Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γιατί όμως όλο αυτό το μένος......... Αυτή η προσπάθεια αφορισμού των διαφόρων βελτιώσεων που μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει στο όπλο του

Πρωτίστως είναι θέμα ασφάλειας και μάλιστα πολύ σοβαρό που κάποιοι είτε εν γνώση τους είτε εν αγνοία τους το κάνουν γαργάρα και προτρέπουν και άλλους να κάνουν μετατροπές στα όπλα τους. Αυτό είναι τουλάχιστον εγκληματικό και θα έπρεπε να απαγορεύεται βάση νόμου κατα την γνώμη μου εφόσον δεν υπάρχει τράπεζα δοκιμών ώστε να περάσει ξανά τα απαραίτητα τεστ και να ξανασφραγιστεί η κάννη όπως γίνεται στο εξωτερικό για να θεωρηθεί ξανά ασφαλή το όπλο. Θα έπρεπε να υπάρχει τράπεζα δοκιμών και οι οπλουργοί μετά από κάθε επέμβαση ή επισκευή να υποχρεώνονται να περνάνε τα όπλα πάντα από δοκιμές . Όλα τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε.

Θα περιγραψω και εγω την εμπειρια μου απο τους οπλουργους που εκανα στους κωννους...χωρις βεβαια να αναφερω τα στοιχεια τους δεν υπαρχει λογος...
Ο πρωτος : Τον παιρνω τηλ του λεω το και το εχω μια Becaccia δεν σκοτωνει δεν ρανει και δεν συμαζευεται...
μηπως να της κανουμε ενα κωνο?
Μου λεει αυτος αστο πανω μου φιλαρακι ξερω τι εχει, εχω ξαναφτιαξει θα στην κανω σενια θελεις μονο κωνο η να σου κανω και ενα πορτινγκ ...
του λεω τι πορτινγκ 60 ποντους καννη θες να με κουφανεις... μονο κωνο...
καλα ενταξει θα σε φτιαξω εγω...
Λεω αμαν σε τι τυπο πεσαμε θελει να μας φαει το κατοσταρικο και μας πουλαει φουμαρα... αλλα δεν γ@μιεται ετσι κι αλλιως πεταμενη στην σοφιτα την εχω, αλλη καννη δοκιμασμενη εχω ηδη αγορασει να κανω τη δουλεια μου αντε να χασω αλλο ενα κατοσταρικο...
Μου στελνει την καννη ουτε σημαδια σε χαρτια ουτε τιποτα ανεβαινω βουνο μπασιματα κιχλας ...πρωτη δευτερη τριτη ρε λεω μπας και?να μην τα πολυλογω καμμια σχεση το πριν με το μετα...
Καποιοι θα μου πουν για αυθυποβολη αλλα γιατι δεν συνεβη αυτο με αφτερ μαρκετ τσοκ μεχρι και προεκταση καννης αγορασα μετα απο προτροπη καποιου επιστημονα(ονοματα δεν λεμε υποληψεις δεν θιγουμε...)
Αλλα και παλι αν με εκατο ευρο εγινε τετοια αυθυποβολη που το οπλο να μαμαει χαλαλι τους...
Το μονο λογικο που μπορω να σκεφτω ειναι μηπως το οπλο ειχε καποιο εργοστασιακο προβλημα στον κωνο και με την επιμηκυνση διορθωθηκε...υποψιν ο κωνος ετσι οπως τον βλεπω γυρω στα 3 αντε 3,5 εκατοστα τον κοβω να ειναι...
Φανταστειτε τι διαφορα ειδα που μετα απο τρια χρονια χρησης εστειλα αλλες δυο καννες για κωνο απο οπλα που σκοτωναν και το ενα μαλιστα καλα...Μαλακια μου? μπορει ναι ο χρονος θα δειξει.. και μαλιστα τα εστειλα σε αλλον...(ημαρτον...)
Αφου η γυναικα μου λεει
-αφου ησουν ευχαριστημενος απο τον πρωτο γιατι τα εστειλες σε αλλον ?
-γιατι ακουσα πολυ καλα λογια για τον αλλον και ηθελα να τον δοκιμασω...
-και αφου ηθελες να τον δοκιμασεις γιατι εστειλες και τις δυο καννες?
Τι να απαντησω ενιωσα το φωτοστεφανο του μαλακα πανω απ'το κεφαλι μου...
Πολλες φορες ο ενθουσιασμος δεν ειναι καλος συμβουλος...
Ο αλλος παντως τελειως διαφορετικη αντιμετωπιση... η συνεχεια αλλη φορα...

Αφού για κάποιους ο κώνος είναι για να πηγαίνει όλα τα φυσίγγια και ιδίως τα φθηνά για ποια προσοχή στα φυσίγγια μιλάς;
Φιλε μου δεν με παρακολουθεις μιλαω για φουρνελα ιδιογομωσης... στο λινκ που ανεβασε ο Βασιλης του τυπου του εσκασε το οπλο απο ιδιογομωση και οχι απο κωνο οπως και ενος χωριανου μου οπως ανεφερα...Δεν μιλαω για προσοχη οσον αφορα την αποδοση του φυσιγγιου αλλα οσον αφορα τις πιεσεις που ισως να εχουν καποια φυσιγγια ιδιογομωσης ή ισως και εμποριου...

Αν ο σκοπός σου είναι απλώς να μην αγοράσει κάποιος benelli επειδή δεν έμεινες εσύ ευχαριστημένος και όχι να πάει να κάνει κώνο για να γίνει όπλο τον θεωρώ έντιμο.
Όχι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου απλά καταθέτω την άποψη μου.......... Και να σου πω και κάτι........ Όσο κυνηγούσα κυνήγια Φέρμας με τη benelli δεν είχα παράπονο ,απλά το έκανα με αυστηρά επιλεγμένα φυσίγγια.......
Με τη ίδια λογική μπορεί και κάποιος άλλος να είναι ευχαριστημένος......... Δεν είναι κακό........ Δεν μπορεί να με πείσει όμως κανένας ότι βγάζει τις ίδιες ντουφέκιες με μια Remington ,με μια wintsester με μια beretta ,μια fabarm ,μια Browning κλπ......
Είπαμε το έχω δει με τα ματάκια μου........

Αυτή η προσπάθεια ισοπέδωσης όλων ώστε να βγαλουμε το συμπέρασμα ότι η benelli έχει κάνει τις πιο σωστές επιλογές στη γεωμετρία της κάνης
Αυτό μάλλον το έβγαλες από το μυαλό σου, γιατί εγώ δεν το είπα ποτέ.
Αντίθετα λέω ότι η γεωμετρία δεν παίζει μεγάλο ρόλο.

και δεν υστερεί πουθενά.........
Δεν υστερεί πουθενά και δεν χρειάζεται να ρίξω 2000 φυσίγγια για να το καταλάβω.

Όταν κάποιοι επιδιώκουν το "μέγιστο δυνατό" από την κάνη τους κάνουν τα πάντα να το πετύχουν ... εκεί κόλλαγε το 48cm κώνος και οι άλλες αλχημείες.
Αν δηλώνουν ευχαριστημένοι με τον πεντάποντο ας λένε πχ ότι είμαι ευχαριστημένος με ένα 80% σε #6 για μακρινές φάσσες με φυσίγγι ιδιογόμωσης.
Αυτό είναι κάτι συγκεκριμένο, το μέγιστο δυνατό είναι το 100% και εφαρμογή όλων των αλχημειών.

Εσύ προς τιμή σου, κάνεις και παρουσιάζεις δοκιμές.
Έλα Αθήνα να δεις τι δοκιμές κάνουν άλλοι να γελάσεις.
Κοιτάνε τον πίνακα και βγάζουν ποσοστά σε 1 δευτερόλεπτο.

Μένος δεν υπάρχει για κανέναν.
Συζήτηση κάνουμε.

Μου στελνει την καννη ουτε σημαδια σε χαρτια ουτε τιποτα ανεβαινω βουνο μπασιματα κιχλας ...πρωτη δευτερη τριτη ρε λεω μπας και?να μην τα πολυλογω καμμια σχεση το πριν με το μετα...
Με τι τσοκακι όλα αυτά?

Φιλε μου δεν με παρακολουθεις μιλαω για φουρνελα ιδιογομωσης... στο λινκ που ανεβασε ο Βασιλης του τυπου του εσκασε το οπλο απο ιδιογομωση και οχι απο κωνο οπως και ενος χωριανου μου οπως ανεφερα...Δεν μιλαω για προσοχη οσον αφορα την αποδοση του φυσιγγιου αλλα οσον αφορα τις πιεσεις που ισως να εχουν καποια φυσιγγια ιδιογομωσης ή ισως και εμποριου...
Οκ ,κι εγώ μιλάω για σπασμένο κλείστρο από εμπορικό ισπανοπυργιωτικο.

Αυτό μάλλον το έβγαλες από το μυαλό σου, γιατί εγώ δεν το είπα ποτέ.
Αντίθετα λέω ότι η γεωμετρία δεν παίζει μεγάλο ρόλο.

Δεν υστερεί πουθενά και δεν χρειάζεται να ρίξω 2000 φυσίγγια για να το καταλάβω.

Όταν κάποιοι επιδιώκουν το "μέγιστο δυνατό" από την κάνη τους κάνουν τα πάντα να το πετύχουν ... εκεί κόλλαγε το 48cm κώνος και οι άλλες αλχημείες.
Αν δηλώνουν ευχαριστημένοι με τον πεντάποντο ας λένε πχ ότι είμαι ευχαριστημένος με ένα 80% σε #6 για μακρινές φάσσες με φυσίγγι ιδιογόμωσης.
Αυτό είναι κάτι συγκεκριμένο, το μέγιστο δυνατό είναι το 100% και εφαρμογή όλων των αλχημειών.

Εσύ προς τιμή σου, κάνεις και παρουσιάζεις δοκιμές.
Έλα Αθήνα να δεις τι δοκιμές κάνουν άλλοι να γελάσεις.
Κοιτάνε τον πίνακα και βγάζουν ποσοστά σε 1 δευτερόλεπτο.

Μένος δεν υπάρχει για κανέναν.
Συζήτηση κάνουμε.
Σαφώς συζήτηση κάνουμε και ως προς τις δοκιμές που λες συμφωνώ ,ως προς το ότι η "ακατονομαστη" δεν υστερεί βλητικα συμφωνούμε ότι διαφωνούμε........!!!!!

Σαφώς συζήτηση κάνουμε και ως προς τις δοκιμές που λες συμφωνώ ,ως προς το ότι η "ακατονομαστη" δεν υστερεί βλητικα συμφωνούμε ότι διαφωνούμε........!!!!!
.sarcastic.
Αν θυμάμαι καλά τις δοκιμές που έκανες, νομίζω σου είπα να τις πετάξεις στο ρέμα και τις δύο. 😂

Βαγγέλη τα πράγματα για εμένα είναι απλά.
Όπλο που κάνει εμπλοκές, δεν βγάζει παρόμοιες συγκεντρώσεις και διατρήσεις με άλλα ή δεν σκοτώνει πάει στο ρέμα.

Παλιότερα εδώ αν θυμάσαι, όσοι δεν σκότωναν έπαιρναν αύξων αριθμό για κοντάκι και κώνο.
Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί είναι banαρισμένοι κάποιοι.

Τα φυσίγγια, τα τσοκ, το # σκαγιού, η απόσταση δεν έπαιζαν κανέναν ρόλο.
Κώνος και κοντάκι (άσχετα αν σου ερχόταν το όπλο ή όχι) και μετά όλα τα άλλα.
Αν σου ερχόταν, δεν είχε καμία σημασία, ... με custom κοντάκι θα σου ερχόταν λίγο καλύτερα και θα σκότωνες λίγο πιο καλά κάτι σαν τους κώνους ένα πράμα.
Εεε δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Αν δεν μπορεί κάποιος να κάνει ένα όπλο να σκοτώνει ας το ξεφορτωθεί από το να γ@μήσει την κάνη που θα την φορτωθεί κάποιος άλλος πιθανόν τρελάρας.

Βλέπω και αυτές τις τουφεκιές στα 25-30μ και με πιάνει αντράλα από την απαιτητική βλητική των 25μ.
Γι αυτό ψάχνουν τσοκ ιδιοκατασκευή 6 φορές πιο ανοιχτά από τον κύλινδρο.

Καταλαβαίνω ότι θέλουν να φαίνεται η ροζέτα για αυτό ριχνουν στα 25-30μ.
Αλλά η ροζέτα στα 25 δεν έχει καμία σχέση με τα 36,5μ ή τα 40 ή τα 45 ή τα 50.

Αλλά τουφεκιά με #0-2-4 στα 36,5 ή στα 50 δεν βλέπω, γιαυτό την λέω βλητική υπεροχή της τσίχλας.

Πάντως διασκεδάζουμε και γελάμε με αυτά που διαβάζουμε και γράφουμε οπότε όλα καλά.

Last edited:
Είμαι περίεργος να δω πως θα βοηθήσει στην δική σου και μάλιστα με κορυφαίο aftermarket τσοκ.
Ρίξε στα 36,5 από το στόμιο ένα φθηνό #8 32gr με το mod και άνοιξε άλλο ένα για να μετρήσεις σκάγια.

ps
Χαίρομαι που κατάφερα το +30% (o_O) που ακούγονταν πριν χρόνια για τον κώνο να γίνει max +6%.
Οκ σε αυτό συμφωνώ (ακόμη και εγώ) στα ανοιχτά τσοκ.
Βρισκεσε σε καλο δρομο.....yel.

Back