Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το πρόβλημα Χρύσανθε είναι ότι όσο αυξάνεται η υγρασία της ατμόσφαιρας, η πυκνότητα της ατμόσφαιρας μικραίνει αντί να μεγαλώνει.
Αυτό κάνει την κίνηση των σκαγιών ευκολότερη.
Δεν ξέρω τι γίνεται με τα νησιά.

Πολλοί το λένε και μάλιστα άτομα που εμπιστεύομαι τα λόγια τους.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο κάτι άλλο πρέπει να φταίει και όχι η υγρασία.
Βέβαια ουδείς άσφαλτος :)
Θα σου πω βιαστικα γιατι εχω τρεξιμο
Λενε οτι ισχυει
Δεν έχω τις γνωσεις να το αποδειξω η να το αναλυσω πραπανω γιαυτο και το ειπα τοσο γενικα( οτι αλλαζει την ατμοσφαιρα-τώρα πιο πυκνα πιο αραια προσωπικα δεν μπορω να τεκμηριωσω)
Σαν Χρυσανθο δεν με απασχολει ομως:)

Τα μεγαλύτερα ποσοστά υγρασίας συμβαίνουν με θερμοκρασίες + με αρνητικές δεν είναι μεγάλα τα ποσοστά.Και το θέμα χαμηλή θερμοκρασία για να επηρεάσει το φυσίγγι πρέπει να κατεβαίνει του μηδενός αρκετά. Εχει διαφορά όταν βρίσκεσαι το βραδάκι παραθαλάσσια και πέφτει υγρασία αρχίζεις και κολάς από το κρύο πρωινό όταν είναι όλα μούσκεμα και εμφανίζεται ο ήλιος και αρχίζει να εξατμίζεται το νερό του εδάφους ανεβαίνοντας προς τα πάνω εκεί έχει τα θέματα με θετική θερμοκρασία και υγρασία στο 1 μέτρο ύψος από το έδαφος πάνω του 93% φτάνοντας μέχρι 98% δε βλέπεις τίποτα δεν νιώθεις κάτι τρομερό αλλά το ωραίο σου φυσίγγι μόλις ρίξεις αντί για το βροντερό μπαμ κάνει σαν κλανιά βουβή.Το χω ζήσει πολλές φορές κυρίως Απρίλιο μήνα παλαιότερα χρόνια εννοείται και δε ξέρω τι πιστεύει ο κάθε θεωρητικός οπλουργος / βλητικος εγώ πιστεύω ότι βλέπω και ζω και είναι τα μόνα που δεν χρειάζεται κανείς να μου αποδείξει .

Τα μεγαλύτερα ποσοστά υγρασίας συμβαίνουν με θερμοκρασίες + με αρνητικές δεν είναι μεγάλα τα ποσοστά.Και το θέμα χαμηλή θερμοκρασία για να επηρεάσει το φυσίγγι πρέπει να κατεβαίνει του μηδενός αρκετά. Εχει διαφορά όταν βρίσκεσαι το βραδάκι παραθαλάσσια και πέφτει υγρασία αρχίζεις και κολάς από το κρύο πρωινό όταν είναι όλα μούσκεμα και εμφανίζεται ο ήλιος και αρχίζει να εξατμίζεται το νερό του εδάφους ανεβαίνοντας προς τα πάνω εκεί έχει τα θέματα με θετική θερμοκρασία και υγρασία στο 1 μέτρο ύψος από το έδαφος πάνω του 93% φτάνοντας μέχρι 98% δε βλέπεις τίποτα δεν νιώθεις κάτι τρομερό αλλά το ωραίο σου φυσίγγι μόλις ρίξεις αντί για το βροντερό μπαμ κάνει σαν κλανιά βουβή.Το χω ζήσει πολλές φορές κυρίως Απρίλιο μήνα παλαιότερα χρόνια εννοείται και δε ξέρω τι πιστεύει ο κάθε θεωρητικός οπλουργος / βλητικος εγώ πιστεύω ότι βλέπω και ζω και είναι τα μόνα που δεν χρειάζεται κανείς να μου αποδείξει .
Το έχω ξαναγραψη φέτος τον Οκτώβριο πετηχαμε μέρα με 98% και 12 βαφμους οι παρέα που βάραγε στάνταρ φυσηγγια έπαθε νιλα μεγάλη ο καλητερος έρηξε 3 κουτιά για πιάσει το οριο και λεο για ντουφέκια που στο 1 κουτί το λιγότερο που θα πάρουν είναι 12/15 πουλια…τα πουλια Έρχοταν σβηστά τελοιος εγώ και ένα άλλο παιδί με φωρτομενα φυσηγγια είχαμε πιαση το οριο μεχρει της 9 μας δούλευαν αψωγα . το τι βλαστήμια έπεσε από τους άλλους δεν λέγετε

Νομίζω το αντηθετο γίνεται με την ατμόσφαιρα… αν ήταν έτσι σαν θα χρειαζόμασταν στην υγρασια Φωρτομενα σεταπ με ένα απλό φυσηγγακι θα κάναμε την δουλειά μας.. γνώμη μου βασιλι και τι έχω δει στη. Πίστα…… και κάτι άσχετο που μπορι να έχει και σχεσει ρωτησα τον γιατρο μου γιατί με υγρασια έχω περισσότερους πόνους στην μέση και μου απάντησε ότι συμφονα με πρόσφατες έρευνες δεν είναι η υγρασια τόσο όσο η αυξήσει της πίεση στην ατμοσφερας που επηρεάζει το σωμα
Ηλία αυτό που λέω για την υγρασία θεώρησέ το 1.000% σίγουρο.
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνω λάθος.
Ο αέρας γίνεται πιο ΑΡΑΙΟΣ και όχι πιο πυκνός.

Όμως πολλοί λέτε (και το σέβομαι απόλυτα γιατί έχω εμπιστοσύνη στα λόγια σας) ότι με την υγρασία θέλετε φορτωμένα φυσίγγια για να σκοτώσετε.
Δεν ξέρω τι παίζει να σου πω την αλήθεια.
Ίσως να είναι συνδυασμός κρύου και υγρασίας με το κρύο να παίζει μεγαλύτερο ρόλο.

Ειλικρινά σας πιστεύω αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι πολύ πιο σχετικοί από εμένα.

Τώρα για την πίεση της ατμόσφαιρα ΝΑΙ όσο αυξάνει η πίεση ο αέρας γίνεται πιο πυκνός και τα σκάγια τον "σκίζουν" δυσκολότερα.
Σε μεγάλα υψόμετρα που η πίεση είναι πιο χαμηλή (ο αέρας πιο αραιός) τα σκάγια διατηρούν μεγαλύτερη ταχύτητα.

Η θερμοκρασία όμως έχει μεγαλύτερη επίδραση ...

Δείτε
απόσταση 36μ
#4 ιταλικό
400m/s στομίου

Παίρνουμε σαν συνθήκες για σύγκριση αυτές
35οC - στην επιφάνεια της θάλασσας - υγρασία 50%
Ταχύτητα στα 36μ = 228m/s

Αλλαγή στην θερμοκρασία (χωρίς αλλαγή στην αρχική ταχύτητα)
0οC - στην επιφάνεια της θάλασσας - υγρασία 50%
Ταχύτητα στα 36μ = 208m/s (χάνουμε -20m/s στα 36m)

-10οC
- στην επιφάνεια της θάλασσας - υγρασία 50%
Ταχύτητα στα 36μ = 202m/s (χάνουμε -26m/s στα 36m)

Στα παραπάνω δεν υπολογίζω την επιπλέον χασούρα από την μείωση της αρχικής ταχύτητας λόγω κρύας πυρίτιδας.

Αλλαγή στο υψόμετρο
35οC - 500m υψόμετρο - υγρασία 50%
Ταχύτητα στα 36μ = 234m/s (κερδίζουμε +6m/s στα 36m)

35οC - 1000m υψόμετρο - υγρασία 50%
Ταχύτητα στα 36μ = 240m/s (κερδίζουμε +12m/s στα 36m)

35οC - 1500m υψόμετρο - υγρασία 50%
Ταχύτητα στα 36μ = 245m/s (κερδίζουμε +17m/s στα 36m)

Αλλαγή στην υγρασία
35οC - στην επιφάνεια της θάλασσας - υγρασία 0%
Ταχύτητα στα 36μ = 227m/s (χάνουμε -1m/s στα 36m)

35οC - στην επιφάνεια της θάλασσας - υγρασία 100%
Ταχύτητα στα 36μ = 230m/s (κερδίζουμε +2m/s στα 36m)

όλα τα προγράμματα τα ίδια βγάζουν απλά αλλάζουν λίγο τα νούμερα.

Η αλλαγή στον θόρυβο εξηγείται ... όσο αυξάνει η υγρασία απορροφούνται περισσότερο οι ψηλότερες συχνότητες και τελικά μένει η "κλανιά".
Έχεις καλά αυτιά Γιάννη ... εμείς είμαστε μισόκουφοι, όλα κλανιές τα ακούμε αχαχα
1653677080796.png

Η αλλαγή στον θόρυβο εξηγείται ... όσο αυξάνει η υγρασία απορροφούνται περισσότερο οι ψηλότερες συχνότητες και τελικά μένει η "κλανιά".
Έχεις καλά αυτιά Γιάννη ... εμείς είμαστε μισόκουφοι, όλα κλανιές τα ακούμε αχαχα
View attachment 49224
δεν μπορω να το καταλαβω ρε Βασιλη πως μειωνεται με την υγρασια η πυκνοτητα τις ατμοσφαιρας αφου αντικαθηστει τα αερια υγρο !!!

View attachment 49224
Είχα το αριστερό κοντεύω να το βγάλω οφ

50% ακοή από το αριστερό τώρα εδώ και καιρό λίγο οι πυροβολισμοί λίγο οι βουτιές λίγο η δυνατή μουσική των κλαμπ από παλιές εργασίες μεταμεσονύκτιες χάσαμε το άλλο 50% .Δε γαμιεται τουλάχιστον ακούω λιγότερες μαλακίες.

Εγώ το αριστερό πάνω από τα 4000hz γιοκ.

Ευτυχώς η ανθρώπινη ομιλία είναι μέχρι 4000hz και δεν χάνω λέξεις ...

Δεν .sex hard. έχουμε το δεξιό αχαχαχ
Γιατρός μου είπε οποίος ρίχνει με το δεξί έχει κλασει το αριστερό στις 4000hz...
Και φωνάζει ο φιλος πάνω σουυυυυυ.hair.
Και κάνω εε;;;;.think. κοιτάω δεξιά αριστερά αλλά τίποτα .very funny.

δεν μπορω να το καταλαβω ρε Βασιλη πως μειωνεται με την υγρασια η πυκνοτητα τις ατμοσφαιρας αφου αντικαθηστει τα αερια υγρο !!!
Δεν είσαι μόνο εσύ ... ελάχιστοι το ξέρουν και ακόμα πιο λίγοι το καταλαβαίνουν.

Το μοριακό βάρος του αέρα είναι περίπου 29

1653678548454.png

Το μοριακό βάρος του νερού είναι 18

1653678645629.png

όσο περισσότερο νερό (ΣΕ ΑΕΡΙΑ ΜΟΡΦΗ) έχει ο αέρας τόσο πιο αραιός γίνεται γιατί αφαιρείς 29άρια και προσθέτεις 18άρια !!!
Θα μου πεις ... γιατί να αφαιρέσω 29άρια ;;;; Η απάντηση είναι για να κρατήσεις την πίεση σταθερή.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά.

Αυτό που μπερδεύουμε όλοι είναι ότι θεωρούμε την υγρασία ΥΓΡΟ ΝΕΡΟ ...
Δεν είναι υγρό νερό ... είναι ΝΕΡΟ σε ΑΕΡΙΑ ΜΟΡΦΗ.

Θα πω κάτι πολύ απλοϊκό
Αν η "υγρασία" ήταν βαρύτερη από τον αέρα δεν θα ανέβαινε ποτέ ψηλά στην ατμόσφαιρα όπου η θερμοκρασία είναι μικρή για να γίνει σύννεφο (να συμπυκνωθεί δηλαδή η υγρασία σε σταγονίδια).
Δηλαδή δεν θα υπήρχαν σύννεφα !!!
ίσως να μην είναι τελείως σωστό αλλά έτσι θα το καταλάβεις καλύτερα.

Γιατρός μου είπε οποίος ρίχνει με το δεξί έχει κλασει το αριστερό στις 4000hz...
Και φωνάζει ο φιλος πάνω σουυυυυυ.hair.
Και κάνω εε;;;;.think. κοιτάω δεξιά αριστερά αλλά τίποτα .very funny.
Ένας καράβλακας που πηγαίναμε μαζί για τσίχλες του έλεγα "πάνω σου" και σε κάποια στιγμή μου λέει ...
Δεν θα λες "πάνω σου", θα λες αριστερά σου ή δεξιά σου για να ξέρω που θα κοιτάω.
Ρε δεν .sex hard. σιγά μην σου λέω και τις μοίρες με τις οποίες μπαίνει η τσίχλα ...

Δεν ξαναπήγαμε για κυνήγι μαζί αχαχαχα

Η υγρασία παγώνει τα σκάγια. Μόνο όταν τα σκάγια βγαίνουν από ένα μέτρο κάννη έχουν τη θερμοκρασία που πρέπει αυτο έχω καταλάβει εγώ Βασίλη. Πέρασα ή πάω για Σεπτέμβρη;
Θα σου απαντήσει ο @Johnny brow
Είναι ειδικός στην θερμοκρασία των σκαγιών

Αν η "υγρασία" ήταν βαρύτερη από τον αέρα δεν θα ανέβαινε ποτέ ψηλά στην ατμόσφαιρα όπου η θερμοκρασία είναι μικρή για να γίνει σύννεφο (να συμπυκνωθεί δηλαδή η υγρασία σε σταγονίδια).
Δηλαδή δεν θα υπήρχαν σύννεφα !!!
Πως γίνεται και τα μαύρα σύννεφα(σκέτο νερό) κάθονται ψηλά μέχρι να πέσουν αστραπές- να χάσουν τον ηλεκτρισμό τους ?
Πως γίνεται και αναβλύζουν οι πηγές ψηλά στα βουνά ενώ οι δεξαμενές τους είναι πολύ χαμηλά ?
Πως ανεβαίνουν στρόβιλοι νερού στη θάλασσα με τόνους νερού ?
Μήπως το νερό έχει πολλές παραξενιές που δεν τις ξέρουμε ακόμη και οι θεωρίες είναι ατεκμηρίωτες ?

Status
Not open for further replies.
Back