Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αντε παλι απο την αρχη....
Βρε Στελιο τι δουλεια εχουν οι μαρκες των οπλων...και μου αναφερεις παλι Μπερετα - Μπενελι ..κτλ .
Ολα τα οπλα οταν ειναι μαγκνουμ ριχνουν τετοιες γομωσεις και τις διαχειριζονται μια χαρα...
Εδω ριχνει το ΒΟΙΤΟ και μου εχει κρεμασει το σαγονι πολλες φορες....η Μπενελι θα κωλωσει...??? o_O

View attachment 77588

Στελαρα,,,,μην ξανα διαβασω...παπαριες απο εσενα για την Μπενελι!!! :)

Παρε και μια το ΒΟΙΤΟ...

View attachment 77590

Ο ''σιδεριάς'' το ΒΟΙΤΟ...διαχειριζεται 48-50 γραμμαρια και αλλα οπλα δεν μπορουν ???

Τι ειναι αυτα που μου λες αποψε βρε φιλαρα μου ???
Βρε μπας και κουναει το καραβι ??? :D 🥰
Τωρα με το συμπαθιο σε τρωει ο πισινος σου Καλα δεν ξερεις τι μεταλλα εχει το βραζιλιανικο? Απο τα βαθη του Αμαζονιου ,ειναι τα λεγομενα εξωτικα ατσαλια

Καθώς ότι ένα καλοστημένη φυσιγγι αποδίδει καλά σε όλες τις κανες επειδή έχει ακουστεί και αυτό δεν υφίσταται.
Καλά Γιάννη εγώ θα ρίχνω Rem nitro και εσύ φθηνά Lambro όταν πάμε για παπιά μαζί στον Έβρο.

Δεν υπάρχει κάνη που το Nitro να βγάζει κάτω από 80%.
Για διάτρηση δεν το συζητάω καθόλου, φυσικά λόγω σκαγιών.

Το boito εχει και κωνο μαμα, το benelli ντεν εχει, μη λεμε συνεχεια τα ιδια.....

Δεν καταλαβα τι εννοεις Γιωργο.. !!!
Η δοκιμη με την Μπενελι κωνο μαμα εχει....Τωρα πόσος ειναι...δεν εχω ιδεα...φιλε !!
Και η αλλη καννη της...μαμα κωνο ειχε !!

εικόνα_Viber_2022-05-20_11-06-10-884.jpg

εικόνα_Viber_2022-05-20_11-06-38-746.jpg

Τι λες...να του πω...να παει να φτιαξει κωνο ??? :D

Ευτυχώς που τώρα συζητάμε μόνο για ένα πράγμα, τον κώνο, και δεν μπερδεύουμε και άλλα μαζί. Ο κώνος είναι απαραίτητος, για να περάσει η γόμωση από τα 20,4 της θαλαμης στον αρκετά στενότερο αυλό. Διαφορετικά θα είχαμε σκαλοπάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι η αμερικανική saami έχει και μέγιστο και ελάχιστο όριο ( 10° μέγιστο, 1° ελάχιστο), με το ελάχιστο όριο, δηλαδή την μικρότερη επιτρεπτή γωνία, σε ένα όπλο με αυλό 18,5 ο κώνος θα έχει μήκος γύρω στα 10,9 εκατοστά, με την μεγαλύτερη περίπου 1,8 εκατοστά. Αποδεδειγμένα ο κώνος συμβάλλει λίγο στην αύξηση της μέγιστης πίεσης αλλά πολύ στην διατήρηση των πιέσεων αμέσως μετά την κορύφωση. Ανάλογα την γόμωση, ένας κώνος 10° σε ένα μέσο φυσίγγι με pmax 600 bars, επιτρέπει στην γόμωση να εισέλθει στον αυλό με περίπου 300 bars. Σε έναν κώνο 1° η πτώση σε αυτό το τμήμα θα είναι αρκετά μεγαλύτερη και η γόμωση θα περάσει στον αυλό έχοντας 100 με 150 bars. Αυτό είναι το θετικό του κοντου κώνου , το αρνητικό είναι πως τα μολυβδινα σκάγια περνώντας μέσα από αυτή την στένωση συμπιεζονται και η συμπίεση είναι πιο πολυ απότομη στον κοντό κώνο. Όσο μεγαλώνει το βάρος των σκαγιων και η ΜΈΓΙΣΤΗ πίεση, τόσο μεγαλύτερη η συμπίεση των σκαγιων. Άρα στην παραμόρφωση των σκαγιών συμβάλλουν όλα αυτά μαζί , σε τι ποσοστό όμως ;
Όσο λέει η Briley Texas Λευτέρη.
Τους ξεκαθάρισα ότι μιλάω για μολύβια #2-#8.
Είπατε τίποτα ;;;

1000007464.jpg

Καλά Γιάννη εγώ θα ρίχνω Rem nitro και εσύ φθηνά Lambro όταν πάμε για παπιά μαζί στον Έβρο.

Δεν υπάρχει κάνη που το Nitro να βγάζει κάτω από 80%.
Για διάτρηση δεν το συζητάω καθόλου, φυσικά λόγω σκαγιών.
Εσύ ρεμ νίτρο και εγώ μπλε lamprou η condor dorkas ή victory stranger AO 34gr 5/6/7 Aναμεικτο.Εαν έχει κάτω από -10 θα γεμίσω ένα 32 αρακι .

Όσο λέει η Briley Texas Λευτέρη.
Τους ξεκαθάρισα ότι μιλάω για μολύβια #2-#8.
Είπατε τίποτα ;;;

View attachment 77599
ρε συ δεν σου ειπα να το γυρισεις και να λες τα καλυτερα για τους κωνους ,δεν ειπαμε 50-50 τα φραγκα τωρα πας και γραφεις αυτα.Σου στελνω τα αλεζουαρ πισω

Έχεις δει νομίζω δικά μου αποτελέσματα
πολύ διαφορετικά...........
Έχω δει και του χομπίστα τα οποία τα θεωρώ νορμάλ και φυσιολογικά.

Δηλαδή επειδή αναφέρει το 70% με full τσοκ σημαίνει ότι αυτό είναι??????
Η κανη της δεν πάει παραπάνω με κανένα φυσίγγι?????
Νομίζω ότι δίνει έναν μπουσουλα και αυτά τα νούμερα που γράφει είναι μέσος όρος από τα διεθνή στάνταρ......... Τίποτε παραπάνω.........
Πάει παραπάνω βρε Βαγγέλη.
Πόσο όμως ;
Εσύ έλεγες ότι βγάζεις άνετα 85% με απλά εμπορικά.
Αυτό δεν γίνεται ρε φίλε, πως να στο πω πιο απλά ;

Το ποιο αποδοτικό μου κυνηγι σε παπια μικρά ήταν με φυσηγγι ν.4 στα 34 γραμμαρια( δεν ηχα αλλά να ριξω )ιδιογωμοσης τα έφερνε στουπιά σε απόσταση τρελές με τσοκ 3 άστρα .. θα μου πεις άλλο ν3 άλλο ν4 συμφωνο
Τα μικρά παπιά εμείς τα ρίχνουμε με 7αρια‼️

Πιο εύκολα ποια ντουφέκια φτιάχνεις μπάλα τα 35γρ η τα 50γρ
Δεν μας ενδιαφέρει η μπάλα.
Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των σκαγιών στον κύκλο και η διάτρησή τους στα μέτρα και στις συνθήκες που τουφεκάμε.
Όλα εγώ θα σας τα λέω ; 😂

Πιο εύκολα ποια ντουφέκια φτιάχνεις μπάλα τα 35γρ η τα 50γρ
Τα 50 στα 35 μέτρα σε ν.4 ανατινάζουν τενεκέ‼️άλλο 210 σκάγια κ άλλο 300‼️θα μου πεις παίζει ρόλο κ το στήσιμο του φυ....με το σωστό στήσιμο ομως κ των 2 ,υπερτερούν τα πολλά‼️

Παιδιά,μιλάμε για 170-80 σκάγια γόμωση!
Τι περιμέναμε να δούμε σ'αυτη την αποσταση?
Αν τουφεκιστει λαγος σ'αυτα τα μέτρα και του βάλεις 2-3 σκάγια,αυτού του μεγέθους,θα τον πάρεις!
Ας βάλουμε τυχαία σε διάφορα σημεία της κατανομής την ωφέλιμη σιλουέτα ενός λαγού,να δούμε πόσα σκάγια παίρνει...
Η ενα μεγάλο παπι...
Δεν ρίχνω πάνω από 36-37 γραμμάρια,στην έσχατη.
Δεν το παίζω και δεν είμαι σκοπευταρας!
Απλά,θεωρώ πλεονασμο το παραπάνω φόρτωμα.
Όπως και δεν τουφεκαω τον λαγό με νούμερο σκαγιων κάτω από 4.
Εμείς χωρίς κώνους δεν φοβόμαστε να βάλουμε 50γρ οπότε μπορεί στα ποσοστά να είστε λίιιιγο καλύτεροι (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας με τα οποία διαφωνεί η Briley) αλλά στην πυκνότητα κατανομής σας τρώμε λάχανο και σκοτώνουμε μακρύτερα .yel.
.sarcastic.

ps
Πάντως χαίρομαι για την κουβέντα που γίνεται.

Εσύ ρεμ νίτρο και εγώ μπλε lamprou η condor dorkas ή victory stranger AO 34gr 5/6/7 Aναμεικτο.Εαν έχει κάτω από -10 θα γεμίσω ένα 32 αρακι .
Γιατί διαλέγεις φυσίγγια ρε συ ;
Αφού όλα σχεδόν πάνε καλά ;
Θα σου δώσω εγώ να ρίξεις, μην ανησυχείς 😂
Αν σταυρώσεις πλι γράψε μου.

Με 5άρια και 32gr που πας ρε φίλε ;
Θα μας τρελάνεις τώρα ... μιλάμε για τουφεκιές βλητικής υπεροχής στον Θεό, όχι μέσα στο τούρκικο με διασποράς.

Αν μπορεί ο Βασίλης να την επεξεργαστεί αυτή την τουφεκιά και να βάλει στο στόχο ένα πράσινο θα βγάλουμε άκρη.Σιγουρα άλλο 30 άλλο 60,αλλά τώρα μιλάμε για την συγκεκριμένη η οποία πρέπει να είσαι και ντουφεκος για να την καταφέρεις.
Ξεχνάτε ότι μιλάμε για κινούμενο στόχο, όλο το ξεχνάτε είναι το Πιο βασικό.

Εισαι ακαθαρμα ετσι ? μολογατο
Ρε φίλε, έτσι έχω μάθει.
Όταν δεν ξέρω κάτι να ρωτάω τους ειδικούς, αυτούς που ξέρουν και είναι η δουλειά τους.
Όχι τον κυρ Μήτσο στην Σπύρου Πάτση. 😂

Εντάξει ήταν μ@λακία μου που το έβαλα. Επρεπε να γίνει λίγο παιχνίδι ακόμα και μετά να το βάλω. 😂

Και ασχολήθηκα με όλα αυτά (δοκιμές, ερωτήσεις κτλ) γιατί κάποιοι επέμεναν ότι οι Benelli μόνο τραυματίζουν.
.sarcastic.

Last edited:
Back