Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η πιεσεις και η ταχύτητες έχουν σίγουρα σκαμπανεβάσματα..
Αλλα γιατί να γράφει prima το κουτί αφού εχει gm3..
Ακόμα και ολόιδιες να ήταν οι μπαρουτες έπρεπε να γράφε το σωστό..Αλλιώς καλύτερα να μην έγραφε καθόλου..

Φέτος κόλλησα με τα 30αρια, και το φυσίγγιο που έριξα για 1η φορά φέτος και με κέρδισε και στις καρτεράτες ντουφεκιές αλλά και στο περπατητό (με 5* γιατί είναι γενικά ''σφικτό'' φυσίγγιο) είναι το Lambro tordo 30.
Αλλά και τα 28αρια sporting, τα θεωρώ ιδανική επιλογή στο κιχλοκυνήγι και μάλιστα με καλύτερη απόδοση (λόγω των συνήθως σφικτών κατανομών που βγάζουν) στις μακρινές ντουφεκιές παρά στις κοντινές του περπατητού...
Γενικά πάνω από 30γρ. δεν νομίζω ότι προσφέρουν κάτι παραπάνω στα κιχλοκότσυφα...

Λοιπον πρωτη φορά σήμερα κυνηγησα με 28γρ.πήρα 4 πουλιά έχασα άλλα 4 σχετικά εύκολα αλλά ομολογώ Ότο εντυπωσιάστηκαν απο τα καθαρά και ακαριαία σκοτωματα και απο τη μηδενική ανάκρουση στο όπλο.απο τις ελάχιστες φορες που δεν με κούρασε το δικανο.νομιζω οτι απο του χρονου θα το καθιερωσω.σκοπευτικά λίγο δύσκολο όμως.ζοριστηκα μέχρι να το βρω.και για τους μπαικαλαδες ας ξαναδουν το θέμα με τα τσοκ μαμά.μια χαρά απόδοση έχει το 4 άστρα και ο κύλινδρος και το 3αρι σε μένα τουλαχιστον

Last edited:
Λοιπον πρωτη φορά σήμερα κυνηγησα με 28γρ.πήρα 4 πουλιά έχασα άλλα 4 σχετικά εύκολα αλλά ομολογώ Ότο εντυπωσιάστηκαν απο τα καθαρά και ακαριαία σκοτωματα
Ευριπίδη επειδή εχω αρχίσει και εγώ να να ρίχνω σπορτινγκ του lambro σε τσίχλες και ειμαι πολύ ενθουσιασμένος διαπιστοσα σε δοκιμές που εχω βαλει στο σχετικό θέμα οτι ειναι πολύ συγκετροτικά σε σχεση με τα κανονικά 31ή 32 γρ .
Αρα ίσος ειναι ο λόγος κάποιων αστοχιών σε "εύκολες βολές" αλλα και για τα καθαρά σκοτώματα που λές . Εγώ κατέληξα μετα απο την εικόνα που ειδα στον πίνακα να τα δουλεύω με τα ποιό ανοιχτά μου τσοκ 4* & 3* στο καρτέρι και 5* & 4* στο περπατητό .

εδώ ειναι οι δοκιμές που έκανα
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-Δοκιμές.106/page-54#post-65417

Ολα κι ολα δυο κουτια 28αρια εχω ρίξει παλαιότερα..Τα είχα πάρει αποκλειστικά για το δικαννο.
Πολυ καλά και τα δυο κ με αναίσθητο λάκτισμα,και απο κρότο τίποτα..
Θυμαμε οτι δυο φορες εριξα στον αέρα δοκιμαστικά με το ενα χερι και δεν κουνήθηκε..
Clever mirage και nsi sporting στο παλιό λευκό κουτί με φωτο ενα δάσος..
Η πλάκα ειναι που πέφτει το πουλι σε μακρινή βολή και λες μα πως το σκότωσε εκει κατω τοσο "αδύναμο"φυσίγγι..Άλλος ένας μύθος που θέλει να σκοτώνουν μονο όσα φυσιγγια κλωτσανε και ακούγονται σαν δυναμίτες..

Last edited:
λοιπον κυριοι 2ο κυνηγι με 28αρια και το δικανακι μου κι εβγαλα τα εξης συμπερασματα.ναι μεν δυσκολο σκοπευτικα αλλα κακως τοσα χρονια φοβομουνα να το κυνηγησω.μηδεν ανακρουση στο οπλο.παρ οτι ειχε 25 βαθμους ζεστη εριξα καμμια 10αρια φυσιγγια σε 7 βραδυνες τσιχλες κρατησα τις 3 και δεν καταλαβα τιποτα.το κυριοτερο καμμια αναπηδηση στην κανη.μετα απ αυτα θα ψαξω να δω απ αυτα που διαθετουμε στα χανια πιο δινει καλες κατανομες και αντε γεια στα υπολοιπα.ειναι πρωτη φορα μετα απο χρονια που ευχαριστιεμαι τοσο πολυ το δικανακι μου.ποσο δικιο ειχες γιαννη (jnp) οταν μου ελεγες ποσο θα ευχαριστηθω το ποζε σ αυτα τα γραμμαρια.και συνιστω σε οποιον φοβαται τα 28 γρ.στο κυνηγι να τα χρησ.επειγοντως.ας μην τα σκοτωνουμε και ολα για να εχουμε και του χρονου.εγω ρε παιδια παντως ευχαριστιεμαι αυτα τα σκοτωματα απιστευτα

κυλινδρο και 4 αστρα τασο.απιστευτα πραγματα ειδα με 8 1/2 νουμερο.εχω τρελαθει.δεν πιστευω στα ματια μου.τα πουλια πεντακαθαρα και κατω ακαριαια.αυριο θα βιδωσω απανω 3 και 4 αστρα και θα παω να δοκιμασω lambro sporting 8αρια.αυτα αλωστε ριχνω και στο σκοπευτηριο

Και εγώ Ευριπίδη από πέρσι ρίχνω Sporting φυσίγγια και συγκεκριμένα τα Lambro και τα Imperial και έχω μείνει άφωνος.
Του χρόνου πρώτα ο Θεός θα τα δοκιμάσω και στα τρυγόνια...
Βάλε 8,5 πρώτο και 7,5 δεύτερο. 4* και 3*.

κυλινδρο και 4 αστρα τασο.απιστευτα πραγματα ειδα με 8 1/2 νουμερο.εχω τρελαθει.δεν πιστευω στα ματια μου.τα πουλια πεντακαθαρα και κατω ακαριαια.αυριο θα βιδωσω απανω 3 και 4 αστρα και θα παω να δοκιμασω lambro sporting 8αρια.αυτα αλωστε ριχνω και στο σκοπευτηριο
Αντε Ευριπίδη, είδες και εσύ το φως το αληθινό. Σταθεροποιησου σε ένα μόνο φυσίγγι που θα το ρίχνεις και το καλοκαίρι στο σκοπευτηριο και θα είσαι πάντα προπονημενος στο κυνήγι.

Status
Not open for further replies.
Back