Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κανένας καταξιωμένος δεν μου έχει πει καθαρά ότι ο κώνος αυξάνει την μέγιστη δυνατή συγκέντρωση που μπορώ να πετύχω με το "χειρότερο" όπλο του κόσμου.
Ούτε ότι αυξάνει την διάτρηση.
"Βελτιώνει την κατανομή" λένε, ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, ... για ΜΕΓΙΣΤΗ συγκέντρωση κουβέντα.
Ρώτα εσύ και πες μας τι σου απάντησαν ... καταξιωμένους όμως.

Στον κύλινδρο ή στο 4άρι μπορεί να δεις διαφορές αλλά αυτό δεν το θέλω.
Λένε κάποιοι, ... ψάχνουμε το "μέγιστο δυνατό" και αυτό ακριβώς ρώτησα τους καταξιωμένους.

Επειδή κάποιοι έχουν πολλά πάρε δώσε με καταξιωμένους ας μας πουν κάποιον που μιλάει για αύξηση της μέγιστης συγκέντρωσης και κατά πόσο, στα ψιλά και στα χοντρά.
Ας ρωτήσουν και για διάτρηση.
Αφού κατά δήλωση σου δεν κυνηγάς κυχλα η αλλά φτερωτα η τουλαχηστον από ελάχιστα εως καθολου τι ψάχνεσαι ήθελα να ξέρω!!!!!

Και μπορεί να ψάχνω μέχρι και τα 80 αν φτάσω σε ηλικία,εάν δεν μου αρέσει όταν τραβάω πως πέφτει το θήραμα και δεν νεκρώνει στον αέρα αλλάζω όπλο γιατί το φυσίγγι το σκοτώνει φίλε και πέφτει αλλά το πώς πέφτει είναι θέμα κάνης που φτύνει αυτό που έχεις βάλει μέσα .Είναι κάτι που δεν νομίζω ότι μπορεί να δείξει ούτε ο πίνακας ούτε το χρονομετρο ούτε το παχυμετρο φένεται μόνο από τον άνθρωπο και την αντίληψη που έχει και δεν νομίζω ότι εύκολα θα εξηγηθεί.Και λέω ότι συγκεκριμένα σε ένα πράγμα δεν οφείλεται οφείλεται σε μια συνεργασία και τεριαγμα κάποιων χαρακτηριστικών σε λίγα όπλα δυστυχώς και όχι σε όλα.Δεν μπαίνω καν στη λογική ότι όλα είναι ίδια επειδή είτε έτσι είτε αλλιώς κάνουν τη δουλειά τούς.
Ακριβά φυσίγγια δεν ρίχνω ούτε εγώ σε τσίχλες πάντως.
Βασικά ρίχνω τα πιο φθηνά Ρουμελιώτη και Κένταυρο, παλιότερα έριχνα τα Jordan κόκκινα αλλά ακρίβυναν και τα έκοψα.

Πέρσι αγόρασα μερικά φυσίγγια για να κάνω δοκιμές ... υπάρχουν και φθηνά καλά.

2 πράγματα είναι τα βασικά ... συγκέντρωση και διάτρηση ...
Αν δεν τα μετρήσεις, για εμένα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.
Ωωωω ναι!!!
Αν ρίξεις την pmax με τον κώνο και την αρχική θα πετύχεις μια αύξηση στην συγκέντρωση στα ψιλά.
Σκοτώνει καλύτερα ?
Εξαρτάται...
Αν επαρκεί η v22-27-33...🙂

Ρε Γιάννη για τσιροπούλια μιλάμε στα 30μ όχι για πτερόσαυρους στα 100.
Γιατί μιλάμε ΜΟΝΟ για τσιροπουλια?
Τα παπιά,οι φασσες,τα τρυγονια,οι πέρδικες, σ'αυτα τα μέτρα,δεν μετράνε?
Εεεε,και λίγο πιο μακρυά...
Από πιο μέγεθος και πάνω παυουν να είναι τσιροπουλια?
Τα τσιροπουλια,για κάποιον που τα τιμάει κυνηγετικά,δεν έχουν αξία?
Μήπως πρέπει να δοκιμάζει σε 5,να καρπώνεται τα 2 και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν για τάισμα των αρπακτικών?

Κοιτάξτε το έχω ξαναγράψει,αλλοιπ πίνουν νερό στην 391 με 18.3 και άλλοι στην 391 Optima..Όλα μα όλα εξαρτώνται από το που και πώς και σε πόση απόσταση ρίχνει ο κάθε ένας και ακόμη τι θηράματα κυνηγά και πίσσα φυσίγγια ρίχνει το χρόνο..Ο στενός αυλός για να αποδώσει τα μέγιστα θέλει μεγάλο κώνο.Δεν μπορείς να μιλήσεις για ταχύτητες με σιγουριά στους αυλούς διότι παίζει μπάλα και η πλαστική τάπα που δεν ταιριάζουν όλες σωστά σε όλες τις κανες.Υπαρχουν πολλές λεπτομέρειες που δε μπορεί να τις συλλάβουν όλοι και αρκούνται στο 2/5/6% σου λέει και τι έγινε.Δεν είναι έτσι όμως.Τωρα όπως γράφετε ότι ο κώνος βοηθά μόνο στα ψιλά ούτε αυτό έχει ακρίβεια .
Είμαι περίεργος να δω πως θα βοηθήσει στην δική σου και μάλιστα με κορυφαίο aftermarket τσοκ.
Ρίξε στα 36,5 από το στόμιο ένα φθηνό #8 32gr με το mod και άνοιξε άλλο ένα για να μετρήσεις σκάγια.

ps
Χαίρομαι που κατάφερα το +30% που ακούγονταν πριν χρόνια για τον κώνο να γίνει max +6%.
Οκ σε αυτό συμφωνώ (ακόμη και εγώ) στα ανοιχτά τσοκ.

Ο κώνος βοηθά σε όλα τα φυσίγγια αλλά περισσότερο σε αυτά που έχουν μαλακά σκακια .Και μεγάλη στήλη .
Για να """βοηθήσει""" την μεγάλη στήλη και τα μαλακά σκάγια πρέπει ο κώνος να ρίξει πιέσεις και ταχύτητες.
Οπότε αν έχεις τέτοια σκάγια, ιδιογομώνεις με αλευράκι και τελειώνεις.
Αλλιώς τρέχεις να πιάσεις το παπί (αν πέσει).

Γιάννη αυτοί που στα λένε αυτά, τι φθηνά φυσίγγια παίρνουν μαζί τους όταν πάνε για παπιά ή φάσσες σε δύσκολους καιρούς ρίχνοντας τουφεκιές σε μεγάλες αποστάσεις ή πέρα από τα όρια για να ακριβολογήσω ?
Σε παρακαλώ μάθε.

Μεγάλη στήλη και ψιλά σκάγια λιγάκι δύσκολο νομίζω ... οπότε μιλάμε για χοντρά.

Last edited:
Εξαρτάται...
Αν επαρκεί η v22-27-33...🙂
Την οποία κανένας δεν μπορεί να μετρήσει.
Από πιο μέγεθος και πάνω παυουν να είναι τσιροπουλια?
Από πέρδικα.
Τα τσιροπουλια,για κάποιον που τα τιμάει κυνηγετικά,δεν έχουν αξία?
Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει.
Τιμάω όλα τα θηράματα και κυνηγάω και τσίχλες.
Τσιροπούλια εννοώ ότι δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο στα 25-30μ για να πέσει.
Μήπως πρέπει να δοκιμάζει σε 5,να καρπώνεται τα 2 και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν για τάισμα των αρπακτικών?
Δεν ξέρω, αυτό πες το σε αυτούς που δοκιμάζουν φυσίγγια απ ευθείας πάνω στο θήραμα.

για ποιόν λόγο εγώ να αφαιρέσω ΕΠΙΠΛΕΟΝ μισό χιλιοστό
Γιατι ουτως ή αλλως αυτο το επιπλεον μισο χιλιοστο δεν προκειται να σε γλυτωσει οπως δεν γλυτωσε τον αλλον απο το λινκ που ανεβασες που τα εριχνε μετα στα μεταλλα της Remington...οπως δεν γλυτωσε τον χωριανο μου που του σκασε στα μουτρα χωρις κωνο και χωρις καμμια απολυτως τροποποιηση της καννης...αλλα αν αυτο το μισο χιλιοστο σε κανει να νοιωθεις πιο ασφαλης εννοειται να μην προβεις σε καμμια τροποποιηση καννης, αν ειναι καθε φορα που πιανεις στα χερια το οπλο σου να σκεφτεσαι τι μπορει να σου προκαλεσει αυτο το μισο χιλιοστο που αφαιρεσες αστο καλυτερα δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να σου μπει η ιδεα στο μυαλο...Αλλα καλο ειναι να προσεχουμε πολυ τι φυσιγγιο βαζουμε μεσα στη θαλαμη μας οσο τουλαχιστον περισσοτερο μπορουμε...

Γιατι ουτως ή αλλως αυτο το επιπλεον μισο χιλιοστο δεν προκειται να σε γλυτωσει οπως δεν γλυτωσε τον αλλον απο το λινκ που ανεβασες που τα εριχνε μετα στα μεταλλα της Remington...οπως δεν γλυτωσε τον χωριανο μου που του σκασε στα μουτρα χωρις κωνο και χωρις καμμια απολυτως τροποποιηση της καννης...αλλα αν αυτο το μισο χιλιοστο σε κανει να νοιωθεις πιο ασφαλης εννοειται να μην προβεις σε καμμια τροποποιηση καννης, αν ειναι καθε φορα που πιανεις στα χερια το οπλο σου να σκεφτεσαι τι μπορει να σου προκαλεσει αυτο το μισο χιλιοστο που αφαιρεσες αστο καλυτερα δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να σου μπει η ιδεα στο μυαλο...Αλλα καλο ειναι να προσεχουμε πολυ τι φυσιγγιο βαζουμε μεσα στη θαλαμη μας οσο τουλαχιστον περισσοτερο μπορουμε...
Αλλά σε μικρότερο φουρνέλο μπορεί να την γλυτώσει κάποιος με ένα φούσκωμα, όχι διάρρηξη.
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα.

Αλλά σε μικρότερο φουρνέλο μπορεί να την γλυτώσει κάποιος με ένα φούσκωμα, όχι διάρρηξη.
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα.
Φούσκωμα η διάρρηξη,επί της ουσίας είναι ζημιά χωρίς επιστροφή.
Στην δεύτερη περίπτωση μπορεί να φάμε τίποτα κατάλοιπα στα μούτρα.
Τα μεταλλα που χρησιμοποιούνται στις κανες,δεν θρυμματίζονται(πατέντα της Beretta η οποία δόθηκε σε όλες τις οπλοκατασκευαστριες).

Αφού για κάποιους ο κώνος είναι για να πηγαίνει όλα τα φυσίγγια και ιδίως τα φθηνά για ποια προσοχή στα φυσίγγια μιλάς;

Αυτό το "μέγιστο δυνατό" το έχετε κάνει σημαία Βαγγέλη.
Κάντε κώνους 48cm τότε και όχι 5cm αν ψάχνετε το ψιλό σκάγι στα ανοιχτά τσοκ και θέλετε το μέγιστο δυνατό στον cyl.
Κάντε και μια αποχρωμίωση, μια ψιλοδιεύρυνση και ένα porting + ένα kicks μετά για να πιάσετε το max βεληνεκές της τσίχλας στον κύλινδρο.
Σου ξεκάθαριζω ότι δεν έκανα ούτε θα κάνω ποτέ μου κώνο..........
Είμαι αντίθετος σε αυτή την πρακτική........ Νομίζω ότι δεν το χρειάζομαι στο όπλο που έχω.......
Εάν πάλι είχα όπλο που θεωρούσα ότι δεν με ικανοποιεί πολύ απλά θα άλλαζα όπλο.......
Γιατί όμως όλο αυτό το μένος......... Αυτή η προσπάθεια αφορισμού των διαφόρων βελτιώσεων που μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει στο όπλο του ........
Προς τι ο μηδενισμός όλων και το να πηγαίνεις από το ένα άκρο στο άλλο........
Γιατί θα πρέπει να κάνουμε από τον 1,5 πόντους κώνο 48.........
Ποιος τα είπε όλα αυτά..........
Αυτή η προσπάθεια ισοπέδωσης όλων ώστε να βγαλουμε το συμπέρασμα ότι η benelli έχει κάνει τις πιο σωστές επιλογές στη γεωμετρία της κάνης και δεν υστερεί πουθενά.........
Όχι λοιπόν μπορεί να είναι όμορφο όπλο , αξιόπιστο ζυγισμένο αλλά ντουφέκιες δεν έχει φίλε ,ούτε θα φτιάξεις την εικόνα της με αναλύσεις και διαγράμματα............
Κάποιοι έχουμε και προσωπική άποψη......

Αν δεν πρέπει να ακολουθώ την λογική τότε τι μένει;
Εσύ να ακολουθείς τη λογική σου ,αλλά μην προσπαθείς να πείσεις εμένα που θέλω να κάνω το κέφι μου με λογικά επιχειρήματα........
Σου έφερα το παράδειγμα των τσοκ που δεν προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό και όμως τα αγοράζουμε.........
Έτσι και ο κώνος ........ Τον φτιάχνεις για το 5% ίσως 10% παραπάνω.........
Για σένα δεν είναι διαφορά εγώ δεν το βλέπω έτσι.........
Ελπίζω να έγινα κατανοητός........

Σου ξεκάθαριζω ότι δεν έκανα ούτε θα κάνω ποτέ μου κώνο..........
Είμαι αντίθετος σε αυτή την πρακτική........ Νομίζω ότι δεν το χρειάζομαι στο όπλο που έχω.......
Εάν πάλι είχα όπλο που θεωρούσα ότι δεν με ικανοποιεί πολύ απλά θα άλλαζα όπλο.......
Γιατί όμως όλο αυτό το μένος......... Αυτή η προσπάθεια αφορισμού των διαφόρων βελτιώσεων που μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει στο όπλο του ........
Προς τι ο μηδενισμός όλων και το να πηγαίνεις από το ένα άκρο στο άλλο........
Γιατί θα πρέπει να κάνουμε από τον 1,5 πόντους κώνο 48.........
Ποιος τα είπε όλα αυτά..........
Αυτή η προσπάθεια ισοπέδωσης όλων ώστε να βγαλουμε το συμπέρασμα ότι η benelli έχει κάνει τις πιο σωστές επιλογές στη γεωμετρία της κάνης και δεν υστερεί πουθενά.........
Όχι λοιπόν μπορεί να είναι όμορφο όπλο , αξιόπιστο ζυγισμένο αλλά ντουφέκιες δεν έχει φίλε ,ούτε θα φτιάξεις την εικόνα της με αναλύσεις και διαγράμματα............
Κάποιοι έχουμε και προσωπική άποψη......
Ε τότε αφήστε ήσυχη την benelli και προτείνετε όπλα τόσο δύσκολο είναι ;Και αν γίνει ατύχημα από φουρνελο τραβα να βρεις το δίκιο σου ,όχι ότι είναι εύκολο .

Εσύ να ακολουθείς τη λογική σου ,αλλά μην προσπαθείς να πείσεις εμένα που θέλω να κάνω το κέφι μου με λογικά επιχειρήματα........
Σου έφερα το παράδειγμα των τσοκ που δεν προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό και όμως τα αγοράζουμε.........
Έτσι και ο κώνος ........ Τον φτιάχνεις για το 5% ίσως 10% παραπάνω.........
Για σένα δεν είναι διαφορά εγώ δεν το βλέπω έτσι.........
Ελπίζω να έγινα κατανοητός........
Φίλε μου οι συμβουλές μου δεν είναι για εσένα ελπίζω και εγώ να έγινα κατανοητός.

Ε τότε αφήστε ήσυχη την benelli και προτείνετε όπλα τόσο δύσκολο είναι ;Και αν γίνει ατύχημα από φουρνελο τραβα να βρεις το δίκιο σου ,όχι ότι είναι εύκολο .
Κοίταξε να δεις...... Εγώ το δρόμο τον έδειξα .......
Την έδιωξα και ησύχασα......... Νιώθω πολύ καλά από την απόδοση του όπλου που επέλεξα.......... Δεν με ενδιαφέρει να προτείνω κανένα όπλο......... Ο καθένας ας κάνει την επιλογή του .........
Θέλεις μπενελι?????? Πάρε μπενελι.......... Κανένα πρόβλημα........... Μην προσπαθείς όμως να με πείσεις ότι δεν υστερεί βλητικα.....
Το έργο το έχω δει από πολύ παλιά...........

Κοίταξε να δεις...... Εγώ το δρόμο τον έδειξα .......
Την έδιωξα και ησύχασα......... Νιώθω πολύ καλά από την απόδοση του όπλου που επέλεξα.......... Δεν με ενδιαφέρει να προτείνω κανένα όπλο......... Ο καθένας ας κάνει την επιλογή του .........
Θέλεις μπενελι?????? Πάρε μπενελι.......... Κανένα πρόβλημα........... Μην προσπαθείς όμως να με πείσεις ότι δεν υστερεί βλητικα.....
Το έργο το έχω δει από πολύ παλιά...........
Αν ο σκοπός σου είναι απλώς να μην αγοράσει κάποιος benelli επειδή δεν έμεινες εσύ ευχαριστημένος και όχι να πάει να κάνει κώνο για να γίνει όπλο τον θεωρώ έντιμο.

Back