Αργό είναι γενικότητα .Πόσο αργό συγκεκριμένα ; 420 -400-390-380-360 m/s ;
Πόσο συγκεκριμένα νούμερα .
Για να μαθαίνουν καί τα νέα παιδιά -κυνηγοί του φόρουμ
Xαιρομαι που πιανεσαι συχνα απο τα μυνηματα μου με απώτερο σκοπο τον υγιη διαλογο... Θα σου χρωσταγα και αλλη μια απαντηση αλλα δυστυχως κλειδωθηκε το θεμα...
Εγω θετω ως προσωπικο οριο μεταξυ αργου και γρηγορου φυσιγγιου λόιπον τα 400 μετρα αρχικης... Τις μεγαλυτερες αρχικες τις κατατασω στα ¨γρηγορα¨φυσιγγια, τις μικροτερες στα αργα...
Με την ζέστη μην ρίχνετε πολλά γραμμάρια ,μέχρι 30 γρ είναι ότι καλύτερο ...
Κ με την πολυ ωραια πασα του Αργυρη, θα του πω οτι διαφωνω σε αυτο που λεει...
Με βαση αυτα που εχω δει εγω, δεν βαζω καθολου στην παραμετρο του τρυγονοφυσιγγου της εναρξης το βαρος των σκαγιων, αλλα την αρχικη ταχυτητα, γιατι αυτη εχω μετρησιμη... Γι αυτο κ δεν θα παραξενευτω αν ο Λαμπης σκοτωνει με 35 γρ σωστα και ακαριαια...
Κυνηγι τρυγονιου στον καυσωνα του Αυγοσυτου σημαινει για μενα να εισαι στο χωραφι με 35 βαθμους και να βραζει ο τοπος και οχι δυο τουφεκιες στο σκασιμο του ηλιου και μετα σπιτι...
Σε αυτες τις συνθηκες λοιπον και δοκιμαζοντας διαφορα φυσιγγια ειδα οτι το κοινο χαρακτηριστικο οσων φυσιγγιων σκοτωναν καλα τα τρυγονια, ήταν οτι ηταν αργα... Ειχαν αρχικες 380-390 μετρα ασχετα απο το αν ηταν 28-30-31-32-33 η 34 γρ.... Υπηρχαν 28αρια με αρχικες 410 που δεν ειχαν τα αναμενομενα αποτελεσματα...
Αναμενομενο αποτελεσμα για μενα ειναι να καταβαλετε αμεσα το θηραμα, να σβηνει ακαριαια, κ για πρακτικους κ για ηθικους λογους που ειναι υποκειμενικο βεβαια...
Το μεγαλο προβλημα που παρατηρησα λοιπον με τα φυσιγγια με αρχικες 410 και 420 και 430 ειναι οτι εκαναν υπερδιατρηση στα τρυγονια με την ζεστη ειδικα σε αποστασεις κατω απο 30-35 μετρα... Μπορει να καπνιζε το πουλι, μπορει να ειχε 4-5 σκαγια επανω του να ειχαν μπει απο την κοιλια και να ειχαν βγει στην πλατη αλλα το πουλι να κραταει λιγο πριν σβησει... Αυτο συνεβαινε με φυσιγγια απο 28 μεχρι 33 γρ κ με μοναδικο κοινο χαρακτηριστικο τους τις υψηλοτερες ταχυτητες...
Αντιθετα με οσα ¨αργα¨ φυσιγγια χτυπηθηκαν τρυγονια, τα πουλια χωνευαν σε ολες τις αποστασεις ακαριαια...
Δεν μιλαω φυσικα για περιπτωσεις που τα τρυγονι θα δεχοταν 1-2 ακροσκαγα, μιλαω για αυτες που επαιρνε σωστα την τουφεκια, να εχει πανω του 3-4-5 σκαγια... Δυστυχως επειδη μου αρεσει το θεμα ¨φυσιγγι¨ εχω την ιδιαιτεροτητα να κανω τον ιατροδικαστη παντα...
Αυτα φυσικα ειναι προσωπικες εκτιμησεις, δεν σημαινει οτι ειναι κ κατα αναγκη σωστες, απλά συμπτωση που συμβαινει κατ επαναληψη και σε μεγαλο αριθμο δειγματος, παυει να ειναι συμπτωση...