Αστεία-Περίεργα-Ενδιαφέροντα Βίντεο & Φωτό - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν παρατήρησες η μία από αυτές που έμειναν....είναι σε στάση φερμας...έχει σηκώσει και το πόδι και η άλλη είναι σε συναίνεσή....

Δηλαδή τις καλύτερες .yel.
Μου αρέσει που διαλέγεις εσύ ...
Τώρα δεν τρως τίποτα.
Οι άλλοι οι κανίβαλοι φάγανε και τα κόκκαλα.

.yelling.

Καλησπέρα σ' όλους τους φίλους!:)

Για να θυμόμαστε έναν Ωραίο Έλληνα, αληθινό "μαυροπουκαμισά", που του αρέσαν τ' άρματα...

Τον Μίκη Θεοδωράκη!
Παρεπιπτόντως ήταν ο κρυφός πρόεδρος το κκε μερχι το 85 περίπου.Ποτέ δεν ήθελε το καλό της Ελλάδος.
Στα τελευταία του που άρχισε να μωραίνει και να λέει τις αλήθειες, μόλις είδαν ότι θα τα έβγαζε στη φόρα απαγόρευσαν να τον παίρνουν συνέντευξη.
Έτσι για να τον θυμόμαστε.
Όταν βλέπεις ντοκιμαντέρ πριν 100 χρόνια και βλέπεις τα λάθη των παλιών, καταλαβαίνεις γιατί ήμασταν άξιοι της μοίρας μας.

...ποτέ δεν ήθελε το καλό της Ελλάδος.

Όταν βλέπεις ντοκιμαντέρ πριν 100 χρόνια και βλέπεις τα λάθη των παλιών, καταλαβαίνεις γιατί ήμασταν άξιοι της μοίρας μας...
Στέφανε καλησπέρα!:)

Περί του Μίκη , καθένας γνωρίζει την Ιστορία όπως την γνωρίζει, και κρίνει...

Περί λαθών παλιών και νέων , χωρίς αμφιβολία, πρέπει να διδασκόμαστε από αυτά!

Υπάρχει και η άλλη οπτική, που εγώ προσωπικά την ασπάζομαι...

Στο Θέμα "Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα" στην 808 σελ., ανάρτησα χθες ένα κείμενο για την Μικρασιατική Εκστρατεία. Μόνο το Υ.Γ θα παραβάλω...

===============================================================================
Υ.Γ:
χωρίς ίχνος εθνικισμού, είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί αν όχι οι περισσότεροι όταν διαβάσετε το ... Μικρασιατική Εκστρατεία η σκέψη σας θα πάει στην Μικρασιατική Καταστροφή και είναι φυσιολογικό γιατί έτσι μας έμαθαν!!! Να βλέπουμε πάντα χαμηλά, ποτέ ίσια και αν μη τι άλλο ποτέ ψηλά...Όμως η Ιστορική Αλήθεια λέει για τους Έλληνες ότι ήταν ο μόνος στρατός στη Νεότερη Ιστορία παγκοσμίως, που έφτασε 40 μόλις χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα, ταλαιπωρημένος, διψασμένος, και κουρασμένος...είχε ήδη προδοθεί και επακολούθησε η θλιβερή συνέχεια. Ήταν ο Ελληνικός λαός, που ντυμένος στο χακί για 10 ολόκληρα χρόνια, πολεμούσε να κάμει την Ελλάδα που εμείς τώρα γνωρίζουμε...Και σιγουρά ο Λαός αυτός δεν γνώριζε από γεωπολιτικά συμφέροντα και παιχνίδια, και δεν πολεμούσε για αυτά...

Εγώ ξέρω πάντοτε ότι η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στο μέσον για όλους γιατί το τι γράφει και λέει ο κάθε ένας συνήθως υπαγορεύεται στο μυαλό του από την πολιτική σκοπιά που βρίσκεται δεν ξέρω αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να πει την αλήθεια για όλα πραγματικά ,ίσως γιατί αν την μάθει ο λαός πιθανόν να βρίσκονταν όλοι μαζί οι εθνοσωτηρες κομουνιστε δεξιοί κεντρώοι του κώλου αυτοί στο Καιάδα .

Εγώ ξέρω πάντοτε ότι η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στο μέσον για όλους γιατί το τι γράφει και λέει ο κάθε ένας συνήθως υπαγορεύεται στο μυαλό του από την πολιτική σκοπιά που βρίσκεται δεν ξέρω αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να πει την αλήθεια για όλα πραγματικά ,ίσως γιατί αν την μάθει ο λαός πιθανόν να βρίσκονταν όλοι μαζί οι εθνοσωτηρες κομουνιστε δεξιοί κεντρώοι του κώλου αυτοί στο Καιάδα .
Την αλήθεια την ζούμε όπου και αν ανήκουμε.Μην με τον συγκρίνει με τον Αισχύλο.Με τον εφιάλτη μπορεί.

Στέφανε καλησπέρα!:)

Περί του Μίκη , καθένας γνωρίζει την Ιστορία όπως την γνωρίζει, και κρίνει...

Περί λαθών παλιών και νέων , χωρίς αμφιβολία, πρέπει να διδασκόμαστε από αυτά!

Υπάρχει και η άλλη οπτική, που εγώ προσωπικά την ασπάζομαι...

Στο Θέμα "Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα" στην 808 σελ., ανάρτησα χθες ένα κείμενο για την Μικρασιατική Εκστρατεία. Μόνο το Υ.Γ θα παραβάλω...

Υ.Γ:
χωρίς ίχνος εθνικισμού, είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί αν όχι οι περισσότεροι όταν διαβάσετε το ... Μικρασιατική Εκστρατεία η σκέψη σας θα πάει στην Μικρασιατική Καταστροφή και είναι φυσιολογικό γιατί έτσι μας έμαθαν!!! Να βλέπουμε πάντα χαμηλά, ποτέ ίσια και αν μη τι άλλο ποτέ ψηλά...Όμως η Ιστορική Αλήθεια λέει για τους Έλληνες ότι ήταν ο μόνος στρατός στη Νεότερη Ιστορία παγκοσμίως, που έφτασε 40 μόλις χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα, ταλαιπωρημένος, διψασμένος, και κουρασμένος...είχε ήδη προδοθεί και επακολούθησε η θλιβερή συνέχεια. Ήταν ο Ελληνικός λαός, που ντυμένος στο χακί για 10 ολόκληρα χρόνια, πολεμούσε να κάμει την Ελλάδα που εμείς τώρα γνωρίζουμε...Και σιγουρά ο Λαός αυτός δεν γνώριζε από γεωπολιτικά συμφέροντα και παιχνίδια, και δεν πολεμούσε για αυτά...
Μέσα σε λίγες μέρες, μονάδα του Ελληνικού στρατού διέσχισε την αλμύρα έρημο κάνοντας πενήντα χιλιόμετρα τη μέρα, όπως το είχα υπολογίσει τότε που το διάβασα. Κάποιοι από εμάς εδώ, έχουμε περπατήσει τα πενήντα χιλιόμετρα με όπλο και μπεργκιν και ξέρουμε τι θα πει πενήντα χιλιόμετρα πορεία. Με τα μέσα της εποχής, ΈΡΗΜΟ, πεινασμένοι και διψασμένοι, με αντικειμενικό σκοπό όταν φτάσουν να δώσουν μάχη. Πες μετά εσύ δεν μπορώ ρε Έλληνα. Πες το! Αυτή είναι η παρακαταθήκη των παλιών. Να τα βλέπουμε εμείς και να ντρεπόμαστε να πούμε δεν μπορώ.

Μέσα σε λίγες μέρες, μονάδα του Ελληνικού στρατού διέσχισε την αλμύρα έρημο κάνοντας πενήντα χιλιόμετρα τη μέρα, όπως το είχα υπολογίσει τότε που το διάβασα. Κάποιοι από εμάς εδώ, έχουμε περπατήσει τα πενήντα χιλιόμετρα με όπλο και μπεργκιν και ξέρουμε τι θα πει πενήντα χιλιόμετρα πορεία. Με τα μέσα της εποχής, ΈΡΗΜΟ, πεινασμένοι και διψασμένοι, με αντικειμενικό σκοπό όταν φτάσουν να δώσουν μάχη. Πες μετά εσύ δεν μπορώ ρε Έλληνα. Πες το! Αυτή είναι η παρακαταθήκη των παλιών. Να τα βλέπουμε εμείς και να ντρεπόμαστε να πούμε δεν μπορώ.
Τι λέμε τώρα ζούμε στη εποχή που το ανήθικο γίνεται ηθικό και το παράλογο - λογικό ξεχαστε αυτά που ξέρατε έχουν μπει όλα στη μηχανή του κιμά και έχει βγει ένας εμετός από πράγματα που αν τα έβλεπαν οι αρχαίοι ημων πρόγονοι θα αυτοκτονούσαν για να μην συνεχιστεί το είδος.

.shake hands.

Απόσπασμα από το:

Αγρα, θήρα, κυνηγέσιον

Του Π. B. ΦΑΚΛΑΡΗ
αναπληρωτή καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέλος της πανεπιστημιακής ανασκαφής της Βεργίνας.

Τέτοια ήταν η εκτίμηση των αρχαίων Ελλήνων για το κυνήγι και τα κυνηγετικά σκυλιά, ώστε τα θεωρούσαν θεϊκά δημιουργήματα του Απόλλωνος και της Αρτέμιδος. Ο Απόλλων για την κυνηγετική του ιδιότητα είχε το προσωνύμιο Αγραίος (θεός της άγρας) και ναός του υπήρχε στα Μέγαρα. H Αρτεμις ονομάζεται και Κυνηγέτις ή Αγροτέρα. Ιερό της Αρτέμιδος Αγροτέρας υπήρχε στην Αττική, εκεί όπου λεγόταν ότι πρωτοκυνήγησε ερχόμενη από τη Δήλο. Αλλά και ο Πάνας, με το επίθετο Αγρότης, είναι προστάτης των κυνηγών και σε αυτόν αναφέρεται ότι κάποιος αφιέρωσε το κυνηγετικό του δίχτυ, το ρόπαλο και το τόξο του, την κυνακτή (περιλαίμιο) του σκύλου του και τα πόδια του κάπρου που σκότωσε, ως ευχαριστία και ως προσφορά για μελλοντική ευαγρία. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Απόλλων και η Αρτεμις πρόσφεραν τα δημιουργήματα αυτά στον κένταυρο Χείρωνα, ως αναγνώριση για τη δικαιοσύνη που τον χαρακτήριζε. Ο Χείρων εκτίμησε ιδιαίτερα την τιμή αυτή και, ως παιδαγωγός που ήταν, δίδαξε τη θεία τέχνη του κυνηγιού στους λαμπρούς ήρωες μαθητές του. Χάρη σε αυτήν, κατά τον Ξενοφώντα, ήρωες σαν τον Θησέα, τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη, τον Αχιλλέα, τον Ασκληπιό, τον Διομήδη, τον Μελέαγρο, τον Οδυσσέα και άλλους, απέκτησαν ξεχωριστές αρετές, κέρδισαν την εύνοια των θεών και άφησαν πίσω τους ένδοξη ιστορία. Ο Περσέας δίδαξε στους ανθρώπους το κυνήγι πεζή, ο Κάστωρ το έφιππο και ο Πολυδεύκης το κυνήγι με τη χρήση σκύλων, που τόσο αγαπητό έγινε, ώστε η θήρα επικράτησε, από το κύνας άγω, να λέγεται κυνήγι.

Δημοσιεύτηκε στο "Βήμα της Κυριακής" στις 28/3/2004.

Status
Not open for further replies.
Back