Φυσίγγια για το βάλτο

Σαραντο κανονικα φιλε τα σκαγια πρεπει να ειναι μεσα στο κυαθιο... Κατι Wincehester που ειχα δει παλιοτερα, προεξειχε μονο μιση στοιβαδα κ το ιδιο ηταν κ κατι Nsi 32αρια που ειχα ριξει... Οταν λες δεν βλεπεις διαφορα με τα μολυβδινα τι εννοεις, ειναι εκτος συγκεντρωτηρα 2 στοιβαδες ας πουμε?
 
τα ατσαλια δια ροπαλου όλα κλεισμενα μεσα στο κυαθιο , απαγορεύονται οι στοιβαδες απεξω , τρια αστρα τσοκ το μεγιστο , οπου μπορούμε τα αποφευγουμε , διαλυουν τις κανες και τα τσοκ , στο πολύ κρυο τι είναι προτμοτερο ? να δωσω δυο συνταγες να μου πειτε την γνωμη σας , Α1 1,85 Χ 33 η Μ92s 2,10 x 33 , ποια θα είναι φονικοτερη κατά την γνωμη σας ? αλλα να εξηγήσετε και το γιατι , παντα υποθετικες οι συνταγες
 
Α1 1,85 Χ 33 η Μ92s 2,10 x 33 , ποια θα είναι φονικοτερη κατά την γνωμη σας

Θεωρητικα το setup με την Α1 το οποιο λογω του σχετικου φορτωματος θα ανεβασει αξιολογες πιεσεις για χειμερινη χρηση. Σε αντιθεση με το M92S που ειναι γεμισμενο σε λαθος δοσολογια, καθως του λοιπουν περιπου 15 γρ σκαγια για να αποδωσει οπως πρεπει
 
Στα μειων θα δουλεψει η συνταγη με την Α1 γιατι οι αυξημενες πιεσεις θα αντισταθμισουν τις απωλειες απο το εξωτερικο περιβαλλον... Η συνταγη με την M92S θα εχει μεν μεγαλες αρχικες αλλα λιγες πιεσεις οι οποιες στο κρυο θα πεσουν κ αλλο κ η καυση θα γινει πολυ αργη...
Σε ολες τις υπολοιπες περιπτωσεις ομως η συνταγη με την Μ92S θα αφηνει ενα πλατυ χαμογελο... Μεγαλες ταχυτητες, λιγες πιεσεις, αισθηση αεροβολου, υψηλες συγκεντρωσεις, μικρη ατρακτο... ;)
 
Ίσως καταφέρω το Σ/Κ να κάνω τις δοκιμές με ατσάλινα...
Εννοείτε ότι θα τις μοιραστώ μαζί σας.;)
Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τις κατανομές τους μιας και δεν έχω κάνει μέχρι τώρα κάποια αξιόπιστη δοκιμή με τέτοια φυσίγγια..xm.
 
Καλημέρα παιδιά, για τα WOLF F104 ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ , WOLF DUBLEX φυσίγγια τι εμπειρίες / γνώμη έχετε? Εάν υποθετικά μπορούσαμε να κυνηγήσουμε υδρόβια με αυτά?
Μιας κ δεν αναγραφεί κάτι από ταχύτητες / πιέσεις … έχετε άποψη ?
Επίσης το WOLF DUBLEX που είναι με sipe θα κάνει δουλειά σε αρνητικές θερμοκρασίες?
 
Φεύγοντας από την δουλειά πέρασα από τον Κύργια να επωμίσω το Baikal το πλαγιόκαννο(λέω να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου τα Χριστούγεννα:D),και είδα ότι έβγαλε φυσίγγια με ατσάλινα και μάλιστα σε τρις τύπους....30,32 και 37 γραμμάρια.Βλέπω σιγά σιγά ότι πολλοί κατασκευαστές μπαίνουν στο παιχνίδι με τα ατσάλινα.
 
Φεύγοντας από την δουλειά πέρασα από τον Κύργια να επωμίσω το Baikal το πλαγιόκαννο(λέω να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου τα Χριστούγεννα:D),και είδα ότι έβγαλε φυσίγγια με ατσάλινα και μάλιστα σε τρις τύπους....30,32 και 37 γραμμάρια.Βλέπω σιγά σιγά ότι πολλοί κατασκευαστές μπαίνουν στο παιχνίδι με τα ατσάλινα.
Κατά τη γνώμη μου άργησαν...
 
Δεν νομίζω φίλε Σπύρο να άργησαν(εξάλλου πέρσι απαγορεύτηκαν τα μολύβδινα στους υγροβιότοπους.)
Απλά η κατασκευή ενός φυσιγγίου με ατσάλινα σκάγια θέλει πολύ χρόνο και δοκιμές για να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα.
Το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη...
 
Το λέω από την άποψη ότι η σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία έδινε μεταβατικό χρονικό περιθώριο 3 χρόνων, μέχρι την καθολική απαγόρευση των μολύβδινων στους υγρότοπους, λίγο πολύ όλοι το ξέραμε και ειδικά οι επαγγελματίες του χώρου και θα έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για να είναι ανταγωνιστικοί.
 
είδα ότι έβγαλε φυσίγγια με ατσάλινα και μάλιστα σε τρις τύπους....30,32 και 37 γραμμάρια.Βλέπω σιγά σιγά ότι πολλοί κατασκευαστές μπαίνουν στο παιχνίδι με τα ατσάλινα.
Πολυ καλο νεο αυτο αν εχεις παραπανω πληροφοριες θα σου ημασταν υποχρεοι. Με τα ατσαλινα ελπιζω οι ελληνες κατασκευαστες να δουλεψουν σε αλλα πλαισια απο οτι μεχρι τωρα στα μολυβδινα. Επιβαλεται να αναγραφεται αρχικη ταχυτητα (V0, V1) και πιεση (pmax) στα κουτια. Αργα μολυβδινα ηταν πολλες φορες πολυ καλα στα παπια, αργα ατσαλινα ειναι αχρηστα.
Δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου μετα απο Lambro και Κυργια καποιος αλλος να γεμιζει ατσαλινα, παροτι παρα πολλοι ειχαν υποσχεθει να το κανουν. Η ισχυς της νομοθεσιας ηταν γνωστη απο χρονια.
 
Back
Top