Βελτίωση απόδοσης κάννης και καλής λειτουργίας του κυνηγετικού οπλου

• Thread starter Thread starter jnp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ρε φίλε, έτσι έχω μάθει.
Όταν δεν ξέρω κάτι να ρωτάω τους ειδικούς, αυτούς που ξέρουν και είναι η δουλειά τους.
Όχι τον κυρ Μήτσο στην Σπύρου Πάτση. 😂

Εντάξει ήταν μ@λακία μου που το έβαλα. Επρεπε να γίνει λίγο παιχνίδι ακόμα και μετά να το βάλω. 😂

Και ασχολήθηκα με όλα αυτά (δοκιμές, ερωτήσεις κτλ) γιατί κάποιοι επέμεναν ότι οι Benelli μόνο τραυματίζουν.
.sarcastic.
Άντε ρε απο κει που θα μας πουνε οι μπουρτζόβλαχοι απ'το Τέξας για τον κώνο...
Τι ξέρει η Μπρίλεϋ απ'αυτά;;; Είχανε και στο χωριό τους;;;;;;;;;;;;
.sarcastic.

Υ.Γ.:Και επιτέλους ρε Βασίλη, άσε τον Γιάννη να δουλέψει και μην τον τσιγκλάς συνέχεια, υπάρχει κόσμος που περιμένει τα κοντάκια του! (ευτυχώς όχι εγώ)
.very funny.

ρε συ δεν σου ειπα να το γυρισεις και να λες τα καλυτερα για τους κωνους ,δεν ειπαμε 50-50 τα φραγκα τωρα πας και γραφεις αυτα.Σου στελνω τα αλεζουαρ πισω
Πήρες και reamer 48cm πανάθεμά σε αχαχαχαχα
ΑΣΤΕΙΟΟΟΟΟ

Αρα αγοραζουμε ολοι benelli, κωνοι αυλοι και μαλακιες, και οσοι σκοπευεται να αγορασεται dt11-12, πεταμενα λεφτα, παραμυθι το εργο.
Βρε εδώ μιλάμε για όπλα, όχι σκορποχώρια σαν το δικό σου με τον κώνο 7cm .yel.
Δεν ήξερες, ... δεν ρώταγες ;;;
Όλο εγώ να γίνομαι κακός ;

"Χαλασμένη" και η Briley εεε ... 🤣
Δεν ξέρει τι λέει ;
Σου είπα να στείλεις εσύ mail για να βεβαιωθείς για την απάντηση.

Να δούμε τι άλλο άσσο κρύβω στο μανίκι μου ... συνεχίστε ακάθεκτοι να ασχολείστε με ασήμαντα πράγματα.

Πήρες και reamer 48cm πανάθεμά σε αχαχαχαχα
ΑΣΤΕΙΟΟΟΟΟ

Βρε εδώ μιλάμε για όπλα, όχι σκορποχώρια σαν το δικό σου με τον κώνο 7cm .yel.
Δεν ήξερες, ... δεν ρώταγες ;;;
Όλο εγώ να γίνομαι κακός ;

"Χαλασμένη" και η Briley εεε ... 🤣
Δεν ξέρει τι λέει ;
Σου είπα να στείλεις εσύ mail για να βεβαιωθείς για την απάντηση.

Να δούμε τι άλλο άσσο κρύβω στο μανίκι μου ... συνεχίστε ακάθεκτοι να ασχολείστε με ασήμαντα πράγματα.
Τα εχεις κανει ολα ισωμα, ριξε σερι ενα κουτι φυσιγγια μαγκνουμ με το δικο σου και βγαλε φωτογραφια τον ωμο σου, η μαμα μπερετα 18,6 το δικο σου 18,4, επιμενει η μπενελλι σ'αυτο το αυλο με κοντο κωνο επειδη ειναι αδρανειας μη τυχον και σε ακραιες περιπτωσεις κανει εμπλοκη και την εχουμε θεοποιησει, συν οτι εγω δεν μιλησα ποτε για διαφορα συγκεντρωσης 10%, φερε καλα το οπλο στα μετρα σου να μην γινεται μωβ ο ομως, αν και στα γουρουνια δεν ριχνεις ευτυχως για σενα πολλα φυσιγγια. Επισης να το ξαναγραψω ο Λεο δεν ειναι καποιος τυχαιος και τον αμφισβητεις, μαλλον απο αυτα που διαβαζε απογοητευτηκε και σταματησε να γραφει, και αν το ν3 δεν εβγαζε προβληματα (μπορει να υστερουσε βλητικα σε σχεση με την τρομερη μπενελλι), δεν θα το πουλαγε, και μην ξεχνας τη μπενελλι Μ4 που επειδη εκει δεν επαιζε η αδρανεια(γιατι αραγε αφου ειναι σουπερ ντουπερ και δεν χρειαζεται και καθαρισμα} και τα πειραματα στον Αμερικανικο Στρατο, εφτιαξε αεριων, προφανως τυχαια ετσι για αλλαγη.Φαντασου γλεντια να εφτιαχνε Μ4 κυνηγετικο, αλλα ξερει οτι θα χαλασει το ονειρο και θα χασει πωλησεις απο τις 40 παραλλαγες των τριων βασικων μοντελων της.Αφου πουλαει και κονομαει καθεται στα αυγα της.

Αρα αγοραζουμε ολοι benelli, κωνοι αυλοι και μαλακιες, και οσοι σκοπευεται να αγορασεται dt11-12, πεταμενα λεφτα, παραμυθι το εργο.
Όχι ρε συ, για τσίχλες καλά είναι και αυτά (βλητικά εννοώ). 😂.yel.
Μπαίνετε όμως στο νόημα σιγά σιγά.

Εσύ ρώτα την Perazzi τι διαφορές σε συγκέντρωση να περιμένεις από μακρύ κώνο στα τραποτούφεκά της ή τα κυνηγετικά της στα 36,5m.
Πιστεύω να σου απαντήσει. ;)
Εκτός αν θες να το κάνω εγώ.
Rob Roberts, Guerini (due cone) δεν απάντησαν, μάλλον θα γελάνε ακόμα με την ερώτηση.

Σας είπα να γίνει ανακωχή με τους κώνους και τις Benelles και να ασχοληθούμε με τίποτα σημαντικό αλλά δεν με ακούσατε.
Τώρα θα μάθετε την αλήθεια, the hard way.

Καλό βράδυ σε όλους.

Όχι ρε συ, για τσίχλες καλά είναι και αυτά (βλητικά εννοώ). 😂.yel.
Μπαίνετε όμως στο νόημα σιγά σιγά.

Εσύ ρώτα την Perazzi τι διαφορές σε συγκέντρωση να περιμένεις από μακρύ κώνο στα τραποτούφεκά της ή τα κυνηγετικά της στα 36,5m.
Πιστεύω να σου απαντήσει. ;)
Εκτός αν θες να το κάνω εγώ.
Rob Roberts, Guerini (due cone) δεν απάντησαν, μάλλον θα γελάνε ακόμα με την ερώτηση.

Σας είπα να γίνει ανακωχή με τους κώνους και τις Benelles και να ασχοληθούμε με τίποτα σημαντικό αλλά δεν με ακούσατε.
Τώρα θα μάθετε την αλήθεια, the hard way.

Καλό βράδυ σε όλους.
Την αληθεια τη δικη σου και 'γω τη δικη μου, οτι καταλαβαινει ο καθενας.
Καλο βραδυ επισης.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βελτίωση-απόδοσης-κάννης-και-καλής-λειτουργίας-του-κυνηγετικού-οπλου.5126/page-5#post-902791

Κι' αυτο παλιοοπλο ειναι, 48cm κωνο και μαλακιες, αλλα ξεχασα, δεν κανει αυτο για κυνηγι, εχουμε πιο πολλες απαιτησεις στο κυνηγι.Και δεν εχουμε συγκριτικες δοκιμες με την υπερτατη κανη της benelli.......

Δεν το αφήνω απέξω Μανώλη, το έγραψα παλιότερα, αλλά σχεδόν κανείς δεν ρίχνει φυσίγγια με κάλυκα ίσου μήκους με την θαλαμη, και επειδή στην θαλάμη έχουμε την μέγιστη επιτάχυνση, άρα και ακτινικές πιέσεις , ένα φυσίγγι μήκους 69 χιλιοστών σε θαλαμη 76 αναγκάζει την στήλη να διασταλεί όσο και η θαλάμη. Αλλά ακόμα και με ταύτιση μήκους, αφαιρώντας το 1 χιλιοστό ( 0,5 ή λιγότερο είναι το πάχος του κάλυκα), μένει η μετάβαση από 19,4 στην διάμετρο του αυλού.
Άλλο όμως 19,4 σε 18,4 και άλλο από 20,4 σε 18,4.

Επίσης μια σκέψη που κάνω που σίγουρα έχει κάποια βάση είναι ότι η ταχύτητα με την οποία περνανε τα σκάγια από τον κώνο είναι τόσο μεγάλη που είτε μικρός είτε μεγάλος είναι ο κώνος η συμπίεση και στις δύο περιπτώσεις θα είναι αρκετά βίαιη ώστε να προκαλέσει παραμορφώσεις στα σκάγια λόγο σύσφιξης της κάννης. Διοτι η συμπίεση και στις δύο περιπτώσεις παραμένει ίδια από 19,4 σε 18,4 και δεν αλλάζει. Οπότε οι λιγότερες παραμορφώσεις στα σκάγια στον μεγαλύτερο κώνο δεν οφείλονται τοσο στην πιο ομαλή συμπίεση λόγο μείωσης της διαμέτρου της κάννης σε μαγκυτερο μήκος με μικρότερη γωνια αλλα στην πιο ομαλή επιταχυνση των σκαγιων λόγο μειωμένων πιέσεων έως και 300 bar όπως λες παραπάνω και άρα λιγότερη παραμόρφωση των κάτω σκαγιων που εφάπτονται με τον πάτο του κυαθιου. Γενικοτερα πιστεύω ότι τα περισσότερα σκάγια που παραμορφώνονται και βρίσκονται στην περιφέρεια της κατανομής είναι εκείνα που βρίσκονται στο κάτω μέρος και εφάπτονται στον πάτο του κυαθιου παρά αυτά που εφάπτονται στα πλαϊνά τοιχώματα περιμετρικά του κυαθιου και της κάννης. Γιατί οι κάθετες προς το μήκος της κάννης δυνάμεις ειναι πολυ μικρότερες σε σχέση με τις δύναμεις που είναι παράλληλες με την κάννη λόγο πιέσεων και αδράνειας των σκαγιων και της βίαιης επιτάχυνσης οπότε τις περισσότερες παραμορφώσεις στα σκάγια τις έχουμε λόγο της βίαιης επιτάχυνσης των σκαγιων και την συμπίεση τους από το βυσμα κατά μήκος της κάννης και όχι τόσο λόγο σύσφιξης της διαμέτρου της κάννης στα σκάγια που εφάπτονται περιμετρικά στα τοιχώματα του κυαθιου ή της κάννης.

Last edited:
Μεγάλο πρόβλημα οι Benelles με τα πολλά γραμμάρια.
Σκορποχώρι άνευ κώνου, φυσίγγι φυσικά του Νικ.
Νίκο κάνε μαθήματα μέσω Internet.
Θα τα κονομήσεις. 🤣

View attachment 77606
Ναι τρομερο παραδειγμα. 1 στα 100 πηγε καλα θα το βγαλω στο τικ τοκ.
Αλλα κ παλι κλωτσαει σαν γαιδαρος
Μην μου δειχνεις φυσιγγια του Νικου

Το ξεκινήσαμε με τον διευρυμενο αυλό και καταλήξαμε σε αδιέξοδο. Το γυρίσαμε στον κώνο και πάλι καταλήγουμε σε αδιέξοδο. Τώρα για να κατηγορήσουμε και σε αυτό το θέμα την benelli ότι δεν σκοτώνει θα το γυρίσουμε στην ανάκρουση ότι κλωτσαει σαν γάιδαρο. Όμως ρε παιδιά δεν είναι μόνο η benelli που έχει στενό αυλό και μικρό κώνο. Τόσα άλλα όπλα έχουν παρόμοιες κάννες σε χαρακτηριστικά. Πώς γίνεται όλα αυτά να σκοτώνουν και μόνο η benelli να μην σκοτώνουν; Νομίζω ότι η πλειοψηφία των όπλων ούτε διευρυμένο αυλό έχουν ούτε μεγαλο κώνο. Δεν γίνεται να είναι όλα άχρηστα και μόνο τα beretta και τα Browning να σκοτώνουν. Κάτι κάνετε λάθος.

Last edited:
Έχω δει και του χομπίστα τα οποία τα θεωρώ νορμάλ και φυσιολογικά.

Πάει παραπάνω βρε Βαγγέλη.
Πόσο όμως ;
Εσύ έλεγες ότι βγάζεις άνετα 85% με απλά εμπορικά.
Αυτό δεν γίνεται ρε φίλε, πως να στο πω πιο απλά ;
Οι δοκιμές υπάρχουν αναρτημένες........
85% έβγαλε με φυσίγγι ιδιογομωση που στήθηκε σαν εμπορικό χωρίς μπαφερ αλεύρι κλπ.........
Το σεταπ είναι: 12/70 cheditte 688 mb36 1,80 x36 z2m 18 No 4 * 57,80
Να σου δώσω ακόμη ένα που βγάζει 81% με 3*..........
12/70 686 sipe 1,65x 35 bioretabille 21 No 4 6* 57,50
Και το πρώτο 85% το έπιασε με 3*..........
Φυσικά υπάρχουν κι άλλα τέτοια σεταπ.......

Αντε παλι απο την αρχη....
Βρε Στελιο τι δουλεια εχουν οι μαρκες των οπλων...και μου αναφερεις παλι Μπερετα - Μπενελι ..κτλ .
Ολα τα οπλα οταν ειναι μαγκνουμ ριχνουν τετοιες γομωσεις και τις διαχειριζονται μια χαρα...
Εδω ριχνει το ΒΟΙΤΟ και μου εχει κρεμασει το σαγονι πολλες φορες....η Μπενελι θα κωλωσει...??? o_O

View attachment 77588

Στελαρα,,,,μην ξανα διαβασω...παπαριες απο εσενα για την Μπενελι!!! :)

Παρε και μια το ΒΟΙΤΟ...

View attachment 77590

Ο ''σιδεριάς'' το ΒΟΙΤΟ...διαχειριζεται 48-50 γραμμαρια και αλλα οπλα δεν μπορουν ???

Τι ειναι αυτα που μου λες αποψε βρε φιλαρα μου ???
Βρε μπας και κουναει το καραβι ??? :D 🥰
Ειναι πολυ απλα τα πραγματα Νικο
2 μπενελλι με 4 καννες. Ριχνω καλα μονο με την μια καννη.
Δεν χρειαζεται να ειναι στη Nasa καποιος για να το εξηγησει.
Μιλαω παντα για μομπιλ. Δεν εχω δοκιμασει crio, powerbore σε καλ12.
Το μποιτο εχει κωνο κ ειναι 76αρι αχρωμιωτο γι αυτο ριχνει καλα.
Μπουνατσα δοξα το Θεο, ειναι κ 300 μετρα το πλεουμενο δεν χαμπαριαζει ευκολα.

Οι δοκιμές υπάρχουν αναρτημένες........
85% έβγαλε με φυσίγγι ιδιογομωση που στήθηκε σαν εμπορικό χωρίς μπαφερ αλεύρι κλπ.........
Το σεταπ είναι: 12/70 cheditte 688 mb36 1,80 x36 z2m 18 No 4 * 57,80
Να σου δώσω ακόμη ένα που βγάζει 81% με 3*..........
12/70 686 sipe 1,65x 35 bioretabille 21 No 4 6* 57,50
Και το πρώτο 85% το έπιασε με 3*..........
Φυσικά υπάρχουν κι άλλα τέτοια σεταπ.....
Αστο, εισαι πολυ χαμηλα σε ταχυτητα...
Δεν σκοτωνουν αυτα... :cool:

Το ξεκινήσαμε με τον διευρυμενο αυλό και καταλήξαμε σε αδιέξοδο. Το γυρίσαμε στον κώνο και πάλι καταλήγουμε σε αδιέξοδο. Τώρα για να κατηγορήσουμε και σε αυτό το θέμα την benelli ότι δεν σκοτώνει θα το γυρίσουμε στην ανάκρουση ότι κλωτσαει σαν γάιδαρο. Όμως ρε παιδιά δεν είναι μόνο η benelli που έχει στενό αυλό και μικρό κώνο. Τόσα άλλα όπλα έχουν παρόμοιες κάννες σε χαρακτηριστικά. Πώς γίνεται όλα αυτά να σκοτώνουν και μόνο η benelli να μην σκοτώνουν; Νομίζω ότι η πλειοψηφία των όπλων ούτε διευρυμένο αυλό έχουν ούτε μεγαλο κώνο. Δεν γίνεται να είναι όλα άχρηστα και μόνο τα beretta και τα Browning να σκοτώνουν. Κάτι κάνετε λάθος.
Στα πολλα γρ κλωτσαει αρκετα σε σχεση με αλλα αυτογεμη.
Εκτος απο αυτες με κομφορτ.
Δεν λεω οτι δεν σκοτωνει.
Λεω οτι υπαρχουν διαφορες με αλλα.
Εγω αυτο εχω δει στα δικα μου οπλα

Τι λες βρε Στελιο....Σε τι θηραμα θα ριξεις 35 γραμμαρια σκαγια με Ν3 στα 50-55 μετρα ???
Μεχρι τα 40 -45 μετρα οκ....Μετα αρχιζεις να ψαχνεις σκαγια...
Πραγμα που δεν συμβαινει οταν εχεις 46-48 - 50 γραμμαρια σκαγια...!!!
Δλδ τυχαια βγηκαν οι 12/76 καλυκες ??
Σωστοτατη τοποθέτηση και δοκιμασμένη πολλά χρόνια στο λαγό από όλη την παρέα.και εννοείται ότι πάνω από 45 μέτρα μόνο ν2.
Μιλάμε για πράξη κ όχι κατανομή σε πίνακα.

Γιατί διαλέγεις φυσίγγια ρε συ ;
Αφού όλα σχεδόν πάνε καλά ;
Θα σου δώσω εγώ να ρίξεις, μην ανησυχείς 😂
Αν σταυρώσεις πλι γράψε μου.

Με 5άρια και 32gr που πας ρε φίλε ;
Θα μας τρελάνεις τώρα ... μιλάμε για τουφεκιές βλητικής υπεροχής στον Θεό, όχι μέσα στο τούρκικο με διασποράς.
Δε θα ρίξω με κάποιο φυσίγγι και δε σου είπα ένα συγκεκριμένο με πιτουρα θα ρίξω τι διαλέγω δηλ.Απλα δεν τα πλήρωνα .πάμε και μαχαίρια.

Μεγάλο πρόβλημα οι Benelles με τα πολλά γραμμάρια.
Σκορποχώρι άνευ κώνου, φυσίγγι φυσικά του Νικ.
Νίκο κάνε μαθήματα μέσω Internet.
Θα τα κονομήσεις. 🤣

View attachment 77606
Δείξε μας ντουφέκια με εργοστασιακό 50αρι αλλά δείξε μας και το μάγουλο πριν και μετά.αν ρίξεις καμία 10αγθα φυσίγγια..

Καλημέρα σε όλους όλα σκοτώνουν το ίδιο τέλος μια χαρά ,βελτίωση δεν υπάρχει σε όπλο άρα μάλλον οι όπλο διορθωτές και οι κατασκευαστές αφτερ μάρκετ τσοκ τον παίζουν και έχει δίκιο ο Μήτσος ,ο Κώστας και ο Τάκης Έλληνας που ρίχνει 1000 φυσίγγια το χρόνο.Εγω έχω πειστεί πλήρως από κάποιους του φόρουμ .Συνεχίστε να σκοτώνεται χαρτόνια μια χαρά σίγουρα όλα τα όπλα σκοτώνουν κάποια στιγμή αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Οποιος θέλει ντουφέκι να ανταποκρίνεται σωστά και δε γεμίζει φυσίγγια ας πάρει κάποιο με αυλό 18.5 και κώνο από 3 έως 5εκ και θα έρθει η ώρα εάν κυνηγά που θα καταλάβει την αξία του.,εάν θέλετε αξιοπιστία και μόνο πάρτε όλοι αδράνεια τόσο απλά.Δυστυχως η αγορά δε θέλει ένα όπλο για όλα μαλάκες είναι το ίδιο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα.Κρατηστε τα όπλα διαχείρισης θηραματικου πλούτου και αφήστε τους υπόλοιπους να πετάνε λεφτά ,εξαλου το τι απολαμβάνει ο κάθε ένας στο κυνήγι είναι υποκειμενικό.

Στα πολλα γρ κλωτσαει αρκετα σε σχεση με αλλα αυτογεμη.
Εκτος απο αυτες με κομφορτ.
Δεν λεω οτι δεν σκοτωνει.
Λεω οτι υπαρχουν διαφορες με αλλα.
Εγω αυτο εχω δει στα δικα μου οπλα
Δεν βλέπεις καλά φιλαρακι!!! θα σου πουν σε ποιον οφθαλμίατρο να πας η μπενελακιδες!!!

Back