Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συμφωνοι...
Η διαφορα ειναι πως οι ποδηλατες οπως θα ξεκινησουν ετσι θα τερματισουν!:)
Αντε, καποια κιλα πιο αδυνατοι και κατα πολυ πιο φορτωμενοι σε γαλακτικο οξυ.
Μορφολογικα,δεν θα διαφοροποιηθούν,καλως εχοντων των πραγμάτων.
Στα σκαγια,υπαρχουν μορφολογικες διαφοροποιησεις.
Ενιοτε,μεγαλες!
Αυτο που βοηθαει τους ποδηλατες,ειναι οι μπροστινοι.
Αυτοι που"κοβουν" τον αερα.
Οσο πιο σφιχτη και συμπαγης ειναι η ομαδα,τοσο μεγαλυτερο το οφελος για τους...πισω!
Αυτο,πραγματι συμβαινει και με τα σκαγια!
Αρκει να μην εχουν παραμορφωθει πολυ και...ξεστρατιζουν.;)

Έτσι είναι!
Ότι φεύγει από το γκρουπ είτε σκάγι είτε ποδηλάτης αδύνατον να εκπληρώσει τον στόχο του.
Για αυτό και τα κλειστά τσοκαρίσματα είναι ποιο εντυπωσιακά στα σκοτώματά τους στις μεγάλες αποστάσεις. Εκτός των αριθμό των σκαγιών που θα βρουν τον στόχο είναι και η δύναμη των σκαγιών πουν μπορούν και διατηρούν. <Βλεπε Kicks>

Ενταξη ρε παιδια εαν ειναι να με δουλευτε και να γελετε δεν ξαναγραφω και τελοιωνουμε αφου νομηζεται οτι τα ξερετε ολλα νομηξω ειμαι περιτος
Kανεις δεν ειναι περιττος....
Λιγο χιουμορ δεν κανει κακο πιστευω.....
Εδω για να χαλαρωσουμε μπαινουμε και να ξεφυγουμε.
Ειμαι σιγουρος οτι ο Αλεξανδρος ηθελε να κανει πλακα...
Μην χαλιεστε με το παραμικρο....

Ενταξη ρε παιδια εαν ειναι να με δουλευτε και να γελετε δεν ξαναγραφω και τελοιωνουμε αφου νομηζεται οτι τα ξερετε ολλα νομηξω ειμαι περιτος

Θοδωρή πλακίτσα κάνουν τα παιδιά μην παρεξηγείς παιχταρά μου :)

Τελικά με την παραπάνω λογική του ποδηλάτη και των σκαγιων πόσο δίκιο είχε ο συγχωρεμενος ο Στόκας με τα ανάμεικτα σκάγια ;χοντρά σκάγια μπροστά και τα ψιλά πιο πίσω ,εγώ να πω την αλήθεια την τότε εποχή που τα είχα δουλέψει στην πέρδικα και στο παπί δεν είχα δει κάτι φοβερό !

Hρεμια παιδια,καλες οι αναλυσεις καλα και τα καλαμπουργια,ολα μεσα στο προγραμμα ειναι.Μια παρεα ειμαστε!
Μπορουμε να μιλαμε ωρες θεωριτικα,τα αποτελεσματα βγαινουν στους πινακες με μεζουρα.Δεν θα βγει ακρη
λεγοντας γενικα γραμμαρια φυσιγγιων.Το setup του καθε φυσιγγιου δεν ειναι μονο τα σκαγια.Το πιο βασικο
ειναι η αναλογια του,με τι ολπο ριχνεται και με τι καιρο.Προσωπικα φτιαχνω φυσιγγια στα 38γρ,εχω ομως και
ενα στα 34 με γραφιτη που δεν το φτανουν τα 4γρ παραπανω στην δεσμη.Αρα καθε φυσιγγι και καθε οπλο
εχουν χιλιαδες συνδιασμους και αν βαλουμε και τον καιρο τοτε ψαξε γυρευε!!Το ειπα και αλλες φορες,ας
ειμαστε ανοιχτομυαλοι σε οτι εχει αποτελεσμα στον καθενα.Εμεις οι ιδιογομωτες τρωγομαστε με τα ρουχα
μας,ποσο μαλλον με τους αλλους.Αυτος που τωρα γεμιζει με βρομαλευρο και εγω βαζω μανιωδως
μπαφερ και γραφιτη,μπορει να αποδειχθει στο μελλον πιο μπροστα απο εμενα και τον καθε ενα μας.

Αν ανεφερεσαι στο ποστ που εγραψα για το γαλα εννοειται οτι εκανα χαβαλε νιωθοντας μια οικιοτητα αφου περυσι ειχαμε μιλησει με πμ για το Kicks. Αν τα ηξερα ολα δεν θα σε ρωταγα τοτε καποια πραγματα, μαλλον δεν αρεσε το αστειο μου και με συγχωρεις..shake hands.

Επειδη χθες βραδυ ειχα μικρη διαφωνια περι γομωσης και διατρησης θελω τη γνωμη σας, ρωτησα ενα θειο μου αν στην Χ αποσταση εχει παρει λαγο με το δικανο με νο5, μου λεει ναι αλλα αν μπορουσα να ριξω κανενα μαγκνουμ θα εκοβε πιο μακρια το οπλο. Του λεω κι εγω απο τα λιγα που ξερω ενα φυσιγγι 34γρ με ενα 46γρ δεν εχει διαφορα στη δυναμη αλλα στον αριθμο σκαγιων, μπορει να εχει πιο πολυ πυριτιδα αλλα πρεπει να κινησει και μεγαλυτερο φορτιο, αρα δεν εχει μεγαλυτερη δυναμη και διατρηση ενα μαγκνουμ με ενα απλο φυσιγγι. Πιστευω οτι ειναι σωστη η σκεψη μου αλλα ας πουνε τη γνωμη τους οι σπεσιαλιστες!

Έτσι ακριβώς Αλέξανδρε, ακόμα χειρότερα αν το μαγκνουμ φυσίγγι χρησιμοποιηθεί απο ένα στενό αυλό, αμφιβάλω αν τα σκάγια τις περιφέρειας θα φτάσουν στον στόχο από το υπερβολικό στρες που θα αναπτυχθεί στα τοιχώματα της καννης.

Μιλαμε παντα για ιδιες παραμετρους και να αλλαζει μονο η γομωση πχ ενα 34η 36 γρ με ενα μαγκνουμ, θεωρητικα θα εχει λιγο καλυτερη συγκεντρωση το μαγκνουμ αφου θα εχει καμια 40αρια σκαγια περισσοτερα αλλα κατα την γνωμη μου η διατρηση θα ειναι ιδια. Δεν μιλαμε για ιδιογομωση με αλευρια και πιτουρα γιατι ειναι αλλο εργο αυτο...Και η συγκεντρωση παλι σχετικο ειναι, γιατι εχω δοκιμασει 40 γρ με 36 γρ στα 50 μετρα και ειχαν βαλει τα ιδια σκαγια σε νο4

Η διάτρηση δεν ορίζεται μόνο από το βάρος των σκαγιών, εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες όπως ειναι διάμετρος του αυλού, η πίεση των αερίων που δημιουργείται στον συγκεκριμένο όγκο της κάννης μας, τα υλικά του φυσιγγίου και το χειρότερο από όλα οι καιρικές συνθήκες που δεν ειναι ποτέ σταθερές επηρεάζοντας τις ασταθείς χημικά ευρωπαϊκές πυρίτιδες.
Ο κάθε αυλός έχει την μάξιμουμ απόδοση σε μια μέση τιμή βάρους σκαγιών. Αυτό για να γίνει αντιληπτό χρειαζόμαστε βαλλιστικό τζελ που άλλες χώρες έχουν κάνει τέτοιες πρόβες δεκαετίες πριν, που δείχνουν ότι τα λίγα γραμμάρια αποδίδουν στους στενούς αυλούς και τα πολλά στους διευρυμένους.
Στην Ελλάδα έχουμε τέτοιες αμφιβολίες και θα έχουμε όσο οι αντιπρόσωποι όπλων και φυσιγγίων δεν κάνουν ολοκληρωμένες πρόβες στα προϊόντα τους.

Για τον 18,8 δεν έχω προσωπική άποψη .για τον 18,6 είμαι σίγουρος ότι τέτοιο θέμα δεν παίζει τουλάχιστον στο κυνήγι δεν έχω διαγνώσει κάτι τέτοιο ,το αντίθετο σε σχέση με κάννες 18,3 και 18,4 που είχα παλαιότερα σαφέστατα ο 18,6 υπερτερεί .Μάλλον δεν είναι τυχαίο που η beretta έχει επιλέξει αυτόν τον αυλό

Καλημέρα στην παρέα ..
Έχει αγοράσει κάποιος τα Kicks τα τσόκ να μας πει την αποψη του ..
Διαβάζω στο site το αμερικάνικο για τις αποτελεσματικές αποστάσεις του και τις βλέπω λίγο μεγάλες συγκρινόμενα με τα κοινά τσοκ.
Για παράδειγμα το Modified (3* κοινά) το δίνει 53 γιάρδες (δλδ 48 μέτρα) .. ισχύει στην πράξη..

Για τον 18,8 δεν έχω προσωπική άποψη .για τον 18,6 είμαι σίγουρος ότι τέτοιο θέμα δεν παίζει τουλάχιστον στο κυνήγι δεν έχω διαγνώσει κάτι τέτοιο ,το αντίθετο σε σχέση με κάννες 18,3 και 18,4 που είχα παλαιότερα σαφέστατα ο 18,6 υπερτερεί .Μάλλον δεν είναι τυχαίο που η beretta έχει επιλέξει αυτόν τον αυλό
Κύκλο κάνει Λευτέρη.η rem απ' τη δεκαετία του 70 είχε κανες 18,55 χωρίς ποτέ να το διαφημίσει.η Μπερέτα δεν ανακάλυψε τώρα την Αμερική.η βλητική είναι η ίδια πολλα χρόνια τωρα.υπηρχαν δίκανα της 10ετιας του 60 με 18,5 και στις 2 κανες ή 18,4 η μία και 18,5 η άλλη.ολ αυτά είναι γνωστά στις εταιρείες πολλά χρόνια τώρα.τα φινιρίσματα και τα ονόματα αλλάζουν για να πουλανε

Status
Not open for further replies.
Back