Φυσίγγια για τρυγόνι

Να εισαι παντα καλα φιλε !!! :)
Εχω αγνοια απο τα εμπορικα.... δεν ηξερα οτι ηταν του ΛΑΜΠΡΟ....
Εαν το ηξερα....θα ρωταγα τον ΑΛΕΞ 37 !!!:D
η Α1 special ξεκινάει κανονικά από τα 33 γρ
πλην όμως υπάρχουν στησίματα και για 32 γρ

τα φουσέκια του Λάμπρο Α1 σπεσιαλε 36 έχουν όντως σπεσιάλε
τα άλλα 32 και 34 έχουν απλή Α1
αυτό εγώ το θεωρώ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ του καταναλωτή αλλά είναι πταίσμα....

ειδικά μπροστά σ' αυτό που έκανε η Δορκάς που ΧΡΟΟΟΟΟΝΝΝΝΙΙΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑΑΑ γέμιζε φυσίγγια "rotweil" με ισπανικες μπαρούτες!!!!!
.hair.

Μονοποικιλιακο ( σε πυρίτιδα) μόνο Λάμπρο, δεν έχω δει άλλον να γράφει στο κουτί τι πυρίτιδα βάζει. Αυτό για μένα λέει κάτι, γιατί εφόσον το γράφει δεν μπορεί να βάλει κάποια άλλη πυρίτιδα. Από τις ελληνικές εταιρείες η πιο σοβαρή πιστεύω.
ναι καλά ΣΩΘΗΚΑΤΕ
δείτε πάνω....

Μονοποικιλιακο ( σε πυρίτιδα) μόνο Λάμπρο, δεν έχω δει άλλον να γράφει στο κουτί τι πυρίτιδα βάζει. Αυτό για μένα λέει κάτι, γιατί εφόσον το γράφει δεν μπορεί να βάλει κάποια άλλη πυρίτιδα. Από τις ελληνικές εταιρείες η πιο σοβαρή πιστεύω.
https://www.roumeliotis-hunt.gr/portfolio/fysingia/

πολλοί τα ονομάζουν τα φυσίγγια από την πυρίτιδα που βάζουν και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ
αρκεί να βάζουν την πυρίτιδα που αναγράφουν
και καλύτερα να ονομάζουν το φυσίγγι πχ Σιπε 32 παρα: ράμπο, κόμπρα, κομμάντο, σουπερ κιλλ και λοιπές %^#%%##
το πρόβλημα της ονοματοδοσίας των φυσιγγίων εν Ελλάδι .............

και καλύτερα να ονομάζουν το φυσίγγι πχ Σιπε 32 παρα: ράμπο, κόμπρα, κομμάντο, σουπερ κιλλ και λοιπές %^#%%##
Μάριε έχεις δίκιο δεν είχα δει του Ρουμελιώτη. Πες αν θες ένα μαλακό φυσίγγι του για ήπιες καιρικές συνθήκες και ένα για δύσκολες σκέφτομαι να τα δοκιμάσω. Υπόψιν θα ριχτούν σε τσίχλα οπότε δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά γραμμάρια.

Ω

Ωραίος ο ρουμελ‼️περήφανα πράματα‼️

η Α1 special ξεκινάει κανονικά από τα 33 γρ
πλην όμως υπάρχουν στησίματα και για 32 γρ

τα φουσέκια του Λάμπρο Α1 σπεσιαλε 36 έχουν όντως σπεσιάλε
τα άλλα 32 και 34 έχουν απλή Α1
αυτό εγώ το θεωρώ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ του καταναλωτή αλλά είναι πταίσμα....

ειδικά μπροστά σ' αυτό που έκανε η Δορκάς που ΧΡΟΟΟΟΟΝΝΝΝΙΙΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑΑΑ γέμιζε φυσίγγια "rotweil" με ισπανικες μπαρούτες!!!!!
.hair.

ναι καλά ΣΩΘΗΚΑΤΕ
δείτε πάνω....

Kαλα....πολυ καλα τα λες.....Οτι φυσιγγιο φυσιγγιο εσφαξα και της Δορκας και του Λαμπρο....τον
Αδη με τα λειψανα βρηκα μεσα....
Στην Δορκας βρηκα ''λαθος'' πυριτιδα....και στις ΔΥΟ εταιρειες ΛΑΘΟΣ νουμερο σκαγιων απο αυτο που
εγραφε η συσκευασια!!
Για οτι γραφω.....εχω αποδείξεις....Δεν λεω ''λογια'' του αερα....Κραταω παντα φυσιγγια απο αυτα που σφαζω
και ετσι εχω καλυμμενο και τον κωλο μου !!! ;)

Εγώ προσωπικά πιστεύω για την έναρξη ένα καλό φυσσιγγι που έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και κυνήγησα πέρυσι ήταν το λαμπρό μπλε 34 γραμμάρια σε νο 7 μερικοί το θεωρούν πολύ δυνατό φυσίγγι για έναρξη αλλά εμένα το δικό μου όπλο τα πήγαινει φοβερά αυτά τα φυσίγγια!!!!

Εγώ προσωπικά πιστεύω για την έναρξη ένα καλό φυσσιγγι που έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και κυνήγησα πέρυσι ήταν το λαμπρό μπλε 34 γραμμάρια σε νο 7 μερικοί το θεωρούν πολύ δυνατό φυσίγγι για έναρξη αλλά εμένα το δικό μου όπλο τα πήγαινει φοβερά αυτά τα φυσίγγια!!!!
Πολλά τα γραμμάρια και πολύ δυνατό φυσίγγι! Ιδιαίτερα για έναρξη και θερμοκρασίες καύσωνα! Επίσης πολύ χοντρό το σκάγιο για τρυγόνι! Με 7άρια κυνηγάμε σε κλειστά μέρη τις φάσσες! Βέβαια αν έχεις επιτυχίες και έχεις ψυχολογία με αυτό το φυσίγγι φυσικά και δεν το αλλάζεις! Εγώ προτιμώ ένα καλοστημένο φυσίγγι στα 30 - 31 γραμμάρια και νούμερο 9 αν είμαι μέσα στο λιοσπορο ή 8 αν τα κυνηγάω σε ρεματιές με ψηλά δέντρα! Αν είχα ένα φυσίγγι για όλες τις περιπτώσεις θα ήταν 31 γραμμάρια νούμερο 8,5!

Αυτο το φυσιγγιο ριχνεις ???

εικόνα_Viber_2021-06-29_10-26-59.jpg

Αυτο οταν το εσφαξα.....μονο Ν7 δεν ηταν....
Τα σκαγια ειχαν διαμετρο 2,10 εως 2,3 χιλιοστα...Δλδ Ν8 - Ν9... ( το Ν7 εχει διαμετρο 2,5 χιλιοστα ).
Δεν ξερω τι εχουν τα σημερινα.....Αλλα εαν ειναι ιδια....Τρυγονι το κρατας....Φασσα μονο εαν ειναι κατω
απο 30 μετρα.... δλδ 25-28 μετρα....
Που να βρεις ομως Φασσα στην Σαμο κατω απο 30 μετρα.....μονο με ταμα στην Παναγιά !!!!

Πολλά τα γραμμάρια και πολύ δυνατό φυσίγγι! Ιδιαίτερα για έναρξη και θερμοκρασίες καύσωνα! Επίσης πολύ χοντρό το σκάγιο για τρυγόνι! Με 7άρια κυνηγάμε σε κλειστά μέρη τις φάσσες! Βέβαια αν έχεις επιτυχίες και έχεις ψυχολογία με αυτό το φυσίγγι φυσικά και δεν το αλλάζεις! Εγώ προτιμώ ένα καλοστημένο φυσίγγι στα 30 - 31 γραμμάρια και νούμερο 9 αν είμαι μέσα στο λιοσπορο ή 8 αν τα κυνηγάω σε ρεματιές με ψηλά δέντρα! Αν είχα ένα φυσίγγι για όλες τις περιπτώσεις θα ήταν 31 γραμμάρια νούμερο 8,5!
Τα ίδια και εγώ με 8,9 τα κυνηγάω στην έναρξη. Έχω πάρει πουλιά επαναλαμβανόμενα με 6αρια σε σημείο που καθόμουν κυρίως για φασσες,αλλά και πολλά πουλιά με νούμερο 9,5 28 γραμμάρια που είχαν μείνει από τις τσίχλες (champion 28γρ τότε με slc πρέπει να ήταν,από τα ωραιότερα φυσίγγια που θυμάμαι).
Αν έπρεπε να διαλέξω ένα νούμερο για τρυγόνια στην έναρξη τότε 8 ασυζητητί.Αν κυκλοφορεί και καμιά φασσα τοτε 7 για μια επιπλέον σιγουριά.

View attachment 51171

Τα σκαγια ειχαν διαμετρο 2,10 εως 2,3 χιλιοστα...Δλδ Ν8 - Ν9... ( το Ν7 εχει διαμετρο 2,5 χιλιοστα ).
Δεν ξερω τι εχουν τα σημερινα.....Αλλα εαν ειναι ιδια....Τρυγονι το κρατας....Φασσα μονο εαν ειναι κατω
Που να βρεις ομως Φασσα στην Σαμο κατω απο 30 μετρα.....μονο με ταμα στην Παναγιά !!!!
Αυτο Νίκο το έχεις δει; 30 γραμμάρια νουμερο 8

Attachments

• IMG_20220709_085715_compress93.jpg
    IMG_20220709_085715_compress93.jpg
    114,1 KB · Προβολές: 13
Αυτο Νίκο το έχεις δει; 30 γραμμάρια νουμερο 8

Μου εβαλες ''δυσκολα''........... Δεν εχω ολα τα εμπορικα που κυκλοφορουν σφαγμενα...
Ωστοσο θα ριξω μια ματια στα κιταπια μου....και αν το εχω θα σου απαντησω φιλε μου !!!

Θα χαρω φίλε.. Σε ευχαριστώ..

Δυστυχως δεν το εχω....Πρεπει να ειναι νεα σοδιά....
Εχω ομως του Ρουμελιωτη το κοκκινο στα 30 γραμμαρια και το πρασινο στα 32 γραμμαρια....
Που μου εδωσαν εντυπωσιακες συγκεντρωσεις και κατανομες στα 30 μετρα με τσοκ 3* αστρα μαμά .!!!

ΥΓ. Εαν θελεις....μπορω να σου ανεβασω τις δοκιμες στο ΘΕΜΑ βλητικες δοκιμες να τις δεις Διονυση !!

Nsi classics n7,5 ,nsi speed n7 ,( εφόσον είσαι ευχαριστημένος εσύ με το φυσιγγι σού στην έναρξη στον τόπο πού κυνηγάς και με τον τρόπο και πού κυνηγάς μην αλλάζεις φυσιγγι, το τρυγονι δεν είναι για δοκιμές, ότι μας δουλεύει το συνεχίζουμε αφού το έχεις μάθει. )

View attachment 51171

Αυτό το φυσιγγι είναι από την εποχή που ζούσε ακόμα ο λαμπρό.

Αυτό το φυσιγγι είναι από την εποχή που ζούσε ακόμα ο λαμπρό.
Όντως είναι παλιό φυσίγγι και δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα καλώς ή κακώς. Τα παλιά Λάμπρο δεν μου άρεσαν καθόλου γενικά. Τα έβρισκα πολύ σκληρά φυσίγγια για τα γούστα μου. Για παράδειγμα κάποτε είχα βρει από κλειστό μαγαζί πολλά χρόνια πριν ξεκινήσω εγώ το κυνήγι, ποσότητα από Λάμπρο καφέ. Επιρρεασμενος από συζητήσεις παλιών κυνηγώ, αγόρασα αμέσως αρκετά κουτιά και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Δεινοπαθησα από τη σκληρή τουφεκιά που έβγαζαν, ας ήταν 33 γραμμάρια και γι'αυτό έκανα δεκαπέντε χρόνια περίπου να ξανά πάρω Λάμπρο καφέ από αυτή την εμπειρία μου. Πέρυσι που έριξα νέα Λάμπρο καφέ τα βρήκα πολύ ωραία φυσίγγια. Ζωντανή τουφεκιά αλλά όχι δυναμίτης, φυσίγγι που μου ενέπνεε σιγουριά και με ωραίες καταβολές σε μακρινές αποστάσεις. Αλλά στην τιμή που πωλούνται δεν μπορώ να τα ρίχνω στις τσίχλες.

Όντως είναι παλιό φυσίγγι και δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα καλώς ή κακώς. Τα παλιά Λάμπρο δεν μου άρεσαν καθόλου γενικά. Τα έβρισκα πολύ σκληρά φυσίγγια για τα γούστα μου. Για παράδειγμα κάποτε είχα βρει από κλειστό μαγαζί πολλά χρόνια πριν ξεκινήσω εγώ το κυνήγι, ποσότητα από Λάμπρο καφέ. Επιρρεασμενος από συζητήσεις παλιών κυνηγώ, αγόρασα αμέσως αρκετά κουτιά και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Δεινοπαθησα από τη σκληρή τουφεκιά που έβγαζαν, ας ήταν 33 γραμμάρια και γι'αυτό έκανα δεκαπέντε χρόνια περίπου να ξανά πάρω Λάμπρο καφέ από αυτή την εμπειρία μου. Πέρυσι που έριξα νέα Λάμπρο καφέ τα βρήκα πολύ ωραία φυσίγγια. Ζωντανή τουφεκιά αλλά όχι δυναμίτης, φυσίγγι που μου ενέπνεε σιγουριά και με ωραίες καταβολές σε μακρινές αποστάσεις. Αλλά στην τιμή που πωλούνται δεν μπορώ να τα ρίχνω στις τσίχλες.
Έτσι ακριβώς είναι φίλε.

Back