Χαχαχα !!! Εδώ έπεσες έξω !!! Σιγά μη χαλάσω την πανάκριβη SP3 για πάρτη τους
Κάτι έχω σκεφτεί και γι' αυτούς ... μισοριξιές 8-9 γρ. υποηχητικά με καμιά csb5 ή csb6, έτσι κι αλλιώς στα 10-15 μέτρα δεν θέλουν κάτι περισσότερο, αλλά θα το δω από τη νέα σεζόν ...
Ο λόγος που τα πήρα είναι ο εξής: Ως γνωστόν το Winchester 9410 που έχω, δεν είναι μάγκνουμ, παίρνει μόνο φυσίγγια 2,5 ιντσών (63,5 mm). Η κλασική γόμωση για αυτά στην Αμερική είναι 1/2 oz. (14 gr) με υπερπροοδευτικές πυρίτιδες μικρού όγκου. Απεναντίας εδώ τα κοντά 36αρια είναι 10-11 γρ. με συνήθεις πυρίτιδες 12αριού, και σε κάλυκες με πολύ κοντό μέταλλο, που είναι προβληματικοί, ιδίως σε επαναληπτικά και αυτογεμή όπλα.
Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω magnum φυσίγγια, που έχουν και καλύτερο κάλυκα και την κατάλληλη πυρίτιδα, και να τα μεταποιήσω καταλλήλως ...
Αυτό δοκίμασα σήμερα το απόγευμα πίνοντας το φραπέ μου ... Κόβω τον κάλυκα στα 63,5 χιλ. και παίρνω τα υλικά. Ζυγίζω και ξαναβάζω 1 γρ. πυρίτιδα (η Nobelsport δίνει για την SP3 1,10 x 14 kai 1,25 x 19) και 14 γρ. σκάγια. Για βύσμα έβαλα Gualandi Mini-container 27 mm, που είχα πάρει παλιά από Siarm. Χαρτονάκι και ρέλιασμα στα 60 χιλ.
Αντι για καλυκοκόφτη, χρησιμοποίησα σαν οδηγό το μεταλλικό τμήμα ενός καλυμπραδόρου (που είχα πάρει επίσης από Siarm) τυλίγοντας τον κάλυκα με ένα χαρτάκι για να σφηνώνει και να κρατιέται σταθερά στο σωστό μήκος.
Το Mini-bior που είχε το αρχικό μάγκνουμ φυσίγγι, δεν ταίριαζε στον κοντό κάλυκα των 63,5 χιλ. γιατί δεν άφηνε αρκετό χώρο για τα 14 γρ. σκάγια και το κλείσιμο-ρέλιασμα (προφανώς λόγω του ύψους του αμορτισέρ). Ενώ το Mini-container του ήρθε ακριβώς όπως πρέπει !!!
Κάποιο άλλο απόγευμα θα φτιάξω και τα υπόλοιπα. Σκέφτομαι να κάνω και παραλλαγές με μάλλινη τάπα. Έχω κάμποσες μάλλινες ταπούλες (επίσης από Siarm), λέω να κόψω και τις φούστες από τα mini-bior να τις βάζω σαν couvette ... δεν ξέρω αν βρω και σγρόμπια 11 χιλ. να κόψω και φελλούς (έχω φύλλα των 2 και 3 χιλ.) ...
Ανάλογα με τα αποτελέσματα όταν τα δοκιμάσω, σκέφτομαι να πάρω το καραμπινάκι φέτος σε κανένα απογευματινό στις τσίχλες ... έτσι κι αλλιώς, οι περισσότερες περνάνε αργά το βράδυ και πολύ χαμηλά κ κοντά ...