτικη γωνια!
Και εφοσον το αποτελεσμα που εχει ο αλλος τον ευαχαριστει δεν υπαρχει καν θεμα συζητησης φιλε μου
Πλεον η υπομονη μου εχει λιγοστεψει και η ταση μιυ να αλλαξω το κοςμο χτες εχει μειωθει
Τον κοσμο θα τον αλλαξω οχι αν τσακωνομαι η υποστηριζω κατι η υποδεικνυω κατι
Αλλα με το παραδειγμα μου
Το παραδειγμα καποιοι θα το δουν
Καποιοι οχι
Καποιοι θα το δεκτουν
Καποιοι οχι
Εαν ειναι σωστο καποιος θα κερδισει και ορωτα απο ολα εγω
Εαν ειναη λαθος καποιος θα χασει
Και πρωτος θα χασω εγω
Καμια φορα πρεπει να παθουμε για να μαθουμε
Οχι να παθουμε κακο
Αλλα να παθουμε την γνωση!
Οι μεγαλυτερες επιτυχιες ηρχονται συνηθως μετα απο παταγωδεις αποτυχιες
Ειτε δικες μας ειτε αλλων
Γιατι μας ανοιγουν τα ματια!
Η τα αυτια!
Η καμια φορα μας τα κλεινουν για να μπουν μεσα μονο οσα πρεπει!
Οπως εχω πει πολλες φορες υπαρχει η καταλληλη στιγμη για ολα και κρυφο δεν μενει ποτε τιποτε
Αυτο ισχυει και για την γνωση μας!
Καποια στιγμη οσο ζουμε και μαθαινουμε καταλαβαινουμε κατι της παραπανω απο μονοι μας το οποιο πιο πριν δεν μπορουσαμε
Επιπλεον να πω και κατι αλλο και τελος εκ μερους μου
Αν η συζητηση που εγινε και που δεν εχω δει γιατι δεν θελω
Γινοταν καπου σε ενα τραπεζι και οχι μεσα σε ενα φορουμ
Ολα θα ηταν πιο ευκολα και πιο κατανοητα
Και σαφως χωρις συνηθως διαφωνιες
Το γραπτο παρεξειγειτε
Η ευκολα παρεκτρεπεται!
Φιλοι!
Ας ειμαστε ευγενικοι
Ας αποφευγουμε αχρείαστους χαρακτηρισμους
Ας αποφευγουμε επικρισεις
Πισω απο μια οθονη δεν γινεται!
Ας κραταμε μια πισινη
Τουλαχιστον οταν δεν αφορα τον εαυτο μας αλλα καποια αντιληψη ιδεα επιστημη
Δοξα Τον Θεο να λεμε υπαρχουν πολυ σοβαρα προβληματα καθε μερα να παλεψουμε
Παρα να διαφωνουμε για οτι δηποτε
Πς:
Στο κατω κατω
Αν τα ποιντερ δεν ειναη καλα σκυλια
Ας μου τα χαριζει ο φιλος που δεν του κανουν
Ισως μετα που θα ερθει κοντα μου….. να θελει ξανα ο φιλος ενα ποιντερ
Η ισως εγω αλλαξω ρατσα
Η παλι ισως μαθω τελικα οτι το ποιντερ δεν κανει για ολους!