Βαφές Όπλων

• Thread starter Thread starter Manos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
όπλο winchester sx3 του φίλου μου
ηλεκτροστατική βαφή αλουμινίου(βάση)και τα γράμματα αυτοκόλλητο διάτρητο περασμένο με σπρέι
μια ένσταση έχω για το μέγεθος τω γραμμάτων αλλά περί ορέξεως και προσωπικού γούστου,ότι αρέσει στο καθένα,για να είμαστε φίλοι ;)
upload image online
image hosting free
upload pics

βρήκα στην αποθήκη στο χωριό το παρακάτω κουτι για βαφή καννης (hoppe's 9 gun blue)
*το μπουκαλάκι εχει ενα ημιδιαφανο γαλάζιο υγρό
Γνωρίζει κάποιος τον τρόπο χρίσης της ? ή αν υπάρχουν οδηγίες .
ευχαριστώ !
бесплатный хостинг картинок
Χρήστο το έχω εγώ! Το είχα πάρει πριν πολλά χρόνια, για επιδιόρθωση (βάψιμο) μιας γρατζουνιάς στη ρίγα της καραμπίνας. Μάλιστα ολόκληρο το σετ, δηλ. άλλο ένα μπουκαλάκι με διαλυτικό υγρό για καθαρισμό από τα λάδια πριν την εφαρμογή της βαφής και ένα κομμάτι ατσαλόμαλλο για το τρίψιμο, δεν θυμάμαι αν είχε και κάτι άλλο, είχε πάντως λεπτομερείς οδηγίες.
Τελικά την γρατζουνιά δεν την έβαψα .yel. ... έβαψα όμως δοκιμαστικά ένα κομμάτι σωλήνα ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες και είχε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα ... με σκοπό να βάψω την κάννη του παλιού μου μονόκαννου (16αρι), αλλά ούτε αυτό το έκανα τελικά γιατί είμαι σε δίλημμα αν είναι σωστό να το βάψω ή αν πρέπει να μείνει έτσι να δείχνει την "ιστορία" του ... .xm.
Δεν θυμάμαι τώρα να σου πω ακριβώς τις οδηγίες αλλά μπορώ το απόγευμα να το δω και να σου τις "ανεβάσω" ... ;)

Χρήστο το έχω εγώ! Το είχα πάρει πριν πολλά χρόνια, για επιδιόρθωση (βάψιμο) μιας γρατζουνιάς στη ρίγα της καραμπίνας. Μάλιστα ολόκληρο το σετ, δηλ. άλλο ένα μπουκαλάκι με διαλυτικό υγρό για καθαρισμό από τα λάδια πριν την εφαρμογή της βαφής και ένα κομμάτι ατσαλόμαλλο για το τρίψιμο, δεν θυμάμαι αν είχε και κάτι άλλο, είχε πάντως λεπτομερείς οδηγίες.
Τελικά την γρατζουνιά δεν την έβαψα .yel. ... έβαψα όμως δοκιμαστικά ένα κομμάτι σωλήνα ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες και είχε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα ... με σκοπό να βάψω την κάννη του παλιού μου μονόκαννου (16αρι), αλλά ούτε αυτό το έκανα τελικά γιατί είμαι σε δίλημμα αν είναι σωστό να το βάψω ή αν πρέπει να μείνει έτσι να δείχνει την "ιστορία" του ... .xm.
Δεν θυμάμαι τώρα να σου πω ακριβώς τις οδηγίες αλλά μπορώ το απόγευμα να το δω και να σου τις "ανεβάσω" ... ;)
ευχαριστώ Στελιο
και εγώ για ενα παλιό μονόκαννο το θέλω ... σε κακή κατάσταση !

βρήκα στην αποθήκη στο χωριό το παρακάτω κουτι για βαφή καννης (hoppe's 9 gun blue)
*το μπουκαλάκι εχει ενα ημιδιαφανο γαλάζιο υγρό
Γνωρίζει κάποιος τον τρόπο χρίσης της ? ή αν υπάρχουν οδηγίες .
ευχαριστώ !

Χρήστο το έχω εγώ! Το είχα πάρει πριν πολλά χρόνια.....
Δεν θυμάμαι τώρα να σου πω ακριβώς τις οδηγίες αλλά μπορώ το απόγευμα να το δω και να σου τις "ανεβάσω" ...
Χρήστο, με το να πάω το απόγευμα στο σκοπευτήριο, παρολίγο να σε ξεχάσω !!! Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ ... .sarcastic.
Εδώ σου τα 'χω:
Το πλήρες κιτ (δες την τιμή, και κατάλαβε πότε περίπου το είχα πάρει) ... ;)
20160822_233914.jpg

Τα περιεχόμενα:

20160822_233005.jpg

Και οι οδηγίες (καθαρισμού και βαφής):
20160822_231257.jpg

20160822_231626.jpg

Δεν μπόρεσα να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες... :(
Καλή επιτυχία !!!.cool. :) :) :)

Χρήστο, με το να πάω το απόγευμα στο σκοπευτήριο, παρολίγο να σε ξεχάσω !!! Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ ... .sarcastic.
Εδώ σου τα 'χω:
Το πλήρες κιτ (δες την τιμή, και κατάλαβε πότε περίπου το είχα πάρει) ... ;)
20160822_233914.jpg

Τα περιεχόμενα:

20160822_233005.jpg

Και οι οδηγίες (καθαρισμού και βαφής):
20160822_231257.jpg

20160822_231626.jpg

Δεν μπόρεσα να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες... :(
Καλή επιτυχία !!!.cool. :) :) :)
ευχαριστώ πολύ Στέλιο να εισαι καλα .
το σίγουρο ειναι οτι εχώ πολύ δουλειά με το μονόκαννο που μάζεψα .. ειναι σε τραγική κατάσταση :(

Τριψιμο οι καννες με ντουκοχαρτο εως Νο 600 η και 800.Δεν τις ακουμπαμε με γυμνα χερια.
Μπορουμε να ξεπλυνουμε το μεταλο με καθαρη βενζινη.Βουταμε μια μπατονετα στο υγρο και περναμε την καννη.Βλεπουμε αμεσα να γινεται σκουρο μπλε το μεταλο.Αφου περασουμε επιμελως ολη την επιφανεια την αφηνουμε να στεγνωσει.Την επομενη μερα δεν τρομαζουμε .asking.που θα την δουμε κατακοκκινη!!!Τριψιμο με ατσαλομαλλο 000 η καλυτερα 0000 αν βρουμε.Χωρις να ακουμπαμε με γυμνα χερια.Καινουριο ως ανω περασμα με την μπατονετα.Την αλλη μερα παλι δεν τρομαζουμε και κανουμε το ιδιο.
Τρεις φορες,συνηθως,αρκουν.
Αν ειναι δικαννο κλεινουμε τις τρυπες των αορτηριουχων κλπ και βουταμε την καννη στη μπανιερα με νερο για να γινει αδρανοποιηση της βαφης,για 5-10 λεπτα.Ξανακοιταμε για τυχον υπολειματα σκουριας τα οποια αφαιρουμε με το ατσαλομαλλο.Λαδωμα και στην ακρη.Το ξανακοιταμε μετα απο 7-10 μερες για να επιβεβαιωσουμε την αδρανοποιηση.Οχι κλεισιμο σε θηκες.
Εχουν "βαφτει" 3 δικαννα,με τη συγκεκριμενη βαφη με παααρα πολυ καλα αποτελεσματα.Το πρωτο πριν 15 χρονια και παραμενει μια χαρα!:):)

Last edited:
Τριψιμο οι καννες με ντουκοχαρτο εως Νο 600 η και 800.Δεν τις ακουμπαμε με γυμνα χερια.
Μπορουμε να ξεπλυνουμε το μεταλο με καθαρη βενζινη.Βουταμε μια μπατονετα στο υγρο και περναμε την καννη.Βλεπουμε αμεσα να γινεται σκουρο μπλε το μεταλο.Αφου περασουμε επιμελως ολη την επιφανεια την αφηνουμε να στεγνωσει.Την επομενη μερα δεν τρομαζουμε .asking.που θα την δουμε κατακοκκινη!!!Τριψιμο με ατσαλομαλλο 000 η καλυτερα 0000 αν βρουμε.Χωρις να ακουμπαμε με γυμνα χερια.Καινουριο ως ανω περασμα με την μπατονετα.Την αλλη μερα παλι δεν τρομαζουμε και κανουμε το ιδιο.
Τρεις φορες,συνηθως,αρκουν.
Αν ειναι δικαννο κλεινουμε τις τρυπες των αορτηριουχων κλπ και βουταμε την καννη στη μπανιερα με νερο για να γινει αδρανοποιηση της βαφης.Ξανακοιταμε για τυχον υπολειματα σκουριας τα οποια αφαιρουμε με το ατσαλομαλλο.Λαδωμα και στην ακρη.Το ξανακοιταμε μετα απο 7-10 μερες για να επιβεβαιωσουμε την αδρανοποιηση.Οχι κλεισιμο σε θηκες.
Εχουν "βαφτει" 3 δικαννα,με τη συγκεκριμενη βαφη με παααρα πολυ καλα αποτελεσματα.Το πρωτο πριν 15 χρονια και παραμενει μια χαρα!:):)
ευχαριστώ Γιάννη ... με γλίτωσες απο την μετάφραση μιας και τα αγγλικά μου είναι μέτρια .cool.

ευχαριστώ Γιάννη ... με γλίτωσες απο την μετάφραση μιας και τα αγγλικά μου είναι μέτρια .cool.
Προφορικες οδηγιες μου ειχαν δωσει κι εμενα.Το αποτελεσμα ηταν υπερ του δεοντος καλο και ηταν τα δυο απο τα τρια,baikal.Συμπληρωσα και το χρονικο διαστημα του μπανιου.

Αν σε δικανο εχουμε πολυ μικρα κομματια αποχρωματισμου, περιπου 2-3 χιλ, χρειαζεται ολη αυτη η διαδικασια; Η θα μπορει να γινει πχ με μια μπατονετα;

Αν σε δικανο εχουμε πολυ μικρα κομματια αποχρωματισμου, περιπου 2-3 χιλ, χρειαζεται ολη αυτη η διαδικασια; Η θα μπορει να γινει πχ με μια μπατονετα;
Γινεται και τοπικα,Βικτωρα.
Μπορει να σου παρουσιασει χρωματικη διαφορα.Σιγουρα ομως θα'ναι καλυτερα απο γυμνο κι εκτεθιμενο μεταλο.Υπαρχουν και βαφες τυπου στυλο για μικροχτυπηματα.

Κανουν δουλεια αυτες; Αξιζει;
Σε ολικη βαφη,εγραψα εντυπωσεις.Στην τοπικη,αν ρωτας αν "κραταει",μια χαρα ειναι.Το πολυ πολυ,να το ξαναπερασεις τοπικα υστερα απο 2-3 χρονια.
Το σιγουρο ειναι οτι θα σου ερθει φθηνοτερα απο μια ολικη σε μαστορα:);)

Back