Φυσίγγια για την πέρδικα

Καλησπέρα στην ομάδα. Μιας και το κυνήγι της κυρίας ξεκίνησε θα ήθελα την γνώμη σας για φυσίγγια. Μέχρι στιγμής ρίχνω τα coturnice και τα rottweil waidmannsheil 36gr. Μπορώ να πω οτι δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος. Ωστόσο θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες μερικών πιο έμπειρων....σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Οι τουφεκιές είναι στα 25-30 μέτρα. Έχω στην κατοχή μου ενα Rizzini και τις κυνηγάω με 4-3 και εχω διαλεξει αυτο το τσοκαρισμα γιατι μιας και πυκνο το μερος πολλες φορες μπορει η τουφεκια να ειναι και στα 15-20 μετρα.

Εχουν υπαρξει και ακαριαιοι θανατοι σε πουλια αλλα κατα κυριο λογο πολλα τραυματισμενα
Δεν φταίει το φυσιγγι ( rotwiell) κακή επωμιση,λάθος εκτίμηση μέτρων, κακή στάση σώματος λόγω του ανάγλυφου του εδάφους είναι μερικά από αυτά.

Νούμερο 6-7 και 7 το rotweil. Πολλά τραυματισμένα πουλιά. Επίσης σε μερικές πέρδικες βρίσκω σκάγια επιφανειακά κολλημένα πάνω στο δέρμα
Με το coutornice έχω ακούσει πολλούς να έχουν παράπονα, το ροτβαιλ για εμένα είναι πολύ καλό σε νούμερο 6,ποτέ δε μου άφησε ζωντανή πέρδικα. Η θα την σκότωνε ή θα έφευγε!

Οι τουφεκιές είναι στα 25-30 μέτρα. Έχω στην κατοχή μου ενα Rizzini και τις κυνηγάω με 4-3 και εχω διαλεξει αυτο το τσοκαρισμα γιατι μιας και πυκνο το μερος πολλες φορες μπορει η τουφεκια να ειναι και στα 15-20 μετρα.
Το ροτβαιλ έχει δείξει και σε πίνακα ότι είναι αρκετά καλό στη συγκέντρωση του και έχει μέτρα..μήπως στα 15-20 μέτρα δε πρέπει να χρησιμοποιείς συγκεντωτηρα; Να χρησιμοποιείς τάπα αν οι περισσότερες τουφεκιές σου είναι σε τόσο κοντινές αποστάσεις, αλλιώς άφηνε τις να παίρνουν μέτρα .

Επίσης σε μερικές πέρδικες βρίσκω σκάγια επιφανειακά κολλημένα πάνω στο δέρμα
Οι τουφεκιές είναι στα 25-30 μέτρα.
τα σκαγια που ηταν κολλημενα στο δερμα ηταν απο το coturnice.
Δλδ τα σκαγια δεν έχουν την δυναμη να εισχωρήσουν κ μένουν επιφανειακά πανω στο δέρμα?
Αν είναι έτσι τότε αυτό δεν είναι φυσιολογικο....

Αν μου έλεγες ότι έβρισκες σκάγια από την άλλη πλευρά κατω απο το δέρμα τότε δεν υπάρχει θέμα(μου έχει συμβει) αλλά αυτό δικαιολογείται...

Δλδ τα σκαγια δεν έχουν την δυναμη να εισχωρήσουν κ μένουν επιφανειακά πανω στο δέρμα?

Αν μου έλεγες ότι έβρισκες σκάγια από την άλλη πλευρά κατω απο το δέρμα τότε δεν υπάρχει θέμα(μου έχει συμβει) αλλά αυτό δικαιολογείται...
και ομως φιλε μου ηταν κολλημενα στο δερμα και οχι απο διαμπερες τραυμα. επαθα πλακα και μαλιστα το σχολιασα στον συνκυνηγο μου και παθαμε απορησαμε

Έχω τύχει σε χάλια παρτίδα ροτβαιλ γερμανικό δεκάδα παθαμε μεγάλο πατατρακ το ειχα γράψει η πιο χαρακτηριστικη φάση τουφεκια στα 12-15 μέτρα τριαρι τσοκ όπλο μπερετα ουρικα λαιτ 1. Εγώ παρατηρητής στην φάση βλέπω το πουλί να τρώει όλη την τουφεκια κέντρο όχι στον κολο και να μετατοπιζετε στον αέρα λέω την γαμησε δεν σηκώνω όπλο...κάνει να πέσει το πουλί 1-2 μετρα και συνεχίζει λες και αναστηθηκε συνεχίζει φτερουγιζόντας και μετά πλαναριστα μέχρι όπου έβλεπε το μάτι μου.

και ομως φιλε μου ηταν κολλημενα στο δερμα και οχι απο διαμπερες τραυμα. επαθα πλακα και μαλιστα το σχολιασα στον συνκυνηγο μου και παθαμε απορησαμε
Το παλιο το κοτουρνις η το νεο που εβγαλε μετα με τον διαφανο καλυκα;
Με το νεο ειχα τα ιδια
Ουτε μυγα δεν το εμπιστευομαι να βαρεσω
Με το ροτβαιλ δυσκολευομαι πολυ να το πιστεψω
Με εκεινο οσο το βρισκαμε η θα επεφτε το θηραμα η θα αστοχουσες

Κανε ενα τεστ να δεις που πανε οι ντουφεκιες σου στον πινακα και ειδικα η κατω κανη σε σχεση με την πανω.......
Ισως ειναι εκει το προβλημα και παιρνεις τα πουλια .με ακροσκαγα.......
Δηλαδη ο πρωτος λογος ειναι τα μετρα στο κοντακι και σου φευγουν οι ντουφεκιες πανω,κατω ,δεξια αριστερα,η αυτο που θεωρω πιο πιθανο να παει η πανω κανη κεντρο και η κατω χαμηλα.......
Πολυ συχνο φαινομενο σε σουπερ ποζε.......
Κατι τετοιο πιστευω γινεται και παιρνεις τα πουλια με περιφεριακα σκαγια που δεν εχουν δυναμη......
Δε νομιζω οτι ευθυνονται τα φυσιγγια....

Καλημερα στην ομαδα. φιλε μου κατι παρομοιο ετυχε και σε εμενα. εχω σηκωσει ενα κοπαδι χωρις να μπορω να το βαλω χερι. υποψιαζομαι που μπορει να εχουν στουκαρει μερικα πουλια πηγαινουμε με το φιλαρακι μου και εχουμε τωρα τρια σεττερ φερμαριστα σε μια ρεματια. πεταγονται τρεις περδικες τουφεκαω πεφτει η μια ξερη η οποια ηταν η πιο κοντινη και η αλλη (μιλαμε για 5 μετρα διαφορα ) τιναζει πουπουλα και δεν πεφτει. αλλα η αληθεια ειναι οτι στην συγκεκριμενη φαση το coturnice ηταν αυτο που τιναξε πουπουλα και το πουλι εφυγε λες και δεν εφαγε σφαιρα. το rottweil μου εχει αφησει τραυματισμενα πολλα και με πολυ αιμα.

Κανε ενα τεστ να δεις που πανε οι ντουφεκιες σου στον πινακα και ειδικα η κατω κανη σε σχεση με την πανω.......
Ισως ειναι εκει το προβλημα και παιρνεις τα πουλια .με ακροσκαγα.......
Δηλαδη ο πρωτος λογος ειναι τα μετρα στο κοντακι και σου φευγουν οι ντουφεκιες πανω,κατω ,δεξια αριστερα,η αυτο που θεωρω πιο πιθανο να παει η πανω κανη κεντρο και η κατω χαμηλα.......
Πολυ συχνο φαινομενο σε σουπερ ποζε.......
Κατι τετοιο πιστευω γινεται και παιρνεις τα πουλια με περιφεριακα σκαγια που δεν εχουν δυναμη......
Δε νομιζω οτι ευθυνονται τα φυσιγγια....
μονο που ειδα αυτο το ονομα και αυτη την φωτογραφια εχω να κανω με σοβαρο περδικοκυνηγο. καλημερα φιλαρακι μου. ειχα την τυχη να κυνηγησω στα μερη σας πανω στο ματσουκι και στην αστρακα. τρομερα μερη. εχω μια αδυναμια στην ηπειρο και στον κοσμο της.καθως και στα κλαρινα. φιλε μου ειναι το επομενο βημα περιμενω να παρω ρεπο και να παρω να τα δοκιμασω. αν και το coturnice αν διαβασεις πιο πανω δεν ειναι θεμα σκοπευσης. ειναι μαπα το φυσιγγι

Το παλιο το κοτουρνις η το νεο που εβγαλε μετα με τον διαφανο καλυκα;
Με το νεο ειχα τα ιδια
Ουτε μυγα δεν το εμπιστευομαι να βαρεσω
Με το ροτβαιλ δυσκολευομαι πολυ να το πιστεψω
Με εκεινο οσο το βρισκαμε η θα επεφτε το θηραμα η θα αστοχουσες
το καινουργιο φιλε το διαφανο

Back