Τα JSB μπαινουν σωστα, δοκιμασε σφαιρακια λιγο πιο βαρια της ιδιας εταιρειας και κανε δοκιμες.Το Baracuda μπαίνει καλά σφηνωμένο.
Το Αpolo δεν μπαίνει καν όλο, σφηνώνει με δύο χιλιοστά φούστας έξω. Για να μπει όλο μέσα θέλει ματσόλα που λες εσύ.
Το JSB μπαίνει καλά και εφαρμοστά.
Άρα το πιο σφιχτό είναι το:
1) Slug
2) Baracuda
3) JSB
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τί εννοείς.Τα περισσότερα δεν σταθεροποιούνται (πηγαίνουν με το πλάι) ή έτσι μου φαίνεται;
Τα σλαγκ μοιαζει να πεσανε στο στοχο με το πλαι τους και οχι με τη μυτη.Μπορει να μας ''γελαει'' η φωτογραφια....Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τί εννοείς.
Μοντέλο???Έχει κάποιος το 0.25 (6,35χιλ) διαμέτρημα;
Γενικά ρωτάω αν έχει κάποιος αυτό το διαμέτρημα Γιάννη. Ανεξαρτήτως μοντέλου.Μοντέλο???
Benjamin Trail NP XL 0.25-6,35 cal@Thalis τι όπλο είναι και τι διόπτρα;
Μείνε στα Baracuda ή σε κάποιο jsb που κάνει καλή συγκέντρωση. Μη χαλάς λεφτά σε άλλες μάρκες. Με την πρώτη ευκαιρία να πάρεις μια διόπτρα με ρύθμιση παράλλαξης (δίπλα στο 4Χ32 θα έχει γραμμένο ΑΟ). Θα σε βοηθήσει πολύ. Αυτή που έχεις είναι σεταρισμένη σε συγκεκριμένη απόσταση (συνήθως είναι 100μ.) Σε διαφορετική απόσταση αν κουνήσεις το κεφάλι σου θα δείς ότι ο στόχος μετακινείται σε σχέση με το νηματόσταυρο και έτσι δεν έχεις ακρίβεια και ματαιοπονείς. Άσε που βλέπεις και θολά. Ψάξε το "καλό σφαιράκι" χωρίς διόπτρα, με τα ανοιχτά σκοπευτικά. Όταν ακουμπάς το όπλο σε μαξιλάρι ή ότι άλλο χρησιμοποιείς, να το ακουμπάς με το ξύλο (ή πλαστικό) και όχι με την κάννη. Όταν αλλάξεις διόπτρα θα δείς διαφορά. Ψάξε καμιά hawke που είναι καλές και οικονομικές.Και εδώ 10 βολές με τα Apolo Slugs από την Αργεντινή. Ας του πει κάποιος τους μαλάκες ότι ο Απόλλωνας γράφεται με δύο λάμδα, Apollo
Καμία σχέση με τα Baracuda που βάζω πιο πάνω και 8 στις 10 βολές πήγαν στην ίδια τρύπα. Και ήταν και εκείνο βαρύ βλήμα, 2 γραμμάρια. Αυτά τα slugs είναι τα πιο βαριά που βρήκα στα 2,6 γρ.
View attachment 91750
Ισως δεν εχει....Μείνε στα Baracuda ή σε κάποιο jsb που κάνει καλή συγκέντρωση. Μη χαλάς λεφτά σε άλλες μάρκες. Με την πρώτη ευκαιρία να πάρεις μια διόπτρα με ρύθμιση παράλλαξης (δίπλα στο 4Χ32 θα έχει γραμμένο ΑΟ). Θα σε βοηθήσει πολύ. Αυτή που έχεις είναι σεταρισμένη σε συγκεκριμένη απόσταση (συνήθως είναι 100μ.) Σε διαφορετική απόσταση αν κουνήσεις το κεφάλι σου θα δείς ότι ο στόχος μετακινείται σε σχέση με το νηματόσταυρο και έτσι δεν έχεις ακρίβεια και ματαιοπονείς. Άσε που βλέπεις και θολά. Ψάξε το "καλό σφαιράκι" χωρίς διόπτρα, με τα ανοιχτά σκοπευτικά. Όταν ακουμπάς το όπλο σε μαξιλάρι ή ότι άλλο χρησιμοποιείς, να το ακουμπάς με το ξύλο (ή πλαστικό) και όχι με την κάννη. Όταν αλλάξεις διόπτρα θα δείς διαφορά. Ψάξε καμιά hawke που είναι καλές και οικονομικές.
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.Το αεροβόλο δεν είναι δικό μου. Μου το έδωσε ένας φίλος που έχει πολλά για να το δοκιμάσω στο χωριό μέχρι τα Χριστούγεννα και αν μου αρέσει το αγοράζω, αλλιώς το γυρίζω πίσω. Αν το αγοράσω (το πιο πιθανό) θα πάρω και διόπτρα και δίποδα. Σε διόπτρα πήγα χθες στο tactical shop και είδα αυτή που μου άρεσε: https://tacticalshop.gr/hunting-and-practice-shooting/οπτικα-σκοπευτικα/διοπτρεσ/firefield-tactical-4-16x42ao-ir-riflescope/Μείνε στα Baracuda ή σε κάποιο jsb που κάνει καλή συγκέντρωση. Μη χαλάς λεφτά σε άλλες μάρκες. Με την πρώτη ευκαιρία να πάρεις μια διόπτρα με ρύθμιση παράλλαξης (δίπλα στο 4Χ32 θα έχει γραμμένο ΑΟ). Θα σε βοηθήσει πολύ. Αυτή που έχεις είναι σεταρισμένη σε συγκεκριμένη απόσταση (συνήθως είναι 100μ.) Σε διαφορετική απόσταση αν κουνήσεις το κεφάλι σου θα δείς ότι ο στόχος μετακινείται σε σχέση με το νηματόσταυρο και έτσι δεν έχεις ακρίβεια και ματαιοπονείς. Άσε που βλέπεις και θολά. Ψάξε το "καλό σφαιράκι" χωρίς διόπτρα, με τα ανοιχτά σκοπευτικά. Όταν ακουμπάς το όπλο σε μαξιλάρι ή ότι άλλο χρησιμοποιείς, να το ακουμπάς με το ξύλο (ή πλαστικό) και όχι με την κάννη. Όταν αλλάξεις διόπτρα θα δείς διαφορά. Ψάξε καμιά hawke που είναι καλές και οικονομικές.
Έτσι είναι. Όταν αλλάζεις βολίδα θέλει μηδενισμό. Thats the way it is.Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.Το αεροβόλο δεν είναι δικό μου. Μου το έδωσε ένας φίλος που έχει πολλά για να το δοκιμάσω στο χωριό μέχρι τα Χριστούγεννα και αν μου αρέσει το αγοράζω, αλλιώς το γυρίζω πίσω. Αν το αγοράσω (το πιο πιθανό) θα πάρω και διόπτρα και δίποδα. Σε διόπτρα πήγα χθες στο tactical shop και είδα αυτή που μου άρεσε: https://tacticalshop.gr/hunting-and-practice-shooting/οπτικα-σκοπευτικα/διοπτρεσ/firefield-tactical-4-16x42ao-ir-riflescope/
Χωρίς διόπτρα σε αυτό το αεροβόλο δεν μπορείς να ρίξεις διότι δεν έχει σκοπευτικά. Επίσης δεν τη βλέπω ικανή για πάνω από 40-50 μέτρα με αυτή τη διόπτρα, 100 το αποκλείω.
Τώρα που αρχίζω να μαθαινω πολύ αρνητικό ξενέρωμα ειναι το ότι διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει "μηδενισμός" στα αεροβόλα. Είναι λόγια του αέρα. Διότι μπορεί να το έχεις μηδενίσει σε ένα βλήμα και μόλις βάλεις άλλο να χρειαστεί ξανά μηδένισμα. Στα πυροβόλα τυφέκια αυτό δεν ισχύει.
Δες εδώ 10 βολές στα ίδια μέτρα αλλά μα τα JSB βλήματα με τα οποία την είχαν "μηδενίσει". Καμία σχέση, όλα σε μία τρύπα στο κέντρο.
View attachment 91751
Ανακαλύπτω σιγά-σιγά τις μαλακίες των αεροβολάδων. Κάτι σαν τους κώνους και τους αυλούς των λειοκαννάδων ας πούμε.Έτσι είναι. Όταν αλλάζεις βολίδα θέλει μηδενισμό. Thats the way it is.