Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εκτός αυτού πιστεύω ότι ο κόσμος που ψάχνετε για τέτοιου είδους βελτιώσεις και μετατροπές το κάνει από μεράκι,για να πάρει το μέγιστο δυνατό κι όχι για να χτυπήσει πέντε πάπια η τσίχλες η ότι παραπάνω.......
Αυτό το "μέγιστο δυνατό" το έχετε κάνει σημαία Βαγγέλη.
Κάντε κώνους 48cm τότε και όχι 5cm αν ψάχνετε το ψιλό σκάγι στα ανοιχτά τσοκ και θέλετε το μέγιστο δυνατό στον cyl.
Κάντε και μια αποχρωμίωση, μια ψιλοδιεύρυνση και ένα porting + ένα kicks μετά για να πιάσετε το max βεληνεκές της τσίχλας στον κύλινδρο.

Και λέω ότι ένα οπλο όσο αξιόπιστο και να είναι όταν γίνει έφραξε η μπει λάθος φυσηγγι!! Μόνο τοτε θα ανηξει δεν ξέρω άλλο λόγο… και όταν κάνουμε επέμβαση στην κάνη διαλέγουμε οπλουργους καταξιωμένους όχι την Μαρηκα της γειτονιάς
Κανένας καταξιωμένος δεν μου έχει πει καθαρά ότι ο κώνος αυξάνει την μέγιστη δυνατή συγκέντρωση που μπορώ να πετύχω με το "χειρότερο" όπλο του κόσμου.
Ούτε ότι αυξάνει την διάτρηση.
"Βελτιώνει την κατανομή" λένε, ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, ... για ΜΕΓΙΣΤΗ συγκέντρωση κουβέντα.
Ρώτα εσύ και πες μας τι σου απάντησαν ... καταξιωμένους όμως.

Στον κύλινδρο ή στο 4άρι μπορεί να δεις διαφορές αλλά αυτό δεν το θέλω.
Λένε κάποιοι, ... ψάχνουμε το "μέγιστο δυνατό" και αυτό ακριβώς ρώτησα τους καταξιωμένους.

Επειδή κάποιοι έχουν πολλά πάρε δώσε με καταξιωμένους ας μας πουν κάποιον που μιλάει για αύξηση της μέγιστης συγκέντρωσης και κατά πόσο, στα ψιλά και στα χοντρά.
Ας ρωτήσουν και για διάτρηση.

Last edited:
Υπάρχουν μάστορες που υλοποιούν ότι τους ζητήσεις,ελαφρά τη καρδία και κάποιοι που απλά ΔΕΝ το κάνουν κρίνοντας ότι αυτό που τους ζητάνε είναι αχρειαστο η είναι εκτός ορίων ασφαλείας.
Γνωστός,έστειλε το όπλο του σε μάστορα για κώνους έχοντας βάλει το συμφωνημενο αντίτιμο μέσα στις κανες.
Δηλ,προπληρωσε την εργασία.
Το όπλο του επεστραφει όπως απεσταλλει με τα χρήματα μέσα!
Ο μάστορας του είπε ότι δεν αναλαμβάνει την δουλειά,το όπλο του δεν χρειάζεται αυτό που του ζητήθηκε να κάνει και αν επιμένει ας απευθυνθεί σε άλλον...
Κάποιος άλλος μπορεί να μην λειτουργούσε έτσι!
Ο μαστορας που ξηγηθηκε ετσι ειναι μαγκας μπραβο του

Γιάννη,τις διαφορές σε απόδοση θα τις δεις σε ψιλό σκάγι.
Από #5-6 και ψιλοτερα.
Στα πιο χοντρά,η ψαλίδα κλείνει.
Χωρίς να σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτη!
Αν ρίχνεις σφαιρίδια,πολύ φασαρία για ελάχιστη διαφορά στο αποτέλεσμα.
1. Γιατί τότε πχ η Beretta δεν αυξάνει την μέγιστη συγκέντρωση στο full πάνω από 70% στα τεφτέρια της ακόμα και στα optima plus ?
1692698819804.png
2. Γιατί δεν έχω δει σημαντικές διαφορές σε μαμά κώνους από 1,5-7cm ακόμα και σε ψιλότερα σκάγια ?

Όλη η ιστορία γίνεται για ψιλά σκάγια σε ανοιχτά τσοκ, εκεί που δεν υπάρχει καμιά βλητική απαίτηση, αντίθετα θες ανοιχτή τουφεκιά για να αυξήσεις τις καρπώσεις.

Last edited:
Σκέψου όμως ότι όταν έχεις τέτοια πληθώρα θηραμάτων δεν ενδιαφέρεσαι για τη βλητική απόδοση....... Διαλέγεις που θα ρίξεις......
Εκτός αυτού πιστεύω ότι ο κόσμος που ψάχνετε για τέτοιου είδους βελτιώσεις και μετατροπές το κάνει από μεράκι,για να πάρει το μέγιστο δυνατό κι όχι για να χτυπήσει πέντε πάπια η τσίχλες η ότι παραπάνω.......
Μη ξεχνάς ότι το κυνήγι είναι χόμπι μας ......
Άλλος αλλάζει κάθε χρόνο σκυλιά,άλλος όπλα,ρουχισμό,αυτοκίνητα διαφορά γκατζετ........κλπ.....
Εάν ήταν το θέμα μόνο η καρπωση τα περισσότερα από αυτά που ξοδεύουμε τα λεφτά μας θα ήταν περιττά.........
Και το αυτοκίνητο μπορείς να το πειράξεις και να πάει καλύτερα...........
Εσύ που έχεις τη λοξά το κάνεις.......εγώ που δεν την έχω δεν το κάνω.........
Μη προσπάθεις λοιπόν ,όπως και άλλοι συνάδελφοί να τα εξηγήσετε όλα με την στενή έννοια της λογικής βάζοντας κάτω τα συν και τα πλην,υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν αυτό το τρόπο σκέψης........
Ένα εξωεργοστασιακο τσοκ π.χ. αποδεδειγμένα δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο και όμως παρά πολλοί από εμάς τα αγοράζουν........
Αν δεν πρέπει να ακολουθώ την λογική τότε τι μένει;

Γιατί τότε πχ η Beretta δεν αυξάνει την μέγιστη συγκέντρωση στο full πάνω από 70% στα τεφτέρια της ?
Επειδή δεν την ενδιαφέρει.
Το ορθόν,δεν "συμφέρει"η πολύ κλειστή τουφεκιά!
Η 391 tecknys ,αν δεν κάνω λάθος,βγήκε στην αγορά με 18,2 αυλό και κώνο στα 9cm.
Πολλοί από αυτούς που την αγόρασαν,την πούλησαν επειδή δε μπορούσαν να την διαχειριστούν.
Δεν θα δεις πολλές να είναι για πούλημα,πλέον...
2. Γιατί δεν έχω δει σημαντικές διαφορές σε μαμά κώνους από 1,5-7cm ακόμα και σε ψιλότερα σκάγια ?
Δεν μπορώ να αμφισβητήσω αυτό που ΕΙΔΕΣ,όπως και δεν μπορώ να μην πιστέψω αυτό που έχω ΔΕΙ!🙂
Όλη η ιστορία γίνεται για ψιλά σκάγια σε ανοιχτά τσοκ, εκεί που δεν υπάρχει καμιά βλητική απαίτηση, αντίθετα θες ανοιχτή τουφεκιά για να αυξήσεις τις καρπώσεις.
Όχι ακριβώς...
Δεν δουλεύει ο κώνος ΜΟΝΟ στα πολύ ανοιχτά τσοκ.
Η βασική διαφορά είναι η ποιότητα της τουφεκιας.
Άλλο πράγμα είναι το 60% απόδοση με 3* κι άλλο το ίδιο ποσοστό με 4*!
Στην πρώτη περίπτωση έχουμε τα περιφερειακά να "εξαναγκάζονται"σε πιο κλειστή κατανομή λόγω τσοκ και στην δεύτερη έχουμε πιο ευθύγραμμη τροχιά λόγω μικρότερων παραμορφώσεων.
Πια περίπτωση πιστεύουμε ότι μας συμφέρει?
Ποια τουφεκιά από τις δύο θα καταβάλει αποτελεσματικότερα?
Δεν λέμε για το κέντρο της τουφεκιας!
Τα κέντρα σκοτώνουν any way!😉

Όχι ακριβώς...
Δεν δουλεύει ο κώνος ΜΟΝΟ στα πολύ ανοιχτά τσοκ.
Η βασική διαφορά είναι η ποιότητα της τουφεκιας.
Άλλο πράγμα είναι το 60% απόδοση με 3* κι άλλο το ίδιο ποσοστό με 4*!
Στην πρώτη περίπτωση έχουμε τα περιφερειακά να "εξαναγκάζονται"σε πιο κλειστή κατανομή λόγω τσοκ και στην δεύτερη έχουμε πιο ευθύγραμμη τροχιά λόγω μικρότερων παραμορφώσεων.
Πια περίπτωση πιστεύουμε ότι μας συμφέρει?
Ποια τουφεκιά από τις δύο θα καταβάλει αποτελεσματικότερα?
Δεν λέμε για το κέντρο της τουφεκιας!
Τα κέντρα σκοτώνουν any way!😉
2 πράγματα είναι τα βασικά ... συγκέντρωση και διάτρηση ...
Αν δεν τα μετρήσεις, για εμένα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.

Αν ρίξεις την pmax με τον κώνο και την αρχική θα πετύχεις μια αύξηση στην συγκέντρωση στα ψιλά.
Σκοτώνει καλύτερα ?

Ρε Γιάννη για τσιροπούλια μιλάμε στα 30μ όχι για πτερόσαυρους στα 100.
Τες πα ...

ps
391 δεν έχει ο Χομπίστας και ο Βαγγέλης ?

Εγώ πάντως φίλε δε ψάχνω φυσίγγια με 15/20/30€ το κουτί ρίχνω με της σειράς.
Γι αυτό έχεις αλλάξει 20 όπλα και ακόμα ψάχνεσαι. .yel.
Πάρε κανένα Rooster να δεις βλητική υπεροχή που δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου. 😁

Η 391 η greystone βγήκε με 18,2 και η πρωτες 391 gold με 18,3 σαν του Γεράσιμου.
Κοιτάξτε το έχω ξαναγράψει,αλλοιπ πίνουν νερό στην 391 με 18.3 και άλλοι στην 391 Optima..Όλα μα όλα εξαρτώνται από το που και πώς και σε πόση απόσταση ρίχνει ο κάθε ένας και ακόμη τι θηράματα κυνηγά και πίσσα φυσίγγια ρίχνει το χρόνο..Ο στενός αυλός για να αποδώσει τα μέγιστα θέλει μεγάλο κώνο.Δεν μπορείς να μιλήσεις για ταχύτητες με σιγουριά στους αυλούς διότι παίζει μπάλα και η πλαστική τάπα που δεν ταιριάζουν όλες σωστά σε όλες τις κανες.Υπαρχουν πολλές λεπτομέρειες που δε μπορεί να τις συλλάβουν όλοι και αρκούνται στο 2/5/6% σου λέει και τι έγινε.Δεν είναι έτσι όμως.Τωρα όπως γράφετε ότι ο κώνος βοηθά μόνο στα ψιλά ούτε αυτό έχει ακρίβεια .Ο κώνος βοηθά σε όλα τα φυσίγγια αλλά περισσότερο σε αυτά που έχουν μαλακά σκακια .Και μεγάλη στήλη .

Γι αυτό έχεις αλλάξει 20 όπλα και ακόμα ψάχνεσαι. .yel.
Πάρε κανένα Rooster να δεις βλητική υπεροχή που δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου. 😁
Και μπορεί να ψάχνω μέχρι και τα 80 αν φτάσω σε ηλικία,εάν δεν μου αρέσει όταν τραβάω πως πέφτει το θήραμα και δεν νεκρώνει στον αέρα αλλάζω όπλο γιατί το φυσίγγι το σκοτώνει φίλε και πέφτει αλλά το πώς πέφτει είναι θέμα κάνης που φτύνει αυτό που έχεις βάλει μέσα .Είναι κάτι που δεν νομίζω ότι μπορεί να δείξει ούτε ο πίνακας ούτε το χρονομετρο ούτε το παχυμετρο φένεται μόνο από τον άνθρωπο και την αντίληψη που έχει και δεν νομίζω ότι εύκολα θα εξηγηθεί.Και λέω ότι συγκεκριμένα σε ένα πράγμα δεν οφείλεται οφείλεται σε μια συνεργασία και τεριαγμα κάποιων χαρακτηριστικών σε λίγα όπλα δυστυχώς και όχι σε όλα.Δεν μπαίνω καν στη λογική ότι όλα είναι ίδια επειδή είτε έτσι είτε αλλιώς κάνουν τη δουλειά τούς.

Back