Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
λοιπον θα θεσω υποψιν σας καποια πραγματικα κυνηγετικα συμβαντα με τα συγκεκριμενα φυσιγγια μηπως και εξηγηθει η διασταση αποψεων μεταξυ Νικου και Βαγγελη...απο αυτα που θα πω θα καταλαβετε οτι καποια συγκεκριμενα φυσιγγια της ροτβαιλ παρουσιαζουν εξαιρετικα ασταθη συμπεριφορα....μιλαω για τα χρυσα στα 36 και 40 γραμμαρια...1988....σηκωνουμε ενα λαγο...ο πατερας μου ειναι στο καλο καρτερι με δικανο σεντετιεν....ξερω οτι μεσα εχει 2 ροτβαιλ 40 γραμμαρια νουμερο 4 και 5....καθομαι αντικριστα απεναντι του στα 80 μετρα περιπου και εχω πληρη εικονα...σημαδευει...μπιβααααα(Βασιλη μη γελας)....ο λαγος συνεχιζει...σημαδευει, σημαδευει και στα 35-40 μετρα στα πλαγια ριχνει το 4αρι....ολη η τουφεκια πανω στο λαγο στα πλαγια και πισω...κανει επιτοπου στροφη απο το χτυπημα και κανει μπραφ και φευγει....1992, σηκωνουμε λαγο, σημαδευει ο πατερας μου 5αρι 36 γραμμαρια με τη φρανκι ασσος, κλικ αφλογιστια.....2014, σηκωνουμε λαγο του ριχνω 5αρι 36 γραμμαρια με τη μ2 μεσα στη λακα στα 25 μετρα..ολη η τουφεκια πανω, γεμισε αιματα η κοτρωνα διπλα, κανει ,μπραφ ο λαγος και φευγει...2018, σηκωνουμε λαγο, τον βλεπω να ερχεται πανω μου στο δρομο, τσεκαρω κλειστρο οτι ειναι οκ, εχω μεσα 6αρι ροτβαιλ 36 γραμμαρια, βγαινει στο δρομο στα 15 μετρα, τον αφηνω στρωνει, και στα 20-22 μετρα ριχνω και ακουω ενα ωραιο κλικ.....

αυτες ειναι οι αποτυχιες που θυμαμαι,, με 3 διαφορετικα οπλα..τυχαιες ολες;;;...ενδιαμεσα μπορω να αναφερω πανω απο 150 επιτυχιες στο κυνηγι λαγου με το συγκεκριμενο φυσιγγι και μαλιστα σε οριακες αποστασεις...
Ποτέ δεν τα γούσταρα, ούτε τα φυσίγγια ούτε τα σκυλιά‼️κακώς τα ονόμασαν έτσι‼️σιχ τσου έπρεπε‼️

Η απόσταση είναι καρατσεκαρισμενη με τρέλα και κορδέλα ......... Οι δοκιμές οι συγκεκριμένες έγιναν μαζί με το μέλος του forum gelisva εάν θέλει μπορεί να μιλήσει και να επιβεβαιώσει τσοκ και αποστάσεις......
Σου ανέφερα πιθανές περιπτώσεις ... δεν σου είπα ότι ισχύουν.
Δεν χρειάζομαι καμία επιβεβαίωση από κανέναν ... σε πιστεύω ...

Ολες οι καννες ειναι ιδιες
Ολοι οι αυλοι ειναι ιδιοι
Ολοι οι κωνοι ειναι ιδιοι
Ολα τα μεταλλα ειναι ιδια
Ολα τα οπλα ειναι ιδια
Ολα αυτα μαζι= ιδιο βλητικο αποτελεσμα...

Θα το γραψω 1000 φορες τιμωρια να το μαθω...

Οσο ιδια ειναι ολα τα φυσιγγια αλλο τοσο ειναι και ολες οι καννες ιδιες.

Αστο καλυτερα...να μην απαντησω....
Αυτο το απειρα.... μου τα ειπε ολα !!!
Απαντήσεις δεν απαντήσεις δεν με απασχολεί θα γράψω και γω τιμωρία 5000 φορές :
Το πεντασταδιακο είναι καλύτερο και δεν το ξέρω........ Είμαι απαράδεκτος ο Νίκος έχει δίκιο είναι πολύ έμπειρος κυνηγός,κάνει και καλά πεντασταδιακα,έχει πάει σ άλλο επίπεδο..... Αλλά ο Νίκος δεν μου απανταει σε αυτά που τον ρωτάω....... Λει αλλά......

λοιπον θα θεσω υποψιν σας καποια πραγματικα κυνηγετικα συμβαντα με τα συγκεκριμενα φυσιγγια μηπως και εξηγηθει η διασταση αποψεων μεταξυ Νικου και Βαγγελη...απο αυτα που θα πω θα καταλαβετε οτι καποια συγκεκριμενα φυσιγγια της ροτβαιλ παρουσιαζουν εξαιρετικα ασταθη συμπεριφορα....μιλαω για τα χρυσα στα 36 και 40 γραμμαρια...1988....σηκωνουμε ενα λαγο...ο πατερας μου ειναι στο καλο καρτερι με δικανο σεντετιεν....ξερω οτι μεσα εχει 2 ροτβαιλ 40 γραμμαρια νουμερο 4 και 5....καθομαι αντικριστα απεναντι του στα 80 μετρα περιπου και εχω πληρη εικονα...σημαδευει...μπιβααααα(Βασιλη μη γελας)....ο λαγος συνεχιζει...σημαδευει, σημαδευει και στα 35-40 μετρα στα πλαγια ριχνει το 4αρι....ολη η τουφεκια πανω στο λαγο στα πλαγια και πισω...κανει επιτοπου στροφη απο το χτυπημα και κανει μπραφ και φευγει....1992, σηκωνουμε λαγο, σημαδευει ο πατερας μου 5αρι 36 γραμμαρια με τη φρανκι ασσος, κλικ αφλογιστια.....2014, σηκωνουμε λαγο του ριχνω 5αρι 36 γραμμαρια με τη μ2 μεσα στη λακα στα 25 μετρα..ολη η τουφεκια πανω, γεμισε αιματα η κοτρωνα διπλα, κανει ,μπραφ ο λαγος και φευγει...2018, σηκωνουμε λαγο, τον βλεπω να ερχεται πανω μου στο δρομο, τσεκαρω κλειστρο οτι ειναι οκ, εχω μεσα 6αρι ροτβαιλ 36 γραμμαρια, βγαινει στο δρομο στα 15 μετρα, τον αφηνω στρωνει, και στα 20-22 μετρα ριχνω και ακουω ενα ωραιο κλικ.....

αυτες ειναι οι αποτυχιες που θυμαμαι,, με 3 διαφορετικα οπλα..τυχαιες ολες;;;...ενδιαμεσα μπορω να αναφερω πανω απο 150 επιτυχιες στο κυνηγι λαγου με το συγκεκριμενο φυσιγγι και μαλιστα σε οριακες αποστασεις...
Μόνος σου έδωσες την απάντηση........ Πεντα αποτυχίες αλλά 150 επιτυχίες και για αυτό δεν αλλάζατε φισιγγι......

Απαντήσεις δεν απαντήσεις δεν με απασχολεί θα γράψω και γω τιμωρία 5000 φορές :
Το πεντασταδιακο είναι καλύτερο και δεν το ξέρω........ Είμαι απαράδεκτος ο Νίκος έχει δίκιο είναι πολύ έμπειρος κυνηγός,κάνει και καλά πεντασταδιακα,έχει πάει σ άλλο επίπεδο..... Αλλά ο Νίκος δεν μου απανταει σε αυτά που τον ρωτάω....... Λει αλλά......

Δυστυχως αλλα αυτο που βλεπω εγω....Καταντησες το θεμα Βλητικες δοκιμες...σε τσιρκο !!! :confused:

Δυστυχως αλλα αυτο που βλεπω εγω....Καταντησες το θεμα Βλητικες δοκιμες...σε τσιρκο !!! :confused:
Εάν θες να κατηγορήσεις κάποιον κατηγόρησε τον εαυτό σου ....... Οι συνάδελφοι που διαβάζουν καταλαβαίνουν....... Ακόμη δεν απάντησες το ερώτημα μου ,αλλά βέβαια τι να πεις........

Άιντε βρε, σταματήστε. Πρωί πρωί σαν τα κοκόρια. Ούτε καλημέρα δεν είπαμε. Φτιάξτε εκεί, ότι γουστάρετε και ευχαριστηθείτε. Λες και η ζωή μας εξαρτάται από το αν κλείσουμε με 2 ή 5 στάδια.

βαγγελη και εμεις παμε κυνηγι με Beretta, benelli, browning, franchi, breda κλπ αλλα αυτες τις διαφορες 40 χρονια δεν τις ειδαμε ....και οσον αφορα το σακιδιο στις παραπανω περιπτωσεις μια benelli (m2) ηταν μπροστα με χαοτικη διαφορα με τη δευτερη....τι διαολο;..τοσο χερας ηταν ο μπενελας (εγω);
Και γω μια χαρά κυνηγούσα με την benelli αλλά με συγκεκριμένα φυσίγγια...... Κυρίως nobel sport αποσπώμενος Πατου....

Ολες οι καννες ειναι ιδιες
Ολοι οι αυλοι ειναι ιδιοι
Ολοι οι κωνοι ειναι ιδιοι
Ολα τα μεταλλα ειναι ιδια
Ολα τα οπλα ειναι ιδια
Ολα αυτα μαζι= ιδιο βλητικο αποτελεσμα...

Θα το γραψω 1000 φορες τιμωρια να το μαθω...

Οσο ιδια ειναι ολα τα φυσιγγια αλλο τοσο ειναι και ολες οι καννες ιδιες.
Άλεξ μην τα ισοπεδώνεις
κανένας δεν έγραψε ότι όλα αυτά είναι ΙΔΙΑ και ότι δίνουν ΙΔΙΟ βλητικό αποτέλεσμα
αλλά ότι ο συνδυασμός τσοκ - φυσιγγίου είναι ΠΟΛΥ πιο καθοριστικός παράγοντας από αυτά που λες
και για να μην ξεχνιόμαστε ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ παράγοντας βρίσκεται ΠΙΣΩ από το κοντάκι κι όχι μπροστά του!

αν υπήρχε η σουπερ-ντουπερ ουαου κάννη που "σκοτώνει εκεί που οι άλλες δεν σκοτώνουν", θα την είχαν βρει ήδη και θα την παρήγαγαν...
κάποτε - πιτσιρικάς- πίστευα στις μεγάλες έως τεράστιες διαφορές των καννών
μέχρι που έκανα συγκριτικά τεστ με την μπενέλλι μας που είχε κάννη σεντ-Ετιέν και υποτίθεται είχε βλητική υπεροχή.........
μπενελλι σεντ ετιεν 71 *, μπενέλλι 123 71**, μπενέλλι Σ90 71 *(τσοκάκια), ρεμιγκτον 1100 71 * (υποτιθεται "κάννη δηλητηριο)
αποτελέσματα: ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ
λίγο πιο μεγάλη διάτρηση και συγκέντρωση η σεντ ετιεν και η 1100, ανάξιες λόγου

έχω ριξει 100αδες φυσίγγια σε πίνακα με 10αδες όπλα
έχω φτιάξει σε 6 κάννες, έχω φτιάξει τσοκ (σταθερά) σε 4 κάννες
συμπέρασμα;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΣΟΚ - ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ => το κατάλληλο τσοκ για το κατάλληλο φυσίγγι
και μεταξύ τσοκ και φυσιγγίου μετράει παραπάνω το ΦΥΣΙΓΓΙ

όλα τα άλλα μπορεί να έχουν επίδραση αλλά έπονται!

τώρα θα μΕ πείτε και γιατί μπρε δάσκαλε που δίδασκες, έφτιαξες κώνους, κάννες και τσόκ;;;
και θα σας απαντήσω:
για τον ίδιο λόγο που κι εσείς ψάχνετε την σουπερ - ντούπερ κάννη:
από ΑΠΛΗΣΤΙΑ

λέμε:
οκ, έχω το τέλειο φυσίγγι και το τέλειο τσοκάρισμα για τις συνθήκες του Χ κυνηγιού, να πάρω και την τέλεια κάννη να έχω περισσότερες επιτυχίες!
ΤΡΙΧΕΣ!!!!
γιατί τρίχες;;;;
γιατί έχουμε την μαύρη μας την τύφλα όσον αφορά την απόδοση του φυσιγγίου και νομίζουμε ότι γνωρίζουμε.....

αν υπήρχε η σουπερ-ντουπερ ουαου κάννη που "σκοτώνει εκεί που οι άλλες δεν σκοτώνουν", θα την είχαν βρει ήδη και θα την παρήγαγαν...
κάποτε - πιτσιρικάς- πίστευα στις μεγάλες έως τεράστιες διαφορές των καννών
μέχρι που έκανα συγκριτικά τεστ με την μπενέλλι μας που είχε κάννη σεντ-Ετιέν και υποτίθεται είχε βλητική υπεροχή.........
μπενελλι σεντ ετιεν 71 *, μπενέλλι 123 71**, μπενέλλι Σ90 71 *(τσοκάκια), ρεμιγκτον 1100 71 * (υποτιθεται "κάννη δηλητηριο)
αποτελέσματα: ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ
λίγο πιο μεγάλη διάτρηση και συγκέντρωση η σεντ ετιεν και η 1100, ανάξιες λόγου
Σίγουρα πρωταρχικό ρόλο έχει iiο σκοπευτής και τ αλλά έπονται...... Κατά την ταπεινή μου γνώμη οι κανες μεταξύ τους έχουν μετρήσιμες διάφορες......... Παραδείγματα πολλά........όπως AL 391 Mεγαλες συγκεντρώσεις Α400 extreme και browning gold μεγάλη διαφορά σε διατρήσεις από πολλές άλλες maxus και wintcester x3 όπως και browning μεγάλες διαφορές σε ταχύτητες από άλλες όπως benelli....... Αυτά που σου γράφω τα δοκιμάσαμε πολλές φορές στο σκοπευτήριο ...... Τις διατρήσεις σε κόλλες Α4 μιλάμε για διάφορες όπως Α400 120 σελίδες αλλά όπλα γύρω στις 90
Browning fusion 25m/sec ταχύτητα μεγαλύτερη από benelli στα ίδια φυσίγγια συγκεκριμένα κενταύρος sporting κλπ

μπρε καρντάσηδες
θα αρχίσω να μην γράφω
ένα μήνυμα γράφω
από πίσω ακολουθεί γκαβγα-σεντόν!
βαι βαι βαι

.yel. .yel. .yel. .yel.

Η πλάκα είναι ότι Νίκος και Βαγγέλης δεν διαφωνούν σε ουσιαστικό ζήτημα αλλά σε λεπτομέρειες, κρίσιμες μεν, λεπτομέρειες δε!,

τώρα ξαναλέω:
για εμένα όταν τρία άτομα αντιγράφουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ (υλικά και κλείσιμο) μια συνταγή και βγάζουν απόκλιση 20-30% με ΙΔΙΟ τσοκάρισμα με ίδιες αρχικές ταχύτητες
τότε 99,99% φταίει το ΛΟΤ πυρίτιδας
και το λέω γιατί το έχω δει το έργο κάμποσες φορές
το ΛΟΤ καψυλλίου κάνει κι αυτό διαφορές αλλά ΟΧΙ ΤΟΣΟ μεγάλες!

άντε να πω και 0,01% ότι έγιναν λάθη στις δοκιμές

...... Τις διατρήσεις σε κόλλες Α4 μιλάμε για διάφορες όπως Α400 120 σελίδες αλλά όπλα γύρω στις 90
Browning fusion 25m/sec ταχύτητα μεγαλύτερη από benelli στα ίδια φυσίγγια συγκεκριμένα κενταύρος sporting κλπ
30 σελιδες και 25 μ/δ διαφορά δεν έχω δει φίλε Βαγγέλη εγώ προσωπικά, δεν σε αμφισβητώ
μήπως δοκιμάσατε από ένα φυσίγγι σε κάθε όπλο;

30 σελιδες και 25 μ/δ διαφορά δεν έχω δει φίλε Βαγγέλη εγώ προσωπικά, δεν σε αμφισβητώ
μήπως δοκιμάσατε από ένα φυσίγγι σε κάθε όπλο;
Μας έκανε εντύπωση και δοκιμάσαμε από πέντε έξη φυσίγγια..... Μέλη του forum οι συνάδελφοι........ Νικόλας "ο μικρος" αυτός με την brown. και dimys αυτός με τη benelli......

Status
Not open for further replies.
Back