Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κ τι κερδιζουν;;; Ριχνω Lambro καφε no3 κ ιδιογομωση στα 34 νο3 με πολυ καλα αποτελεσματα.
Τα παραπανω γρ 38 - 40 κτλπ συγχωρουν λαθη αλλα πεφτει κ ξύλο ακομα κ με μειωμενες ταχυτητες.
Για 50 γρ καλυτερα ας παρουν καλ 10.
Κερδίζουν φίλε ότι θα τους βοηθήσει να σκοτώσουν άλλο 35 άλλο 45 γρ .

Οχι απαραιτητα

Τι λες βρε Στελιο....Σε τι θηραμα θα ριξεις 35 γραμμαρια σκαγια με Ν3 στα 50-55 μετρα ???
Μεχρι τα 40 -45 μετρα οκ....Μετα αρχιζεις να ψαχνεις σκαγια...
Πραγμα που δεν συμβαινει οταν εχεις 46-48 - 50 γραμμαρια σκαγια...!!!
Δλδ τυχαια βγηκαν οι 12/76 καλυκες ??

Ρε Λεφτέρη πάλι αγνοείς το πάχος του κάλυκα. Δεν συμπιέζονται τα σκάγια από 20,4 σε 18,4. Ιδανικά αν το μήκος του ανοιγμένου κάλυκα είναι όσο και το μήκος της θαλάμης τότε η συμπίεση των σκαγίων είναι σχεδόν μηδενική.
Δεν το αφήνω απέξω Μανώλη, το έγραψα παλιότερα, αλλά σχεδόν κανείς δεν ρίχνει φυσίγγια με κάλυκα ίσου μήκους με την θαλαμη, και επειδή στην θαλάμη έχουμε την μέγιστη επιτάχυνση, άρα και ακτινικές πιέσεις , ένα φυσίγγι μήκους 69 χιλιοστών σε θαλαμη 76 αναγκάζει την στήλη να διασταλεί όσο και η θαλάμη. Αλλά ακόμα και με ταύτιση μήκους, αφαιρώντας το 1 χιλιοστό ( 0,5 ή λιγότερο είναι το πάχος του κάλυκα), μένει η μετάβαση από 19,4 στην διάμετρο του αυλού.

Για βαλε μια 35 γρ ν3 σκαγια στα 55 μέτρα με τσοκ 2 χωρης Μπάφερ φυσηγγι να δουμε ποσό σκαγια θα πάνε απανο… αφού την θεωρης άχρηστη!!!!
Σε αυτά τα μέτρα Ηλία μου εγώ ανεβάζω γραμμάρια, δεν πάω στην τύχη, beretta μόνο!

1. Γιατί τότε πχ η Beretta δεν αυξάνει την μέγιστη συγκέντρωση στο full πάνω από 70% στα τεφτέρια της ακόμα και στα optima plus ?
View attachment 77534
2. Γιατί δεν έχω δει σημαντικές διαφορές σε μαμά κώνους από 1,5-7cm ακόμα και σε ψιλότερα σκάγια ?

Όλη η ιστορία γίνεται για ψιλά σκάγια σε ανοιχτά τσοκ, εκεί που δεν υπάρχει καμιά βλητική απαίτηση, αντίθετα θες ανοιχτή τουφεκιά για να αυξήσεις τις καρπώσεις.
Το ότι η beretta αναφέρει κάποιο μέσο όρο συγκεντρώσεων των διαφόρων τσοκ αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει πάντα με όλα τα φυσίγγια χωρίς παρεκληση.........
Έχεις δει νομίζω δικά μου αποτελέσματα
πολύ διαφορετικά...........
Δηλαδή επειδή αναφέρει το 70% με full τσοκ σημαίνει ότι αυτό είναι??????
Η κανη της δεν πάει παραπάνω με κανένα φυσίγγι?????
Νομίζω ότι δίνει έναν μπουσουλα και αυτά τα νούμερα που γράφει είναι μέσος όρος από τα διεθνή στάνταρ......... Τίποτε παραπάνω.........

Last edited:
Τι λες βρε Στελιο....Σε τι θηραμα θα ριξεις 35 γραμμαρια σκαγια με Ν3 στα 50-55 μετρα ???
Μεχρι τα 40 -45 μετρα οκ....Μετα αρχιζεις να ψαχνεις σκαγια...
Πραγμα που δεν συμβαινει οταν εχεις 46-48 - 50 γραμμαρια σκαγια...!!!
Δλδ τυχαια βγηκαν οι 12/76 καλυκες ??
Νικολα τα 46 - 50 γρ ειναι πολυ βαρειες γομωσεις κ πιστευω ειναι αχρειαστα.
Κ εσυ οκ τα ριχνεις σαν νερο με την 390. (απο τα λιγα οπλα που διαχειριζονται τέλεια βαρειες γομωσεις)
Παρε μια μπενελλι πχ κ ριξε 40-50 γρ κ ελα να μου πεις.
Τα 33-34 γρ σε χοντρα νο με σφικτο τσοκ βγαζουν καλη συγκεντρωση - ταχυτητα.
Αρκει να ριχνεις σωστα. Εχω ριξει πολλα νο3 στα 33-34γρ

Τι νοημα εχουν 35 γραμμαρια Ν3 δλδ 168 σκαγια στα 50 -55 μετρα βρε Γιαννη ??
Πιστευεις οτι θα παρεις θηραμα....εαν δεν βαλει η Παναγιά το χερις ΤΗΣ ???
Ένα πράσινο Νικόλα αυτή η τουφεκιά πιστεύω το κατεβάζει σε αυτά τα μέτρα με νο3.

Κ εσυ οκ τα ριχνεις σαν νερο με την 390. (απο τα λιγα οπλα που διαχειριζονται τέλεια βαρειες γομωσεις)
Το ποιο αποδοτικό μου κυνηγι σε παπια μικρά ήταν με φυσηγγι ν.4 στα 34 γραμμαρια( δεν ηχα αλλά να ριξω )ιδιογωμοσης τα έφερνε στουπιά σε απόσταση τρελές με τσοκ 3 άστρα .. θα μου πεις άλλο ν3 άλλο ν4 συμφωνο

Ένα πράσινο Νικόλα αυτή η τουφεκιά πιστεύω το κατεβάζει σε αυτά τα μέτρα με νο3.
Εγώ δεν πηστευω στους πίνακες δείχνουν την μισή αλήθεια.!!!!αν η ντουφέκια του Γιάννη έχει διάτρηση του γ@@@ τα πέταλα το ν3… φυσηκα θέλει μεγάλη εμπειρία και οπλο αλφαδι

Θα το βρει σκαγι Γιωργο μου ??? Αυτο ειναι το ζητουμενο....Και οταν απο κενα των σκαγιων ειναι μεγαλα...μονο
απο τυχη θα το παρεις φιλε ...!!
Αλλο 30 σκαγια...και αλλο 60...τι τα λεω...το γνωριζεις αυτο !!

Θα το βρει σκαγι Γιωργο μου ??? Αυτο ειναι το ζητουμενο....Και οταν απο κενα των σκαγιων ειναι μεγαλα...μονο
απο τυχη θα το παρεις φιλε ...!!
Αλλο 30 σκαγια...και αλλο 60...τι τα λεω...το γνωριζεις αυτο !!
Αν μπορεί ο Βασίλης να την επεξεργαστεί αυτή την τουφεκιά και να βάλει στο στόχο ένα πράσινο θα βγάλουμε άκρη.Σιγουρα άλλο 30 άλλο 60,αλλά τώρα μιλάμε για την συγκεκριμένη η οποία πρέπει να είσαι και ντουφεκος για να την καταφέρεις.

Παιδιά,μιλάμε για 170-80 σκάγια γόμωση!
Τι περιμέναμε να δούμε σ'αυτη την αποσταση?
Αν τουφεκιστει λαγος σ'αυτα τα μέτρα και του βάλεις 2-3 σκάγια,αυτού του μεγέθους,θα τον πάρεις!
Ας βάλουμε τυχαία σε διάφορα σημεία της κατανομής την ωφέλιμη σιλουέτα ενός λαγού,να δούμε πόσα σκάγια παίρνει...
Η ενα μεγάλο παπι...
Δεν ρίχνω πάνω από 36-37 γραμμάρια,στην έσχατη.
Δεν το παίζω και δεν είμαι σκοπευταρας!
Απλά,θεωρώ πλεονασμο το παραπάνω φόρτωμα.
Όπως και δεν τουφεκαω τον λαγό με νούμερο σκαγιων κάτω από 4.

Αντε παλι απο την αρχη....
Βρε Στελιο τι δουλεια εχουν οι μαρκες των οπλων...και μου αναφερεις παλι Μπερετα - Μπενελι ..κτλ .
Ολα τα οπλα οταν ειναι μαγκνουμ ριχνουν τετοιες γομωσεις και τις διαχειριζονται μια χαρα...
Εδω ριχνει το ΒΟΙΤΟ και μου εχει κρεμασει το σαγονι πολλες φορες....η Μπενελι θα κωλωσει...??? o_O

εικόνα_Viber_2022-05-15_11-05-22-713.jpg

Στελαρα,,,,μην ξανα διαβασω...παπαριες απο εσενα για την Μπενελι!!! :)

Παρε και μια το ΒΟΙΤΟ...

εικόνα_Viber_2023-05-29_12-11-20-518.jpg

Ο ''σιδεριάς'' το ΒΟΙΤΟ...διαχειριζεται 48-50 γραμμαρια και αλλα οπλα δεν μπορουν ???

Τι ειναι αυτα που μου λες αποψε βρε φιλαρα μου ???
Βρε μπας και κουναει το καραβι ??? :D 🥰

Back