Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα στην παρέα ..
Έχει αγοράσει κάποιος τα Kicks τα τσόκ να μας πει την αποψη του ..
Διαβάζω στο site το αμερικάνικο για τις αποτελεσματικές αποστάσεις του και τις βλέπω λίγο μεγάλες συγκρινόμενα με τα κοινά τσοκ.
Για παράδειγμα το Modified (3* κοινά) το δίνει 53 γιάρδες (δλδ 48 μέτρα) .. ισχύει στην πράξη..

Ισχύουν και με το παραπάνω.κανουν ακριβώς αυτά που λένε και κάτι παραπάνω.υπαρχουν σελίδες στις βλητικες δοκιμές πολλές δοκιμές με kicks

Από δοκιμές που έχω δει εδώ από τα παιδιά μάλλον ισχύουν αυτά που γράφουν ! Το θέμα σε αυτά τα μέτρα είναι να στείλεις τα σκάγια σε αυτές τις αποστάσεις εκεί που πρέπει που το θεωρώ αρκετά δύσκολο ,πιστεύω ότι σε αυτές τις αποστάσεις το κοντάκι σου πρέπει να είναι επάνω σου τέλειο αλλά και πρέπει να έχεις και την εμπειρία στις τόσο μακρινές τουφεκιές ,ένας κυνηγός που κυνηγάει με σκύλο Φέρμας το 90% θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να εκμεταλλευτεί σωστά ένα τέτοιο τσοκ σε αντίθεση με αυτόν που κάνει μόνο καρτερια .
Καλημέρα στην παρέα ..
Έχει αγοράσει κάποιος τα Kicks τα τσόκ να μας πει την αποψη του ..
Διαβάζω στο site το αμερικάνικο για τις αποτελεσματικές αποστάσεις του και τις βλέπω λίγο μεγάλες συγκρινόμενα με τα κοινά τσοκ.
Για παράδειγμα το Modified (3* κοινά) το δίνει 53 γιάρδες (δλδ 48 μέτρα) .. ισχύει στην πράξη..

Από δοκιμές που έχω δει εδώ από τα παιδιά μάλλον ισχύουν αυτά που γράφουν ! Το θέμα σε αυτά τα μέτρα είναι να στείλεις τα σκάγια σε αυτές τις αποστάσεις εκεί που πρέπει που το θεωρώ αρκετά δύσκολο ,πιστεύω ότι σε αυτές τις αποστάσεις το κοντάκι σου πρέπει να είναι επάνω σου τέλειο αλλά και πρέπει να έχεις και την εμπειρία στις τόσο μακρινές τουφεκιές ,ένας κυνηγός που κυνηγάει με σκύλο Φέρμας το 90% θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να εκμεταλλευτεί σωστά ένα τέτοιο τσοκ σε αντίθεση με αυτόν που κάνει μόνο καρτερια .
.well done.

Οι στενοι αυλοι υπερτερουν στις χαμηλες γομωσεις! Για να αποδοση τελεια ενας αυλος ανω του 18,6 θελει ποιοτικο φυσιγγι κ μεγαλες γομωσεις ανω των 40 γρ. Πραμα που για πολλους ειναι αχρηστο! Εχει σχετικο αθρο στο ιντερνετ! Μη μου ζητησετε να το ανεβασω γιατι δεν ξερω!

Οι στενοι αυλοι υπερτερουν στις χαμηλες γομωσεις! Για να αποδοση τελεια ενας αυλος ανω του 18,6 θελει ποιοτικο φυσιγγι κ μεγαλες γομωσεις ανω των 40 γρ. Πραμα που για πολλους ειναι αχρηστο! Εχει σχετικο αθρο στο ιντερνετ! Μη μου ζητησετε να το ανεβασω γιατι δεν ξερω!
πως ακριβως το βρηκες;τι εγραψες στην αναζητηση κ σου το εβγαλε;

Κι αυτο σχετικο ειναι, εχω 18.7 αυλο και κενταει ακομα και με 28 γραμμαρια, ριχνω απο 28 μεχρι 40 και εχω ποιοτικες τουφεκιες

πως ακριβως το βρηκες;τι εγραψες στην αναζητηση κ σου το εβγαλε;
Το ειχαν ανεβασει στο φεις σε κυνηγετικη ομαδα!
Μπορεις να μπεις στο κουκλ κ να γραψης "στενος η διευρυμενος αυλος" κ σου βγαζει, αληθειες η ψεματα, ειναι κατι παρομοιο με αυτο που ειχα διαβασει!

O στενος αυλος, εχει το θετικο πως σχεδον ολες οι βυσματωσεις προσφερουν επαρκη εμφραξη, και αρνητικο της ελαφρως ψηλοτερης στηλης σκαγιων. Αντιστοιχα ο διευρυμενος αυλος ειναι πιο απαιτητικος ως προς την βυσματωση, αλλα στρεσσαρει λιγοτερο τα σκαγια. Οπως και να εχει ομως, θελει δοκιμες για να βρεις το φυσιγγι ή τη γομωση που ταιριαζει, ειτε χαμηλου ειτε μεγαλυτερου βαρους

O στενος αυλος, εχει το θετικο πως σχεδον ολες οι βυσματωσεις προσφερουν επαρκη εμφραξη, και αρνητικο της ελαφρως ψηλοτερης στηλης σκαγιων. Αντιστοιχα ο διευρυμενος αυλος ειναι πιο απαιτητικος ως προς την βυσματωση, αλλα στρεσσαρει λιγοτερο τα σκαγια. Οπως και να εχει ομως, θελει δοκιμες για να βρεις το φυσιγγι ή τη γομωση που ταιριαζει, ειτε χαμηλου ειτε μεγαλυτερου βαρους

Βίκτωρα συμφωνώ σε αυτό που λες ...
Ενας λόγος που πουλησα την maxus ήταν ότι δεν κατάφερα να βρώ με τίποτα την τουφεκιά της .. ειδικά στις χαμηλές γομώσεις που συνήθως βάζω.
Φανταστικό όπλο με ωραία ανάκρουση και ζύγισμα αλλα εγω δεν μπόρεσα να βρω τα χουγια της.

Οχι βικ εγω θα διαφονισω μαζι σου δεν υπαρχη καμια διαφωρα αναμεσα στα βυσματα που θελει ο μικρος η ο μεγαλος αυλος( για τα πλαστηκα λεω οχι της μαληνες)
Βίκτωρα συμφωνώ σε αυτό που λες ...
Ενας λόγος που πουλησα την maxus ήταν ότι δεν κατάφερα να βρώ με τίποτα την τουφεκιά της .. ειδικά στις χαμηλές γομώσεις που συνήθως βάζω.
Φανταστικό όπλο με ωραία ανάκρουση και ζύγισμα αλλα εγω δεν μπόρεσα να βρω τα χουγια της.
Εκανες μεγαλο λαθως δεν εδωσες στο οπλο σου της ευκαιριες που επρεπε..αυτη η κανη γαμη απο 30 γρ../..28 δεν εχω δοκιμασει

Ηλια, ισως δεν εδωσα να γινει αντιληπτο. Το πλαστικο των βυσματων εχει διαφορες ελαστικοτητες, αλλα πρακτικα ναι, ολα τα βυσματα κανουν για ολους τους αυλους. Απλα εκει που ενα σκληρο βυσμα θα αποδωσει σωστα σε ενα συμβατικο αυλο, ισως θελει αλλο στησιμο για να αποδωσει το ιδιο ακριβως σε ενα διευρυμενο. Μπορει να ειναι αμελητεες οι διαφορες, μπορει ομως και οχι, σιγουρα ομως θελει δοκιμες

Κι αυτο σχετικο ειναι, εχω 18.7 αυλο και κενταει ακομα και με 28 γραμμαρια, ριχνω απο 28 μεχρι 40 και εχω ποιοτικες τουφεκιες
Σίγουρα ο 18.7 ειναι άψογος σε πολλές γομώσεις και κάνει δουλειά σε ολα τα κυνήγια μας όμως η μέση τιμή ή η χρυσή τομή επίδοσης του δεν είναι τα 28γρ.
Στα πρωταθλήματα περιστεροβολίας Ιταλίας, Γαλλίας οι φάσσες στα 70-80μ πέφτουν μόνο απο τουφέκια με 18.1-2 ξεχωρίζουν η benelli με 18.2 σταθερό τσοκ και η beretta greystone 18.2

Status
Not open for further replies.
Back