Ένδυση

Καλοφόρετο και καλοαιμάτωτο Χρήστο.

Καλοφορετο Χρηστο, εγω θα κανω κ μια προταση σε οσους περπατανε πολυ κ το γιλεκο τους κουραζει... Βρειτε γιλεκο με ιμαντες κ οχι τα κλασσικα... Ειναι πολυ πιο ανετο, κουραζει λιγοτερο τον αυχενα κ τον λαιμο, μοιραζει καλυτερα το βαρος, ειναι πολυ πιο ξεκουραστο... Νομιζω δυσκολα θα ξαναπαω σε κλασσικο γιλεκο πλεον...
Άρη καλά αυτά με τους ιμάντες, όμως εκτός του σακιδίου θηραμάτων και τις δυο παλάσκες,έχουν άλλους χώρους για μικροαντικείμενα,όπως φακός ,κανάς σουγιάς κλπ,όπως έχουν τα κανονικά γιλέκα;

Καλοφόρετο και καλοαιμάτωτο Χρήστο.

Άρη καλά αυτά με τους ιμάντες, όμως εκτός του σακιδίου θηραμάτων και τις δυο παλάσκες,έχουν άλλους χώρους για μικροαντικείμενα,όπως φακός ,κανάς σουγιάς κλπ,όπως έχουν τα κανονικά γιλέκα;
Έχουν Διαμαντή! Πέρυσι πήρα και εγώ ένα τέτοιο γιλέκο και δεν είχα κανένα απολύτως θέμα!

Βρειτε γιλεκο με ιμαντες
Εχω ενα τέτοιο που μου το εχει δωσει ενας φίλος,και μάλιστα ειναι καθαρόαιμο καρτεριτζιδικο..Στο κατω μέρος απο την πίσω πλευρά εχει ενσωματωμένο μαξιλάρι απο υλικό σαν σφουγγάρι κ ντυμένο παραλλαγης
για να κάθετε ο κυνηγός κατευθείαν στο καρτέρι.Το κακό ειναι ότι δεν ειναι αποσπομενο με φερμουάρ..Δεν νομίζω να υπάρχουν τέτοια στην Ελλάδα,Του το είχαν φέρει απο Αγγλία.

https://www.hobbi.gr/gileko-aetos-p-8486.html
Διαμαντη ενα απο τα καλυτερα Ελληνικα και μεσα στα ορια που θετεις.
Το συγκεκριμένο ειναι σε καλη τιμη και καλη ποιότητα αλλα οι αγκραφες πού εχει πανω στα λουριά κοντα στον ώμο νιμιζω θα σκαλωσει το οπλο στην επωμισει.

DISPAN

Dispan-Γιλέκο Γενικής Χρήσης 66Λ

μεγαλύτερη εικόνα

39.99€
Γιλέκο από ενισχυμένο καραβόπανο, με αυξομειούμενες τιράντες και ορθοπεδική σχεδίαση που <<αγκαλιάζει>> την μέση. Μεγέθη: L, Μ, XL, XXL.
images

ΑΕΤΟΣ

Αετος-Γιλέκο Α64

μεγαλύτερη εικόνα

50.00€
Γιλέκο με πορτοκαλί ρυθμιζόμενους Ιμάντες για τέλεια εφαρμογή,μεγάλες εξωτερικές τσέπες με φυσσιοθήκες ,εσωτερικά 2 μεγάλα σακίδια θηραμάτων και 2 παγουροθήκες.

Το συγκεκριμένο ειναι σε καλη τιμη και καλη ποιότητα αλλα οι αγκραφες πού εχει πανω στα λουριά κοντα στον ώμο νιμιζω θα σκαλωσει το οπλο στην επωμισει.

DISPAN

Dispan-Γιλέκο Γενικής Χρήσης 66Λ

μεγαλύτερη εικόνα

39.99€
Γιλέκο από ενισχυμένο καραβόπανο, με αυξομειούμενες τιράντες και ορθοπεδική σχεδίαση που <<αγκαλιάζει>> την μέση. Μεγέθη: L, Μ, XL, XXL.
images

ΑΕΤΟΣ

Αετος-Γιλέκο Α64

μεγαλύτερη εικόνα

50.00€
Γιλέκο με πορτοκαλί ρυθμιζόμενους Ιμάντες για τέλεια εφαρμογή,μεγάλες εξωτερικές τσέπες με φυσσιοθήκες ,εσωτερικά 2 μεγάλα σακίδια θηραμάτων και 2 παγουροθήκες.

Πολύ ωραία αλλά δεν ξέρω αν κάνουν από θέμα αδιαβροχοποίησης για έναν που κυνηγά στην βροχή...

Επίσης αυτό με τους πορτοκαλί ιμάντες δεν ξέρω αν το χρώμα τους κάνει για καρτέρι…

Για περπατητό ιδίως στις ζέστες που δεν υπάρχει ύφασμα για να ιδρώσεις νομίζω πως θα είναι μια μελλοντική μου αγορά...

Πολύ ωραία αλλά δεν ξέρω αν κάνουν από θέμα αδιαβροχοποίησης για έναν που κυνηγά στην βροχή...

Επίσης αυτό με τους πορτοκαλί ιμάντες δεν ξέρω αν το χρώμα τους κάνει για καρτέρι…

Για περπατητό ιδίως στις ζέστες που δεν υπάρχει ύφασμα για να ιδρώσεις νομίζω πως θα είναι μια μελλοντική μου αγορά...
Χρήστο σίγουρα δεν είναι αδιάβροχα, όλα τα γιλέκα τέτοιου στιλ πρωταρχικό σκοπό έχουν την άνεση από το βάρος των φυσιγγίων λόγω τιραντών. Εγω το χρησιμοποιώ στο κυνήγι για κιχλοκότσυφα στο περπατητό που κουβαλάω αρκετά φυσίγγια και με έχουν βολεψει πολλή, γενικά τα κλειστά γιλεκα με πολλά φυσίγγια με κούραζαν στους ώμους ενώ αυτά έχουν το βάρος χαμηλά. Τώρα για τις πορτοκαλί τιράντες, πρώτο ρόλο παίζει ή ακινησία γιατί τα πουλιά δεν ξεχωρίζουν χρώματα. Το γιλέκο που φοράει ο Άρης είναι από τα κορυφαία σε άνεση αλλά σε αλλη χρηματική κατηγορία αν και πιστεύω δεν είναι τόσο ακριβό σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

τώρα είδα και αυτό: http://www.tsourosmarine.gr/products_gr.asp?prodid=2455
και μου φαίνεται πολύ ποιοτικό.Για 20 € παραπάνω δεν γίνεται λόγος,όμως θα πάω από ένα μαγαζί να το δοκιμάσω το συγκεκριμένο και θα δοκιμάσω και του τοξότη,να δω εφαρμογή και αναλόγως πράτω.Είναι πράγμα που δεν το αλλάζεις κάθε χρόνο,οπότε νομίζω αξίζει να πάρουμε κάτι όμορφο και ποιοτικό..

Το γιλεκο που εχω, το εχω παρει εδω κ 5 χρονια απο τον Cabelas, σε τιμη που θα γελασετε... 18 ευρω!!!!!! 18 ευρω ρε μαγγες, ηθελα να ηξερα τι πληρωσα... Ειναι κορυφαιο, μαρκα αν θυμαμαι καλα averyι, φοβερα ποιοτικο κ ξεκουραστο... Μακαρι να ηξερα οτι ειναι τοσο καλο να παρω κ αλλα 10 να τα χαρισω σε φιλους... Εχω 3-4 χρονια να το δω ομως στη σελιδα του...

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου.Αυτό που μου καλοφαίνεται από οπτική άποψη,είναι το dispan 14A...Βέβαια θα το δω από κοντά μαζί με του τοξότη,ίσως και του αετός και θα τα δω πάνω μου.Πάντως σαν πρώτη εικόνα και παρουσίαση,έχω το dispan.

Διαμαντή τυχαία βρηκα και αυτό το hilman
Προτωποριακο φενεται.

806_VEST_PACK_25_.jpg

Χαχα... Ολως τυχαίως το συγκεκριμένο μου το πήρε δώρο η γυναίκα μου για τα γενέθλια μου...
Με είχε δεί που το χάζευα στο TerraMare και στο site της Hillman
http://shop.hillmanhunting.com/collections/all-accessories
και της το έφερε μια συνάδελφος της που μένει Σόφια ...μαζί με ένα jacket !!!! ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει...
Οι τιμές απ ότι μου είπε στο 50% των ελληνικών... το συγκεκριμένο το έχει 60 ευρώ το terramare και το πήρε γύρω στα 30 !!!.cool.

Αυτο του αετου το πηρε φιλος κ τον ευχαριστα πολυ.
εγω παλι δεν μπορω τις τιραντες.
επειδη κρατω μαζι μου 3 λιτρα σε νερο ενεσεις κλπ θελω κατι δυνατο που να κατανεμει σωστα το βαρος.
κ το βρηκα περσυ στο γιλεκο gamehide upland.
Στα 50 ευρω πραγματικα λαυρευω να το φοραω.
εξαιρετικό με πολλες θηκες μεγαλο σακο κ με αδιαβροχη σακουλα

Ο χειμώνας κοντοζυγώνει ( θα έπρεπε να ήταν ήδη εδώ) και καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ισοθερμικό και τι θερμοεσώρουχο

1. Ισοθερμικό:Ειναι αυτο που κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία του σωματος μας,και ας ειναι διαφορετικη απο αυτη του περιβάλλοντος.Το ισοθερμικό είναι φτιαγμένο για να κάνει το σώμα να ΜΗΝ ιδρώνει.Για να κάνει σωστά την δουλειά του,το ισοθερμικό πρέπει να είναι κολλητό στο σώμα,και παντα να εφαρμοζει με τετοιο τροπο ωστε να μην σακουλιάζει!Προσοχη:Απλα να εφαρμοζει,οχι να μην μπορουμε να αναπνευσουμε!!

Σε ότι αφορά τα ισοθερμικα τα ρούχα (άρα και το σώμα μας), είναι υλικά που διαπνέουν (αποβάλλουν υγρασία του ιδρώτα) και ΔΕΝ συγκρατούν την εσωτερική θερμοκρασία (αυτή που παράγουμε στην καταπόνηση) αλλά την αποβάλλουν. Επιτρέπει στο σώμα μας λοιπον να αναπνέει,και με το που ανέβει η θερμοκρασίαδεν ιδρώνει,γιατι πολυ απλα διοχετέυεται η θερμότητα προς τα εξω και να μην συσσωρεύεται μεσα μας,με αποτελεσμα να μην κρυώνουμε.Με αυτο τον τροπο,σε κρατάει ζεστό.Με λιγα λογια ειναι κατάλληλα για ανθρώπους που καταβάλλουν προσπάθεια,ενώ ταυτόχρονα αποζητούν την προστασία από το κρύο.Σκιέρ, ορειβάτες, πεζοπόροι, δρομείς, ποδηλάτες , κυνηγοί που περπατάνε κλπ τα χρειάζονται ως εσωτερικό στρώμα προστασίας. Αναλόγως του περιβάλλοντος,το είδος της άσκησης και των συνθηκών, επιλέγουν αντίστοιχα εξωτερικά στρώματα.Αυτα ισχυουν για τα ισοθερμικα και τιποτα παραπανω!!

2. Θερμοεσώρουχο: κάτι που συγκρατεί την εσωτερική θερμοκρασία και ΔΕΝ την αποβάλλει.! Κατάλληλο για ανθρώπους που θέλουν προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες, ενώ είναι ακίνητοι. Σκοποί στο στρατό, αναβάτες μηχανών, καρτεριτζήδες:D κλπ. Σαφώς πρεπει να αναπνέουν και αυτα τα υλικά για να μην προκαλλούν την απολύτως ανεπιθύμητη εφίδρωση.

Οπότε καλό είναι να απευθυνόμαστε σε καταστήματα που ΞΕΡΟΥΝ τι πουλάνε, να τους αναφέρουμε την δραστηριότητα μας και να μας καθοδηγουν στην αγορά των κατάλληλων ρούχων :)

Ο χειμώνας κοντοζυγώνει ( θα έπρεπε να ήταν ήδη εδώ) και καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ισοθερμικό και τι θερμοεσώρουχο

1. Ισοθερμικό:Ειναι αυτο που κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία του σωματος μας,και ας ειναι διαφορετικη απο αυτη του περιβάλλοντος.Το ισοθερμικό είναι φτιαγμένο για να κάνει το σώμα να ΜΗΝ ιδρώνει.Για να κάνει σωστά την δουλειά του,το ισοθερμικό πρέπει να είναι κολλητό στο σώμα,και παντα να εφαρμοζει με τετοιο τροπο ωστε να μην σακουλιάζει!Προσοχη:Απλα να εφαρμοζει,οχι να μην μπορουμε να αναπνευσουμε!!

Σε ότι αφορά τα ισοθερμικα τα ρούχα (άρα και το σώμα μας), είναι υλικά που διαπνέουν (αποβάλλουν υγρασία του ιδρώτα) και ΔΕΝ συγκρατούν την εσωτερική θερμοκρασία (αυτή που παράγουμε στην καταπόνηση) αλλά την αποβάλλουν. Επιτρέπει στο σώμα μας λοιπον να αναπνέει,και με το που ανέβει η θερμοκρασίαδεν ιδρώνει,γιατι πολυ απλα διοχετέυεται η θερμότητα προς τα εξω και να μην συσσωρεύεται μεσα μας,με αποτελεσμα να μην κρυώνουμε.Με αυτο τον τροπο,σε κρατάει ζεστό.Με λιγα λογια ειναι κατάλληλα για ανθρώπους που καταβάλλουν προσπάθεια,ενώ ταυτόχρονα αποζητούν την προστασία από το κρύο.Σκιέρ, ορειβάτες, πεζοπόροι, δρομείς, ποδηλάτες , κυνηγοί που περπατάνε κλπ τα χρειάζονται ως εσωτερικό στρώμα προστασίας. Αναλόγως του περιβάλλοντος,το είδος της άσκησης και των συνθηκών, επιλέγουν αντίστοιχα εξωτερικά στρώματα.Αυτα ισχυουν για τα ισοθερμικα και τιποτα παραπανω!!

2. Θερμοεσώρουχο: κάτι που συγκρατεί την εσωτερική θερμοκρασία και ΔΕΝ την αποβάλλει.! Κατάλληλο για ανθρώπους που θέλουν προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες, ενώ είναι ακίνητοι. Σκοποί στο στρατό, αναβάτες μηχανών, καρτεριτζήδες:D κλπ. Σαφώς πρεπει να αναπνέουν και αυτα τα υλικά για να μην προκαλλούν την απολύτως ανεπιθύμητη εφίδρωση.

Οπότε καλό είναι να απευθυνόμαστε σε καταστήματα που ΞΕΡΟΥΝ τι πουλάνε, να τους αναφέρουμε την δραστηριότητα μας και να μας καθοδηγήσουν στην αγορά των κατάλληλων ρούχων :)
Από τότε που πρωτοδοκιμασα τα ισοθερμικα πριν είκοσι χρόνια, τα φοράω καθημερινά για 3-4 μήνες το χειμώνα. Φοβερή αίσθηση είτε περπατάς είτε κάθεσαι. Αξίζουν τα λεφτά τους 100%.

Μιας και αναφερθήκατε στα ισοθερμικά, αν βρείτε στοκ σε κανένα κατάστημα επαρχίας σε φανέλα MORGAN MILLS (ARCTEX) σε Μ ή και L, ας μου πει.

Back