Mafia Calabria
Moderator
Είχε μια παρομια ο παππους μου όταν ήταν Δρατης( Δραγατης) δεν θυμαμαι να έλεγε αστυνομία νομίζω ήταν εγγλέζικια.Μιας και πιάσατε τις σφυρίχτρες, ας βάλω κι εγώ μια που έχω ...
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου την είχαμε, αλλά δεν ξέρω πώς βρέθηκε στην κατοχή μας - και δε θυμάμαι αν είχα ρωτήσει ποτέ τον πατέρα μου.
View attachment 30724
View attachment 30725
Βέβαια δεν έχω σκυλιά, και δεν ξέρω αν κάνει γι' αυτή τη δουλειά ... Πολλές φορές τη χρησιμοποιώ για να διώχνω κάποιες (αδέσποτες) αίγες που κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά και κάνουν ζημιές στις ελιές και στους κήπους μας !!! Γιατί ποτέ δεν τα κατάφερα να σφυρίζω καλά με τα δάχτυλα, όπως κάνουν συνήθως οι βοσκοί !!!
Από Αμερική τις είχα φέρει παλιά δεν θυμαμαι τιμές οι πορτοκαλί η στρογγυλή είναι με στραγαλι roy gonia την χρησιμοποιουν πολύ οι εκπαιδευτές εκεί , την έχω για την εντολή της επιστροφής η άλλη η fox(την χρησιμοποιουν και οι διαιτητές ) την έχω για την εντολή ανοίγματος η αλλαγή κατεύθυνσης σε συνδιασμο με εντολή με το χέρι .Παιδιά πόσο έχουν αυτές οι σφυρίχτρες είναι κάποιες συγκεκριμένες που πρέπει να πάρουμε??Ήρθε η ώρα να πάρω μια και δεν ξέρω