Άσε τι κάνω εγώ εγώ κυνηγούσα πάπια με 32 γρ .Αλλά οι περισσότεροι όσο χοντραινει το σκάκι ανεβάζουν στο θεό.Στα 3αρια ανεβάζεις γραμμάρια
Άσε τι κάνω εγώ εγώ κυνηγούσα πάπια με 32 γρ .Αλλά οι περισσότεροι όσο χοντραινει το σκάκι ανεβάζουν στο θεό.Στα 3αρια ανεβάζεις γραμμάρια
Κερδίζουν φίλε ότι θα τους βοηθήσει να σκοτώσουν άλλο 35 άλλο 45 γρ .Κ τι κερδιζουν;;; Ριχνω Lambro καφε no3 κ ιδιογομωση στα 34 νο3 με πολυ καλα αποτελεσματα.
Τα παραπανω γρ 38 - 40 κτλπ συγχωρουν λαθη αλλα πεφτει κ ξύλο ακομα κ με μειωμενες ταχυτητες.
Για 50 γρ καλυτερα ας παρουν καλ 10.
Οχι απαραιτητα
Με τη ντουφέκια του Γιάννη μπορεί να πάρεις δεν αποκλείεται
Δεν το αφήνω απέξω Μανώλη, το έγραψα παλιότερα, αλλά σχεδόν κανείς δεν ρίχνει φυσίγγια με κάλυκα ίσου μήκους με την θαλαμη, και επειδή στην θαλάμη έχουμε την μέγιστη επιτάχυνση, άρα και ακτινικές πιέσεις , ένα φυσίγγι μήκους 69 χιλιοστών σε θαλαμη 76 αναγκάζει την στήλη να διασταλεί όσο και η θαλάμη. Αλλά ακόμα και με ταύτιση μήκους, αφαιρώντας το 1 χιλιοστό ( 0,5 ή λιγότερο είναι το πάχος του κάλυκα), μένει η μετάβαση από 19,4 στην διάμετρο του αυλού.Ρε Λεφτέρη πάλι αγνοείς το πάχος του κάλυκα. Δεν συμπιέζονται τα σκάγια από 20,4 σε 18,4. Ιδανικά αν το μήκος του ανοιγμένου κάλυκα είναι όσο και το μήκος της θαλάμης τότε η συμπίεση των σκαγίων είναι σχεδόν μηδενική.
Σε αυτά τα μέτρα Ηλία μου εγώ ανεβάζω γραμμάρια, δεν πάω στην τύχη, beretta μόνο!Για βαλε μια 35 γρ ν3 σκαγια στα 55 μέτρα με τσοκ 2 χωρης Μπάφερ φυσηγγι να δουμε ποσό σκαγια θα πάνε απανο… αφού την θεωρης άχρηστη!!!!
Το ότι η beretta αναφέρει κάποιο μέσο όρο συγκεντρώσεων των διαφόρων τσοκ αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει πάντα με όλα τα φυσίγγια χωρίς παρεκληση.........1. Γιατί τότε πχ η Beretta δεν αυξάνει την μέγιστη συγκέντρωση στο full πάνω από 70% στα τεφτέρια της ακόμα και στα optima plus ?
View attachment 77534
2. Γιατί δεν έχω δει σημαντικές διαφορές σε μαμά κώνους από 1,5-7cm ακόμα και σε ψιλότερα σκάγια ?
Όλη η ιστορία γίνεται για ψιλά σκάγια σε ανοιχτά τσοκ, εκεί που δεν υπάρχει καμιά βλητική απαίτηση, αντίθετα θες ανοιχτή τουφεκιά για να αυξήσεις τις καρπώσεις.
Νικολα τα 46 - 50 γρ ειναι πολυ βαρειες γομωσεις κ πιστευω ειναι αχρειαστα.Τι λες βρε Στελιο....Σε τι θηραμα θα ριξεις 35 γραμμαρια σκαγια με Ν3 στα 50-55 μετρα ???
Μεχρι τα 40 -45 μετρα οκ....Μετα αρχιζεις να ψαχνεις σκαγια...
Πραγμα που δεν συμβαινει οταν εχεις 46-48 - 50 γραμμαρια σκαγια...!!!
Δλδ τυχαια βγηκαν οι 12/76 καλυκες ??
Ένα πράσινο Νικόλα αυτή η τουφεκιά πιστεύω το κατεβάζει σε αυτά τα μέτρα με νο3.Τι νοημα εχουν 35 γραμμαρια Ν3 δλδ 168 σκαγια στα 50 -55 μετρα βρε Γιαννη ??
Πιστευεις οτι θα παρεις θηραμα....εαν δεν βαλει η Παναγιά το χερις ΤΗΣ ???
Δεν ξέρει ο Γιάννης από ιδιογωμοση όταν θα μεγάλοση θα μάθει να ρίχνει και 40 γραμμαρια!!!!!Σε αυτά τα μέτρα Ηλία μου εγώ ανεβάζω γραμμάρια, δεν πάω στην τύχη, beretta μόνο!
Το τριαρι μαμισιο crio plus σχεδον ολα τα κυνηγια μου εκτος με το σκυλο τα κανω με τριαρι σε ολα μου τα οπλα...Με τι τσοκακι όλα αυτά?
Το ποιο αποδοτικό μου κυνηγι σε παπια μικρά ήταν με φυσηγγι ν.4 στα 34 γραμμαρια( δεν ηχα αλλά να ριξω )ιδιογωμοσης τα έφερνε στουπιά σε απόσταση τρελές με τσοκ 3 άστρα .. θα μου πεις άλλο ν3 άλλο ν4 συμφωνοΝικολα τα 46 - 50 γρ ειναι πολυ βαρειες γομωσεις κ πιστευω ειναι αχρειαστα.
Κ εσυ οκ τα ριχνεις σαν νερο με την 390. (απο τα λιγα οπλα που διαχειριζονται τέλεια βαρειες γομωσεις)
Παρε μια μπενελλι πχ κ ριξε 40-50 γρ κ ελα να μου πεις.
Τα 33-34 γρ σε χοντρα νο με σφικτο τσοκ βγαζουν καλη συγκεντρωση - ταχυτητα.
Αρκει να ριχνεις σωστα. Εχω ριξει πολλα νο3 στα 33-34γρ
Ότι είναι με 2*,στα 35μ κι έχει αυτή την αποτύπωση!Τι δεν σου άρεσε σε αυτή την τουφεκιά και έκανες κώνο?
Εγώ δεν πηστευω στους πίνακες δείχνουν την μισή αλήθεια.!!!!αν η ντουφέκια του Γιάννη έχει διάτρηση του γ@@@ τα πέταλα το ν3… φυσηκα θέλει μεγάλη εμπειρία και οπλο αλφαδιΈνα πράσινο Νικόλα αυτή η τουφεκιά πιστεύω το κατεβάζει σε αυτά τα μέτρα με νο3.
Ένα πράσινο Νικόλα αυτή η τουφεκιά πιστεύω το κατεβάζει σε αυτά τα μέτρα με νο3.
Αν μπορεί ο Βασίλης να την επεξεργαστεί αυτή την τουφεκιά και να βάλει στο στόχο ένα πράσινο θα βγάλουμε άκρη.Σιγουρα άλλο 30 άλλο 60,αλλά τώρα μιλάμε για την συγκεκριμένη η οποία πρέπει να είσαι και ντουφεκος για να την καταφέρεις.Θα το βρει σκαγι Γιωργο μου ??? Αυτο ειναι το ζητουμενο....Και οταν απο κενα των σκαγιων ειναι μεγαλα...μονο
απο τυχη θα το παρεις φιλε ...!!
Αλλο 30 σκαγια...και αλλο 60...τι τα λεω...το γνωριζεις αυτο !!
Νικολα τα 46 - 50 γρ ειναι πολυ βαρειες γομωσεις κ πιστευω ειναι αχρειαστα.
Κ εσυ οκ τα ριχνεις σαν νερο με την 390. (απο τα λιγα οπλα που διαχειριζονται τέλεια βαρειες γομωσεις)
Παρε μια μπενελλι πχ κ ριξε 40-50 γρ κ ελα να μου πεις.
Τα 33-34 γρ σε χοντρα νο με σφικτο τσοκ βγαζουν καλη συγκεντρωση - ταχυτητα.
Αρκει να ριχνεις σωστα. Εχω ριξει πολλα νο3 στα 33-34γρ