Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
To ζύγισες κ.Νίκο ; Πόσα bar το δίνει το εργοστάσιο ;
Για να είναι εν ζωή ο σιδεριάς σίγουρα τόριξες με την beretta ....

Και βεβαια το εσφαξα το ζυγισα και το εριξα...με την Α390 .
Εσυ τουλαχιστον το ξερεις....λογια του ''αερα'' δεν λεω Λαμπη !!!
Εχω κανει παρουσιαση στο φυσιγγιο φιλε !!!

Και βεβαια το εσφαξα το ζυγισα και το εριξα...με την Α390 .
Εσυ τουλαχιστον το ξερεις....λογια του ''αερα'' δεν λεω Λαμπη !!!
Εχω κανει παρουσιαση στο φυσιγγιο φιλε !!!
Πολύ μέχρι υπερβολικά δυνατό .
Πόσα bar το δίνει ο Γάλλος ;
Επίσης πόσα στοίχισε ο οδοντίατρος ;:):)

To ζύγισες κ.Νίκο ; Πόσα bar το δίνει το εργοστάσιο ;
Για να είναι εν ζωή ο σιδεριάς σίγουρα τόριξες με την beretta ....

Δεν εγραφε bar....Eγραφε 85% συγκεντρωση με φουλ τσοκ στα 35 μετρα....με V1,5-450m/s.
Mονο η ταχυτητα ηταν αληθεια....Το φυσιγγιο ''σκορπισε'' ....Στα 35 μετρα με φουλ τσοκ 64% εδωσε..
Μην τον υποτιμας τον ''σιδεριά''...και αυτος μαγκνουμ ειναι....και βγαζει καλες τουφεκιες φιλε !!!

Παλικαρια το volcano σε 12/70 καλυκα...και ρελιασμενο στα 56,5 χιλιοστα ειναι με πυριτιδα ΑΟ στο
2,20 -2,25χ36 Ζ2Μ15 -Ν6 - και με αρχικη ταχυτητα V1,5-447m/s...
Δεν ειναι κοντρα δοσεις οι δοσολογιες που γραφετε....απλα φυσιγγια ειναι !!

View attachment 49733
View attachment 49734
Αν μη τι άλλο έχει πολύ δολοφονική εμφάνιση και χαρακτηριστικά αυτό το φυσίγγι.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/page-89#post-546141

Πολύ μέχρι υπερβολικά δυνατό .
Πόσα bar το δίνει ο Γάλλος ;
Επίσης πόσα στοίχισε ο οδοντίατρος ;:):)

Ειχα λαβει τα μετρα μου για τον οδοντιατρο....Προστατευτικη μασελα των μποξέρ εβαλα πριν το ριξω !!! :D

Last edited:
Άρα ... 1050 max στους 21*C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εκτός αν το "Μ" στο CIP-"M" σημαίνει Μαϊμού :)

Δεν ξερω να σου απαντησω....Δυνατο ηταν.....αλλα στις δοκιμες τα φυσιγγια ( ολα ) εχουν αλλη
αισθηση απ'οτι στο κυνηγι...Δειχνουν ποιο δυνατα στις δοκιμες...

Δεν ξερω να σου απαντησω....Δυνατο ηταν.....αλλα στις δοκιμες τα φυσιγγια ( ολα ) εχουν αλλη
αισθηση απ'οτι στο κυνηγι...Δειχνουν ποιο δυνατα στις δοκιμες...
Όπου βλέπεις φυσίγγι με σφραγίδα CIP-M αποκλείεται να βγάζει Ρmax πάνω από 1050bar στους 21*C.
Άρα είναι ασφαλές για όπλα που έχουν δοκιμαστεί στα 1370bar.
Μπορεί να βγάζει και 400bar αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα 1050bar !!!

1050 bar + 30% (συντελεστής ασφάλειας) = 1365 bar (που είναι η πίεση δοκιμής της κάνης)

Προφανώς ήταν "δυνατό" λόγω γραμμαρίων και ταχύτητας.
Αλλά από πιέσεις είναι normal.
Το ότι όλα τα φυσίγγια "φαίνονται" πιο "δυνατά" στις δοκιμές είναι σωστό για εμένα.

================

Περίεργο πάντως που δεν αναγράφει πιέσεις στο κουτί ή στον πάφυλα του κάλυκα.
Το θεωρούν περιττό ?
Νομίζω ότι υποχρεούνται να το αναφέρουν ...
Δεν το ξέρω με σιγουριά ...
Εκεί κόλλαγε η μαϊμού ... :)

Last edited:
Με 8 μποφόρ κάθεσαι σπιτάκι σου κι ακούς τον αέρα να σφυρίζει στις γρίλιες.
με 8 μποφορ θα ζησεις το ονειρο στο βαλτο ,θα τουφεκας ολοι μερα και θα μεινει στην κυνηγετικη σου μνημη γερα χαραγμενο για μια ζωη.[αυτην την μερα περιμενουμε καθε χρονο].ειναι πως να σου πω επειδη εισαι τσιχλας,¨¨ειναι σαν να ξημερωνεις πελασγια για τσιχλες και τα βουνα ειναι χιονισμενα και βρεχει απο παντου τσιχλες!!!!¨¨[για να καταλαβεις τι ειναι αυτη η μερα για εναν παπιοκυνηγο}

με 8 μποφορ θα ζησεις το ονειρο στο βαλτο ,θα τουφεκας ολοι μερα και θα μεινει στην κυνηγετικη σου μνημη γερα χαραγμενο για μια ζωη.[αυτην την μερα περιμενουμε καθε χρονο].ειναι πως να σου πω επειδη εισαι τσιχλας,¨¨ειναι σαν να ξημερωνεις πελασγια για τσιχλες και τα βουνα ειναι χιονισμενα και βρεχει απο παντου τσιχλες!!!!¨¨[για να καταλαβεις τι ειναι αυτη η μερα για εναν παπιοκυνηγο}
.shake hands.

Εγω πρώτα ψάχνω να έχει τον απαιτούμενο αριθμό σκαγιων στον κύκλο σε κάθε απόσταση που το θέλω κ στη συνέχεια πάμε κ στα περαιτέρω...
Σωστοοοοςςς....την λεγομενη ισοκατανομή στα μετρα που θελουμε...κι ας ειναι κ 65% στα 50m που λεει ο λογος.

8-9 μποφωρ, με πάγο, να έχεις βάλει ένα αρμυρίκι στην πλάτη να κόβει λίγο τον αέρα κ να έρχονται οι χήνες κοντραριστες ένα με τα καλάμια.... Ανατριχιασα .love.

Σωστοοοοςςς....την λεγομενη ισοκατανομή στα μετρα που θελουμε...κι ας ειναι κ 65% στα 50m που λεει ο λογος.
Ο σωστός τρόπος έχει γραφτεί πολλές φορές, αλλά όλα ξεκινούν κ από την ποσότητα που έχεις να δοκιμάσεις... Εγώ που έχω καλλιτεχνικές ανησυχίες κ μπορεί να δοκιμάζω 20-30 διαφορετικά φυσιγγια τη βδομάδα, πρώτα από όλα κοιτάω τη συγκέντρωση κ σαν συνέπεια να έχει τον απαιτούμενο αριθμό σκαγιων στον κύκλο των 76 εκ για το θήραμα που προορίζεται... Κανονικά πρέπει για μένα να βγάζει κ τγν αναμενόμενη απόδοση της σύσφιξης που χρησιμοποιουμαι σε κάθε απόσταση αλλά αυτό είναι δεδομένο πλέον για τα όπλα μόυ...
Από εκεί κ πέρα έχω πει ότι την κατανομή δεν την εξέταζω τόσο κ γιατί πιστεύω ότι κατά βάση είναι τυχαία κ γιατί αν θέλω να την φτιάξω μπορώ να το κάνω με αλλαγές στα τσοκ...
Κάτι άλλο που εγώ δίνω βάση είναι ο ήχος... Ο ήχος στον μεταλλικό πίνακα... Μετά από μια δεκαετία δοκιμών σε χαρτιά, όταν πέρασα στο μεταλλικό πίνακα δεν ξαναγύρισα σε χαρτί κ ο λόγος είναι ο ήχος... Αν ακούς, αποκτήσεις εμπειρία κ έχεις κ ένα μέτρο σύγκρισης ήχου κ φυσιγγίων που ξέρεις ότι σκοτώνουν καλά μπορείς να αντιληφθείς ποια φυσίγγια είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά κ ας έχουν κ οριακά αποδεκτή συγκέντρωση κ ποια όχι...
Όταν ξεσκαρταριστουν τα περισσότερα, ξανακάνω δοκιμή με αυτά πού μου κάνουν θετική πρώτη εντύπωση...
Επίσης όταν δοκιμάζουμε σε διαφορετικές μέρες φυσίγγια, καλο είναι να έχουμε κ δύο φυσίγγια δοκιμασμένα κ σταθερά να τα ρίξουμε σαν μέτρο σύγκρισης αν παρατηρούμε κάτι περίεργο στις συγκεντρώσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω των νεοεισερχόμενων φυσίγγιων...

Κόψε λίγο από το 65% στα 50μ :)

Δεν είναι η ισοκατανομή αυτή Κώστα, αλλά τα ελάχιστα απαιτούμενα σκάγια στον κύκλο σε οποιαδήποτε απόσταση.
Αν έχουν ισοκατανομή και λίγα κενά ακόμα καλύτερα.

Εγώ παίδες έχω καταλήξει σε αυτά τα νούμερα και τα έχω τσεκάρει με πολλές παρόμοιες λίστες που κυκλοφορούν καί όχι μόνο με αυτές.

Untitled 1.jpg

Επειδή τίποτα δεν είναι απόλυτα σωστό, αν υπάρχουν αντιρρήσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Κόψε λίγο από το 65% στα 50μ :)

Δεν είναι η ισοκατανομή αυτή Κώστα, αλλά τα ελάχιστα απαιτούμενα σκάγια στον κύκλο σε οποιαδήποτε απόσταση.
Αν έχουν ισοκατανομή και λίγα κενά ακόμα καλύτερα.

Εγώ παίδες έχω καταλήξει σε αυτά τα νούμερα και τα έχω τσεκάρει με πολλές παρόμοιες λίστες που κυκλοφορούν καί όχι μόνο με αυτές.

View attachment 49743

Επειδή τίποτα δεν είναι απόλυτα σωστό, αν υπάρχουν αντιρρήσεις είναι ευπρόσδεκτες.
Στη φασσα που κυνηγαω παρα πολυ και με 100 σκαγια στον κυκλο αν τουφεκισεις καλα την εχεις στο σακουλι, δεν ειναι δηλαδη απολυτα αυτα τα νουμερα.
Το εχω κρατησει κι εγω βεβαια αυτο το πινακακι και ενα που ειχε βαλει ο Αρις πιο παλια

Status
Not open for further replies.
Back