σκοπευτικές άδειες και άλλα τέτοια όμορφα

Τις προάλλες έλαβα μνμ από το σύλλογο ότι μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του ώστε να με βοηθήσουν να βγάλω σκοπευτικη άδεια.
Πήρα τηλέφωνο και με ενημερωσαν για την χαρτούρα που χρειάζεται και στην ερώτηση μου εαν χρειάζεται να κάνω αγώνες μεσα στην χρονια για να ισχύει η αδεια μου είπαν οτι δεν χρειάζεται. (δεν ειναι στην νομοθεσία αυτό ή ο καθε σύλλογος ομιλος κάνει ότι θέλει; ). Στην κουβεντα επάνω μου ειπαν αβιάστα ότι πολλοί βγαζουν για να μπορούν να μεταφέρουν το οπλο στο αυτοκίνητο και συνηθως δεν πανε καθολου σκοπευτήριο.... ρε πάνε καλά;

Τις προάλλες έλαβα μνμ από το σύλλογο ότι μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του ώστε να με βοηθήσουν να βγάλω σκοπευτικη άδεια.
Πήρα τηλέφωνο και με ενημερωσαν για την χαρτούρα που χρειάζεται και στην ερώτηση μου εαν χρειάζεται να κάνω αγώνες μεσα στην χρονια για να ισχύει η αδεια μου είπαν οτι δεν χρειάζεται. (δεν ειναι στην νομοθεσία αυτό ή ο καθε σύλλογος ομιλος κάνει ότι θέλει; ). Στην κουβεντα επάνω μου ειπαν αβιάστα ότι πολλοί βγαζουν για να μπορούν να μεταφέρουν το οπλο στο αυτοκίνητο και συνηθως δεν πανε καθολου σκοπευτήριο.... ρε πάνε καλά;
Εχω την εντύπωση ότι αυτό ισχύει για την κατοχή ραβδωτών οπλων.

στην ερώτηση μου εαν χρειάζεται να κάνω αγώνες μεσα στην χρονια για να ισχύει η αδεια μου είπαν οτι δεν χρειάζεται
Δεν χρειάζεται.
πολλοί βγαζουν για να μπορούν να μεταφέρουν το οπλο στο αυτοκίνητο
Δεν ισχύει. Το όπλο πρεπει να ειναι λυμένο και να μπορείς να δικαιολογήσεις τον λόγο της μεταφοράς. Αν σε σταματησουν στον δρομο για το σκοπευτηριο κυριακη πρωι και εχεις τα απαραίτητα έγγραφα,δεν θα σου πουν τίποτα. Αν σε βρουν να καθεσαι με το αυτοκίνητο στα χωράφια στον Ασπρόπυργο πισω από τα εργοστάσια 1 το βραδυ, οτι και να εχεις σε μάζεψαν.

Εννοούσα αν θέλω να βγάλω εγώ σκοπευτική άδεια που πρέπει να απευθυνθώ?
Διαλεγεις ενα σκοπευτικο συλλογο και την βγαζουν αυτοι, οπως και καρτα υγειας αθλητη, εννοηται αφου πρωτα πληρωσεις την εγγραφη/ ετησια συνδρομη.

Και εμένα το ίδιο μου είπαν. Ότι απλά χρειάζεται η σκοπευτική άδεια για να μπορώ να πηγαίνω σκοπευτήριο. Ούτε καν άδεια αθλητή με καρδιογράφημα κλπ δεν χρειάζεται εκτός και αν θέλω να συμμετέχω σε αγώνες. Και με την σκοπευτική άδεια μπορώ να ρίχνω με ότι όπλο θέλω και μπορεί φυσικά να μου διαθέσει το σκοπευτήριο ή ο σκοπευτικός σύλλογος κλπ. Αλλά για συμμετοχή σε αγώνες ή αγορά ραβδωτού όπλου έχει επιπλέον διαδικασία από ότι θυμάμαι.

Αυτό που είναι γραμμένο;
Και εγώ το έχω διαβάσει ότι κατά την μεταφορά του το όπλο πρέπει να είναι λυμένο. Δεν θυμάμαι αν το γραφει η άδεια κατοχής η αν το έγραφε στο βιβλίο για να δώσεις εξετάσεις για κυνηγετική άδεια. Απαγορεύεται να είναι ακόμη και σε θήκη δεμένο. Χρειάζεται να είναι λυμένο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Όλοι το έχετε ακούσει, και όλοι το έχετε δει, και το γράφει και η άδεια κατοχής, και άλλα τέτοια που με κάνουν να υποπτεύομαι ότι είναι τυπική ράδιο αρβύλα και ότι κανένας νόμος δεν ορίζει κάτι τέτοιο.
Αν κάποιος έχει το νόμο που υποχρεώνει να το έχουμε λυμένο στη μεταφορά ας το ποστάρει τον παρακαλώ πολύ για να το αποσαφηνίσουμε κάποια στιγμή. Μη μου δείξετε οδηγίες κυνηγητικού συλλόγου, αυτοί δεν είναι νόμοι.
Ευχαριστώ.

Last edited:
Και εμένα το ίδιο μου είπαν. Ότι απλά χρειάζεται η σκοπευτική άδεια για να μπορώ να πηγαίνω σκοπευτήριο. Ούτε καν άδεια αθλητή με καρδιογράφημα κλπ δεν χρειάζεται εκτός και αν θέλω να συμμετέχω σε αγώνες. Και με την σκοπευτική άδεια μπορώ να ρίχνω με ότι όπλο θέλω και μπορεί φυσικά να μου διαθέσει το σκοπευτήριο ή ο σκοπευτικός σύλλογος κλπ. Αλλά για συμμετοχή σε αγώνες ή αγορά ραβδωτού όπλου έχει επιπλέον διαδικασία από ότι θυμάμαι.
Θελει λιγο διευκρινηση σε ποιο συλλογο θα γραφτουμε, αν γραφτουμε π.χ. στο Σχιστο, εκει δεν ριχνεις με πιστολι, οπως αν γραφτεις σε συλλογο που ειναι ο χωρος βολης στο Χαιδαρι, δεν ριχνεις σε πιατακια. Ο συλλογος μαζι με την καρτα ΣΚΟΕ αναγκαστικα θα σου βγαλει και καρτα υγειας αθλητη, ειναι υποχρεωτικο, δεν σε ρωταει αν θα συμμετεχεις ή οχι σε αγωνες.

θελει χαρτι γιατρου μου ειπαν που να βεβαιωνει οτι μπορω να ειμαι αθλητης, αγωνες ομως δεν θα ειμαι υποχρεωμενος να κατεβαινω.
Δεν ρωτησα εαν χρεαζεται να χρησιμοποιω σκοπευτικό με αδεια ή μπορω με το κυνηγετικό μου.

Δε νομίζω ότι αναφέρεται κάπου από νόμο ότι χρειάζεται να είναι λυμένο το όπλο απλά να είναι άδειο και εντός θήκης.Τωρα για πολλούς και διάφορους λόγους μπορεί να σε ζαλίζει κάποιος και προς αποφυγήν μη πέσεις στο περίεργο το να το μεταφέρεις λυμένο είσαι καλύτερα και αποφεύγεις κάθε είδους παρεξήγηση. Εδώ δε προβλέπει ο νόμος να μεταφέρεις πιστόλι λυμένο απλά στο βαλιτσάκι του και χωριστά σε άλλη θήκη τις σφαίρες .
Ασχέτως πάντως ότι αρεσκόμαστε όλοι στις μονοκόμματες θήκες εγώ έχω 4/5 καλύτερο και ασφαλέστερο για τη μεταφορά του όπου είναι να είναι λυμένο καθαρά για όσον αφορά το όπλο ,τα υπόλοιπα να χάμε να λέγαμε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει νόμος που να λέει ότι πρέπει να είναι μέσα σε θήκη. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι ούτε αυτό ισχύει.

θελει χαρτι γιατρου μου ειπαν που να βεβαιωνει οτι μπορω να ειμαι αθλητης, αγωνες ομως δεν θα ειμαι υποχρεωμενος να κατεβαινω.
Δεν ρωτησα εαν χρεαζεται να χρησιμοποιω σκοπευτικό με αδεια ή μπορω με το κυνηγετικό μου.
Μπορεις να ριξεις με το δικο σου με αδεια κυνηγετικου(ΑΚΚΟ), αλλα αν ειναι καραμπινα πρεπει να υπαρχει μειωτηρας τοποθετημενος.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Νομοθεσία-για-την-Σκοποβολή.4034/page-19#post-979061

Last edited:
ξερω υποθεση οτι σε ελεγχο βρηκαν το οπλο δεμενο σε πορτπαγκαζ και την εφαγε κανονικα ο τυπος. εκεινος υποστηριζε οτι εφυγε απο γλεντι και οι θηροφυλακες οτι ειχε παει για νυχτερινο... και τα 2 ισχύαν!! :) :) κάπου στα Σκουρτα.

Back