Την επομένη το βραδάκι από τη μέρα που "έφυγε" ο Μπούμερ, ήρθε στο κινητό μου μια φωτογραφία με δυο κουτάβια. Το ένα άσπρο-μαύρο και το άλλο άσπρο-καφέ γράφοντας στο μήνυμα να συζητήσω με την οικογένεια και αν θέλουμε να πάρουμε το ένα (το άσπρο-μαύρο που μοιάζει και στον Μπούμερ). Ήταν αδερφάκια του Μπούμερ και το μήνυμα ήταν από τον Σταύρο
@σταυροςΚ69 . Ο Σταύρος, που μου χάρισε τον Μπούμερ και μετά τον χαμό του, μου πρότεινε να μου χαρίσει την αδερφούλα του Μπέρτα. Μετά το αρχικό σοκ και τη συγκίνηση από αυτή τη μεγαλόψυχη πράξη του Σταύρου, ξαναήρθε η χαρά στο σπίτι μας και αποκτήσαμε τη Μπέρτα. Δεν υπήρχαν λόγια να τον ευχαριστήσω! Ο Σταύρος μου είχε πει ότι θα χάριζε και ένα κουτάβι σε αδελφικό του φίλο όπως και τα υπόλοιπα ήταν συμφωνημένα να δοθούν αφιλοκερδώς. Θεώρησα λοιπόν ότι λίγο μετά τον Μπούμερ έφυγαν για τους προορισμούς τους και τα υπόλοιπα κουτάβια, κρατώντας τη Μπέρτα και το άλλο της φωτό για τον εαυτό του.
Προχθές όμως με τη κουβέντα μας, ανακάλυψα κάτι το συγκλονιστικό που δεν είχα αντιληφθεί!!! Αντιλήφθηκα λοιπόν, ότι το άλλο κουτάβι της φωτογραφίας ήταν αυτό υποσχέθηκε στον φίλο του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μου χάρισε το μοναδικό κουτάβι που είχε κρατήσει για τον εαυτό του!!! Αυτό κι αν ήταν σοκαριστικό για μένα! Έμεινα κυριολεκτικά άφωνος! Μου χάρισε δεύτερη φορά κουτάβι και μάλιστα το δεύτερο ήταν το μοναδικό που κράτησε για τον εαυτό του!!! Μόλις συνήλθα, το πρώτο πράγμα που του είπα μετά από τις ευχαριστίες μου, ήταν ότι αν το γνώριζα ότι το άλλο κουτάβι ήταν για τον φίλο του και ότι μόνο τη Μπέρτα κράτησε για δικό του, εννοείται ότι δεν θα περνούσε από το μυαλό μου να το πάρω...
Σταύρε, αν και δεν το ήθελες, σ΄ ευχαριστώ που μου επέτρεψες να κάνω αυτό που νοιώθω...
Ίσως κούρασα, αλλά θεωρώ ότι αυτές οι πράξεις μεγαλείου ψυχής, θα πρέπει να αναφέρονται σαν ένδειξη ευχαριστίας και μακάρι να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση και μαθήματα ανθρωπιάς για όλους μας.
Και πάλι σ΄ ευχαριστούμε οικογενειακώς μέσα από την καρδιά μας! Είμαστε πολύ τυχεροί που σε γνωρίσαμε!
Εδώ η Μπέρτα όταν ήρθε σπίτι μας 2 περίπου μηνών:
View attachment 33715
Κι εδώ περίπου 3 μηνών:
View attachment 33716
Εδώ μόλις της είπα ότι πρέπει να ξεκινήσουμε εντατικά μαθήματα βασικής υπακοής...
:
View attachment 33717