Αμα εχεις κουραγιο, διαβασε το νομο, αφου πρωτα τον βρεις, καπου ειναι και εδω στο φορουμ. Αν θυμαμαι καλα, γραφει αδειο σε θηκη, παντως οπως λεει και ο Γιαννης, τα πιστολια μεταφερονται δεμενα σε θηκη.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Όλοι το έχετε ακούσει, και όλοι το έχετε δει, και το γράφει και η άδεια κατοχής, και άλλα τέτοια που με κάνουν να υποπτεύομαι ότι είναι τυπική ράδιο αρβύλα και ότι κανένας νόμος δεν ορίζει κάτι τέτοιο.
Αν κάποιος έχει το νόμο που υποχρεώνει να το έχουμε λυμένο στη μεταφορά ας το ποστάρει τον παρακαλώ πολύ για να το αποσαφηνίσουμε κάποια στιγμή. Μη μου δείξετε οδηγίες κυνηγητικού συλλόγου, αυτοί δεν είναι νόμοι.
Ευχαριστώ.
Αυτος την εφαγε για νυχτερινο, οχι γιατι ηταν δεμενο το οπλο.ξερω υποθεση οτι σε ελεγχο βρηκαν το οπλο δεμενο σε πορτπαγκαζ και την εφαγε κανονικα ο τυπος. εκεινος υποστηριζε οτι εφυγε απο γλεντι και οι θηροφυλακες οτι ειχε παει για νυχτερινο... και τα 2 ισχύαν!!![]()
κάπου στα Σκουρτα.
δεν την εφαγε για νυχτερινό, η δικαστής του εριξε ποινη για το δεμενο οπλο γιατί φορούσε το κουστούμι ο αθεοφοβος, και ο θηροφύλακας παραδεχτηκε οτι στον ελεγχο φορούσε κοστούμι... περίπτωση μεγαλη ο τύπος...Αυτος την εφαγε για νυχτερινο, οχι γιατι ηταν δεμενο το οπλο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 10 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 του νόμου 4678/2020 (ΦΕΚ 70/Α/2020). |
Σκοπευτικος σύλλογος.Εννοούσα αν θέλω να βγάλω εγώ σκοπευτική άδεια που πρέπει να απευθυνθώ?
Έχει συζητηθεί και αναρτηθεί προηγουμένως από άλλο συνάδελφο, αλλά δημοσιεύω τον σύνδεσμο για όποιον θέλει να το διαβάσειΔείξτε μου τί γράφει ο νόμος παρακαλώ. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπαρούφες.
Τον ψάχνω και εγώ, αν τον βρω θα τον ποστάρω.
Έχει συζητηθεί και αναρτηθεί προηγουμένως από άλλο συνάδελφο, αλλά δημοσιεύω τον σύνδεσμο για όποιον θέλει να το διαβάσει
https://ksv.gr/dasikos-kodikas/
Σε ευχαριστώ.Νόμος 2168/93 - Άρθρο 10
Άρθρο 10: Οπλοφορία
10. α. Άδεια θήρας χορηγείται από τις αρμόδιες δασικές αρχές μόνο σε άτομα που είναι εφοδιασμένα με άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής ότι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου. Για την έκδοση της βεβαίωσης αυτής υποβάλλονται τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για τη χορήγηση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου.
β. Η οπλοφορία με όπλα για θήρα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης για άσκηση θήρας ή σκοποβολής, της μετάβασης προς και επιστροφής από τους χώρους αυτούς, από και προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν στο όπλο και την άδεια αυτού, καθώς και από και προς το κατάστημα επισκευής ή εμπορίας όπλων. Στις περιπτώσεις αυτές κατά τη διέλευση από κατοικημένες περιοχές τα άπλα πρέπει να φέρονται κενά εντός θήκης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 10 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 του νόμου 4678/2020 (ΦΕΚ 70/Α/2020).
Γλέντι με όπλο στο πόρτ μπαγκάζ ;ξερω υποθεση οτι σε ελεγχο βρηκαν το οπλο δεμενο σε πορτπαγκαζ και την εφαγε κανονικα ο τυπος. εκεινος υποστηριζε οτι εφυγε απο γλεντι και οι θηροφυλακες οτι ειχε παει για νυχτερινο... και τα 2 ισχύαν!!![]()
κάπου στα Σκουρτα.
Πουθενά.Αυτό που είναι γραμμένο;
Κατηγορούμαι εγώ που με έκλεψαν;Πας για δουλειά με το όπλο στο αυτοκίνητο γιατί μετά θα πας για κυνήγι ;
Πλημμελής φύλαξη.
Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται.Δεν έχω διαβάσει τον νόμο γιατί δεν με υποχρεώνει κανένας να τον διαβάσω και δεν είμαι δικηγόρος ούτε είναι η δουλειά μου σχετική για να πρέπει να τον ξέρω.
Δεν χρειάζεται να σε κλέψουν.Κατηγορούμαι εγώ που με έκλεψαν;
Πλημμελής αστυνόμευση. Όλοι μέσα.