........................... Βγαίνω στο βουνό η στο βάλτο,χορταινω εικόνες ,ψυχ... αγωγουμε, διασκεδάζω με την παρέα μου (ανθρώπινη η σκυλίσια) καί γυρίζω πίσω ανάλαφρος. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει λόγος να εκθειαζουμε κάτι μετά μανίας και να χαλάμε τις καρδιές μας. Όλα είναι διαφορετικά για τον καθένα μας.
Συμφωνώ μαζί σου αυτός ο τυφλός οπαδισμός μας τρώει.......
Με μια υποσημείωση:
τι εστί "άποψη";
το να ασπάζεται κάποιος μια ιδεολογία είναι όντως "άποψη", το να έχει κάποιος κάποια ενδυματολογικά γούστα είναι "άποψη", το να προτιμάει κάποιος για τους δικούς του λόγους ένα όπλο είναι "άποψη"!
δικαίωμα του καθενός να γουστάρει ότι θέλει
Όταν όμως έχεις να συγκρίνεις ΑΠΤΑ πράγματα, μετρήσιμα που άπτονται της λογικής και της πραγματικότητας και δύνανται με "μετρηθούν" - συγκριθούν - διαπιστωθούν με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια, τότε δεν πρόκειται περί "άποψης" ή "γνώμης" αλλά περί ΑΛΗΘΕΙΑΣ ή μη!
Δεν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι η γη είναι επίπεδη, ο ήλιος ανατέλλει από την δύση και ο γάιδαρος πετάει και να γίνει σεβαστή η "άποψή" του!
Πολύ δε περισσότερο όταν ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ άλλους!
Προηγουμένως έγραψα για τα μέτρια ποιοτικά τσοκάκια Μόμπιλ του ομίλου Μπερέττα και τα σύγκρινα με αυτά της ΦΝ
Είπα και κάποιους αντικειμενικούς λόγους - επιχειρήματα
θα περίμενα να γίνει διάλογος με αντεπιχειρήματα: π.χ. "τα μόμπιλ έχουν καλύτερη σύσταση μετάλλου, κρυογενική κατεργασία κ.ο.κ." αντ' αυτού γίνεται με φληναφήματα κι αερολογίες:
αναμένω να βγει κάποιος και να πετάξει ένα: "στο κρύο/ζέστη/υγρασία/ξηρασία/σεισμό/λιμό/καταποντισμό τα μομπιλ σκοτώνουν ενώ τα ινβέκτορ τα φτύνουν και το έχω δει στην "πράξη""!
Αν ήμουν σε καφενείο δεν θα έδινα σημασία, θα έσπαγα και πλάκα, εδώ όμως που ένας γράφει κι 100 διαβάζουν τίθεται ζήτημα ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ... οπότε τι κάνουμε ΟΕΟ;
Απαντούμε ή το αφήνουμε;
ΟΕΟ;