Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Σχετικά με τους αυλούς , θα ήθελα μια διευκρίνιση όσον αφορά τα σκάγια.
Αληθεύει ότι όσο πιο στενός είναι ο αυλός μιας καραμπίνας , αυξάνονται οι πιέσεις της εξόδου των σκάγιων ;
Αληθεύει ότι κατά την περίπτωση αυτή , τα σκάγια παραμορφώνονται ;
Αν ισχύει αυτή η περίπτωση , τότε τι βλητικές αποδόσεις θα υπάρξουν μέχρι την καταβολή ενός θηράματος;
Έχουν τα ίδια αποτελέσματα τα παραμορφωμένα με νορμάλ σκάγια ;
Εαν όχι , τότε μήπως θα υποθέταμε ότι οι μεγαλύτεροι αυλοί παίζουν μεγάλο ρόλο στις καταβολές των θηραμάτων , ασχέτως με τις συσφίξεις των τσόκ ;

Το κωννο προσαρμογης το μακραινουμε με αλεζουαρ κωνικο Ελληνικα γλυφανο.

Σαραντο, η επιμυκυνση του κωνου προσαρμογης με τι κριτηρια γινεται? Εχεις αποφασισει απο πριν πχ οτι θελεις να τον μακρυνεις 5 ποντους? Στην 870 εχω επιμυκηνση 6 εκ σε εναν οπλουργο, ενας φιλος μου στο ιδιο οπλο εχει 8 εκ σε ενα αλλον οπλουργο. Μπορεις να μας δωσεις τα φωτα σου τι ισχυει?

Και πάλι αυτό είναι υπόθεση δεν έχω δει την διαδικασία από κοντά ούτε τα αποτελέσματα της οπτικά.
Αυτό που προσπαθώ να περιγράψω είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος αν δεν έχει δει έναν επιμηκυμένο κώνο aftermarket. Ακόμα και να έχει δει μάλλον δεν θα καταλάβει τι προσπαθώ να ρωτήσω.
Γι'αυτό θα προσπαθήσω να το παρουσίασω μέσα από δύο φώτο που βρήκα στο Google.

Σε αυτή την φώτο φαίνεται μια εξαιρετική κατά την γνώμη μου επιμήκυνση κώνου, την οποία δεν θα δίσταζα να κάνω και στο δικό μου όπλο.

Σε αυτήν την φώτο φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που προσπαθώ να περιγράψω παραπάνω και είναι αυτό που βλέπω όταν κοιτάω κάννες με επιμηκυμένους αυλούς. Εγώ αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι σαν επιμήκυνση κώνου. Κάνω λάθος;

Γιωργο οσο μικροτερη παραμορφωση δεχθουν τα σκαγια τοσο ποιοτικοτερη θα ειναι η τουφεκια μας... Καλυτερη σφαιρικοτητα σημαινει λιγοτερη αντισταση, μεγαλυτερες μενουσες ταχυτητες, λιγοτερες εκτροπες σκαγιων, καλυτρεη διατρηση κ συγκεντρωση...
Το πως θα το επιτυχουμε αυτο, τις λιγοτερες παραμορφωσεις δηλαδη, ειναι κατι που εχει να κανει γαι μενα με την γεωμετρια της καννης κ οχι με τον αυλο της κατα αναγκη, οπως κ με το φυσιγγι σε μεγαλο βαθμο...

Γιωργο εχω δει παραδειγμα φιλου που μια κακη επιμυκηνση χειροτερεψε αντι να βελτιωσει τη τουφεκια. Γιαυτο οποιος σκεφτεται να κανει κατι τετοιο συνιστω πολυ εμπειρο οπλουργο και οχι μαθητευομενο.

Γιωργο, κ εγω εχω δει διαφορους κωννους οπως φαινονται στη φωτογραφια αναλογα με τον οπλουργο που τον κανει κ μαλλον τα εργαλεια του... Παραπανωαποψη δεν εχω, η εικονα παντως aftermarket κωννων κοντινων μου προσωπων σε πολυ γνωστο οπλουργο της Αθηνας εχουν την πρωτη εικονα..

Γιωργο εχω δει παραδειγμα φιλου που μια κακη επιμυκηνση χειροτερεψε αντι να βελτιωσει τη τουφεκια. Γιαυτο οποιος σκεφτεται να κανει κατι τετοιο συνιστω πολυ εμπειρο οπλουργο και οχι μαθητευομενο.
Παύλο την χειροτέρεψε ως προς τι; Πολλοί λένε χειροτέρεμα το σφίξιμο της τουφεκιάς. Θυμάσαι οπτικά πως ήταν ο κώνος; Οι φώτο σου λένε κάτι;

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΦΙΛΕ ΙΣΟΣ ΝΑΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΜΙΚΗΝΣΗ ΕΞΑΛΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ..ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΜΟΙΡΕΣ..ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΛΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΝΟΥ(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣ)

ΦΙΛΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΟΠΛΩΝ ΜΑΚΡΗ ΚΟΝΟ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ..ΕΓΩ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ..

Σαραντο, η επιμυκυνση του κωνου προσαρμογης με τι κριτηρια γινεται? Εχεις αποφασισει απο πριν πχ οτι θελεις να τον μακρυνεις 5 ποντους? Στην 870 εχω επιμυκηνση 6 εκ σε εναν οπλουργο, ενας φιλος μου στο ιδιο οπλο εχει 8 εκ σε ενα αλλον οπλουργο. Μπορεις να μας δωσεις τα φωτα σου τι ισχυει?
Φιλε Παυλο, οταν εστηλα το οπλο για κονο.Λεω στο μαστορα οτι θελω 5εκ να ειναι, και εκηνος γελοντας μου λεει.ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΚΑΝΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ

Παύλο την χειροτέρεψε ως προς τι; Πολλοί λένε χειροτέρεμα το σφίξιμο της τουφεκιάς. Θυμάσαι οπτικά πως ήταν ο κώνος; Οι φώτο σου λένε κάτι;

Χειροτερεψε την κατανομη Γιωργο, μονο επειδη ο κωνος κακοφτειαχτεικε απο ατομο που δεν ειχε εμπειρια σε τετοιου ειδους δουλειες. Το εστειλε στον Ψυλλακη και ευτυχως βελτιωσε τα πραγματα.

Την Μ1 3 χρονια πριν την ειχα στηλει στον Παπατσαρουχα για αποχ. αυλο 18,6. κονο, πορτινγκ.
Θα μπορούσες να μας βγάλεις μια φωτογραφία το εσωτερικό της κάννης;

Φιλε Παυλο, οταν εστηλα το οπλο για κονο.Λεω στο μαστορα οτι θελω 5εκ να ειναι, και εκηνος γελοντας μου λεει.ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΚΑΝΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ

Γιωργο εγω δεν του ειπα τιποτα και μου εφτειαξε 6 εκ. Ο κοινος μας φιλος ουτε αυτος του ειπε τιποτα και του εφτειαξε 8 εκ, αλλος οπλουργος βεβαια. Προσπαθω να καταλαβω αν υπαρχει καποια λογικη συγκρινοντας βεβαια καννες ιδιας μαρκας και με τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα. Οπως το βλεπω εγω ο καθε οπλουργος εχει την φιλοσοφια του και στον μακραινει αναλογα με αυτην.

Γιωργο εγω δεν του ειπα τιποτα και μου εφτειαξε 6 εκ. Ο κοινος μας φιλος ουτε αυτος του ειπε τιποτα και του εφτειαξε 8 εκ, αλλος οπλουργος βεβαια. Προσπαθω να καταλαβω αν υπαρχει καποια λογικη συγκρινοντας βεβαια καννες ιδιας μαρκας και με τα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα. Οπως το βλεπω εγω ο καθε οπλουργος εχει την φιλοσοφια του και στον μακραινει αναλογα με αυτην.
Λογικά αυτό που τους περιορίζει είναι η γωνία που θα δώσουν ώστε να μην αφαιρέσουν πολύ ψαχνό από την κάννη :)
Εσένα Παύλο με ποιον από τις δύο φώτο μοιάζει;

To DT11 έχει 48 πόντους κώνους :eek: .hair. .RESPECT.

Ολη η καννη μετα τον αυλο ενας τεραστιος κωνος προσαρμογης. Αποτι ξερω εγω τουλαχιστον βλητικα το οπλο αυτο αποδιδει παρα πολυ καλα. Αρα η Beretta ξερει τι προσφερει καλες βλητικες αποδοσεις. Γιατι δεν προσφερει και καραμπινες με μεγαλους κωνους προσαρμογης? Δεν πιστευω να μην αρεσαν στο κοσμο, εστω και αν χρειαζοταν να δωσουν περισσοτερα λεφτα για το οπλο. Εδω σε θελω.
Την Beretta την αναφερα λογω παραδειγματος. Ισχυει για τους περισσοτερους κατασκευαστες.

Λογικά αυτό που τους περιορίζει είναι η γωνία που θα δώσουν ώστε να μην αφαιρέσουν πολύ ψαχνό από την κάννη :)
Εσένα Παύλο με ποιον από τις δύο φώτο μοιάζει;

Στην πρωτη Γιωργο. Νομιζω τον ειχε δει ο Αρις πριν 2 χρονια που βρεθηκαμε στο Δ

Back