Φυσιγγιοθήκες, πουλιάστρες, θήκες όπλων αξεσουάρ.

Γαμο τσ χομπημας.παραδοση βρεεεε.τη μου.λετε εμενα ποσοτητα κσι μπουρδες.πιοτητα και μεραληδικα πραγματα.τα ολα τα αλα ειναι για τους προωδευτηκους μσκελαρηδες χωρης εσθηση κυνηγιου.παραδοση,πιοτητα και αναμετρηση θυραματος σομα με σομα.εκεξ ειναι φα μπεσα και η μαγγκια.εκει φενετε ο κυνιγος η ο μακελαρης
.RESPECT..RESPECT..RESPECT..shake hands.

Πολύ ωραία πράματα βάλατε ρε παιδιά!!!
Και μένα μ' αρέσουν τα δερμάτινα κυνηγετικά αξεσουάρ, έχουν ένα ''αέρα'' παράδοσης που σε ταξιδεύουν σ' άλλες εποχές...
Να βάλω κάποια που έχω και 'γω...

Ισπανικός δερματινος αορτήρας...
Δώρο του κ. Ασπρογέρακα ιδιοκτήτη της εταιρίας ALFA GAME, όταν πήρα το όπλο...
20170102_205757.jpg
20161008_102928.jpg

τον χρησιμοποιώ σπάνια...για καμία φώτο για 'δω μέσα ή όταν είμαι στο νησί και συνδυάζω κυνήγι το πρωί και δουλειά στις ελιές μετά...για να κρεμάω το όπλο σε κάνα κλαδί μέχρι να τελειώσω...

Δερμάτινη πουλιάστρα το Ν. Πάλλα...
20170102_205904.jpg
20170102_205925.jpg

15 θηλιών, με σταμπωμα το εταιρικό σήμα του Ν. Παλλά και μια μπεκάτσα...
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ πουλιάστρα στο κυνήγι, απλά την είδα σ 'ενα κυνηγομάγαζο -μέσα του προηγούμενου μήνα- μ' αρεσε και την πήρα...μόνη χρήση που έχει δεί είναι για καμιά φώτο μετά το κυνήγι...

Ισπανική τσαντα, καστόρι...
20170102_205512.jpg
20170102_205707.jpg

Ωραία, φίνα τσάντα...με 2 χωρίσματα, διχτακι για τα θηράματα και 10 θήκες για φυσίγγια...
τη χρησιμοποιώ αρκετά, όταν βαριέμαι να φοράω γιλέκο ή το καλοκαίρι με κοντό μπλουζακι...

Και το πιο ''εκλεκτό'' κομμάτι της συλλογής μου...
Χειροποίητη δερμάτινη φυσιγγιοθήκη από τον γνωστό και μή εξαιρετέο ''Μετρ'' του είδους...ΓΙΑΝΝΗ...
20170102_205216.jpg
20170102_205241.jpg

Η φυσιγγιοθήκη αποτελεί αναπόσπαστο αξεσουάρ των κυνηγετικών μου εξορμήσεων...
Η συγκεκριμένη έχει 31 θέσεις (για να είναι γούρικη, όπως επέμεινε ο κατασκευαστής της :)), με διπλό δέρμα, και εξαιρετικά προσεγμένη κατασκευή...
Πέραν της υψηλής αισθητικής της, είναι και εργονομικότατη, στέκεται στη μέση χωρίς να ''κρεμάει'' και να κουράζει...μακράν η πιο άνετη φυσιγγιοθήκη που έχω φορέσει μέχρι τώρα...
Τώρα θέλω να βρώ και λίγο γνήσιο μελισσοκέρι, να φτιάξω λίγο κεραλοιφή να την περάσω για προστασία...

Και μένα μ' αρέσουν τα δερμάτινα κυνηγετικά αξεσουάρ, έχουν ένα ''αέρα'' παράδοσης που σε ταξιδεύουν σ' άλλες εποχές...

20170102_205757.jpg
20161008_102928.jpg

τον χρησιμοποιώ σπάνια...για καμία φώτο για 'δω μέσα ή όταν είμαι στο νησί και συνδυάζω κυνήγι το πρωί και δουλειά στις ελιές μετά...για να κρεμάω το όπλο σε κάνα κλαδί μέχρι να τελειώσω...

20170102_205904.jpg
20170102_205925.jpg

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ πουλιάστρα στο κυνήγι, απλά την είδα σ 'ενα κυνηγομάγαζο -μέσα του προηγούμενου μήνα- μ' αρεσε και την πήρα...μόνη χρήση που έχει δεί είναι για καμιά φώτο μετά το κυνήγι...

20170102_205512.jpg
20170102_205707.jpg

Ωραία, φίνα τσάντα...με 2 χωρίσματα, διχτακι για τα θηράματα και 10 θήκες για φυσίγγια...
τη χρησιμοποιώ αρκετά, όταν βαριέμαι να φοράω γιλέκο ή το καλοκαίρι με κοντό μπλουζακι...

Χειροποίητη δερμάτινη φυσιγγιοθήκη από τον γνωστό και μή εξαιρετέο ''Μετρ'' του είδους...ΓΙΑΝΝΗ...
20170102_205216.jpg
20170102_205241.jpg

Η συγκεκριμένη έχει 31 θέσεις (για να είναι γούρικη, όπως επέμεινε ο κατασκευαστής της :)), με διπλό δέρμα, και εξαιρετικά προσεγμένη κατασκευή...
Πέραν της υψηλής αισθητικής της, είναι και εργονομικότατη, στέκεται στη μέση χωρίς να ''κρεμάει'' και να κουράζει...μακράν η πιο άνετη φυσιγγιοθήκη που έχω φορέσει μέχρι τώρα...
Τώρα θέλω να βρώ και λίγο γνήσιο μελισσοκέρι, να φτιάξω λίγο κεραλοιφή να την περάσω για προστασία...
οταν ειναι μερακλής ο άνθρωπος ...... τι να πώ ! να τα χαίρεσαι Σπύρο
για την κεραλοιφή σε έχω έτοιμο .. υψηλής ποιότητας και γνησιότητας κεριού.. μάνας Χρήστου .

20170102_205757.jpg
20161008_102928.jpg

20170102_205904.jpg
20170102_205925.jpg

20170102_205512.jpg
20170102_205707.jpg

20170102_205216.jpg
20170102_205241.jpg

Μερακλης εισαι μπραβο!

Παρε τηλέφωνο σε αυτόν να δεις αν έχει κάποια διαθέσιμη στην φωτογραφία στη σελίδα του οι δύο μεσαίες είναι από τον Παλλα οι διχρωμες.

image hosting

Είδη Κυνηγίου & Αλιείας Κερατσίνι , Αφοι Γαρδέλη & Σια Ο.Ε
http://dolomata.com.gr/rouxa.html

Εκτος απο το ομορφο δερμα ,το σχεδιο και την προσεγμενη ραφη,η φυσιγγιοθηκη πρεπει να καθεται καλα και ξεκουραστα στη μεση.
Να κραταει το σχημα της.Να στεκεται "ντουρα".Η ζωνη!:):)
Για να γινεται αυτο χρειαζεται ενισχυση.Το δερμα πρεπει να ειναι διπλο.
Και απο αισθητικης αποψης ειναι πιο ομορφο,να μην φαινονται στην πισω μερια οι ραφες απο τα θηλικια.
Αυτο,βεβαια,ανεβαζει το κοστος καθως χρειαζονται ρελιασματα στο τελειωμα και αρα περισσοτερο δερμα.
Δεν βλεπω "εργοστασιακες"ζωνες που να εχουν αυτη την τεχνοτροπια....

Ευχαριστω πολυ παιδια,μου δωσαν και καποιον απο σαμο που κανει χειροποιητα με δερμα
Παναγιωτη,να διευκρινισεις ποσο χειροποιητο ειναι το χειροποιητο!!
Αν η ραφες ειναι με μηχανη.....ειναι λιγοτερο εως καθολου,χειροποιητο!:)
Εκει ειναι η μεγαλη διαφορα στην αντοχη!
Το ραψιμο με δυο η μια βελονες,που η κλωστη σταυρωνει με την αλλη που ερχεται αναποδα,μεσα στην τρυπα και βγαινει απο την αντιθετη πλευρα κοκ....
Αυτο,αξιζει να το πληρωσεις!
Θα το κανεις απαξ δια παντος!;)
Θα το πληρωσεις ομως....

Αν και είναι θέμα γούστου, νομίζω ότι οι φυσιγγιοθήκες πρέπει να είναι ανοιχτές από κάτω για να είναι πρακτικές, ακόμη και όταν φοράμε γάντια. Αν είναι κλειστές τα φυσίγγια θα πρέπει να εξέχουν από το επάνω μέρος της ζώνης για 2 περίπου εκατοστά.

Αν και είναι θέμα γούστου, νομίζω ότι οι φυσιγγιοθήκες πρέπει να είναι ανοιχτές από κάτω για να είναι πρακτικές, ακόμη και όταν φοράμε γάντια. Αν είναι κλειστές τα φυσίγγια θα πρέπει να εξέχουν από το επάνω μέρος της ζώνης για 2 περίπου εκατοστά.
Σωστος!!
Τις προτιμουσα παντα!Ειναι πολυ πιο "γρηγορες".
Λογω του σχεδιασμου τους,επιβαλεται να ειναι ακαμπτη η ζωνη για να μην καβαλανε τα φυσιγγια το περβαζι που δουλευει σαν στοπ.
Τα θηλικια πρεπει να ειναι σφιχτα (οσο χρειαζεται) για να μην ...σπερνουμε τα φυσιγγια!
Το "οσο χρειαζεται"ερχεται με τον καιρο και το δουλεμα!
Στην αρχη πρεπει,δυστυχως,να μας νευριαζει η φυσιγγιοθηκη....
Με τον χρονο,θα κανει πατινα και θα ειναι μια χαρα!!
Ενα κολπο ειναι το γεμισμα αδειασμα της,οσο ειναι καινουρια.
Αν ειναι κι ακαμπτη η ζωνη,ακομα πιο δυσκολα.Δεν εχει τοσες ανοχες!

Back